sevgili ilayda, sana bir öğretmen değil olarak değil ablan, bu yollardan geçmiş bir arkadaşın olarak yazıyorum.
lütfen şunu unutma: kaç milyon öğrenci bu sınavlara girdi ve girmeye devam ediyor? bu bir ameliyat mı( olsa bile iyi bir hastane ve doktor olduktan sonra sorun yok) bir kaza mı,hiçbiri değil:)
derslerinde başarılı bir öğrenci olduğun ortada, zaten aksi olsa takmazdın. ancak sana önerim bu genç yaşta lütfen hayatı kendine zindan etme. öncelikle dene! ben dersimi çalıştım, görevimi yerine getirdim, bakalım ne kadar anlamışım bir de bunu görelim. sana sınavları önemseme, ders çalışma demiyorum tabii ki.
ancak düşün bunlar okul dersleri, sınavları, hayat boyu devam ediyor ülkemizde sınav maratonu merkezi sınavlarda ne yapacaksın böyle yaparsın şimdi, düşünsene. lütfen kendine yardımcı ol, ama bu sorunun çok devam ederse rehberlik uzmanı var mı okulunuzda bilmiyorum görüşmeni öneririm eğer işini iyi yapan bir uzmansa. çünkü bu tür kaygılar gittikçe hayatın her alanına yayılıyor.
lütfen gelişmelerini yaz, bak bu da seni motive eder, burası senin sınav günlüğün gibi olsun istersen, şu sınav öncesi stres oldum, şu sınvada rahat olmayı başardım diye yazarsın, olmaz mı?