yeğenimin beslenme şekline üzülüyorum..

qarden

Guru
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
5.446
3.152
373
herkese merhaba hanımlar..
benım 2,5 yasında güzeller güzeli bir yegenım var,
kimsenin işine karışmam,kendi işime de karıştırmam genelde böyle bilinirim çevremde de..yalnız yeğenimin beslenme şekli dert oldu bana,daha dogrusu üzüldüm biraz..
yaklaşık 7-8 aylıkken yaş pasta veriyorlardı ağzına,
sonrasında şekerlemeler,cipsler,asitli içecekler aklınıza gelebilecek hertürlü abur cubur..
dedıgım gibi bu beslenme şekli 7-8 aylıktan başladı ufak ufak..
en son geçen ay annemlerin yazlıgında haftasonu denk gelip birlikte kaldık,ve ne abim ne de eşi dikkat etmek yerine sürekli eline veriyorlardı..sabah uyanır uyanmaz 2 bardak kola içip oh be bak bu iyi geldi diyor minik:)
kahvaltı vs yemıyor zaten günde 2-3 paket cips yıne 2-3 tane tüpteki çokokremlerden,şekerlemeler falan ne aklınza gelırse..
benım kızımla arasında tam 1 yaş var ve o 2 günde ben kızıma ne yemek yaptıysam mutlaka gel halacığım sende ye,bak nekadar güzel falan diye teşvik etmeye çalıştıysamda ı-ıh..:)
en fazla köfte-pilav ikilisi yedirebildim..
ve benım kızım saglıklı besleniyor,birde yeterki yesinde ne yerse yesin diyor annesi,aslında ilk ek gıdaya geçtiginde güzel yiyordu ta ki şekerle tanışana kadar dedim aman yesin çocuk bu dedi,bişey demedim
neyse mevzu şu ki,bende bir anne olarak üzülüyorum açıkçası,şuanda değil belki ama ileride saglıksız beslenme illaki etkileyecek bünyesini,ama uyarıda da bulunamıyorum sanane sen kendı ısıne bak deme ıhtımalı yüksek annemizin:)
paylaşmak istedim,yaıya başlarken nasıl uyarıda bulunabilirim diye soracaktım,ama sanırım mantıklısı karışmamak,yada söylesem mi??
siz ne yapardınız?

Çok yanlış yaaa.
Çocuğu vegan olacak diye aç bırakan aile kadar yengeniz de yanlış yolda.
Umarım çocuk obez olmaz ya. Gelişimi ne durumda?
Yani ben iyilikle yengemle konuşurdum, akıl vermeden ufak tavsiyeler şeklinde.
Çocuk sahibi olursam fast food ve abur cubur gibi şeyleri yedirmemeyi düşünüyorum. Şeker ve beyaz un beladan başka bir şey değil zaten. Ek gıdaya geçer geçmez, benim gibi beslenmesi için kolları sıvarım. Sağlıklı ev yemekleri iyidir, kızartmalar ve pilavlar hariç tabi.

Son düzenleme:
malesef fazla kapalı bu tarz şeylere..
iletişim konusunda problem yaşanabilir.ben bazen benım kızımla ılgılı bir mevzu oldugunda 2-3 yaşına kadar şekerle tanıştırmayacagım ileride zaten yiyecek,ben şuanda koruyabildiğim kadar korumak zorundayım diyorum.
birde gece uyumadan önce tok tutsun diye kaşık maması veriyorum mesela,sordum orda istersen sende alıp yedirebilirsin diye
yok bizim danonelerımız var dedı,2 paket pudıng yedirdi,20 dk önce bir tüp çokokrem ve 1 topıtop yemesinin üstüne.

Reactions: KV_
Çok üzüldüm çocuğa ama işte bir şey gelmiyor elimizden.
Bence facebooktan hep sağlık ile ilgili haberler paylaş, hani böyle görsün oda.
Kızıma bunu uyguluyorum falan diye yolla
Ama sakın direk söyleme.

eşimin akrabalarında bir çocuk var hiç bir şekilde yemek yemiyor

bir kere annesi arka arkaya sırf aç kalmasın diye 4 danino yedirdi çocuğa sizi şikayet etmek lazım ne biçim insanlarsınız yazık değil mi yavruya dedim

bu gelinin dili çok uzamış, kendi işine bak benden çok mu düşüncen çocuğumu dedi.

mal gibi kaldım. karışma yani.. ben tutamadım kendimi ama sen tut sonra kötü olan biz oluyoruz.

Ben yetişkin halimle yiyemem o kadar şeyi ya. 2 yaşında çocuk nasıl yiyor onları?

