Yeğenime bakmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de eczanede olmasından yana rahatsızım. Aslında steril ortamda. Ön tarafa hiç gecmiyor. Eczanenin on tarafida korumalı ve sanirim haftada iki kere özel steril ediliyor. Ama içime sinmiyor tabiki.

Kimse böyle birşeyi on goremezdi. Tabiki ben bakıcı değilim ama aile de böyle günler için değil midir? O yüzden bakmaya asla gocunmam seve seve bakarım. Hatta bunun yegenimle samimiyetimi arttırmasından yana oldukça memnunum.

Ama acaba diyorum karı koca eczanedeyken hafta içi iki günü idare edebilirler mi? Ya da bunu istemeli miyim? Kendim de evde zorlanıyorum :KK43: ama bunu istemeye utanıyorum işte.
Asla böyle birşey istemezdim. Yeğeninizi dediğiniz kadar düşünüyorsanız bakarsınız. Ve şu da var sağlıkçılar, eczacılar, market çalışanları, kuryeler vs yani biz evdeyken işlerinin başında olması gerekenler diğer insanlara hizmet vermeye devam edenler biz onların hakkını nasıl ödeyeceğiz bilemiyorum. Kardeşinizin birazcık bile iş yükünü hafifletseniz aklı bebeğinde kalmasa bu size yetmeli. Geçici bir süreç olduğunu düşünün.

Ben de eczanede olmasından yana rahatsızım. Aslında steril ortamda. Ön tarafa hiç gecmiyor. Eczanenin on tarafida korumalı ve sanirim haftada iki kere özel steril ediliyor. Ama içime sinmiyor tabiki.

Kimse böyle birşeyi on goremezdi. Tabiki ben bakıcı değilim ama aile de böyle günler için değil midir? O yüzden bakmaya asla gocunmam seve seve bakarım. Hatta bunun yegenimle samimiyetimi arttırmasından yana oldukça memnunum.

Ama acaba diyorum karı koca eczanedeyken hafta içi iki günü idare edebilirler mi? Ya da bunu istemeli miyim? Kendim de evde zorlanıyorum :KK43: ama bunu istemeye utanıyorum işte.
Kocasının çalışmadığı iki gün eczane de değil kendi evinde baksın eşi.
Nasıl söylersiniz bilemiyorum.

Annemlere giriş çıkış yapmıyoruz çocukların taşıyıcı olma ihtimalinden dolayı. Yani annemler imkanımız yok. Kardeşim eczaneye 11 gibi gidiyor 11-1 arası öğle uykusu uyuyor eczanede. Eczaneyi zaten hep bebeğe göre ayarlamisti...sonrasi bizde oluyor. İnanın onla olmak keyif veriyor ama oğlumla yeteri kadar ilgilenemiyorum ve TV bilgisayara geçebiliyor ve oradan almak daha zor oluyor. İki gün daha boşluk olsa dedim ama işte...
Şu dönem de eczaneye hiç adım atmaması lazım bebeğin, eski normal yaşamımıza göre düzenlenmiş olabilir ama şimdi asla kapısından bile girmemeli. Bebekler çocuklar taşıyıcı oluyor, bir nevi kendinizi riske atmış oluyorsunuz eczaneye onu sokarak.
1 ve 6 arası da çok uzun saatler değil aslında, şu süreçte hepimiz birbirimize destek olmalıyız.

