yeğenim

Benim fikrim kendi istekleri olsun istiyor çocuk. Mont giymeyip dışarı çıkmak mesela. Öğretmen de çıkarmadığı için üzüldü. Beni çıkarmadı dedi. Öğretmen var mı yok mu nasıl çıkarmaz derken karar vermiş yoktu demiş. Bana sorarsanız vardı. Tabi ki tahmin. Birde tavsiyem çocuğa asla asla yalan söylemeyin. Yakında herşeyi anlayacak ve yalancı diyecek size.

işte doğruyu söylesin diye ablam küçüğe yemek yedirirken yalancı çoban hikayesini anlatmış, yeğenim de yanlarına gelmiş ve anne ben doğru söylüyorum demiş. insan şaşırıyor ne yapacağını.
şimdi çocuk doğru söylüyorsa bu 3 oldu o kıyamet kopsun :)
Çocuklar olayları yanlış hatırlayabilir farklı anlatabilir. Ne olursa olsun öncelikle inanın. Konunun üstüne gitmeyin. Biraz zamana yayın. Doğruyu anlatır. Birde öğretmencilik oynayın. O öğretmen olsun. Bakalım nasıl öğretmen olacak. Kendi öğretmenini taklit edecektir.

Benim fikrim kendi istekleri olsun istiyor çocuk. Mont giymeyip dışarı çıkmak mesela. Öğretmen de çıkarmadığı için üzüldü. Beni çıkarmadı dedi. Öğretmen var mı yok mu nasıl çıkarmaz derken karar vermiş yoktu demiş. Bana sorarsanız vardı. Tabi ki tahmin. Birde tavsiyem çocuğa asla asla yalan söylemeyin. Yakında herşeyi anlayacak ve yalancı diyecek size.

emin olamıyoruz işte bir de örnek veriyorum 15 çocuk var 3 öğretmen var hepsinin sorumluluğunda 5 öğrenci var, bu öğretmen diğer 4 öğrenciyi bırakıp yeğenimin başını mı bekledi?

Çocuklar olayları yanlış hatırlayabilir farklı anlatabilir. Ne olursa olsun öncelikle inanın. Konunun üstüne gitmeyin. Biraz zamana yayın. Doğruyu anlatır. Birde öğretmencilik oynayın. O öğretmen olsun. Bakalım nasıl öğretmen olacak. Kendi öğretmenini taklit edecektir.

bunu ileteceğim ablama :) teşekkür ederim

çocuk yalan söylemez.ısrar etmiş.mutlu olan çocuk neden okula gtmek ıstemesın.
ve anne çocuğa çok yanlış şeyler söyluyor..çocuğun gözünde polis oyle bızım düşündüğümüz normal sıradan gelmıyor çocuklara.çocuk piskolojısı çok farklıdır.

Disari nereye gitmisler, bahceye ise cocugu sinifta birakabilirler gercekten de.
Ogretmen mudahale ederken acele ile hareket edip cocugun kolunu sikmistir, cocuk icin siddettir gercekten de ama ogretmene gore degildir.
Cocuk dogru soyluyor bence, ama hikayenin diger tarafi da onemli. Vurmak seklinde bir siddet ise gercekten cok zor, bir de 3 ogretmen var baslarinda diyorsunuz.

Her cocuk farklidir. Ben ogretmenini korudugunu dusundum. Ama bilin bir yerde acik cikacak. Oglumuza hep dogruyu anlatmasi yonunde hep yonlerdirmeye gayret ettik. Kendisini ancak o şekilde koruyabilecegimizi aşıladık. Ne kadar kotu olsa da bizden bir sey saklamamasini acik ve net olmasini istedik. Masallah yas 9 hep dogrulari soyledi. Ogretmenimiz adini dogrucu Davut takmis. Ucunda ceza olacagini bilse soyler. Siz de guvenin cocugunuza. Fakat kardes kiskancliklarinda yalana kacan cocuklar da va maalesef. Ilgi ve alakayi geri istiyor. (Cocugumu ovmus gibi olmusum. 1 bilemedin 2 sakladigi sey olmustur. Biz de iyi seyleri heyecanla anlattigin gibi yanlislarini da anlatmalisin ki sana yardimci olabilelim seklinde.)

Disari nereye gitmisler, bahceye ise cocugu sinifta birakabilirler gercekten de.
Ogretmen mudahale ederken acele ile hareket edip cocugun kolunu sikmistir, cocuk icin siddettir gercekten de ama ogretmene gore degildir.
Cocuk dogru soyluyor bence, ama hikayenin diger tarafi da onemli. Vurmak seklinde bir siddet ise gercekten cok zor, bir de 3 ogretmen var baslarinda diyorsunuz.

