Yeğen meselesi

önce derin nefes alın gebesiniz,sakinleşin. kahvaltı falan hazırlamayın, eşinzin kartı varsa onla simit,poğaça alın peynir zeytin domates koyun geçin. akşama kalırlarsa yine eşinizin kartından yemek söyleyin, ayrana kadar söyleyin eşiniz ödesin. bunlar gidince de eşinizle oturup konuşun,bak yeter artık ben çok huzursuz oluyorum bıktım deyin. bundan sonra arayanları açmayın,eşiniz de bahane bulsun bu zor değil. anlıyorum sizi bizim ev de öyleydi senelerce. babamın akrabaları kırsalda yaşıyor, bize her yaz birileri gelirdi gezmeye.ama bizimki babamdan kaynaklanıyordu,o çok yüzlüyordu ve çok para harcıyordu. en son artık annem surat asmaya başladı,yemek falan yapmadı, babam kendi dışarıdan getirdi,kahvaltıda simit peynir koydu geçti. bizimkilerde bazen temizlik kültürü de olmuyordu tuvalet el yıkama vs. berbattı yani. bende anneme destek verdim şimdi çoğunluğu gelmiyor da sadece kovsan da gitmeyecek olanlar diyebiliyor sadece gelelim diye, hatta yolda arıyorlar, hatta babam yokken geliyorlar.zavallı annem ben yokken tek kalıyor, fazla ses edemiyor.ben babama daha rahat carlıyorum, ben varken pek cesaret edemiyor,gelenleri dışarıda gezdirip yedirip içirip yolluyor.tabii ben yazıyorum bunları kenara, öyle yüzsüz olsam hiç çekinmem ben de çöreklenirim evlerine. yani kısacası bence bizim toplumun çoğunun problemi.özellikle erkek tarafın akrabaları oğlumuzun evi diye hak görüyor,onlarla güleryüzle baş edilmez,burada asıl iş eşe düşüyor,ama o da anlamıyorsa siz devreye gireceksiniz, ben olsam en pahalı yerden kahvaltı ısmarlar,yemek ısmarlardım onlar gidene dek her gün eşinizin kartından. sürekli marketten pahalı şeyler alırdım hatta hediye alırdım onlara,nasılsa napıyorsun sen diyecek,o zaman da kıymetli akrabalarının gönlünü hoş etmeye çalışıyorum otelimizden memnun kalsınlar diye,derdim. ama siz kendi evlilik dinamiğinize göre hareket edin,ben yanlış yönlendirme yapmayayım

Canımsın yılda bı kere gelse bende elımden geleni yaparım ama 2 saat var aramızda zırt bırt çıkıp buraya geliyor, en son şubat sonu galıba kaynanam kaynım gorumcem kayınbabam bizdeki yegen, yegenın eşi geldıler 10 gun kaldılar ev curcuna, neyse gıttıler dedık nefes aldık bu yegen bı sekılde bıze geldı ve 48 gun kaldı mayıs 10 11 gbı annesıne goturduk 10 saat yol, neyse aradan tam 1 ay gecmıs orda ısımız var ona gelcez müsaitseniz size gelmek istiyoruz ben ne deyım pat dıye soyledi musaitiz dedım cunku benım musaıt olmama durumum yok, 2 gundurde burdalar inan benım çarpıntım oldu bu geldıkten sonra dayanamıyorum ıstemıyorum anamdan babamdan cok goruyorum bu nedır şu an kalbımın çarpıntısından uyuyamıyorum.. Zaten hıc özenmedim patates kızarttım bı kahvaltılık cıkardım yemegı de gec yaptım bilerek, tatlı vs yapmıyorum hamıleyım mıdem almıyor ama gıtmeye nıyetlerı yok malesef

çok üzüldüm ,bence eşinizle biran önce konuşun böyle saçma şey olmaz. biraz hasta gibi davransanız anlayıp yine gitmezler mi ki? çarpıntı ciddi bir tepki lütfen bu kadar sıkıntıya girmeyin sizden değerli değil kimse eşinizi arayın kötüyseniz gelsin hastaneye götürsün

Nefes ala Ya ben mi abartıyorum cidden çok kotu oldum uyuyamadım geleceklerını ogrendıgımden berı uyuyamadım 3 gun oldu, pencereye falan cıktım zor sakinleştim gercekten hastanelik olcam bu gıdışle bıde bugun gıtmezlerse fenalascam artık