Aynen ben de okuldan gelen bu kadar derse sinir olmuş durumdayim. Canımız çıkıyor sabahtan akşama ders yapmaya çalışıyoruz. Bir ton etkinlik ayarlaniyor, görüntülü dersler... Ayrıca bizim takip ettiğimiz kendi etkinlik kitapları var dikkat geliştirici filan. Çok zor oluyor okul işi... Yeğenim uyumlu çocuk tabiki her çocuk gibi zorlukları var ama öyle şirin ki onlar göze gelmiyor bile. Ben acaba eşi evde bakabilir mi yada kardeşim iki gün evinde durabilir mi diye de düşünüyorum aslında. Ama yapmak istemezler sanırım. Bilemiyorum doğrusu. Burada yazılanlar iyi geldi aslında sanırım sorun etmemeli bir şekilde idare etmeliyim... Ya bizim çocukta evde tek ilgilenince ilerleme kaydediyor epey. Bir daha hayatta böyle firsatimda olmaz diyorum. Offf arada kaldım
Okulda ki etkinlikleri yapmak zorunda değilsiniz ana sınıfı bu, ilköğretim vs değil ki illa yapasınız.
Bizim öğretmen de gönderiyor, hocam ben zaten evde etkinlik yapıyorum her zaman gönderdiklerinizi yapamayabiliriz dedim. Anlayışla karşıladı. Ana sınıfı çocuğunu bu kadar bunaltmak niye, siz kendiniz de kitapdan yaptırıyorum diyorsunuz birde.

Kardesimin ve yegenimin sağlığısoz konusu ise bakarim tabiki..soyle dusunun; ikisi de sizin cocugunuz..Tablet, bilgisayar vs zaten suurekli olmamali ellerinde.. o halde ikisi icinde dogru olani yapin.

Ben durumu algilayamayacak biri değilim arkadaşlar. Benim iki kardeşim de saglikci. Biri eczanede biri hastane de. Hepsinin de durumunu biliyor ve elimden geleni yapmaya çalışıyorum.
Ha şunu da biliyorum siz de bilin tek çaba sarfeden sağlıkçılar da değil. Benim esimde herkesin evinde suyu olsun diye sokağa çıkma yasağı varken saatlerce arizalarla ilgilendi. Her gün ise gidiyor ve astım hastası. Yani meselenin vicdanın sizlamiyorla mi alakası yok!! Benim yeğenimi benden çok siz mi dusunebileceksiniz??? Sadece fikir almak için bir şey sordum. Yazdıklarımı anlayabilen ve ona göre çözüm sunan arkadaşlara teşekkür ediyorym. İyi geceler.
İstediği destek gelmeyince atarlanan bir üye daha. Bence siz hiç bakmayın nokta.

Yanlışmı anladım eczane kendilerinin mi ?
Öyle ise çalışma saatleride standart değildir.Her halukarda eşler birbirini 5 gün bile idare edebilir çocuğu evden çıkaeirmayabilirler.
Empati yapıyorum ben olsam öyle yapardım.yiğeninizdir duygularınızda gayet samimisiniz belli.
Burda top kardeşinizde.Eşlerden biri çalışırken diğeri eczanede çalışıyorsa bunun çözümü bir kalfa işe almakta çocuğu başkasına vermekte değil.

Esi evdeyken size getirmesin ,esi bsksin evde ,direkt soyleyin ...
Elinizi eteginizi opsunler verdiginiz destek icin
Ne kadar bencilce düşünmüşsünuz. Yedi kat ele mi bakiyo aynı karından doğdugu kardeşinin çocuğuna mi ? Sadece kendimiz için mi yaşayalim zorda kalana yaddim edince minnet mi edilsin ?

ben de sorunuza cevap vermeyecegim ama sizin cocugunuza okuldan verilen derslere kizacagim. yani bunlar zaten anaokulu çocuğu. evde sıkıntı icindeler. bir de tamamlamalari gereken tasklar verilmesi hem.cocuga hem veliye stres. ben cok kızıyorum. benim cocugumun anaokulu 3 saat, ders saatleri icinde online aciyorlar, cocuklar ona bile oturmuyorlar, dikkat saglayamiyorlar. bu bile bana stres oldu, bana stres olunca 2 sabah cocuga bagirdim, artik acmiyorum.

bence her erkek cocuguna bakabilmeli. kendisi evdeyken cocugu ile baskasi ilgilenen erkeklere gıcık oluyorum.

siz yine sifir ekrana dönün bence. sizin çocuk yigeninizle oynamıyor, birlikte oyun kurmuyorlar mi?

