Doğuma Hazırlık Yeğenim İçin Erkek İsmine Birlikte Karar Verelim Kızlar:)

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Yeğenim İsmi Ne olsun? Yarımcı olur musunuz hanımlar?

• Yağız

OY: 21 22,6%
  • Aras

OY: 33 35,5%
  • Poyraz

OY: 10 10,8%
  • Çınar

OY: 32 34,4%
  • Enis

OY: 5 5,4%

• Ankete Katılan
    93
  • Anket Kapalı .
397 sayfa görüntülemesi var fakat 37 oy kullanılmış

kızlar bakmışken fikrinizi söyleseniz ne güzel olurdu

seçimimi ÇINAR dan yana kullandım..... çok sevdiğim ve anlamlı bulduğum bir isimdir...bebişe sağlıkla kavuşmanız dileğiyle....

seçimimi ÇINAR dan yana kullandım..... çok sevdiğim ve anlamlı bulduğum bir isimdir...bebişe sağlıkla kavuşmanız dileğiyle....

Çok teşekkür ederim cnm. Anketteki sonucu sürekli takip ediyoruz. Ailedeki kadınlar aras ve çınar arasında şuan ama erkekler çınar da neymiş ağaç ismi konur mu diyor. Anketten sonra bir de aile arasında bir anket olacak sanırım

Bu 1 hafta içerisinde 2 Aras, birer tane de poyraz ve çınar isminde erkek çocukları tanıdım. Bu isimler moda mıdır nedir Herkes birbirinden duyarak aynı isimleri koyuyor sanırım çocuklarına. Çok zormuş bu isim seçmek. Bizim anketimizde Çınar ismi önde sonucu merak ediyorum. Oy kullanan herkese teşekkür ederim

Oyumu Aras'tan yana kullandım. Ama nehir olmanın dışında herhangi bir anlamı var mı bilmiyorum. Bence kulağa hoş gelmenin yanı sıra, güzel bir anlamı da olmalı...

Oyumu Aras'tan yana kullandım. Ama nehir olmanın dışında herhangi bir anlamı var mı bilmiyorum. Bence kulağa hoş gelmenin yanı sıra, güzel bir anlamı da olmalı...

Çok haklısınız anlam önemli Fakat arasın diğer anlamı at kılı Yani pek iyi bir anlamı yok.

İsmin kişiyi etkilediğine inanıyorum fakat bunun anlamıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Mesela ben kendi çevremden örnek vereyim Zeki isminde tanıdığım tüm arkadaşlarım sınıfın en tembeliydi, Betül isminde tanıdığım arkadaşlarım ise (isim anlamı: bakire, erkek eli değmemiş kız) isim anlamının tam tersiydi. Eski diyebileceğimiz isimler ise mesela Hüseyinin anlamı küçük yani kim özellikle erkek çocuğuna küçük anlamında bir isim verir ki Yada fatma isminin anlamı sütten kesilmiş demek

Aslında bakarsanız Bu isimleri o isimleri taşıyan insanları sevdiğimiz ve takdir ettiğimiz için veriyoruz. İsimlerin anlamlarından dolayı değil.

Daha önce bir arkadaş yorum yapmıştı poyrazlar çok yaramaz oluyor diye ben O yorumu ciddiye aldım. çünkü isimlerin anlamları dışında farklı özellikleri olduğunu ve kişileri etkilediğine inanıyorum.

Yorumun için çok teşekkür ederim cnm

Bence de anlamıyla kişiliğinin hiç alakası yok mesela hoşuma giden isimlerin anlamına bakıyorum Tolga , Burak , Buğra ,Sarp ,Rüzgar ,Toprak , Bade , Bora , Çınar vs. anlam bakımından hiçbişey ifade etmiyor ama şu zamanda bu isimler popüler. Aleyna , Tuana , Ceylin vs koyupta anlamını kendi uyduranlar da var hangi kaynakta geçiyor acaba cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası.Cennete düşen ilk yağmur damlasına kim niye isim verir ikincisinin ismi ne mesela bunlar saçma geliyor bana.Ben oğluma Aras ismini koyacağım ama at kılı diyerek değil ben nehir ismi olarak koyuyorum.Günümüzde Fırat , Ceyhun , Tuna isimleride hep nehir ismi mesela ama çevremizde çok var kimse yadırgamaz ikinci oğlum olursada Fırat koyacağım.Tabii herkesin fikrine saygım var.

benım oglumun ısmı denız poyraz aılecek doga ısımlerıne sahıbız geleneklerı bozmak ıstemedık.ama ben en cok deha koymak ıstedım kuzenın oglunun ısmıde aren
.

Önemli değil canım. Aras'ın at kılı anlamı da olduğunu bilmiyordum. Aslında ben oğluma isim araştırırken çok çok beğendiğim bazı isimlerin anlamları hiç de güzel değil. O yüzden pek çok isimden vazgeçmiştim. Ben birisi 2007 diğeri 2009 doğumlu iki Poyraz tanıyorum. İkisi de çok akıllı çocuklar...

Rabbim hayırlısıyla bebişini kucağına almayı nasip etsin cnm. Allah nasip etsin inşallah Fıratı da kucağına almayı Yorumun için teşekkür ederim.

benım oglumun ısmı denız poyraz aılecek doga ısımlerıne sahıbız geleneklerı bozmak ıstemedık.ama ben en cok deha koymak ıstedım kuzenın oglunun ısmıde aren
.

Çok güzel isimler Allah ismiyle uzun yıllar yaşamayı nasip etsin cnm.

Teşekkür ederim cnm Rabbim evladına uzun ömür versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…