3 Öğretmen kısmı örnekti. kaç öğretmen var bilmiyorum tek öğretmen varsa zaten yeğenim doğru söylemiş oluyor ben bilemedim ya çok zormuş..

diğer çocuklar yeğenime vururken hiç kızmayıp yeğenim de karşılık verince kızması bizi rahatsız etti

günaydın hanımlar

valla sorunsuz gün geçiremez olduk..

ablamlar yurt dışında yaşıyorlar 40 aylık ve 18 aylık 2 erkek yeğenim var. büyük olan 2-3 ay önce kreşe başladı, her sabah gitmek istemiyorum diye ağlamalar klasik bilirsiniz :)

kreşle ilgili ilk sorunumuz, yeğenimin kolunda akıllı saat vardı annesini arıyor diye çıkartmışlar. o gün parka çıkılacağı sırada yeğenim montunu giymemiş ve öğretmenler sınıfta yalnız bırakıp gitmişler. yeğenim eve gelir gelmez bu olayları anlatıyor ablam ve eniştem ertesi gün okula gidiyorlar öğretmen olayı doğruluyor ama yanında ben vardım diyor, yeğenim inatla yoktu dedi. bu konuyu geçtik

defalarca yeğenim anne çocuklar bana vuruyor diye anlattı biri önden biri arkadan vuruyormuş, arkadaşının biri kafasına oyuncak vurmuş ama o yanlışlıkla oldu diyor. bunlar çocuktur ona sesimizi çıkartamayız ama şöyle bir sorun yaşandı;
bir çocuk benim yeğenimi itince yeğenimde onu itmiş öğretmen yeğenime bağırmış kolunu sıkmış, yine yeğenim eve gelir gelmez anlatıyor. öğretmen kol sıkma hariç hepsini doğruluyor. diğer çocuğa da kızdığını söylemiş öğretmen. ablam da bir daha benim çocuğuma hiç bir şekilde dokunma diye kadını uyardı.

en son dün yeğenim gelip anne öğretmen bana vurdu demiş. ablam ilk başta inanmamış, genel de oğlum bak bana doğruyu söylemezsen seni koruyamam dediği zaman yeğenim yalan söylüyorsa şaka yaptım anne şaka yaptım der ama inatla anne ben doğru söylüyorum demiş. ablam küçüğe yemek yedirirken yalancı çoban hikayesi var bileniniz vardır, onu anlatıyormuş yeğenim gidip anne ben sana doğru söylüyorum demiş ablam da biliyorum oğlum kardeşin küçük ben ona öğretiyorum demiş. biraz zaman geçmiş ablam yeğenime, yarın okula geleceğim kim yalan söylüyorsa polis onu alsın götürsün demiş yeğenim yine ben doğru söylüyorum demiş amaaaa gelelim asıl soruna gece yatacakları zaman yalan söylediğini itiraf etmiş :oha: şimdi sevgili bdv üyeleri bu çocuk neden böyle bir şey uydurmuş? bir dediği iki olmaz. biz ne yapalım ne edelim? hepimiz üstüne titreriz.. yoksa bu olanlar da 3-4 yaş sendromumu?
Abkant her şikayette gidip öğretmenle konuşmuşlar ve çocuk bunu bir koz olarak görmüş.. her defasinda öğretmenle bi tartışma ortamı çocukta gitmek istemiyor ve annesine bahane yaratıyor
. Ablan sana ne yaptılar ne ettiler kim dövdü demek yerine bugün ne boyadın yada ne yaptın desin ..

çocuk yalan söylemez.ısrar etmiş.mutlu olan çocuk neden okula gtmek ıstemesın.
ve anne çocuğa çok yanlış şeyler söyluyor..çocuğun gözünde polis oyle bızım düşündüğümüz normal sıradan gelmıyor çocuklara.çocuk piskolojısı çok farklıdır.

ablama buraya geldiklerinde bir pedagog yardımı almasını söyledim

3 Öğretmen kısmı örnekti. kaç öğretmen var bilmiyorum tek öğretmen varsa zaten yeğenim doğru söylemiş oluyor ben bilemedim ya çok zormuş..

diğer çocuklar yeğenime vururken hiç kızmayıp yeğenim de karşılık verince kızması bizi rahatsız etti

Tarzlari biraz farkli, mumkun oldugunda mudahale etmuyorlar, ben sok oluyorum her seferinde.
Yegeniniz bariz fiziksel ustunluk kurdu ise o sebeple mudahale etmis olabilirler.
Dedigim gibi ben cocuga inanma taraftariyim, ama ogretmenden de hikayenin ona bakan tarafini dinlemek geeekir diyorum.

Her cocuk farklidir. Ben ogretmenini korudugunu dusundum. Ama bilin bir yerde acik cikacak. Oglumuza hep dogruyu anlatmasi yonunde hep yonlerdirmeye gayret ettik. Kendisini ancak o şekilde koruyabilecegimizi aşıladık. Ne kadar kotu olsa da bizden bir sey saklamamasini acik ve net olmasini istedik. Masallah yas 9 hep dogrulari soyledi. Ogretmenimiz adini dogrucu Davut takmis. Ucunda ceza olacagini bilse soyler. Siz de guvenin cocugunuza. Fakat kardes kiskancliklarinda yalana kacan cocuklar da va maalesef. Ilgi ve alakayi geri istiyor. (Cocugumu ovmus gibi olmusum. 1 bilemedin 2 sakladigi sey olmustur. Biz de iyi seyleri heyecanla anlattigin gibi yanlislarini da anlatmalisin ki sana yardimci olabilelim seklinde.)

bizde hep doğruyu söyle deriz anlatır ablam seni korumam lazım diye.
mesela buraya geldiklerinde teyzesi oyuncak alır ama annene söyleme der eve gider gitmez annesine anlatır. böyle bir çocuk.

