Yazlığın mı var derdin var

Yani aslında arada, yazlık da olsa misafir gelmesi çok da anormal değil ama her gün hergün olunca, biri gidip biri gelince, gelenlerin düşüncesizce davranmaları ve yüzsüzlükleri sonucunda insan ister istemez misafirden soğuyor böyle..

Bir de ben akraba farklı olur yani ağır gelmez diye düşünüyordum ama herkes için geçerli değilmiş bu durum demek:)

Haklısın,sık olmadıkça misafir gelmesi normal. Ama düşününce her ne kadar yakın akrabanda olsalar ev sahibi olduğun için,hizmet etme modundasın sürekli...

En güzeli otele gitmek valla... boshayallersmile

benim kayınvalidemin evi var 3 yıllık evliyim yaklaşık nişanılıık döneminde de gittim çok yazlığa sadece hafta sonları gitmeme rağmen özel yediğim bir şey varsa yada canımızın çektiği eşimle hemen alırız asla kimseye zarar vermemeye çalısırız, sadece kahvaltıyı kayınvalidem biz denizdeyken hazırlar kayınpederle sağolsunlar onlar cok erken gidiyorlar çünü denize
öğlen çorba akşam yemeğe ne gerekecekse sorarım yada kafama göre yaparım evi hergun süpürürm wc banyo her dustan sonra elimden geldiğince temizlerim sonucta bende yaşıyorum o evde değilmi ama
bir keresinde eşimle 1 hafta yalnız kaldık tüm evi baştan sona temizledim sildim süpürdüm geldikleride evi çiçek gibi buldular
yanigidilen yer babamızın evi ama ne gerekiyorsa alırız da temizleriz de tplarızda
kayunvalidemde şükür kimseyi çağırmaz zaten ev küçük iyikide kimseye yüz vermiyor oh süper oluyor zaten 5 kişi oluyoruz bize ancak yetiyor
kimse hizmetçi değil demi ama

ayy bunlari okudukca.. antalyada yazligi olan dayimlara allah sabir versin diyorum.. bizim taraftanda yengemin tarafindada giden coooooooook olur yanlarina..

gerci bende iki yila bir gidiyorum ama otel niyetine kullanmak adetimizde yoktur.. evi nasil bulduysam öyle birakirim hesabi.. ikiside calisan insanlar..sagolsunlar hic güler yüzlerini eksik etmezler.
ama bizdende giden olursa ev sahibine hic bir i$ birakilmaz yani temizlikti ali$veristi..
yani o dönemde genellikle ev sahibi gelir yer icer dinlenir ;) ama hak ediyorlar o cümbü$ün icinde bize kapilarini acmalari bile yetiyor :)

Allah Allah
filmlerde oluyor bu kadarı diyordum..

biz de pek böyle dertler olmaz.. gelen misafir en fazla 3-4 gece kalır,cılkını çıkarmadan gider..eğlenilir,denize girilir,bahceye mangal yakılır,içilir.. güzelllikle gelir,giderler..
gerçi benim teyzelerin,halaların yazlığı var hep..ondan mı rahatız ne ? kaydirigubbakcemile3

hele ki yatakta kumlar,deniz kokuları.. eh pes duş almadan yatağa mı uzanmışlar?
bu pislik ötesi bir durum..

sonra youknow halan de pek erotikmiş:)
günah diye mayo giyme,transparan takıl ortalıkta...
değişik bir anlayış..

piknik olayından ben de hoşlanmazdım küçükkenden.. gitmezdim.evde kalırdım zaten..
neyseki piknik anlayışı değişti.
artık kamelyalar altında oturduğun yerden yapıyorsun pikniğini..
ben kendin pişir kendin ye tekniğini bile sevmıyorum. yaptırıyorum servisimizi. aklinialirimsmile

polonezköy tarafları bir harika bu işler için.

