Yeğenime bakmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eeee peki doktor hemsire ebeveynler nasil yapiyor?

benim onerim aslinda su, iyi anlatamadim sanirim. 1 ebeveyn surekli evde kalacak eczaneye gitmeyecek. Diger ebeveyn de calisacak. 1 numarali ebeveyn cocuga bakacak, evden cikmadigi icin de mikrop tasimayacak. Ise giden ebeveyn de diger saglik personelleri nasil idare ediyorsa oyle idare edecek.

Burda 2 kisinin 2sinin birden ise gidip enfekte olma riski tasimasina gercekten hic gerek yok. Eczaneye hasta biri gelirse 2si birden virusu kapacak, neden yani? Onun yerine 1i evde otursun, cocuga bakmasa bile guvende olur en azindan. Bu ciftin 2sinin de ise gitmesi gercekten mantiksiz.

Merhaba acaba benmi yanlış anlamış olabilirim diye düşündüğüm için yazıyorum sadece.
Ben şöyle anladim;
  • Annede babada başka yerlerde çalışıyor.
  • Babanın çalışmadığı bir süre var hafta için ( kamuda olduğu için)
  • Baba sadece o süreçte eşin yanında çalışıyor.
Monoceto Monoceto eczane yoğun değil demissiniz inanasın gelmedi buna bizim burada maşAllah pek kalabalık 🙄

Bebek yanı ya minicik.
Hayatimda hıc bebek bakmadım ama simdı bırı bakar mısın dese tabi derım. Cunku suan normal bir zamanda degılız. Birbirimize yardım etmek zorundayız. En azından ben boyle dusunuyorum.

1.5 yas minicik donemi degil maalesef hatta en zor zamanlari bile sayilir cocuklarin. derdini anlatamiyor, oyalamak gerekiyor, temas istiyor. ay o donemler geldi aklima simdi :p

Konuşsanız bile zaten size iki gün faydası olacak bunun. Bence üç gün bakmışken iki gün daha bakın çocuk sizin yanınızda güvende olsun. Eczaneler çok riskli. En son bir eczacının virüs nedeniyle vefat haberini izlerken duymuştum. Gerçekten de hastaneden çıkanların çoğunlukla ilk uğradıkları yer orası dolayısıyla bir virüs varsa ilk oradaki temaslarla oradaki insanlara bulasır. Olağanüstü bi dönemdeyiz herkese fazla sorumluluk düşüyor bazı konularda. Kardeşiniz ve eşi bu dönemlerde en riskli olan iş grubu olan sağlık sektöründe hizmet veriyorlar. Yabancılar dahi sağlık sektöründekilere bu kadar saygı duyar minnet duygusu beslerken Bir şekilde destek olmaya çalışırken siz öz kardeşi olarak Seve seve gururla verin bu desteği 😊

Bu dönemde böyle yapıyorsanız nerde kalıyor sizin teyzeliğiniz, ablalığınız?
Şimdi yardımcı olmayacaksınız daha da olmayın zaten. Baba da sürekli eczaneye gidip geldiği için kendini taşıyıcı gibi hissediyor olabilir.
Ben bu düşüncenize üzüldüm. Bakmaya devam etseniz bile gocunacaksiniz belli.

Gitmesin, evde otursun. Niye gidiyor ki zaten eczanede calismiyormus.

Herkes bir yerde calisiyor, daha dogrusu herkesin evinde disarda calisip para getiren birisi ve evde oturanlar var. O aileler nasil yasiyor? Kizkardesim mesela 2 gun ise gidiyor. Baska bir arkadasim devlette, bir bakanlikta 3 gun gidiyor. Baska bir arkadasim ozelde makine muhendisi, fabrikada calisiyor her gun gidiyor cunku gida fabrikasinda calisiyor calismazsa insanlar ac kalir. Herkesin evinde ise giden birileri var, o evlerde de cocuklar var, o aileler nasil kotariyor peki? Butun ailelerin tum fertleri evde oturmuyor ki.

