• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğene ne takı takarsınız

Asklakal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2019
53
46
88
32
merhaba çok yakın zamanda erkek yeğenimin düğünü olacak takı ne taksak diye düşünüyorum diğer kardeşlerim 5 bin takacakmış ben de mi öyle yapmalı mıyım az mı bilemedim ya

Benim dayilarim , amcalarim , halalarim , teyzem bana bilezik takmislardi.
Benim 3 , esimin 2 yeğeni var eger evlenirlerse biz de bilezik takmayı düşünüyoruz 10 gramdan 1 adet olacak şekilde.

annem tum yegenlerine bilezik takti, onlar bana ikibin, dortbin lira falan verdiler (ve evet bu devirde)
yani ileride gelir niyetiyle verirseniz hic vermeyin.
bence besbin tl takmak yerine 100 euro takin ayni fiyat,100 sterlin takin, 5500 lira. ya da bir gram altin takin 5300 lira. daha iyi

annem tum yegenlerine bilezik takti, onlar bana ikibin, dortbin lira falan verdiler (ve evet bu devirde)
yani ileride gelir niyetiyle verirseniz hic vermeyin.
bence besbin tl takmak yerine 100 euro takin ayni fiyat,100 sterlin takin, 5500 lira. ya da bir gram altin takin 5300 lira. daha iyi
boyle yazdim ama benim bir tanecik yegenim var ben ona bilezik takarim bence - gelir mi gelmez mi asla düşünmeden çünkü o benim bebisim. gelmesin daha iyi catir catir yesin:)
biraz da sizin yegeninizle iliskinize ds bagli

En azından 1 çeyrek takmak lazım ama gücünüz el vermiyorsa gram takmanızı öneririm.

Hiç durumum yoksa gram çeyrek takmaya çalışırım.
Ama biraz param varsa bilezik,tam altın takarım.
Geri gelmesi durumuna bakmam.
Nakit başka düğünlerde de takmiyorum en kötü 20-50 Euro takıyorum.

merhaba çok yakın zamanda erkek yeğenimin düğünü olacak takı ne taksak diye düşünüyorum diğer kardeşlerim 5 bin takacakmış ben de mi öyle yapmalı mıyım az mı bilemedim ya
Benim çevremde en durumu sıkışık indanlar yeğenlerine bilezik taktılar. 5000 çeyrek bile değil. Tabi her yöre/aile farklı ama yarım altınla çeyrek altın fiyatı arasında bilezikler oluyor.

Bizim çocuk yok şu an geri dönmesi önemli değil yeğenime feda olsun da gelini şehir dışından getireceğiz git gel yol masrafı da çıkıyor asgari ücretle gram altın da düşündüm ama Diğer kardeşlerim 5 bin takınca onları da incitmek istemiyorum takacağımı da 100 lük yapıp iğneleyerek takalım dedik yüzlerinde tebessüm olsun

2019 da halam 100 TL göndermişti bana 🫣 öz
2019da dolar altin 220 liraymis. yani yarim altindan az eksik takmis. bugune uyarlarsak karsiligi 2500 lira ediyor.
konu sahibi ve kardesleri de 5000 lira takmayi düşünüyor. yani onlar da senin gibi "2025te halalarim 5000er lira gondermisti bana 🫣 öz" deseler yeridir🤣🤣
bari 5 5 5 5 birlesip bir yarim altin takin

Bizim çocuk yok şu an geri dönmesi önemli değil yeğenime feda olsun da gelini şehir dışından getireceğiz git gel yol masrafı da çıkıyor asgari ücretle gram altın da düşündüm ama Diğer kardeşlerim 5 bin takınca onları da incitmek istemiyorum takacağımı da 100 lük yapıp iğneleyerek takalım dedik yüzlerinde tebessüm olsun
Ay onu hiç yapmayın ya hiç hoş durmuyor altın yapmak daha mantıklı zaten değer kaybetmiyor

Bence onlar takmış diye sizde aynı takmak zorunda değilsiniz kiminin durumu olmaz kiminin olur yani mesela biz de herkes 3 bin taktı biz çeyrek taktik 1 sene önce yani demem oki amaç destek olmak ne takarsan onu alırsın ilerde

zannetmiyorum yuzlerinde gülümseme olacagini. taktiginiz taki 100 dolar etmez onbes igne harciyorsunuz. eskiden kurdelede sari sari altinlar olurdu simdi hep 100lük 200lük dolu yer kalmiyor.
ben de yakin zamanda evlendim, hic de hosuma gitmedi yani. adam 15 saat kalin kalin tomarlara igne gecirmeye çalisiyor yanda sira varken, verdigi parayla yarim gram alamazsin. bunun nesi guzel ki? bir kutu dolusu param vardi saydim 37 bin olan ev taksidimi odeyemedim ustune para kattim😂😂😂
ama euro dolar oyle mi? mis gibi tak gec. hem tek ignede isin biter hem de degerli bjrsey en azindan.
1 tane 100 sterlin takmak yerine tam 50 tane 100 lira takacaksiniz. bunun neresinde gülümseme olur ki?
bence sacma dusunuyorsunuz.
ayrica ablaniz incinsin yani bir zahmet yani yegene besbin mi takilir😅
ayrica su hayaliniz cidden tam gorgusuzluk lutfen yapmayin. youtubeda instada benzer seyler arayip yorumlari okuyun tüm herkesin ne kadar dalga gectigini görürsunüz "kime neyin havasini atiyorsun elindekiyle gram altin alinmaz" vs diye kinadiklarini.
ustelik fotograflarda da cok cirkin duruyor atki gibi tonla para.
bence sinir olurlar, arkanizdan da "ne pinti halan/teyzen var hem yegenine uc kurus takti hem de nasil şov yapti" derler.