Allah Allah
filmlerde oluyor bu kadarı diyordum..

biz de pek böyle dertler olmaz.. gelen misafir en fazla 3-4 gece kalır,cılkını çıkarmadan gider..eğlenilir,denize girilir,bahceye mangal yakılır,içilir.. güzelllikle gelir,giderler..
gerçi benim teyzelerin,halaların yazlığı var hep..ondan mı rahatız ne ? kaydirigubbakcemile3

hele ki yatakta kumlar,deniz kokuları.. eh pes duş almadan yatağa mı uzanmışlar?
bu pislik ötesi bir durum..

sonra youknow halan de pek erotikmiş:)
günah diye mayo giyme,transparan takıl ortalıkta...
değişik bir anlayış..

piknik olayından ben de hoşlanmazdım küçükkenden.. gitmezdim.evde kalırdım zaten..
neyseki piknik anlayışı değişti.
artık kamelyalar altında oturduğun yerden yapıyorsun pikniğini..
ben kendin pişir kendin ye tekniğini bile sevmıyorum. yaptırıyorum servisimizi. aklinialirimsmile

polonezköy tarafları bir harika bu işler için.

evet günah der giymez ama heryer meydandakaydirigubbakcemile3

.

ayy bu yüzden yazlik almadik, her sene tatile gidiyoruz daha iyi ne gelen var ne bise

gecen yaz tatile gidememistik kuzenimin dügününden dolayi, bu yüzdende annemin kuzeni bizi yazligina davet etmisti, ama biz nerdeyse bi marketi satin alip gittik oraya, ve herkez havlusundan mayosundan terligine kadar kendi götürmüstü, ayrica ev sahibine yük olmamak icin herkez sirasiyla yemek ve temizlik yapti, hem biz bedavaya tatil yapmis olduk hemde büyük kuzenim bizi davet ettiginden memnun kalmisti, cok eglenceli olmustu
kimse kimsenin hizmetcisi degildi, biz orayi kendi evimiz gibi benimsemistik ve sürekli ne is varsa yapardik

eger birinin yazligina bedava tatil yapmaya gidiyorsan ev sahibinden hizmetcilik beklemeyeceksin, bu ne terbiyesizlik, olmaz öyle
:olmaz:

bende yazlık almayı düşünenlerden ama bu yazdıklarınızda aklıma gelip bir türlü cesaret edemeyenlerdenim. yazdıklarınızı okudukça iyikide almamışım dedim. zaten benim eşimde yumuşak yüzlüdür,başedemezdim.

çok asalak akrabalarınız varsa almayın bence..
ya da alın kimseye söylemeyin opuyorumnanaktan

Ne kadar çok kişi dertliymiş yav böyle bir düşünceyi aklıma bile getirmem bundan sonra :ecrin_bebek:

bize kalmalı gelen pek olmazdı ya..yemeğe gelirdi gelicek olan..bu tarz problemler yasamadık yani hiç bir zaman :)) ama yazlık almak bana pek mantıklı gelmiyor..annemin var kayınvalide adayımın da var :) çok havuz deniz Güneş seven bı tip degilimdir..çok gerekirse anneme gideriz kayınvalideme gideriz ya da otele :))) otel her zaman için en mantiklisi geliyor bana :) bulaşık yok toplama yok ne pişirsem derdi yok :) sabah gözünü acar acmaz giy bikinini in kahvaltıya sonra da havuz ooooh miiisssss :)))

ha bı gecen yaz bizim gibi anne kız yaşayan çok sevdiğimiz dostlarımız var onlarda 1-2 ay kadar kalmıştık annemle ama onlar da zaten annem kardesim gibi oldukları için,hiç problem yasamadık..alışverişini de yaptık evi de temizledik..kendi evimiz gibi yasadık yani..cokta eğlenmiştik 4 hatun bı evde :)))))

Ben sinir oluyorum bu konulara şahsen.

Miletin özel evinde ne işin var demi senin.

Geçen sene de benim başıma geldi.Ben çok karşı olmuştum ama eşimin ısrarları üzerine gitmiştik.

Eşimin yengesinin sinopta bir evi var.Onun evinin anahtarını alıp gitmiştik geçen tatil.

Ben kızıyorum birinin anahtarını alıp evinde kalma meselesine.

Gidip otelde kalmak daha mantıklı herzaman.

Paran yoksa da gitmeyeceksin olur biter şart mı gitmek.