Iyide zaten kardeş demeden önce konu sahibi kendi dememiş miydi ben bakarım diye :110:

Bence babanın evde kalip çocuğa bakmasını onlar da dusunebilirdi, çok farklı dahiyane bir fikir değil,demek böyle uygun gördüler ki size böyle bir şey söylemiyorlar.Şimdi siz teklif etseniz hem onlara akıl veriyormuş gibi olur hem de çocuktan sıkıldı izlenimi doğar.Bir şey söylemeyin, idare edin derim.
bu yoruma ek olarak bir de kardesiniz ben olsam alinirim. uzgunum ama oyle hissederdim.

Ben durumu algilayamayacak biri değilim arkadaşlar. Benim iki kardeşim de saglikci. Biri eczanede biri hastane de. Hepsinin de durumunu biliyor ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Ha şunu da biliyorum siz de bilin tek çaba sarfeden sağlıkçılar da değil. Benim esimde herkesin evinde suyu olsun diye sokağa çıkma yasağı varken saatlerce arizalarla ilgilendi. Her gün ise gidiyor ve astım hastası. Yani meselenin vicdanın sizlamiyorla mi alakası yok!! Benim yeğenimi benden çok siz mi dusunebileceksiniz??? Sadece fikir almak için bir şey sordum. Yazdıklarımı anlayabilen ve ona göre çözüm sunan arkadaşlara teşekkür ediyorym. İyi geceler.

Iyide zaten kardeş demeden önce konu sahibi kendi dememiş miydi ben bakarım diye :110:

Ablacim ama simdi sartlar degismis, baba donusumlu calisiyormus.

Bu hikayede zaten tek anlayamadigim yer babanin niye eczaneye gidip kendini zorla riske soktugu. Cocuga bakmasa bile otursun evinde. Calisani olmadigi eczanede ne isi var bu adamin?

1.5 yas minicik donemi degil maalesef hatta en zor zamanlari bile sayilir cocuklarin. derdini anlatamiyor, oyalamak gerekiyor, temas istiyor. ay o donemler geldi aklima simdi :p
Tamam iste o cocugu kucucuk odada kucakta tutmak ona eziyet. Emekleme isteyecektir en basiti. Minicikten kastım hani derdini henuz anlatamıyordu😊

Gecede ailesine gitmesin diyen hanimlar, hiç 1 buçuk yaşında bebek görmediniz mi? Sizce mümkün mü annesinden ayrı kalması. Emiyor hala. Çocuk zaten iki saatte bir annesini istiyor yemek yerken annesini istiyor. Her daim bir oyun bulup annesini unutturuyorum. Bizde de aşırı mutlu. Bizde onla mutluyuz... Bakmaktan da gocunmuyorum.

Sadece acaba iki gün babası ya da annesi evde mi baksa acaba diyorum teklif mi etsem diye soruyorum. Çünkü ben de öğretmenim ve ödev hazırlıyorum. Oğlumun dikkat dağınıklığı var TV ve bilgisayardan uzak tutmaya calisiyorum.

Lütfen durumu anlayan arkadaşlar cevap yazarsa sevinirim.

kardesinize "cocuk seni çok özlüyor, haftada 1 2 gun sen evde durup cocuga baksan, kocan da eczanede dursa?" diye bir teklif yapabilir misiniz?

Bu süreç tam olarak böyle bir süreç zaten.
birlik beraberlik olma günü diye sloganlar atıyor herkes.
çok yoruluyoruz belki zorlanıyoruz ama geçecek.
sevdiklerimizi korumak için var gücümüzle elimizi taşın altına koymamız gerektiğini düşünüyorum.

Gitmesin, evde otursun. Niye gidiyor ki zaten eczanede calismiyormus. Benim burda sacma buldugum tek yer babanin eczaneye gitmesi. Onceki mesajlarimda adam da eczane calisani sandim ama degilmis, baska bir yerde calisiyormus. O zaman ne isi var ki zaten? kendini de riske atiyor.

