kuzey,çınar ve poyraz isimlerini çok seviyorum (kuzey ve çınar yeğenlerimn isimleri:)
seçimimi ÇINAR dan yana kullandım..... çok sevdiğim ve anlamlı bulduğum bir isimdir...bebişe sağlıkla kavuşmanız dileğiyle....
dorukkkkkkkkkkkkk
Oyumu Aras'tan yana kullandım. Ama nehir olmanın dışında herhangi bir anlamı var mı bilmiyorum. Bence kulağa hoş gelmenin yanı sıra, güzel bir anlamı da olmalı...
Çok haklısınız anlam önemli Fakat arasın diğer anlamı at kılıYani pek iyi bir anlamı yok.
İsmin kişiyi etkilediğine inanıyorum fakat bunun anlamıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Mesela ben kendi çevremden örnek vereyim Zeki isminde tanıdığım tüm arkadaşlarım sınıfın en tembeliydi, Betül isminde tanıdığım arkadaşlarım ise (isim anlamı: bakire, erkek eli değmemiş kız) isim anlamının tam tersiydi. Eski diyebileceğimiz isimler ise mesela Hüseyinin anlamı küçük yani kim özellikle erkek çocuğuna küçük anlamında bir isim verir kiYada fatma isminin anlamı sütten kesilmiş demek
Aslında bakarsanız Bu isimleri o isimleri taşıyan insanları sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz için veriyoruz. İsimlerin anlamlarından dolayı değil.
Daha önce bir arkadaş yorum yapmıştı poyrazlar çok yaramaz oluyor diye ben O yorumu ciddiye aldım. çünkü isimlerin anlamları dışında farklı özellikleri olduğunu ve kişileri etkilediğine inanıyorum.
Yorumun için çok teşekkür ederim cnm
Çok haklısınız anlam önemli Fakat arasın diğer anlamı at kılıYani pek iyi bir anlamı yok.
İsmin kişiyi etkilediğine inanıyorum fakat bunun anlamıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Mesela ben kendi çevremden örnek vereyim Zeki isminde tanıdığım tüm arkadaşlarım sınıfın en tembeliydi, Betül isminde tanıdığım arkadaşlarım ise (isim anlamı: bakire, erkek eli değmemiş kız) isim anlamının tam tersiydi. Eski diyebileceğimiz isimler ise mesela Hüseyinin anlamı küçük yani kim özellikle erkek çocuğuna küçük anlamında bir isim verir kiYada fatma isminin anlamı sütten kesilmiş demek
Aslında bakarsanız Bu isimleri o isimleri taşıyan insanları sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz için veriyoruz. İsimlerin anlamlarından dolayı değil.
Daha önce bir arkadaş yorum yapmıştı poyrazlar çok yaramaz oluyor diye ben O yorumu ciddiye aldım. çünkü isimlerin anlamları dışında farklı özellikleri olduğunu ve kişileri etkilediğine inanıyorum.
Yorumun için çok teşekkür ederim cnm
Bence de anlamıyla kişiliğinin hiç alakası yok mesela hoşuma giden isimlerin anlamına bakıyorum Tolga , Burak , Buğra ,Sarp ,Rüzgar ,Toprak , Bade , Bora , Çınar vs. anlam bakımından hiçbişey ifade etmiyor ama şu zamanda bu isimler popüler. Aleyna , Tuana , Ceylin vs koyupta anlamını kendi uyduranlar da var hangi kaynakta geçiyor acaba cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası.Cennete düşen ilk yağmur damlasına kim niye isim verir ikincisinin ismi ne mesela bunlar saçma geliyor bana.Ben oğluma Aras ismini koyacağım ama at kılı diyerek değil ben nehir ismi olarak koyuyorum.Günümüzde Fırat , Ceyhun , Tuna isimleride hep nehir ismi mesela ama çevremizde çok var kimse yadırgamaz ikinci oğlum olursada Fırat koyacağım.Tabii herkesin fikrine saygım var.
benım oglumun ısmı denız poyraz aılecek doga ısımlerıne sahıbız geleneklerı bozmak ıstemedık.ama ben en cok deha koymak ıstedım kuzenın oglunun ısmıde aren
.
Önemli değil canım. Aras'ın at kılı anlamı da olduğunu bilmiyordum. Aslında ben oğluma isim araştırırken çok çok beğendiğim bazı isimlerin anlamları hiç de güzel değil. O yüzden pek çok isimden vazgeçmiştim. Ben birisi 2007 diğeri 2009 doğumlu iki Poyraz tanıyorum. İkisi de çok akıllı çocuklar...
yağız,eymen,batın,rüzgar,tuğra....
ayrıca uras ve kayra..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?