Yazılı Korkum... :(

ilayda1996

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
15
0
36
İstanbul
Ne yapacağım bilmiyorum.Yazılılardan çok korkuyorum...Yazılı günü bana birşeyler oluyor...Kalbim sıkışıyor,nefes alamıyorum,ayakda duramıyorum hatta gözlerim doluyor.Şuan edebiyat ve ingilizceden sınav olduk.İngilizceden 100 edebiyattan ise 90lı birşeyler bekliyorum...Kafama çok takıyorum...Lütfen bana yardım edin... :(:(:(

Ne yapacağım bilmiyorum.Yazılılardan çok korkuyorum...Yazılı günü bana birşeyler oluyor...Kalbim sıkışıyor,nefes alamıyorum,ayakda duramıyorum hatta gözlerim doluyor.Şuan edebiyat ve ingilizceden sınav olduk.İngilizceden 100 edebiyattan ise 90lı birşeyler bekliyorum...Kafama çok takıyorum...Lütfen bana yardım edin... :(:(:(

madem bu notları bekliyorsun neyi det ediyorsun anlamadım ki:))

sevgili ilayda, sana bir öğretmen değil olarak değil ablan, bu yollardan geçmiş bir arkadaşın olarak yazıyorum.
lütfen şunu unutma: kaç milyon öğrenci bu sınavlara girdi ve girmeye devam ediyor? bu bir ameliyat mı( olsa bile iyi bir hastane ve doktor olduktan sonra sorun yok) bir kaza mı,hiçbiri değil:)

derslerinde başarılı bir öğrenci olduğun ortada, zaten aksi olsa takmazdın. ancak sana önerim bu genç yaşta lütfen hayatı kendine zindan etme. öncelikle dene! ben dersimi çalıştım, görevimi yerine getirdim, bakalım ne kadar anlamışım bir de bunu görelim. sana sınavları önemseme, ders çalışma demiyorum tabii ki.

ancak düşün bunlar okul dersleri, sınavları, hayat boyu devam ediyor ülkemizde sınav maratonu merkezi sınavlarda ne yapacaksın böyle yaparsın şimdi, düşünsene. lütfen kendine yardımcı ol, ama bu sorunun çok devam ederse rehberlik uzmanı var mı okulunuzda bilmiyorum görüşmeni öneririm eğer işini iyi yapan bir uzmansa. çünkü bu tür kaygılar gittikçe hayatın her alanına yayılıyor.

lütfen gelişmelerini yaz, bak bu da seni motive eder, burası senin sınav günlüğün gibi olsun istersen, şu sınav öncesi stres oldum, şu sınvada rahat olmayı başardım diye yazarsın, olmaz mı? ;)

Öncelikle bana bu tavsiyeleri verdiğiniz için çok çok teşekkür ediyorum :) :)
Belkide hedefim biraz büyük olduğu için kasıyorum kendimi...Birde düz lise öğrencisiyim...Marmara Üniversitesi İngilizce Mütercim-Tercümanlık için uğraşıyorum...Arkadaşlarımda kafana çok takıyorsun yapanileceğini biliyoruz diyorlar.Fakat önümün biraz kapalı olduğunu düşünüyorum düz lise okuduğum için...
Siz ne öğrenmenisiniz? Merak ettim :)

özelden yazdım sana branşımı ama ben de dilciyim farklı da olsa;)

sınav sistemi her sene ne hale geliyor, kaçıncı sınıftasın şimdi 96 doğumluysan eğer 14 mü, önünde uzun zaman var diyeceğim öyleyse. sen emin adımlarla ilerledikten sonra hiiiç korkma! ve özellikle hedefine ulaşmak için de bu sınav sorununu aşmaya çaba göster şimdiden. belki yapmışsındır bile, deneme sınavlarıyla kendini dene, tabii ki kaçıncı sınıftaysan ona göre gerçekçi ol, planlı çalışarak, eksiklerini bir bir tamamlayarak, neden olmasın?;) hem tek üniversiteyle sınırlı kalmak istemezsin belki o zamana gelince;)

Belkide hedefim biraz büyük olduğu için kasıyorum kendimi...Birde düz lise öğrencisiyim...Marmara Üniversitesi İngilizce Mütercim-Tercümanlık için uğraşıyorum...Arkadaşlarımda kafana çok takıyorsun yapanileceğini biliyoruz diyorlar.Fakat önümün biraz kapalı olduğunu düşünüyorum düz lise okuduğum için...

canim selam duz lise falan hic onemli degil. ben de dilciyim ve universiteye girdigim sene duz liseden pek cok arkadasim o bolume girdi. yani olmayacak bir sey asla degil! yazilarindan anladigim kadariyla caliskan ve hirsli bir kizsin, ki bu cok guzel bir sey, hirsini asla kaybetme, ama cok fazla da hirslanma. elinden geleni yaparsan zaten kazanirsin. sana tavsiyem yds'de cikmis sorulari coz. bir suru kitap var, 2005-2010 yillari arasinda yapilan yds leri basmislar kitap halinde. onlari al coz.. ama sinav gibi coz, 150 dk ydi sanirim, 150 dk otur gercek bi sinav gibi coz. sonra yanlislarini degerlendir. 1996 dogum yilin sanirim yani lise 1'e gidiyor olmalisin bu yastan bunlari dusunmen cok iyi bir sey. biraz uzun oldu ama ben de lise anilarima dondum sayende :) basarilar diliyorum canim

yukardaki iletiyi okumamisim evet lise 1'e gidiyormussun tekrar tebrik ediyorum ossyi bu yastan dusundugun icin :) ben de senin gibiydim ondan boyle uzun yaziyorum, cok takardim yazililarda gerilirdim sinavlarda gerilirdim falan hele ossyi dusunmek bile istemezdim. ama ossye bile girince 'ya o kadar da stres yapilacak bir sey degilmis' diyorsun inan bana:) ama bol bol deneme cozmeyi unutma sakin :)

canım ben de dilciyim. her zaman çalışan yapar derim. sonuçta bu kişinin azmine bağlı.
ben lisedeyken psikiyatra gittim bu yüzden. Ekg çektiler kaygı yüzünden böyle oluyormuş. bana bazı ilaçlar verdi. sınava girmeden içiyordum. beni sakinleştiriyordu.
sonra zaten aştım bu durumumu. bence yardım alabilirsin ;)

Back
X