Yazlığa sürekli misafir gelmesi niye bitmiyor

1 haftalığına gelmek isteyen insanlarda da hiç utanma yok bu ne düşüncesizlik bir de kayınvalidenin arkadaşı. O kadar insan bir hafta nasıl kalacak, yaz günü don atlet geziliyor terleniyor sürekli duş alınıyor. Ben kayınvalideme geldiğimde boş olan dairelerinde kalıyorum yine de duş alırken çekiniyorum. Kayınvalidemin komşunsunun gelininin yazlığına gidecem de bir hafta kalacam

Benim ailem de deniz memleketinde oturuyor
Her yaz halam çocuklarını toplayıp gelirdi
O zamanlar da o kadar fakiriz ki kendimize yemek zor çıkıyor evden.

Halam bir yıl boyunca aramaz sormaz yaz gelince de toplanıp gelirdi
Her gün denize gider gelir, pisliğini toplamak anneme kalırdı

Annem sonunda dayanamadı benim evim tatil köyü değil dedi kovdu hepsini 😀
Yıllar geçti hala küsler 😂

başta taviz verirseniz sonu gelmez. tatil beldesindeyim. uzaktan yakından tanıdığım birçok kişi arayıp nerede kalabiliriz diye otel apart pansiyon soruyor. bende kalabilirsiniz demiyorum, zaten ağırlayamam da.çok yakın bir arkadaşımsa ağırlarım o da zaten kendi evi gibi davranır işlerin ucundan tutar. Bir arkadaşımın apartı var. beni arayan arkadaşlara orayı söylüyorum. ben de başka yerlere tatile gidiyorum kimsenin evinde kalmıyorum emrivaki yapmak hoş değil. paran varsa tatilini yapacaksın yoksa yerinde oturacaksın, başkasını huzursuz etmeye ne gerek var.

Merhablar. Benn mi abartıyorum bilmiyorum ama basen yazlığı yakasim geliyor. Eşime ailesi bir yazlık almış çok önceden her yaz gideriz tahmin edersiniz ki 1 yılın pisliği 1 günde çıkmıyor. Eşimle bende daha geleli 2 gün oldu ve 3 aylık bebeğim var. Daha ilk günden kalmaya 11 kişi rezerve yaptı. Ben bebekle mi ilgilencem misafire hizmet edip yemek mi yapcam yazlık temizliği mi yatcam. Bird e arayıp bayramdan sonra 1 hafta sizdeyiz diye arayan bilr oldu. Ben mi sorunluyum anlamıyorum
Emrivaki bıde. Bebegım cok huzursuz mız mızlık yapıyo. Müsait degılız de gitsin. Yanlıs anlayan anlasın. Yuz varsa gelmezler

Esinize yazliginizin pansiyon olmadigini soyleyin bence acilen. Ne demek hayir diyemiyor? Butun is size kalmiyor mu? Kendisi yardim etmiyorsa size danismadan buyrun gelin demesi asiri derecede dusuncesizlik bence. Musait degiliz diyeceksiniz olucak biticek. Ev temizlenip duzgunce bir hal aldiginda 1-2 gunlugune kendi istediginiz insanlari agirlarsiniz. Ama yazliginiz var diye de herkesin size sarmasi cok sacma millete hizmet etmekten kendiniz yaptiginiz tatilden anlayamazsiniz ki. Gelmesinler kardesim aaa bak ben sinir oldum burda :kızgın:

Merhablar. Benn mi abartıyorum bilmiyorum ama basen yazlığı yakasim geliyor. Eşime ailesi bir yazlık almış çok önceden her yaz gideriz tahmin edersiniz ki 1 yılın pisliği 1 günde çıkmıyor. Eşimle bende daha geleli 2 gün oldu ve 3 aylık bebeğim var. Daha ilk günden kalmaya 11 kişi rezerve yaptı. Ben bebekle mi ilgilencem misafire hizmet edip yemek mi yapcam yazlık temizliği mi yatcam. Bird e arayıp bayramdan sonra 1 hafta sizdeyiz diye arayan bilr oldu. Ben mi sorunluyum anlamıyorum

Cinnet sebebi. Yerinizde olsam kibarlığı da bir kenara bırakır, ben onları arar, “eşim sorunca hayır diyememiş ama evin hanımı benim, 3 aylık bebeğimden başka hiçbir şeye vaktim yok, göğsüm açık geziyorum, bilmem anlatabildim mi?” derdim.. Kaldı ki size öyle emrivaki yapanlara bu cevap kibar bile.

Son düzenleme:
başta taviz verirseniz sonu gelmez. tatil beldesindeyim. uzaktan yakından tanıdığım birçok kişi arayıp nerede kalabiliriz diye otel apart pansiyon soruyor. bende kalabilirsiniz demiyorum, zaten ağırlayamam da.çok yakın bir arkadaşımsa ağırlarım o da zaten kendi evi gibi davranır işlerin ucundan tutar. Bir arkadaşımın apartı var. beni arayan arkadaşlara orayı söylüyorum. ben de başka yerlere tatile gidiyorum kimsenin evinde kalmıyorum emrivaki yapmak hoş değil. paran varsa tatilini yapacaksın yoksa yerinde oturacaksın, başkasını huzursuz etmeye ne gerek var.
Aslında insanlar kalacak yer bulmak için aramıyorlar birçoğu gelin burada kalın demenizi bekliyorlar. Ben de havaalanına yakınım ve eşimin tarafından kim gelse hemen ararlar biz de kıbrısa tatile gidiyoruz da bir de size uğrayalım dedik filan. Otel çünkü bizim ev. Uçuşla ilgili bir şey olsa bizi ararlar yakınlarda otel var mı kaç paradır. E aç internetten bak ben otelde mi kalıyorum ne bileyim kaç para?? Özellikle bir kuzeni çok yüzsüz bu konuda

Gelenler temizlesin evi.

