Yazlıkçının misafiri hiç eksik olmaz mı?

violetto

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2008
1.213
846
158
Eşim de ben de çalışıyoruz ancak yazın daha rahat olan işlerimiz var. Yaz döneminde bir gün evde çalışma izni aldık, perşembe akşamı gidip pazar akşamı yazlıktan dönecek şekilde düzenimiz var sonra 1 aydır.
Bir sorunumuz var ki bu bir ayın yarısında yalnız değildik. İkimizin de çok geniş arkadaş çevreleri var, artı olarak eşimin çok fazla geniş bir ailesi var. Yakın - uzak tüm akrabaları ile görüşürler. Hatta komşuları (ki komşu derken bütün kasabadan bahsediyorum, Kıbrıslılar varsa aranızda aralarındaki ilişkiyi bilir) ve komşularının akrabalarıyla bile samimiler. Evlerinden misafir hiç eksik olmaz, öyle alışmışlar. Bana da aynı emrivakiyi yapmaya çalışıyorlar. Yazlığımız İstanbul' a yakın olduğu için hem denize gireriz hem de İstanbul' dan alışveriş yaparız diye perşembeden gelip pazartesiden dönüyorlar ve hep de eşimi arıyorlar 'Biz geliyoruz' diye haber vermek için, gelelim mi diye sormak dahi yok. Yahu zaten Kıbrıs' ta yaşıyor çoğu buradaki denizi ne yapacaklar? Çoğunun amacının alışveriş olduğuna eminim.

En son bayramda kuzeninin arkadaşı (ben tanışmadım, eşim de birkaç defa görmüş) ben bayramda üç gün sizde kalacağım diye emrivaki yapınca olay çıkarttım kabul etmedim. Tanımadığım insanın evimde işi ne? Bu olayın üstü kapanmamışken dün yine bir telefon 3 aile gelmek istiyorlarmış. Çalışıyoruz bu haftasonu de dedim eşime. Sinirlendim ve biz de gitmedik yazlığa, evde oturuyoruz. Böyle alıştıkları için onlara çok normal geliyor, beni sorunlu bulduklarına eminim ama ben haftasonu kafa dinlemek istiyorum, sürekli misafir ağırlayamam. Eşimin ailesini de çok severim kötü olmak istemiyorum ama artık ne yapacağımı şaşırdım. Üç gün diye dişimi sıkmalı mıyım yoksa reddetmeye devam mı etmeliyim bilmiyorum.

şaka gibi ya

3 aile misafir mi olur yazlığa

yazlıkta insan yayılır yani yemek bulaşıkla mı uğraşacaksın

ne pişirsem derdi bile yer bitirir

becerebilirsen sen gitme eşin gitsin bir hafta sonu misafirleri ağırlasın anlasın o durumun etkisini

Herkes bezene kadar reddetmeye devam et.
Yazlık buldu mu çöken tiplerden nefret ederim bende.

İşte yazlık almama en büyük sebeplerimden biridir bu.
Maalesef annemler dahil olmak üzere tüm yazlıkçıların kaderi bu.
Türk insanı pek misavirperver.

Normal zamanda da biz Kıbrıs' a gittiğimizde kayınvalidemin sabah 10.00 komşularla kahve saati, bitmek bilmeyen akraba görüşmeleri meşhurdur onlara alışmıştım ama cidden ben sürekli insanlarla beraber olamıyorum, zorluyor beni. Nasıl anlatsam markete mi gideceğiz, dur X' i arayayım ihtiyacı varsa o da gelsin bizimle diyorlar, öyle alışmışlar ki hep bir arada olmaya.

Eşim hep mangal yakar zaten yemekle uğraşmayayım diye. Ağırlamayı beraber yaparız işleri bana yıkmaz ama o da böyle bir ailede büyüdüğü için bana söylemese de 'ne olacak gelseler' diye düşünüyor olabilir.