Yurtdışındaki kreşlerin daha iyi olacağını düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Hangi ülkedesiniz? Kreşi öncesinden araştırdınız mı ? Ben kreşi çok beğenmedim açıkçası daha iyisini araştırıp gönderebilirsiniz.

Abkant her şikayette gidip öğretmenle konuşmuşlar ve çocuk bunu bir koz olarak görmüş.. her defasinda öğretmenle bi tartışma ortamı çocukta gitmek istemiyor ve annesine bahane yaratıyor
. Ablan sana ne yaptılar ne ettiler kim dövdü demek yerine bugün ne boyadın yada ne yaptın desin ..

öğretmenle hiç bir konuşmada yeğenim yanlarında olmuyor, onu sınıfa gönderip öyle konuşuyorlar.

ablam hiç bir zaman ne yaptılar dövdüler mi demez :) biz hepimiz günün nasıl geçti, arkadaşlarınla ne oyunlar oynadın diye sorarız

Tarzlari biraz farkli, mumkun oldugunda mudahale etmuyorlar, ben sok oluyorum her seferinde.
Yegeniniz bariz fiziksel ustunluk kurdu ise o sebeple mudahale etmis olabilirler.
Dedigim gibi ben cocuga inanma taraftariyim, ama ogretmenden de hikayenin ona bakan tarafini dinlemek geeekir diyorum.

öğretmen genel olarak olayları kabul ediyor ama bir nokta da hangisi yalan söylüyor anlamıyoruz.
mesela yeğenim diyor ki beni sınıfta unutmuşlar ben de aslan ve kaplanla oynadım ( hayvan hastasıyız)
öğretmen diyor ki ben yanındaydım.. şimdi hangisine inanalım?

Yurtdışındaki kreşlerin daha iyi olacağını düşünmüştüm ama öyle değilmiş. Hangi ülkedesiniz? Kreşi öncesinden araştırdınız mı ? Ben kreşi çok beğenmedim açıkçası daha iyisini araştırıp gönderebilirsiniz.

ben türkiyedeyim ablamlar finlandiya da. yok gerçekten biz hiç memnun değiliz.
hastaneler de aynı şekilde çok kötü. yeğenimin bademcikleri büyüyormuş kaç defa götürdüler en son ablam şüphelerinden bahsetti öyle buldular..

yatacakları zaman yalan söylediğini itiraf etmiş :oha: şimdi sevgili bdv üyeleri bu çocuk neden böyle bir şey uydurmuş? bir dediği iki olmaz. biz ne yapalım ne edelim? hepimiz üstüne titreriz.. yoksa bu olanlar da 3-4 yaş sendromumu?
sebep belli, çocuğun her dediğini yaparsanız, öğretmeni de zan altında bırakır, istediği gibi hareket eder..

sebep belli, çocuğun her dediğini yaparsanız, öğretmeni de zan altında bırakır, istediği gibi hareket eder..

konuyla ilgili bilginiz olduğuna emin misiniz yoksa yorum yapmak için mi yorum yapıyorsunuz?
aklı başında her ebeveyn gibi çocuğumuzun doğru yolda ilerlemesi için elimizden geleni yapıyoruz anne, baba, teyzeler ve diğer büyükler olarak. çocuklarımızın her istediği ( ki 3-4 yaş çocuklar sadece oyuncak ister) şeyi yapmak onları kötüye itmek değildir.
bizim aldığımız bir oyuncak aslan çocuğa ne düşündürebilir? aa annem bana aslan aldı her dediğimi yaptı öğretmen vurdu mu diyeyim diyecek?

konuyla ilgili bilginiz olduğuna emin misiniz yoksa yorum yapmak için mi yorum yapıyorsunuz?
aklı başında her ebeveyn gibi çocuğumuzun doğru yolda ilerlemesi için elimizden geleni yapıyoruz anne, baba, teyzeler ve diğer büyükler olarak. çocuklarımızın her istediği ( ki 3-4 yaş çocuklar sadece oyuncak ister) şeyi yapmak onları kötüye itmek değildir.
bizim aldığımız bir oyuncak aslan çocuğa ne düşündürebilir? aa annem bana aslan aldı her dediğimi yaptı öğretmen vurdu mu diyeyim diyecek?
3 evladım var, elbet sizden bilgiliyimdir, çocuğu suçlamak değil amacım, ebeveyn tutumu yanlış, çocuğun her istediği oyuncak da alınmaz ayrıca, bir uzmandan yardım alın ,burada bizimle tartışsanız da çözüm bulamazsınız, belli ki çocukta sınır problemi var

Back
X