Yazık değil mi?

Mylittlehoneybee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2016
2.310
1.268
133
İyi akşamlar arkadaşlar. Bugün canımı sıkan bir olayı sizinle paylaşmak istiyorum.
Ankara'da oturanlar hamamönü'nü bilirsiniz.
Bugün biraz gezmek amaçlı gittim.
Ama karşıma sürekli mendil satan çocuklar çıktı.
Abla bi tane al , Abla bana yiyecek birşeyler alır mısın'' falan dediler.
Doğru bulmadığım için para fln vermedim ama üzüldüm yani.
Sonra orda sevdiğim bir cami vardı oraya giderken yine küçük bir kız çocuğu karşıma çıktı.
Ama param yok dememe rağmen ayakkabımı fln çıkarırken hala peşimden ayrılmadı, sonra içeri fln girdi benimle.
Bende kıllandım tabi. Malum ayakkabım, çantam fln açıkta olacaktı ibadet ederken.
Sonra geri dışarı çıktım o da yine peşimden.
Ailen mi zorluyor seni dedim? '' Evet, bana para getir diyorlar dedi', Neden beni takip ediyorsun dedim'' Ben senin peşinden gelmiyorum bi kere fln dedi çocuk iste.
Moralim bozuldu ya. Çocuğun günahını mı aldım acaba diye düşünüyorum. Ama bi yandanda davranışlarına bakarak çokta masum bulamıyorum.

onlara öğretilen taktikler var. takip ediyorum diyecek hali yok zaten. tedbirli davranmakta fayda var. devir kötü. çocuk diye güvenecek haliniz yok. sokaklar kapkaççı, tinerci çocuk dolu ne yazık ki.

onlara öğretilen taktikler var. takip ediyorum diyecek hali yok zaten. tedbirli davranmakta fayda var. devir kötü. çocuk diye güvenecek haliniz yok. sokaklar kapkaççı, tinerci çocuk dolu ne yazık ki.
Aynen üzüldüm ama yani çocuk bile diyemiyordum o kadar uyanık olmuslar ki artık:(

ben de hiç para vermiyorum onlara, bazıları çingene gibi, küfür bile ediyorlar arkamdan..ama yine de o bir çocuk, aklından silemeyecegi hic bir davranışı uygulamiyorum, gulumseyip, başını oksuyorum, almicam hadi git canim diyorum, bazıları cok sasiriyor peki abla diyip gidiyor kiyamam..

Arkadaslar o cocuklara asla para vermeyin. Siz para verdikce onlari dilendirenlerin istahi kabariyor daha da dilendiriyor. Sizin vereceginiz uc kurus onlarin hayatini daha iyi bir hale getirmeyecek.

Aslinda bu cocuklarin ailelerinden alinip ebeveynlerinin de kisirlastirmak lazim.

Çocukların o güzel masumiyetlerini alıyorlar ellerinden
Eşimde bende para vermeyiz onun yerine yediğimiz bir yiyecekten onlara da alırız yada karnının aç olup olmadığını sorarız %90 ı yiyecek değil para istiyorum diyor zaten

Bazıları varki para vermesen başka seyler istiyor.
Bir seferinde bende vermedim istismar edildikleri için.. Bu sefer abla kolyen çok güzelmiş, bilekliğin çok güzelmiş hala basımda bekliyor..
Kıyamadım bende çıkarıp bilekliğimi vermiştim.

Arkadaslar o cocuklara asla para vermeyin. Siz para verdikce onlari dilendirenlerin istahi kabariyor daha da dilendiriyor. Sizin vereceginiz uc kurus onlarin hayatini daha iyi bir hale getirmeyecek.

Aslinda bu cocuklarin ailelerinden alinip ebeveynlerinin de kisirlastirmak lazim.
Tek kardesim dedi bi de sordugumda. Doğruysa o aileye gerçekten kin kusuyorum ya tek çocugunu dilendirmek nasıl birsey ? Cok olunca normal demiyorum ama bir çocuk dünyaya getiriyorsun ona da bak değil mi?

Genelde görmezden gelmeye çalışıyorum çünkü ailesi yolluyor onları.
Geçende sevgilimin başına buna benzer bir durum gelmiş onu anlatayım. Arabasından iniyor suriyeli bir çocuk geliyor yanına abi açım para ver diyor. Benimki de gidiyor bi yerden yiyecek içecek bir şey alıp veriyor. İşini halledip arabayı park ettiği yere tekrar geliyor, aynı dilenci çocuk tekrar cama tıklatıyor abi para versene çok açım diyor. Biraz önce aldım ya bir şeyler diyor , dilenci çocukta o sen miydin diyor benimki de evet diyor , sen gene de para versene diyor tabi erkek arkadaşım para falan vermemiş.