Yazlığı sevmeme nedenim. Red edin edebildiğiniz yere kadar. Sizin de dinlenmeye, kafanızı dinlemeye ihtiyacınız var motel değilsiniz ki.

Bizim milletimiz böyle iste. Nerde beleş oraya yerleş
hiç yüz verme sürekli bahane bul kabul etme

Yazlığı sevmeme nedenim. Red edin edebildiğiniz yere kadar. Sizin de dinlenmeye, kafanızı dinlemeye ihtiyacınız var motel değilsiniz ki.

Ben de böyle düşünüyorum ama markete bile beraber giden insanlara kendi duygularımı açıkça ifade edebilmem çok zor.

Biz yurtdisinda yasiyoruz esimle. Esimin halalari,amcasi vs onlarda yurtdisindalar. Halasinin birtane kizi yurtdisindan istanbula gelin geldi. O kiz istanbula yerlesti yerleseli yaz sezonunun acilmasiyla birlikte hepsi sira sira onda kaliyorlarmis. Simdi bide gelinler eklenmis. Ben ilk evlendigim senesi esimde orda kalmak istedi. Bende asla kalmam orada; kiz bikmis zaten gelen gidenden, bide bizimlemi ugrassin,dedim. Ben esimin memleketine gelince kv nin evinde kalirim 2 hafta. 1 haftada istanbul turu yapariz ve kesinlikle otelde kalirim asla birinin evinde kalmam. Hem kendim rahat edemem hemde ev sahibine eziyet.

Biz yurtdisinda yasiyoruz esimle. Esimin halalari,amcasi vs onlarda yurtdisindalar. Halasinin birtane kizi yurtdisindan istanbula gelin geldi. O kiz istanbula yerlesti yerleseli yaz sezonunun acilmasiyla birlikte hepsi sira sira onda kaliyorlarmis. Simdi bide gelinler eklenmis. Ben ilk evlendigim senesi esimde orda kalmak istedi. Bende asla kalmam orada; kiz bikmis zaten gelen gidenden, bide bizimlemi ugrassin,dedim. Ben esimin memleketine gelince kv nin evinde kalirim 2 hafta. 1 haftada istanbul turu yapariz ve kesinlikle otelde kalirim asla birinin evinde kalmam. Hem kendim rahat edemem hemde ev sahibine eziyet.

açıkcası kötü olucağımıda bilsem kabul etmezdim. yazlık benim ev benim koca benim tatil benim yani. uğraşılcak şey değil bide bir değil iki değil sürekli birileri çıkıyo ömür geçermi öyle yaa.

En iyisini yapıyorsunuz, cidden ev sahibine ekstra yorgunluk oluyor.

Sanırım ben de kötü olacağım bu işin sonunda.
Çünkü bayramda kayınvalidem, hayatın insanlarla güzel olduğuna dair bir konuşma yaptı. Beni anlamalarını beklemiyorum zaten.

3 aile mi ?
otel bellemişler sizin yazlığı..
eşin 3 aile ağırlayamayız uygun otellere bakın deseymiş keşke..

Eşim mümkün değil diyemez, yüzü çok yumuşaktır. Artık daha da gelmek isteyen olursa diyeceğim eşimle konuşun desin.

her söyleyene başka misafirim var ahmet geldi mehmet geldi maalesef doluyuz deyip geçiştirin.

Benim evim tatil yerinde.
denize 5 dk da yürüyorsun.
Ben kabul etmeyerek savdım herkesi yıllardır bıkmadım bu tavrımdan,çünkü millet de bıkmadı hep aynı şeyi istemekten.
Geleceğiz ya da planımız var vs diyene otelde şimdiden yer ayırtın yoksa yer bulamazsınız ve erken rezervasyon indirimini kaçırırsınız diyorum,nedense iş anında çözülüyor.

Geri çevirmeye devam edin.
Her aradıkların da bir sebep, başka bir plan
öne sürün. Muhtemelen başlarda yine anlamayacaklar
ama bir yerde dank edecektir.
Yüzde bir milyon haklısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…