Herkes bir yerde calisiyor, daha dogrusu herkesin evinde disarda calisip para getiren birisi ve evde oturanlar var. O aileler nasil yasiyor? Kizkardesim mesela 2 gun ise gidiyor. Baska bir arkadasim devlette, bir bakanlikta 3 gun gidiyor. Baska bir arkadasim ozelde makine muhendisi, fabrikada calisiyor her gun gidiyor cunku gida fabrikasinda calisiyor calismazsa insanlar ac kalir. Herkesin evinde ise giden birileri var, o evlerde de cocuklar var, o aileler nasil kotariyor peki? Evlerinde calisan insan olan her aile mi cocuklarini verecek bir yer buluyor? Bir sekilde idare ediyorlar. Butun ailelerin tum fertleri evde oturmuyor ki.
Bu sağlık sektörü
Ve Öyle ama doktorların üzerinde durduğu bir noktada virüs yükü
Sonuçta eczacı olarak varsa eğer gerektiginden fazla virüs yükü alabilirler .
Ben konu sahibinin çocuk arada git gel yapıyor ben ve ailem için endişeleniyorum taşıyıcı olabilir dese normal karşılarım
Ama o çocuğuma zaman ayiramiyorum diyor ..
Ben olsam çocuğun bu süreçte hiç gitmemesini isterim.kendi sağlığım için
Sonuçta aile sağlık sektöründe oldukları için kendilerini daha büyük risk altında görüyor korkuyor olabilirler
Diğer sektörlerle karşılaştırmak olmaz gibi geliyor.
Daha geçen genç bir eczacıyi kaybettik

Merhaba hanımlar...
Kız kardeşim ve eşi eczacılar. Kardesimin eczanesi var eşi ise kurumda eczacı. Bir buçuk yaşında çok tatlı ve birlikte olmaktan keyif aldığım bir yeğenim var.

Kardeşimin eczanede annem ve babam yanında oluyordu ve yeğenime eczanede arka tarafta ayrı bir oda yapıldığı için annem orada bakıyordu. Ama Corona dolayısıyla babam kronik hasta olduğu için annemleri evlerinden çıkarmıyor bizlerde bu süreçte asla yanlarına gitmiyoruz.

Ben de öğretmenim ve 5.5 yaşında bir çocuğum var. Anasinifi öğrencisi. Şimdi ben evdeyim diye hafta içleri 1-6 arası yeğenimin de eczanede olmasını çok istemediğim için ben bakıyorum. Yeğenim eczanedeyken kardeşim arka odada yanında oluyor. O ve kalfası tekse çocukla arkada kaldığı için eczaneye de haliyle bakamaz. O yüzden bende. Ama şu ara eşi de aralıklı çalışıyor ama yine bebek bende oluyor. Aslında sorunda etmiyorum.

Ama şöyle bir durum var. Benim çocuğumun dikkat eksikliği sorunu var ve biz normal şartlarda teknolojiden olabildiğince uzak sürekli kendimiz ilgilenerek bakıyorduk dikkat güçlendirici etkinliklerle vs. Ama bu süreçte yeğenim bizde olunca iki çocuğa birden yetişemiyorum ve haliyle TV ve bilgisayar ellerinde oluyor :KK43: bir de oğlumun anaokulundan sürekli dersleri geliyor ve ben onları öğlen 1 ile akşam 6 dan sonra ancak bir kısmını yaptırip kalanını haftasonu tamamlıyorum. Ben de öğretmen olarak öğrencilerime etkinlik yollayıp takip etmeye çalışıyorum ve isin açığı hepsine birden yetişmekte zorlanıyorum.