İnsan kullanmaktan başka birşey değil.

babamda yıllar önce yazlık alacağım dedi..
aman sakın haaa dedim babama..
asla!!! annem zaten çok misafir perverdir,çeremiz çok geniş..şimdi bile her yaz başka şehirlerden eş dost gelir kalır,biri gider biri gelir..bid eyazlığımız olsa..
babamın yeğenleri,yani amcamın kızları aşırı yüzsüzler..yıllardır gelirler bir tane kutu şeker almamıştır..
almak zorunda değil diyeceksizniz belki ama biz akrabalrımıza ziyarete giderken asla eli boş gitmezyiz.alışmamışız..illa alınacak..yaşlıysa onun ihtiyacına göre,gençse onun ihtiyacına göre..çoluk çocuk varsa onlarada mutlaka alınır bişeyler.o yüzden bana garip geliyor..
bir yazlığımız olsa burnumuzdan getirirler..
bide dayımlar..daha doğrusu yengem..eminim %100 gelir 15 gün kalır kızlarla,üstüne eş dost gelir..annem hizmet edeceğim diye paralar kendini..
aman dedim eksik kalsın..anneme tatil yaptırmak istiyorsan gidin 1 hafta tam pansiyon otele..hiç birşeyle uğraşmayın asıl tatil o..
haklısın dedi..kafanda rahat olur.yazlık alacağın parayla 25 yıl yazları otele gidersin

ay kızlar okudum fena oldumakannehir,bizim yazlığmımız vardı sattık,şimdi bir tane daha istiyoruz,özledik,evet üyüzsüz çok var:kızgın:,ters sahibine gelmediler:jeyyar:,otellere biz de gidiyoruz,ama ilk ve son baharda,servis ve hizmetler çok güzel oluyorbuyrunnnnnnnnn,yazın eleman eksikliği yaşandığı için tercübesiz elemen alınıyor:1no2:,sırf çift el olsun diyesempatiksalakcinni,onun için yazlık istiyorum,iki çocukla rahat etmek istiyorum:kahve:,şimdi okudukça tırstım açıkçasıeyvahedigeldismile

Biz de bundan 8 sene evvel sezonluğuna yazlık kiraladık.
2 katlıydı sosyal yaşantısı olmayan ama şirin bir köydü.
ınanır mısınız, haziranda başladılar gelmeye ağustos sonuna kadar.
Ne üvey anne annem kaldı ne dayımlar ve çocukları haftalarca, ne halamlar kalmadı aylarca sırayla...
:bbo:
Zavallı annem resmen eziyet çekti.
Kadının her gün beli tutuluyordu iş yapmaktan.
Bir daha mı?
Tövbeeee....

valla herkes çekmiş anlaşılan şimdi bizim yazlık 2 katlı yani apartmanın en üst katı bide çatı katı gibi var dubleks gibi yani ondan her bilen gelio ama mesela dayımlar gelio yengem belinden rahatsız o bile sabah kalkıyoruz kahvaltıyı hazırlamıs yada anneme dioki sen denize git yemegi ben yaparım tabi annem ona bırakmıyor birlikte hemen yapıp birlikte gidiyorlar gördugum kadarıylada herkes baba tarafının yüzsüzlüğünden şikayetci

oyy aynı benim annemlerin durumu bize de gelirler kalırlar annem her işi yapardı amcamlar ve yengemler geldikleri zaman bi de annem hepsinden büyük kadın hasta kimsenin umrunda değil en son ben çok hastayım gelen kendi kalsın ben gidemem diye anahtarı verdi amcamlara bir hafta sonra yanlarına gittik yengemde surat beş karış neymiş yemek yapmaktan tatilden bişi anlamamış annem de yanımızda otel var oraya gidip yeseydiniz dedi en sonunda tabi annem varken annem yapıyodu herşeyi yan yatıyordu haspam anneme surat ondan niye gelmemiş yalnz kalmışlarmış bir daha da gelmediler ee tabi önlerinde annem hizmetçi gibi dönmeyince otele gitmek daha cazip geldi Allah bildiği gibi yapsın

amcam kalmıştı bir kere tuvaleti su dökmeden bırakmışlar yahu insaf artık en son babam gördü bu ne dedi annem de ben hep temizliyorum bu adamın pisliğini sen yeni gördün dedi babam artık onu da çağırmıyor ama ne fayda annem hasta olduktan sonra akıllandılar

Back
X