takacağımı da 100 lük yapıp iğneleyerek takalım dedik yüzlerinde tebessüm olsun
bence altin takan kurdeleye taksin gerisi kutuya atip foto cekinsin daha iyi. hem zamandan tasarruf olur,sirada bekleyenler sıkılmaz- igneyle ugrasmadan hizli hizli kucaklasir foto cekersin biter, hem de fotograflarda tonla para igrenc cikmaz. hem de kim ne verdi bilirsin yazarsin bjr kosede. ben bir düğünümü koyde yaptim orada adetmis gelenler bahsis birakirmis. ne insanlari zorlayacak bir rakam ne birsey herkes icinden geleni vermisti hepsi para toplayan kiside birikti, altin alanlar da ya bana ya aileme verdiler. boylece taki toreni bile olmadi.kimse kimsenin taktigini ettigini gormedi, kimse mahcup olmadi. cok hosuma gitti. ki gelenler yediginin içtiginin parasini verdi genelde. 100 lira veren de vardi 600 lira veren de, 5000 lira veren de. oyle oyle azdan azdan birikip nikahimdan bile fazla tl birikmisti.

zannetmiyorum yuzlerinde gülümseme olacagini. taktiginiz taki 100 dolar etmez onbes igne harciyorsunuz. eskiden kurdelede sari sari altinlar olurdu simdi hep 100lük 200lük dolu yer kalmiyor.
ben de yakin zamanda evlendim, hic de hosuma gitmedi yani. adam 15 saat kalin kalin tomarlara igne gecirmeye çalisiyor yanda sira varken, verdigi parayla yarim gram alamazsin. bunun nesi guzel ki? bir kutu dolusu param vardi saydim 37 bin olan ev taksidimi odeyemedim ustune para kattim😂😂😂
ama euro dolar oyle mi? mis gibi tak gec. hem tek ignede isin biter hem de degerli bjrsey en azindan.
1 tane 100 sterlin takmak yerine tam 50 tane 100 lira takacaksiniz. bunun neresinde gülümseme olur ki?
bence sacma dusunuyorsunuz.
ayrica ablaniz incinsin yani bir zahmet yani yegene besbin mi takilir😅
ayrica su hayaliniz cidden tam gorgusuzluk lutfen yapmayin. youtubeda instada benzer seyler arayip yorumlari okuyun tüm herkesin ne kadar dalga gectigini görürsunüz "kime neyin havasini atiyorsun elindekiyle gram altin alinmaz" vs diye kinadiklarini.
ustelik fotograflarda da cok cirkin duruyor atki gibi tonla para.
bence sinir olurlar, arkanizdan da "ne pinti halan/teyzen var hem yegenine uc kurus takti hem de nasil şov yapti" derler.
Bizim düğünde 10 TL lerden yapılmış uzun bir kuyruk takıldı . Resmen 10 ve 5 TL den . Bunu yapan kişi çeyrek de taktı. Biz de hem çeyreğini geri götürdük hem de o para kuyruğunu ama biz 20 TL den yaptık ne alakaysa

Bizim düğünde 10 TL lerden yapılmış uzun bir kuyruk takıldı . Resmen 10 ve 5 TL den . Bunu yapan kişi çeyrek de taktı. Biz de hem çeyreğini geri götürdük hem de o para kuyruğunu ama biz 20 TL den yaptık ne alakaysa
enflasyonun etkisi demek o 20 de😂
ama sacma degil mi ya? valla ben sinir olurdum

Eğer gerçekten durumunuz yoksa takmayın geri gelecek bir durım yokmuş zaten. Ama nakit 5 takmak bana anlamlı gelmiyor 1 Gr altın takın daha anlamlı

enflasyonun etkisi demek o 20 de😂
ama sacma degil mi ya? valla ben sinir olurdum
Takı törenimiz inanılmaz uzun sürmüştü eşim ailenin ilk çocuğu 🤣 bir de davulcu çocuk abla eteğini sallayarak oyna paralar dökülüyor demişte ikide bir salladı durdu beni

Takı törenimiz inanılmaz uzun sürmüştü eşim ailenin ilk çocuğu 🤣 bir de davulcu çocuk abla eteğini sallayarak oyna paralar dökülüyor de işte ikide bir salladı durdu beni
bilmiyorum valla o kadar uzun seye gerek yok. bekleyene de eziyet amele gibi yarim saat ayakta bekliyorsun. bir de gercekten o 200 liralardan kurdelelerde yer kalmiyor sonra parayi paraya topluigne yapmaya calisiyorlar onda da para zor deliniyor tonla efor sarfediliyor falan
ne gerek var? koy zarfa yaz adini, jcine de bir not yaz iyi dilegini ver gitsin zarfa. sana da tebrik edip opmek ve foto cekinmek kalsin seri seri ilerlesin iste

Iyyy en kıro nefret ettiğim hareket kimse de mutlu olmuyor

Back
X