çocuga anneannesı bakıyor evde saglıklı beslıyor mu bilmem,acıkcası kemık suyu vs yaptıgımda onlarada mutlaka dondurup verıyorum,gerçi anneannede sürekli hazır yiyen birisi..ev kültürleri öyle aslında
ekmek arası..çok sıcak yemek mantıgı yok yani..
benım etsulu kıymalı vs yaptıgım sebze corbalarına abımle eşi ıyy bu yenırmı falan dıyor:)valla dedım sizin damak tadınız sekere alışık oldugundan begenmemenız normal,ama benım kız daha tanışmadıgından bayıla bayıla yiyor diyorum:)bazen laf aralarında 2-3 yasından önce seker tanıstırmamak en ıyısı gibi söylüyorum lafı ama cok etkılı degıl yani..
benım kızım 20 aylık sekerı sadece meyveden alıyor,artı tek abur cuburu cubuk kraker oda haftada 1-8-10 tane falan..onu bile ben alıştırmadım eşimin tarafından gördü verdiler eline..hadi yinew daha masum bir atıştırmalık diyorum digerlerine göre..
asıl mesela,daha dogrusu bu konuda takılmamın ve üzülmemın sebebi ben kilo konusunda çook çektim halada çekıyorum
annem bile der keske kucukken ıvır zıvır vermeseydım sana belkı bukadar cekmezdın diye..
şimdi en büyük derdım kızım benım yaşadıklarımı yaşamasın oyuzden dıkkat edıyorum bukadar kızıma..yegenımde aynı şekılde kılo derdı olmasın ılerıde ondan üzülüyorum.kızlar için çok daha büyük bir sorun bu kılo olayları..
Doktora goturmeye ozendir bence. Her cocuk belli araliklarla doktora gitmeli.herkese merhaba hanımlar..
benım 2,5 yasında güzeller güzeli bir yegenım var,
kimsenin işine karışmam,kendi işime de karıştırmam genelde böyle bilinirim çevremde de..yalnız yeğenimin beslenme şekli dert oldu bana,daha dogrusu üzüldüm biraz..
yaklaşık 7-8 aylıkken yaş pasta veriyorlardı ağzına,
sonrasında şekerlemeler,cipsler,asitli içecekler aklınıza gelebilecek hertürlü abur cubur..
dedıgım gibi bu beslenme şekli 7-8 aylıktan başladı ufak ufak..
en son geçen ay annemlerin yazlıgında haftasonu denk gelip birlikte kaldık,ve ne abim ne de eşi dikkat etmek yerine sürekli eline veriyorlardı..sabah uyanır uyanmaz 2 bardak kola içip oh be bak bu iyi geldi diyor minik:)
kahvaltı vs yemıyor zaten günde 2-3 paket cips yıne 2-3 tane tüpteki çokokremlerden,şekerlemeler falan ne aklınza gelırse..
benım kızımla arasında tam 1 yaş var ve o 2 günde ben kızıma ne yemek yaptıysam mutlaka gel halacığım sende ye,bak nekadar güzel falan diye teşvik etmeye çalıştıysamda ı-ıh..:)
en fazla köfte-pilav ikilisi yedirebildim..
ve benım kızım saglıklı besleniyor,birde yeterki yesinde ne yerse yesin diyor annesi,aslında ilk ek gıdaya geçtiginde güzel yiyordu ta ki şekerle tanışana kadar dedim aman yesin çocuk bu dedi,bişey demedim
neyse mevzu şu ki,bende bir anne olarak üzülüyorum açıkçası,şuanda değil belki ama ileride saglıksız beslenme illaki etkileyecek bünyesini,ama uyarıda da bulunamıyorum sanane sen kendı ısıne bak deme ıhtımalı yüksek annemizin:)
paylaşmak istedim,yaıya başlarken nasıl uyarıda bulunabilirim diye soracaktım,ama sanırım mantıklısı karışmamak,yada söylesem mi??
siz ne yapardınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?