yeğenimin beslenme şekline üzülüyorum..

Sen ne dersen de o tipler bildiğini okur. Benim eltim de aynı kafa ve ben sadece kendi çocuğumu onlar varken nasıl koruyacağım bu sağlıksız yiyeceklerden onun derdindeyim. İşine öyle geliyor çünkü çoğunun kim uğraşacak şimdi sebzeli sağlıklı çorbalarla, el yapımı meyveli yoğurtlarla. Bide bana gülüyorlar ne uğraştın ya bi kaşık yemek yapcam diye diyorlar :halay:

2,5 yaş biraz erken degılmı her aksam pudıng yemek için?hemde üst üste birsürü tatlı ıvır zıvır yedıkten sonra..bahsettıgım bu danette

Yok yok öyle demiyorum tabi... yemekden sonra birtane bütün gün tatli cola abur cuburun pesinden deyil yani.
Abinizde bu durumdan sikayetci degilse siz ne deseniz boş. Karissaniz bile sonuc vermeyecek gibi. Yazik cocuga üzüldüm bende ogluma meyveli yogurt (hazir satin alinanlardan) yediriyorum bazen onuda hergün deyil. Benim cocugumda birsey yemiyor 19 aylik olacak. Bende tutup ona abur cubur cikolata eline vermiyorum cocugum cok istahsiz. Iste o yüzden bende sinirlendim ve üzüldüm cocugun haline. Muhtemelen bende ogluma simdi tatliyi alistirsam birdaha önüne gecemem.

Ayni benim görumcem....cola ve aburcubr hatta sofra şekerini goturuyor cocuk...yazik gunah
sonra kalkip yemek yedirmeye calisiyor gofretten sonra :)))
Akillim

Oha yani uyarilmasina gerekmi var butun kanallarda doktorlar anlatiyor herkes daha bilincli artık eskisi gibi değil isine gelmiyodur kendini uzmesin simdide ilerde hastalanirsa yasitlarindan geri kalirsa o zaman bol bol uzulur abinizde suçlu yazik uzuldum cocuga

çocuga anneannesı bakıyor evde saglıklı beslıyor mu bilmem,acıkcası kemık suyu vs yaptıgımda onlarada mutlaka dondurup verıyorum,gerçi anneannede sürekli hazır yiyen birisi..ev kültürleri öyle aslında
ekmek arası..çok sıcak yemek mantıgı yok yani..
benım etsulu kıymalı vs yaptıgım sebze corbalarına abımle eşi ıyy bu yenırmı falan dıyor:)valla dedım sizin damak tadınız sekere alışık oldugundan begenmemenız normal,ama benım kız daha tanışmadıgından bayıla bayıla yiyor diyorum:)bazen laf aralarında 2-3 yasından önce seker tanıstırmamak en ıyısı gibi söylüyorum lafı ama cok etkılı degıl yani..
benım kızım 20 aylık sekerı sadece meyveden alıyor,artı tek abur cuburu cubuk kraker oda haftada 1-8-10 tane falan..onu bile ben alıştırmadım eşimin tarafından gördü verdiler eline..hadi yinew daha masum bir atıştırmalık diyorum digerlerine göre..

asıl mesela,daha dogrusu bu konuda takılmamın ve üzülmemın sebebi ben kilo konusunda çook çektim halada çekıyorum
annem bile der keske kucukken ıvır zıvır vermeseydım sana belkı bukadar cekmezdın diye..
şimdi en büyük derdım kızım benım yaşadıklarımı yaşamasın oyuzden dıkkat edıyorum bukadar kızıma..yegenımde aynı şekılde kılo derdı olmasın ılerıde ondan üzülüyorum.kızlar için çok daha büyük bir sorun bu kılo olayları..

Bence kirmadan kibar bir dille soyleyin.

Benim akrabalarimin cocuklarinda da var boyle durumlar.

Annesi ne yapayim yemek yemiyor bunlari seviyor diyip cikiyor isin icinden.

Bence kalkip o cocuga yemek hazirlayip guzel guzel yedirmek zorlarina gidiyor. Veriyorlar ellerine hazir gidayi karni doysunda ne olursa olsun.

Ben 6 aylik bebegime hazir bebek muhallebilerinden bile yedirmiyorum ki icinde katki maddeleri vardir diye. Bebek buskivisi bile vermiyorum. Sonucta hepsi fabrikasyon yiyecekler.

Ben arkadaşımı uyarıyorum pek işe yaramıyor. .
Çocuklar yemek dışında , market ürünleriyle besleniyor. .
Sağlıksız diyorum oralı olmuyor. .
:KK12:

Ne cahilmis abiniz ve yengeniz
Danette verilir mi cocuga ya
Bari evde yapsin pudingi, corbayi meyveyi gectim hadi.
Bizim gelin hanimin cocugu da hic yemek yemez sadece cikolata sever diye annesi evde puding yapiyor hep naapsin, seker yerine meyve puresi ile de tatlandiriyor. O da mecburiyetten

Mesela yanlarında şeker hastası çocukların haberini felan okusaniz. Ayyy yazik işte hep böyle hazır gidalardan oluyormuş felan deseniz hepimiz çok dikkatli olmamız lazım deseniz belki akıllarında kalır bu sağlıksız gıdalari vermezler.