Ya ben tedirgin oldum eşinizi arayın gelsin yanınızda olsun, bu konuyu da kafanızdan silmeye çalışın yarın gidecekler görün bakın ben öyle hissediyorum, rahat bir uyku uyuyun sabah son kez bir kahvaltı yapın onlarla sonra arkalarından el sallayacaksınız bunu düşünün bebişi düşünün annesi stres olursa o da olur, rahatlayın o da karnınızda rahatça uyusun

Uyuyamıyorum canım ıste dusundukce carpıntım oluyo uyuyamadım ıste Allahım görüyor halimi inşallah birsey olmaz

Esime yazdım yazdım gormedı uyumus sanırım işte

Kusura bakmayın ama eşinizden tiksindim. Hamile kadını düşürdüğü duruma bak. Siz de birşey yapmasaydınız keşke. Madem kaldılar kalkıp size de baksaydı hanım efendi.

Kusura bakmayın ama eşinizden tiksindim. Hamile kadını düşürdüğü duruma bak. Siz de birşey yapmasaydınız keşke. Madem kaldılar kalkıp size de baksaydı hanım efendi.
Esım buu gun işten bi yere gıdecek eve bıle gelmıcek oglene kadar ben çıldırma noktasındayım, hamıle oldugumu bılmıyolar canım neyıme bakacak bulasıga falan yardım edıyo işte

Canım aynısını ben de yaşadım. Sana tavsiyem annem Aradı filanca hastalanmış şöyle şöyle bi iş çıkmış bana acil ihtiyaçları varmış çağırdılar de. Eşine de öyle de annenle ağız birliği yapın....Sen yabancı değilsin de kalırsın evde de....Çık git. Bu ne valla en sinir olduğum şey....

Esım buu gun işten bi yere gıdecek eve bıle gelmıcek oglene kadar ben çıldırma noktasındayım, hamıle oldugumu bılmıyolar canım neyıme bakacak bulasıga falan yardım edıyo işte
Sakin sakin böyle mallar yüzünden kendinize bebeğinize zarar vereceksiniz. Çıkın sizde yakında tanıdığınız varsa onlara gidin. Bunlar gitmeyene kadar da dönmeyin başka birşey gelmedi aklıma. Ben bana istemediğim biri geldiğinde ilk yaptığım şey “aaa biz 2 gün sonra acil şuraya buraya gidiyoruz sende bilet vs hallet istersen” demek. Başka yolu yok

Sizi arayıp müsait misiniz gelicez dediklerinde müsait olmadığınızı belirtin. Ben rahatsızım biraz deyin iyilikle halletmek istiyorsanız. Şu durumda eşiniz ne desin sizi aramış siz de gel buyur demişsiniz,

Apartmanda korona vakası çıkmış de kaçsınlar

Ömrümde dayımın evinde kalmadım. Annem dahil kimsede 1 haftadan fazla kalmadım. Ben rahat edemem.
2 ay nedir, nasıl bi genişlik bu!
Böyle yüzsüz insanlara surat yaparak falan dert anlatamazsınız. Açıkça müsait değiliz diyeceksiniz. Onlar eve yerleşmeye utanmıyor da siz niye sınırınızı korumaya utanıyorsunuz ki? Bu kadar stres karnınızdaki bebeğe de evinizdeki çocuğunuza da yansır. Yazık günah.
Bunların aile kültürü buysa sınırı çizmek sizin işiniz, açıkça kabul etmeyeceksiniz. Şu an size Allah sabır versin diyorum. Kocası az çok halden anlayan biriyse bugün gider inşallah. Olmadı bu kez siz bi bahane uydurın bi kaç gün bi yere götürsün eşiniz szii. Sonra da bi daha kabul etmeyin.

Ya kac ay olmus bu nasıl yüzsüzlük. En olmadi anneme gideceğim yarin cok ozledik de anlar heralde. Bir de bu kadinin evi o sehirde degil miydi. Neden sizdeler.

Annem cok uzak kımsem yok burda oyle deyıp gıdeceğim malesef

Bakalım belki giderler yaa gıtmezlerse dayım gelıyo memleketten falan dıcem artık benı mecbur ettıler buna

Reactions: JES
Neden musaıt degılım iştw oyle bı duurm yok canım, esıme bıse demiyorum zaten ama bızım aramızda zaten sorunlar var su an, uzerıne sureklı yatılı akrabası gelmesı beni inanılmaz geriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…