Şimdi kardesimin eşi de boş oluyor ya ara ara en azından eşinin olduğu iki gün getirmese yeğenimi demek istiyorum. Yani hafta içi 3 gün bana gelse demek istiyorum. Sonuçta eşi de eczanede arkada bakabilir ve bu ara eczane pek yoğun değil sadece maske dolayısiyla yoğunluk yaşıyorlar ara ara.

Ama içime hem sinmeyen birsey var hem de söylemeye utanıyorum. Uzulurse ya artık bakmak istemediğimi düşünürse diye...

Sizce annem üzerinden mi haber yollayayım, benden bağımsız annemin önerisi mı olsa yoksa ben mi söylemeliyim? Ve nasıl ifade etmeliyim kendimi. Yeğenimi de kardeşimi de çok seviyorum. Onların işleri kolaylassin istiyorum ama kendime, işime, çocuğa ve eve de yetebilmek istiyorum.

Kusura bakmayın biraz uzun oldu. Teşekkür ederim simdiden..
Çocuk annenglde kalsın onlar baksınlar sen hiç bişy söyleme hastayım de getirmezler çocugu ozaman alıştırmayın bence kmseyi yoksa almazlar o çocugu ordan virüs bitene kadar

Ben durumu algilayamayacak biri değilim arkadaşlar. Benim iki kardeşim de saglikci. Biri eczanede biri hastane de. Hepsinin de durumunu biliyor ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Ha şunu da biliyorum siz de bilin tek çaba sarfeden sağlıkçılar da değil. Benim esimde herkesin evinde suyu olsun diye sokağa çıkma yasağı varken saatlerce arizalarla ilgilendi. Her gün ise gidiyor ve astım hastası. Yani meselenin vicdanın sizlamiyorla mi alakası yok!! Benim yeğenimi benden çok siz mi dusunebileceksiniz??? Sadece fikir almak için bir şey sordum. Yazdıklarımı anlayabilen ve ona göre çözüm sunan arkadaşlara teşekkür ediyorym. İyi geceler.
Ama sizde bizi anlayin olmaz denmez diyoruz
Biraz dişinizi sıkıp önümüzü görene kadar bakın diyoruz.
Siz bu yorumları kabul etmek istemiyor
Bana bahane bulun ,vicdanımı rahatlatin ve destekleyin diyorsunuz ..
Ayrıca esinizine kronik rahatsızlığı varmış
İlla bir neden sunmak istiyorsanız
İlk neden esinizin durumunun riskli çocuğunda taşıyıcı olabileceğini söyleyebilirsiniz
İlla sizin istediğiniz cevabı vermeyenler için benden çok yeğenimi sizmi düşüneceksiniz!! Gibi cümlelere girmeyin.sonucta burda kimse sizi tanimiyor fikir veriyor

Öneride bulunmakla itham etmek arasında dağlar kadar fark var ama okuduğunu anlamaktan aciz olan insanların bu farkı da anlamasini bekleyemeyiz tabiki.
Ozaman size gösterdiğim nezaket buraya kadar
Fikrim siz çocuğa bakmak istemiyorsunuz ve bahane sunmamizi,vicdanınızi rahatlatmamizi bekliyorsuuz .vicdanınız ne söylüyorsa onu siz bilirsiniz
Hakkınızda Hayırlısı olsun 🥴

Baba hangi gun evde? Mesela persembe mi?
Perşembeye okul yonetiminin telekonferans seklinde toplanti koydugunu soyleyin. Aa zaten baba evde ok bugun yollamayalim derler. Toplantidan sonra da size yeni tasklar tanimlandigini, ama zorda kalmalarini hic istemediginizi, 3 gun seve seve bakacağınızı soylersiniz olur biter

Babasi bostayken bakmak istememenizi ben de makul buluyorum. Ama baba da nolur isi yokken eczaneye gidip cocugu da tasiyip durmasin. Anladigim kadariyla annesi de pek bir ise yaramiyor zaten eczanede. Ama tüm aile full orda 😣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X