Yeğenim ve oğlum

Ablam bu sene çocuk düşünüyor artık çalışmayı düşünmüyorum, Bahsettiğiniz istekleri yeğenim annesinden istiyor,aslında aynı şeyleri yaşıyorsunuz(yeğenim uyum sorunu yaşadığı için anneye çok bağlı,annelik çok güzel ve zorlu ama sizin dahada bir zor... yeğenim en büyük şansı annesi çok çabalıyor

Bu arada farkında olmuyor insan kurduğumuz kelimeler incitici olabiliyormuş samimiyetten olsa gerek yada farkında değiliz (sorunlu yeğenim)demek yerine uyumsuz kelimesi yada daha farklı kelimelerde kullanilabilirdi,belki sözü keçen kelime başka kk annelerini incitmişte olabilir sizden özür diliyorum,annelik kutsaldır...beni uyaran arkadaşlara teşekkürler, mesajlar incitici olmadığı sürece her türlü uyarıya açığım:)

Yok para almıyorum destek diyelim madi durumları müsait değil,bu sene çocuk düşünüyor olursa çalışmayacak artık,evde bırakılacak çocuk değil,annemde kalmıyor annem yaşlı,cok hareketli kahvaltısı okula hazırlaması vb ihtiyaçlar ben ilgileniyorum,ablamda farkında okul dönemi kavgalar devam ederse,beraber oyun oynamalarına izin vermeyeceğim öyle düşünüyorum işe yaramı,doğu bir kararmi onuda zaman gösterecek

Eğer çalışmaz kendi bakarsa çok rahatliycak biz çok rahatladık vurması hircinligi saldırganlığı bitti ama ilaçta kullanıyoruz ben kıyamadım ilaca elim gitmedi eşim destek oldu iyilik yapiyosun geleceği düşün kimse istemez ama mecburuz diye diye alıştım Allah hepimizin yardımcısı olsun bakana da zor yavrularada zor

Siz çocuğa bakacaksınız da beraber oynamayacaklar bu nasıl olacak

Site bahçesinde dahi oynamayın anlaşamadıklarınızla diyoruz yine oynuyorlar

Çözüm onu ötekileştirmeli değil de organizasyon

İstemsgiği oyunu oynatıyor yazmışsınız nedir bu

Dövüyor mu şiddet mi uyguluyor

Yaşları uyumsuz istekleri tabii ki farklı

Yetişkinler olarak iki tarafa da uyan etkinlik bulun olmazsa da sırayla ilgilerini çekecek bir şeyler bulun

Akran olmadıkları için her saniye birlikte oynamalarını da beklemeyin

Su savaşı yapsınlar bahçede taş toplasınlar vs

Ama maç yaparlarsa hep sizinki kaybeder zevkli olmaz bu yaş ve güç farkından kaynaklı

Yine küçük olan bir çok oyunu anlayamaz gereksiz inatlaşmalara girer vs

Yerden yüksek oynanıyor bizim burada bundan bile kavga çıkıyor

Çünkü büyükler daha başarılı, küçükler sıkılıp şu da sayılır mı bu da sayılır mı moduna giriyor oysa kural net

Ortayı bulmaya çalışın ama yaş farkını unutmayın şimdi ikisi de çocuk gibi gelir ama aradaki fark cidden büyük

Biri askere giderken diğeri liseye gidecek

Büyüyünce geçecekse bile çocuk şu an bu durumla baş edemiyor, şu an zarar görüyor.

bakmayın bence. size güvenip mi doğurdu. ben anneme kv'me bile baktırmadım ev hanımı olmalarına rağmen. hem keller hem bodurlar, madem durum bu tedaviye götürmek zorundalar, götürmedilerse sizin çocuğunuz onların kum torbası değil. asla karşılaştırmayın bile. ablanız cebini dolduracak diye sizinki eziyet çekiyor. sizinkinin psikolojisini etkilemedi mi şimdiye kadar? benim çocuğum da hırçın, durmadığı yerde kalkıp gidiyoruz. ne halleri varsa görsünler sizi ilgilendirmez, yıllardır onların sorumluluğunu üstlenmişsiniz zaten. yeğen ilerde sizi tanımaz bile. onun yerine bir tane daha doğurup ona baksaydınız kendi evladınız büyümüş olurdu. benim çocuğuma ablam bakmadı onun çocuğu olsaydı ben kesin bakardım safmışım diyorum

Bana kalırsa uzman değilim ama abkanızın imkanı varsa işi bırakıp kendi bakması daha iyi olur. Hem çocuk annesiyle daha rahat eder, hem de sizin çocuk kötü etkilenmez.

3 yasindan beri yanımda, iki senedir işlerine götürüyor tatil dönemlerinde,okul dönemi yanıma bırakiyor ,hergun parka beraber goturuyorduk ablama karar aldık park götürümuyoruz
Ne olursa olsun önceliğim çocuğum oldu, yeğenim de olsa çocuğuma fiziksel ya da psikolojik zarar veriyorsa, benim öncelikli sorumluluğum evladımı korumak olmuştur. Evlatlarımız çocuklukları bize emanet edilmiş yetişkinlerdir ve bazı çocukluk tramvaları kolay atlatılmıyor malesef.

Ablaniz uzulmesin diye cocugunuzun ne fiziksel ne psikoloji olarak hirpalanmasina izin vermeyin lütfen .acikca konusu ablanizla yada konusmadan geri cekilin cocugu goturmegin vs.

Cok güzel özetlemişsiniz,anlaşamadıkları zaman ayırmayı düşünüyorum , Başka alternatif bulamıyorum şuan için,doğruluğu tartışılır,yeğenim oğlumla yaş farkından dolayı çok sıkıntı yaşıyoruz sözlü şiddet uyguluyor oğlum küçük olduğu için kendini savunmuyor kiriz geçiriyor, hangi oyunu oynasalar sonu kavgayla bitiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…