Ben hep boyle yaparim. Cocukla firsat olmadi, iyi ki geldiniz bu kalabalik 1 saat girisse ev piril piril olur diyip temizlik malzemesi atiyorum ortaya.

Yemegi falan da destek alarak yaparim.
Biri balkonda mi oturuyor? Kucagina koyarim fasulyeyi ayiklasin 😂 patatesi veririm soysun. Yemegi de ocaga koyar " x abla bebegi uyutmam lazim sen yemege goz kulak ol" diyip onu da kitliyorum birine.

Hatta x yenge senin tatlin guzel oluyordu yarin cayla yeriz fena mi olur?

Ay x abi senin yaptigin izgaranin tadi damagimda yarin yapsak mi? Et cikartiyorum buzluktan gibi devami da var

Bu yıl girişler ücretli diyeceksiniz. 11 kişi nedir? Başlarım yazlığa derim adım atmam oraya.

Gelenler temizlesin evi.

Ben hep boyle yaparim. Cocukla firsat olmadi, iyi ki geldiniz bu kalabalik 1 saat girisse ev piril piril olur diyip temizlik malzemesi atiyorum ortaya.

Yemegi falan da destek alarak yaparim.
Biri balkonda mi oturuyor? Kucagina koyarim fasulyeyi ayiklasin 😂 patatesi veririm soysun. Yemegi de ocaga koyar " x abla bebegi uyutmam lazim sen yemege goz kulak ol" diyip onu da kitliyorum birine.

Hatta x yenge senin tatlin guzel oluyordu yarin cayla yeriz fena mi olur?

Ay x abi senin yaptigin izgaranin tadi damagimda yarin yapsak mi? Et cikartiyorum buzluktan gibi devami da var

ayni annem. bu sekilde annem bile daha rahat ediyordu.
aslinda olmasi gereken bu ama bazi insanlar söylemeden ayaklanmiyor.

Hayatimda bu kadar yüzsüzlük görmedim. Yani insan 3 kardes ile ayni anda annesinin evinde kalmiyor, kalmis komsunun oglunun yazliginda.

Ben olsam asla kabul etmezdim. "Onlarada is ver" taktigine bile girmezdim. Is versen dahi, 11 kisinin yarattigi pisligi, yemek pisirme,.. hal olmaz. Rahat edilmez. 3 aylik bebek var, hasta olur o çoçuk.

Ya ben tekrar arardim onlari "musait degiliz" diye, yada esimi zorlardim aramasina. O yazliktan çikip tatilimi feragat etmezdim. Onlar yüzsüz davraniyorsa, ben on mislini davranip ararim gelmeyin diye.

bu yazlik mevzulari hepmi ayni anlamiyorumki bu insanlar neden bukadar ve nasil bukadar yüzsüz olabiliolar. Biz yurt disinda kaliyoruz bizimde yazligimiz vardi senelerce hep ayni seyleri yasadik bir kere tek kendi ailemle kaldigimizi hatirlamioyrum orda sürekli bir sürü insan ve benim annemde asla agizini acip bisey diyemiyen aman kimse kirilmasin modunda biri… yemek bulasik temizlik hepsini hep o yapiodu herkes yazligi hotel gibi kullanip hersey anneme kaliodu, zaten kaldigimiz topu topu 2-3 hafta birseydi asla rahat edemezdik… en kötüsüde resmen haberimiz olmadan kendilerini anahtar yaptiran ve biz türkiyede degilken o yazlligi kendi yazliklari gibi kullanan akrabalardi….

busene ilk defa esimle gittik o yazliga biraz bas basa güzel bi tatil gecirmek icin ve inanin yine aynisi oldu ve yine bi akrabmiz gelmek istedi kalcaz demeden sadece aksam caya gelcez deyipde iki bavulla gece 11 de kapimizda bulduk onlari bi düsünün artik… ben ama annem gibi yapmadim yüzde vermedim madem birlikde kalioz onlarinda is yapmasini sagladim tabi hic hoslarina gitmedi hatta aralarindan biri benden hic hoslanmadigini hic misafir perver olmadigimi anlatmis herkese ama yapcak bisey yok sanki kendi evleri gibi bide anahtarlar gelmisler, dirke ertesi gün tüm kilitleri degistirtdik olcak seymi bu….

Kira deyin ya da arkadaşlarımız gelcek deyin net konuşunca kimse bi şey diyemez zorla gelip kalcak halleri yok ya.Ama çokta samimi iseniz bir hafta gelip kalcaz diyecekleri kadar amaan onlar da gelsin mutlu olsun nolcak..Kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil yazlık orası atıştırır denize inersin valla tatilde herkes kendinden sorumlu.

Back
X