Karışma bencede. Annen baban ne diyor bu duruma? Yazık çocuğa ya.

Siz çok haklısınız ama eğer ters tepki alacaksanız kardeşinizle konuşun yengeniz yerine.
Allah korusun şeker hastalığı çok küçük yaşlarda başlıyor artık,kola bunun en büyük tetikçisi maalesef.
Şekerleme,cips,çokokrem vs bunlar çok zararlı.

yani karışma diyeceğim ama benim yeğenim olsa karışırım gibi geliyor.. sabah sabah 2 bardak kola, cips, abur cubur ne demek korkunç.. gelişim bozukluğu başta olmak üzere bir sürü rahatsızlık sahibi olur allah korusun sonra vicdan azabı çekersiniz.. bence kesinlikle konuşun ve en azından sizin yanınızda yedirmeyin, engelleyin..

Karışma, üzülmeyi de bırak. Bi de yenge öyleyse hiç yanaşma bile. Benim kardeşimin çocukları da bu halde. Yengemizi severiz çok da açıktır tavsiye almaya ama hiç uygulamaz:KK53: eline abur cuburu verip susturmak kolay geliyor. Biz de zamanında çok üzüldük ama yapacak bişey yok. Sadece senin alıştırmanla olacak bişey değil.

Karışma bence ..gerçekten annesinden daha mı iyi bileceksin derler yani annesine göre o düzen normal ve doğru olan. .o da yanlısı biliyor ama çocuk alıştığı iicn normal beslenmek istemiyordur annesi de ugrasmiyordur yedirmeye yani. Bosverin

herkese merhaba hanımlar..
benım 2,5 yasında güzeller güzeli bir yegenım var,
kimsenin işine karışmam,kendi işime de karıştırmam genelde böyle bilinirim çevremde de..yalnız yeğenimin beslenme şekli dert oldu bana,daha dogrusu üzüldüm biraz..
yaklaşık 7-8 aylıkken yaş pasta veriyorlardı ağzına,
sonrasında şekerlemeler,cipsler,asitli içecekler aklınıza gelebilecek hertürlü abur cubur..
dedıgım gibi bu beslenme şekli 7-8 aylıktan başladı ufak ufak..
en son geçen ay annemlerin yazlıgında haftasonu denk gelip birlikte kaldık,ve ne abim ne de eşi dikkat etmek yerine sürekli eline veriyorlardı..sabah uyanır uyanmaz 2 bardak kola içip oh be bak bu iyi geldi diyor minik:)
kahvaltı vs yemıyor zaten günde 2-3 paket cips yıne 2-3 tane tüpteki çokokremlerden,şekerlemeler falan ne aklınza gelırse..
benım kızımla arasında tam 1 yaş var ve o 2 günde ben kızıma ne yemek yaptıysam mutlaka gel halacığım sende ye,bak nekadar güzel falan diye teşvik etmeye çalıştıysamda ı-ıh..:)
en fazla köfte-pilav ikilisi yedirebildim..
ve benım kızım saglıklı besleniyor,birde yeterki yesinde ne yerse yesin diyor annesi,aslında ilk ek gıdaya geçtiginde güzel yiyordu ta ki şekerle tanışana kadar dedim aman yesin çocuk bu dedi,bişey demedim
neyse mevzu şu ki,bende bir anne olarak üzülüyorum açıkçası,şuanda değil belki ama ileride saglıksız beslenme illaki etkileyecek bünyesini,ama uyarıda da bulunamıyorum sanane sen kendı ısıne bak deme ıhtımalı yüksek annemizin:)
paylaşmak istedim,yaıya başlarken nasıl uyarıda bulunabilirim diye soracaktım,ama sanırım mantıklısı karışmamak,yada söylesem mi??
siz ne yapardınız?

Ohoo insan Allah tan korkar 2.5 yasindaki bebenin eline kola verirken. zehir resmen kucucuk bedenine simdiden sokuyor...
Erkek kardesinize / abinize soyleseniz ...

çocuklardaki beslenme konusuna çok önem veriyorum. burda bile yanlış olduğunu düşündüğüm bir şeyi kendime göre kırmadan söylemeye çalışıyorum. ama anneler bu konuda hassasmış bunu gördüm, anneliklerinin sorgulandığını düşünüp hemen tepki veriyorlar. artık TIP oynamaya karar verdim. oysa dengeli beslenme konusunda aldığım bir eğitim var. artık sadece soranlarla bilgimi paylaşacağım. üzülürsünüz ama maalesef yapacak bir şeyiniz yok :KK43:

vallahi benim isime karisilsa ben de cok kızardım.. kilit kelime"yeter ki yesin"demek ki çok da iyi bilmediginiz bir yemek sorunu yasiyor degil bir annenin hicbir insanin gerekli bir sebebbi yokken ivir zivir ile besleyecegine inanmıyorum babasi da anasi da başında doktoru soruyordur zaten neler yiyor diye bilemedim

Iki bardak kola mi cips mi seker mi:KK57:

Acik acik söyle , bunlarin zararları ile ilgili yapilan arastirmalari okut. Yapabildigin her seyi yap ve o cocugu kurtar.

Back
X