Genelde görmezden gelmeye çalışıyorum çünkü ailesi yolluyor onları.
Geçende sevgilimin başına buna benzer bir durum gelmiş onu anlatayım. Arabasından iniyor suriyeli bir çocuk geliyor yanına abi açım para ver diyor. Benimki de gidiyor bi yerden yiyecek içecek bir şey alıp veriyor. İşini halledip arabayı park ettiği yere tekrar geliyor, aynı dilenci çocuk tekrar cama tıklatıyor abi para versene çok açım diyor. Biraz önce aldım ya bir şeyler diyor , dilenci çocukta o sen miydin diyor benimki de evet diyor , sen gene de para versene diyor tabi erkek arkadaşım para falan vermemiş.
İşte biz üzülüp veriyoruz ama onlar kaçın kurası.. Resmen duygularımızı kullanıyorlar. Çocukları bu hale getiren aileler ağır bir cezayı hakediyor.

Ablam bir seferinde bir kadinla kavga etmisti.deli oluyorum bende sinir oluyorum.
Gepe genc kadinlar cocuklari sarip kucaklarina alıyorlar. o soguk ve sicakta cocuklari kucaklarinda gezdiriyorlar.

Ablamda bir yere giderken kadinin kucaginda cocuk gormus yine oyle herzamankikerden. Annesine kizmis. Cocugun ayaginda neden corap yok diye. O da corabi yok demis. Ablamda yalan soyleme kendin giymissin ama corap demis. Cocuklari bubduruma getirip magdur edip dileniyorsunuz. Demism kendi kizinin ayagindan coraplarini cikarmis kadinin cocuguna giydirmis. Birdaha gelicem eger yine cocugun ayaginda corap gormezsem sikayet edicem seni demisama neyfayda...

Bende görüyorum bu sicaklarda cocugu almis kucagima cocuklarda tik yok. Uyusturuyorlarmi ne yapiyorlarsa.
Dedim yazik degil mi bu sicakta cocukla dolasiyorsun.
Mal mal bakiyo.ya 1 tanesi 2 tanesi neyse hepsimi sanki ayni..
Ya benden dinc ve gencler.

Tek kardesim dedi bi de sordugumda. Doğruysa o aileye gerçekten kin kusuyorum ya tek çocugunu dilendirmek nasıl birsey ? Cok olunca normal demiyorum ama bir çocuk dünyaya getiriyorsun ona da bak değil mi?

Ulkemizde sirf yardim almak icin cocuk yapan insanlar var. Ne cocuga bakmasi?

Ablam bir seferinde bir kadinla kavga etmisti.deli oluyorum bende sinir oluyorum.
Gepe genc kadinlar cocuklari sarip kucaklarina alıyorlar. o soguk ve sicakta cocuklari kucaklarinda gezdiriyorlar.

Ablamda bir yere giderken kadinin kucaginda cocuk gormus yine oyle herzamankikerden. Annesine kizmis. Cocugun ayaginda neden corap yok diye. O da corabi yok demis. Ablamda yalan soyleme kendin giymissin ama corap demis. Cocuklari bubduruma getirip magdur edip dileniyorsunuz. Demism kendi kizinin ayagindan coraplarini cikarmis kadinin cocuguna giydirmis. Birdaha gelicem eger yine cocugun ayaginda corap gormezsem sikayet edicem seni demisama neyfayda...

Bende görüyorum bu sicaklarda cocugu almis kucagima cocuklarda tik yok. Uyusturuyorlarmi ne yapiyorlarsa.
Dedim yazik degil mi bu sicakta cocukla dolasiyorsun.
Mal mal bakiyo.ya 1 tanesi 2 tanesi neyse hepsimi sanki ayni..
Ya benden dinc ve gencler.
Alışmışlar işte. Sert bir müdahale yapılmalı ama ona da vicdan elvermiyor. Bazılarının ihtiyacı vardır diye düşünüyorum ama ne bileyim ya dışarı çıkıp dilenmek hele de çocukları kullanmak fakirlikle, yoklukla açıklanamaz diye düşünüyorum

Alışmışlar işte. Sert bir müdahale yapılmalı ama ona da vicdan elvermiyor. Bazılarının ihtiyacı vardır diye düşünüyorum ama ne bileyim ya dışarı çıkıp dilenmek hele de çocukları kullanmak fakirlikle, yoklukla açıklanamaz diye düşünüyorum
Gercekten ihtiyaci olan kisiler cocuklarini kullanmaz. Gerci ben o cocuklarin onlarin cocuari oldugundan bile supheliyim.

Back
X