Uygun bir üslup kullanarak samimi bir şekilde konuşsanız? Sıfıra indirmemiz mümkün değil ama mutlaka sınırı olmalı. Günde bir yada iki defa yemekten sonra yiyebilir mesala. O bile sütlü atıştırmalık olmalı... Aşmalı bir şekilde azaltılabilir. Yani yengenize çözüm önerileri de sunsanız?

Çocukta alışmış baksana yavrum.
Aslında nede cok özlüyordur ev yemeklerini. bi tatsa.

Karışmamak en iyisi. maalesef ki.

2 bardak kolayı sabah uyanır uyanmaz ben bile içemem bu
yaşta, 2,5 yaşındaki çocuğa nasıl içiriyor yengeniz bu şekilde
şoktayım.
Bu artık sağlıksız beslenmenin de ötesine geçmiş.
konuşsanda sonuç alabileceğini düşünmüyorum açıkçası.
Çocuk adına çok üzücü.

Valla ben avm'ler de gördüğüm çocuklara bile üzülüyorum, sizin yeğeninize üzülmeniz çok doğal.
Ne kadar cahil insanlar var. Hiç mi TV seyretmiyorlar, bu hızla şeker hastalığına yakalanması çok normal o çocuğun.

Abinize sık sık hatırlatın, yazılar paylaşın. Çok üzücü

Abinizle konuşmalisiniz. O kadar katkı maddesi alması, boş gıdalarla vitamin , protein, mineral hiçbir şey alamaması, şeker yüklemesi ile sağlıksız bir bünyeye ve kiloya sahip olacak olması.... Neresinden bakarsanız çok fena.

Ben yetişkin halimle yiyemem o kadar şeyi ya. 2 yaşında çocuk nasıl yiyor onları?

valla benım kılo sorunum var,üst üste tatlı seyler yesem resmen tansıyoum cıkıyor,kaldı ki el kadar cocugun halını düşünemıyorum..
kendı kızımdan cok ona sundum yemek secenegi,ama yavrum okadar alışmış ki abur cubura dönüp bakmadı bile hiçbirine..saglıklı daha dogrusu yemek mayetinde sadece köfte ve pilav yedigini gördüm..koskoca 2 günde..

yemıyor yemek diyorlar,bıkac gün abur cubur vermeseler ve normal yemek konusunda ısrar etseler yiyecek illaki ama onlarında işine geliyor sanırım kolay olsun diye ve cocıuk ne sevıyosa onu yesın diye düşünüyorlar..
he birde ben sevmedıgım yemegı kızımada yapamam demıstı bikere:)yemediğim şeylerı evde pişiremem diye..

valla sekerlı olsun ama bıryandanda daha masul olsun diye muzu ezip yogurtla karıstırdım bak bu cok lezzetlıymıs falan diye ama ben bunu yemem hala iğrenç dedi:)

Bence karismayin agzinizin ortasina lafi yapisturir muhtemelen dimdizlak kalirsiniz.... abine söylesen belki o konusur yengenle? Bir de danone okadar kötü birsey mi? Tabiki icinde seker vardir da cocugun günde birtane yemesi sorun degildir heralde

2,5 yaş biraz erken degılmı her aksam pudıng yemek için?hemde üst üste birsürü tatlı ıvır zıvır yedıkten sonra..bahsettıgım bu danette

yengeniz de biliyor işine gelmiyor. hani bilmemne otunu veriyor olsa da siz onun sağlıksız olduğunu bilip uyarsanız neyse ama iki bardak kolanın zararlı olduğunu herkes bilir. bu durumda uyarmanın fayda edeceğini sanmam. doktora gitmiyolar mı? illa ki kan değerlerinde vs bi sıkıntı çıkmış olması lazım.

ayy cok sinir oldum yengenize yazik cok uzuldum cok yegeninize benim gecenlerde kizim icin hazirladigim kemik corbasi yapcam diye cektim stresi zorlugu gorseniz babasi kasaptan koca dananin diz kemigini almis gelmis dudukluye sigdircam diye..ama kizim yedi mutluluktan uctum..obez olsa iyi Allah korusun baska rahatsizlik cikmasin acayip sinirlendim uzuldum ben abinizde de hata cok

abim konusunda sonuc alacagımı hiç sanmıyorum,çünkü hem karısının sözünden cıkmaz dogru veya yanlıs farketmez hemde bırkere o yedırırken demıstım abi bunlar çok kımyasal istersen muzlu yogurt yapıp getıreyım diye,yok yemez bunu yıycek benım kızım dedı..iyi dedim sustum napim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…