Ayni seyi bende soyleyecektim.
Bide bende 2 anasinifi cocugu var, 3 ve 6 yasinda.
Sabah 8:30 da basliyorlar darlamaya, gunluk programmis etkinlikmis.
Ya kardesim bi sal.
Bide o online bulusmalar 🤦🏻‍♀️
Benim cocuklar ardindan perisan oluyordu arkadaslarinin, ogretmenini gorunce aglamaktan helak oluyor kizim.
Ben yemege mi yetiseyim, gunluk bulusmalarina mi , evin isine mi, kendi bunalimima mi🤦🏻‍♀️
Bende acmiyorum artik canli yayini.
Odevlerini de saldim.
Ikisi zaten yakin yasta oldugi icin oynayip zipliyorlar.
Dertleri para almak oldugu icin biz size egitim imkani sagladik karsiligi nerede diyecekler, o yuzden insani cileden cikarmak icin surekli etkinlik odev vs yolluyorlar.
Ben nisan sonu mecbur cocuklari bakiciya vericem, okula gidip hem bakici hem okul parasi odeyemeyecegimi, yaptiklari uygulamanin bizi sadece strese soktugunu soylicem.
Gercekten biktirdilar.
Iki cocukla bide napacagimi sasirmis durumdayim.

Eczacilarin ne kadar yogun olduklarini kendi gozmle arkadasimdan biliyorum.cok cok yoruluyorlar.adamin o iki gunluk boslugundada dinlendigine cok eminim yani ayaklarini uzatip dinlenmiyodur keyif catmiyodur.basini yastiga koydugu an yatiyodur.kim ister evladindan ayri kalmak.cok uzuldum cocuga.demekk anne vefat etse Allah korusun teyze bir sureden sonra lafini yapacak.Allah annenize ve kardesinize omur versin. Bizde hem yetim hem oksuz yegenlerimize bakiyoruz.1 sene oldu.konum bile var ben onlarin ogun ogun yiyecegi yemege kadar dusunuyorum.bilemedim.fatzedinki iki cocugunuz var yani bir sureden ne olacak.ama illa bakamiycam diyosaniz annenize birakin yavrucagi

Ne kadar bencilce düşünmüşsünuz. Yedi kat ele mi bakiyo aynı karından doğdugu kardeşinin çocuğuna mi ? Sadece kendimiz için mi yaşayalim zorda kalana yaddim edince minnet mi edilsin ?
Banada cik acayip geldi.eczacilarda saglik calisani olmuyormu yani.Allah kimseyi anasiz babasiz birakmasin ya cok uzuldum

Bende öyle istemiyorum. Sadece hafta içi iki gün eşi ise gitmediği zamanlar icin, eczane olmasın da kendi evlerinde baksalar mi acaba. Böyle demeli miyim ya da hiç birşey demeyeyim mi diye diyorum.

Bedensel yorgunluk da değil dert ettiğin. Uyurum o geçer. Oğlum bu ara onla ilgilendiğimde ciddi ilerleme kaydediyor arada kopunca da o gün verimsiz oluyor. Yine ikisine de dikkat ediyorum gelişimsel olarak ama acaba diyorum işte... :KK43:(
Bizim anneelrimiz her gün etkinlik yapıp bugün ilerleme kaydetmedi tüh iş yaptım o yüzden misaiffim vardı o yüzden gibi şeyler demiyolardi . Çoğumuz da okuduk iyi yerlerdeyiz. Oğlunuz 1 ay daha az bakın hiç demiyorum her zaman olduğundan daha az etkinlk yapsın . Sizin bence tüm perspektifiniz oglunuzun gelişimi üzerine kurulu bu yuzdne yegeninizi ik gün istemiyorsunuz ama o insanları da anlayın biraz canınız kanınız.ve evet bakmak istemediğim anlamı cikiyo mu demissinz yegeninizi sevdiğiniz duygularınız belli ama düzenim bozuluyo basedeniyorum kendi oğlunu ihmal ediyorum o yzuden istemiyorum idare edemiycem gibi bı anlam cikiyo sanki

Söylemeden edemeyeceğim hergün o kadar etkinlik anasınıfı çocuğu için fazla, 1.5 yaşındaki bebeğin hayatı daha önemli. Eczane ne kadar dezenfekte edilsede asla steril olmaz. Çünkü giren çıkan belli değil. Farzedin o da çocuğunuz ne yapacaktınız. Muhtemelen babası da çocuğu enfekte ederim diye almıyordur.

