Yazlığa sürekli misafir gelmesi niye bitmiyor

Malesef yazlığın öyle bir sorunu oluyor.siz herşey dahil hizmet sunan bir tatil köyü gibi hizmet veriyorsunuz.annemler yazlığı aldıkları ilk 4 sene böyleydi gelen tatil yapıyor,hizmet bekliyor kimse ev sahibinin tatil hakkını düşünmüyor. Hayır gelen kendi isini yapsa, işlere ortak olsa kalabalık daha eğlenceli ama gelenler öyle düşünmüyor genelde.en son annem 1 yıl yazlığı açmadı çok yoruluyorum tatil yapamıyorum ,bu yıl otele gideceğiz farkli yerler gezeceğiz,isteyene anahtarı vereyim gitsin kalsın dedi ondan sonra kimse pek gelmedi,gelende eziyet olmadı.ben o yüzden yazlık almam ,alsam da kimseye söylemem.

Eşiniz delirmiş olmalı 11 kişiyi nasıl kabul eder?
Ne yer ne içer o kadar insan, kim hizmet edecek?
Üstelik o nasıl bir ekip anlamadım, hangi yakınlıktaki 11 kişi aynı anda bir evde yatılı kalabilir? Tek aile mi? Kardeşlerim eltilerim kayınlarım toplandak 11kişi etmeyiz, kaldı ki aynı evde kucak kucağa mı yatacağız? Gerçekten çok merak ettim
3 kardeş kocalari cocuklari ve annelelri

Ayyhhh yeminle mesajınızı okurken ben:oha::oha:. Arkadaşım olmaz diyin, eşinize kafan mi güzel ne misafiri biz buraya tatile geldik diyin , gelenlerin işini yapmayın . Benim başıma gelmiş gibi sinirlendim nefret ediyorum bu beleşcilerden:KK11:

Siz kriz yönetimini elinize alin.
Sadece kendi kaldığınız alani temizleyin (diğer odaları kapali birakin)
Ve gelen misafire gülerek: iyiki geldiniz hadi temizliğe girişelim diyin.
Her işi birine buyurun...
X kahvaltiyi hazirla canim, ben bebeği emzirim
Y yataklari topla
Z bi markete uc gel vs.
Böyle böyle alışırlar. Bizimde Trde yazligimiz vardi- annem aynen yukarda yazdığım gibi yapıyordu.

Hizmet etmeyin alış veriş yapmayın ,
Biz öyle yaptık,ne dolaba yiyecek aldık ne hizmet ettik çıkıp gidiyorduk evden dışarda kahvaltılık atıştırıyorduk ,yüz vermeyin kimseye

3 kardeş kocalari cocuklari ve annelelri
Eğer kocanızın kardeşleriyse ve söylediğinize göre yazlığı da eşinizin ailesi eşinize almışsa sanki gelmelerinde ben bir problem göremedim gibi .. Şimdi ailem bana yazlık alsa , annemler ben kızkardeşlerim gelmek isteseler ama eşim istemese onları ben biraz bozulurdum , heee bu demek değil bütün işi siz yapın geliyorlarsa ev sahibi gibi iş de yapmak zorundalar tabi

Valla bizim gibi bir milletin icinde yaşarken yazlik almak buna hazır olmayı gerektiriyo. Sırf bu korkudan yazlık alamiyorum çünkü herkesin beleşçi akrabası tanıdığı var yıkılacak yer ariyorlar

Adi ustunde yazlik olduu icin beles tatil yapacaklar uyaniklar benim annemgilde yazlik yerde oturuyorlar kisin bayramda filan bir allahin kulu eve adim atmaz yazin ana baba gunu kullaniyorlar kabul etme bebek sicak ne gerek var tatil degil kole olursun anca

3 kardes dediginiz esinizin kardesleriyse gelmeleri normal. ailesi almis. her ne kadar genelde mal erkeklere aliniyor gibi bir adet olsa da asil olmasi gereken babamalinfa herkesin esit hak sahibi olması. babam almissa ben de kullanmak isterdim.

hem onlar misafir sayılmaz. sizden hizmet beklemezler. hatta temizlik icin bile bekleyon onlar gelince birlikte yaparsiniz.

bayramdan sonra gelecek olan kim. onu iptal edebilirsiniz belki.

Şaka bi yana amaç misafirlik değil baya tatil yapmaya geliyolarmış, ayıp ya kullanıyolar resmen

Konuyu eksik yazmadınız değil mi? Ev eşinize sadece sizin çekirdek aileniz için mi alınmış? Yoksa kızkardeşleriyle beraber yazın kullanın diye mi?

Eğer kocanızın kardeşleriyse ve söylediğinize göre yazlığı da eşinizin ailesi eşinize almışsa sanki gelmelerinde ben bir problem göremedim gibi .. Şimdi ailem bana yazlık alsa , annemler ben kızkardeşlerim gelmek isteseler ama eşim istemese onları ben biraz bozulurdum , heee bu demek değil bütün işi siz yapın geliyorlarsa ev sahibi gibi iş de yapmak zorundalar tabi
Yok gorumcem böyle biri değil o ben cagirsambebegin var gelmem der.bu annesinin oturduğu yerdeki en yakın lomsulari. Akraba gibi olmuşlar filan.

Back
X