Yazlıkçının misafiri hiç eksik olmaz mı?

Tatil mekanlarından ev alsak keşke diye düşünürdüm hep, sonra bu sebepten vazgeçtim. Benim eş tarafı da aynen böyle koloni gibi.
Bence reddetmeye devam et, insanlar anlayışlı olmayı öğrensin artık.

Ay evet kibrisa her gittigimde bende o konudan muzdaribim akraba olayı çok fazla orada bide habersiz gelirler kahveye oturmaya falan işin varmi diye bile sormazlar o yüzden aliskanliktir onlardaki canim reddet bence biktirana yildirana kadar reddet

Yazlığa kafa dinlemeye mi,misafir ağırlamaya mı gidiyorsun? şaka gibi kabul etme tabiki arada sırada olsa tamam ama her hafta tabiki zor

Yazlığı satıp ev alıp kiraya verin. Gelen kirayla da paşa gönlünüze göre yazın her hafta otelde veya tatil köyünde tatil yapın. Kışın yoğunmuşsunuz, o zaman tatil parası bol bol birikir. Hem misafir ağırlamazsınız, hem de kendiniz için bile yemek yapma, bulaşık yıkama, temizlik yapma derdiniz olmaz. Gerçekten dinlenmiş olursunuz. Ayrıca farklı farklı yerleri gezebilirsiniz.

Ne kadar düşüncesiz insanlar var ya zaten çalışıyorsunuz insan kendine Zaman ayırıp dinlenmek istiyor oldu olacak haftaysa biz gelelim sizin yazlığa : )))

Ben de sırf bu sebepten yazlık olayından korkarım. Arada böyle muhabbet geçer ama hep çekimser kalırım.
Gerçekten gelenin gidenin eksik olmaz. Herkes her yaz davet bekler veya davet ettirir. Ağırlamak senin görevindir. Yapmazsan lafını ederler.
Senin durup yayılmaya, tatile ihtiyacın yoktur. Kahvaltı, öğle yemeği, çay saati, akşam yemeği hep düşünülmelidir. Tatil yapanlar beslenmelidir.
Çünkü yazlık sahibi olarak onların gözünde sen hem şanslısındır hem de ev sahibisindir.

En yakın arkadaşımın Bodrum'da yazlıkları var , anne baba kız 3 ü yaşıyorlar, bir kere bile teklif etmemişimdir ki bekarım yani...

Bir yakinim bu yuzden satti yazligini.
Degil akrabalar, uzaktan merhabasi olanlar bile anahtar istedi.
Milletten kendilerine sira gelmiyordu artik.
Ben de istiyorum ama bu olaylardan korktugum icin dusunemiyorum bile.

Yazlık gereksiz bir yük gibi geliyor bana. Kullanılmayan eve gidiyorsunuz. Kullanılmayınca tadilat işi çıkabiliyor. Mutfak masrafı da gerekiyor. Temizlik yemek tüm iş yine kadınlara biniyor. Üstüne bir de sağdan soldan damlayan misafirler de eklenince tatil tatil olmaktan çıkıyor eziyete dönüyor. Bence en güzeli satıp keyfinize bakmak. Kimseye de laf anlatmak zorunda kalmazsınız.

Yazlığı tek istememe sebebimdir.
Evet, misafiri hiç eksik olmaz çünkü 'bedava tatil' denilince akan sular durur bizim millette.

Reddedin,yokuz deyin,rahatsızım deyin,hatta o ömründe bir iki kere görüşüp emrivaki yapanlar gibi densizlere açıkça "geçen hafta çok fazla misafir ağırladık bu hafta dinleneceğiz" diyin.Bırakın kırılsın insanlar.Rica ediyorum böyle düşüncesiz,menfaatçi insanlar kırılsın ya ben kızdım sizin yerinize direk geliyoruz yoldayız diyen olursa da her işi yaptırın,hatta sürekli geliyorsunuz canım yabancı mısınız lafını da araya sokuşturun.ne bileyim balkon yıkasınlar,yemek yapsınlar,ay şu evi bi temizlemek lazım ya diyin verin ellerine bezi.
Bize de hep yapıyorlardı hem de habersiz baskın veriyorlardı.canım anam bir gün öyle arkadaşlarını da toplayıp toplayıp gelen birine bulaşık yıkattı bir daha gelmediler

tek ve kesin çözüm satın gitsin yada sattık diye haber yollayın

yazlıkları ve yazlık tatilini sevmeme sebebim budur
misafirin eksik olmaz dakika başı denize girdiler şimdi gelip duş alacaklar hazırlan banyoyu hazırla acıktılar yemek hazırla temizlik yap
tatile diye gidersin evden çıkamaz bir oturamazsın
dıdının dıdısının anahtar isteme olaylarına girmiyorum bile
sırf bu sebeplerden insanlar yazlıktan ev aldığını devlet sırrı gibi saklıyor
bana kalırsa hiç girmem o olaylara yazın bir iki hafta tatil yaparım giderim bir otele yediğim önüme gelir istediğim saatte yüzer istediğim saatte gezerim hiç böyle uğraşmam

Reddettikçe istemediğimizi anlarlar umarım kabul ederseniz de yüz bulurlar.Şuan eşimin halası eşi yeğeni bizde ve yazlık evler burda ufak oluyor mutfak salon bir.Ve hizmet ettikçe daha da durdular bugün 8. Gün ben evde yemek yapıyorum onlar geziyorlar sınavıma çalışamıyorum gece 4de yatıp öğlen 2 de kalkıyorlar salon mutfak işgal oldu.Hiç yüz verme bence dahada tepenize çıkarlar

Sakarya'da yazlık düşünüyordum baktım gelen giden keyif yapan taksit ödeyen ben yok öle yağma varsın olmasın yazligim otele giderim mis gibi

Bizde de var o dert ailecek gitsek hemen cokerler bizde gideriz ve de başkası bizde kalacak ya da tadilat var deriz mecburen ....sonuçta kafa dinlemeye gidilir oraya hizmete değil

Ahhhh ne çektim ben o yazlıktan
Ma aile misafirler, çoluk çocuk
Her gün mangal, kumlu ayaklarla eve gelmeler
Yer gök yatak, yaz sıcağında yaka bağır kapalı kıyafetlerle uyku
Misafirden koca yaz 10 metre dibimde duran denize giremediğimi bilirim
Ahhh ahhhh
Boşver kabul etme, bir alıştılar mı pir alışıyorlar, daha kurtaramazsın yakanı

kabus gibi ben kovardım hepsini valla en yakınlarım dışında kimseyi ağırlamam

Reddetmeye devam..Çok yakın akrabalar /arkadaşlar dışında misafir kabul etmek çok saçma geliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…