Şu zamanda da insanlar birbirine destek olmayacaksa, ne zaman olacak bilmiyorum. Senin sorumluluğun değil diyenleri dehşetle okudum. Belli sorumlulukları yerine getirmek üzere programlanmış robotlar değiliz biz, bir de kalp taşıyoruz, duygularımız var, aklımız var. Ay neyse, uzatmayayım...

Bebeği, anne, babanızı elbette korumalısınız ama bu bebek iki gün orada üç gün burada mekan değiştirip durduğu sürece, bu koruma girişiminin hiçbir anlamı yok. İzolasyon böyle sağlanamaz. Nerede ne zaman virüsü kapabilir, bilinmiyor sonuçta. Kardeşiniz ve eşi aynı eczanede mi çalışıyorlar? Orayı net anlamadım. Bir süre sadece birinin çalışmasının imkanı yok mu? Çalışmayacak olan, bebeği alıp, anne ve babanızla kalabilir bir süre.

Böyle bir imkan yoksa yerinizde olsam yeğenimi asla bırakmam. Ev işlerine yetişmenize gerek yok. Çocuğunuzun anaokulu derslerine özen gösterin ama siz onun öğretmeni değilsiniz, bazı şeyler aksayabilir. Okuldaki öğretmenleri kadar eksiksiz davranamayız, sonuçta ne okuldayız ne de tek sorumluluğumuz çocuğumuzun dersleri.

Kendi sorumlu olduğunuz öğrenciler için de aynı şey geçerli. Okulda değilsiniz, sadece öğrencilerinizden sorumlu değilsiniz. Sizden okuldaki kadar öğrenci odaklı davranmanızı bekleyen bir yönetim mi var başınızda?

Siz sakın söylemeyin, anneniz söylesin sanki bir öneriymiş gibi.

Yine elinizden geldiğince destek olursunuz ancak bir teyze gibi. Bakıcı gibi değil.

Eczacilarin ne kadar yogun olduklarini kendi gozmle arkadasimdan biliyorum.cok cok yoruluyorlar.adamin o iki gunluk boslugundada dinlendigine cok eminim yani ayaklarini uzatip dinlenmiyodur keyif catmiyodur.basini yastiga koydugu an yatiyodur.kim ister evladindan ayri kalmak.cok uzuldum cocuga.demekk anne vefat etse Allah korusun teyze bir sureden sonra lafini yapacak.Allah annenize ve kardesinize omur versin. Bizde hem yetim hem oksuz yegenlerimize bakiyoruz.1 sene oldu.konum bile var ben onlarin ogun ogun yiyecegi yemege kadar dusunuyorum.bilemedim.fatzedinki iki cocugunuz var yani bir sureden ne olacak.ama illa bakamiycam diyosaniz annenize birakin yavrucagi

Ne kadar terbiyesizce!!!!! Haddinizi bilin!!!! Ne ayıp ya. Ne güne yaşıyoruz. Ben ölsem gözüm arkada kalmaz kardeşim annem var diye Allah korusun ona birşey olsa canimdir. Cevap yazacağım diye gariplikler uydurmayin. Bir yeğenini düşünen sizsiniz sanki. Ne ayıp.

Yegenınız bu ya..zor olabılır ama bu bir süreç.sonsuza kadar yegenınıze bakmayavaksınız sonucta. Insan eti ne ağır.allah kımsenın ekıne muhtac etmesın benı.amin.keske hıc teklıf etmeseydınız rahatsız olacagınızı zorlanacagınızı dusunseydınız.fedakarlık özverili olmak herkesin yapabileceği bir sey degil.buradan siz bakmak zorunda degilsiniz diyenleri de kınıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X