yeğenimin beslenme şekline üzülüyorum..

herkese merhaba hanımlar..
benım 2,5 yasında güzeller güzeli bir yegenım var,
kimsenin işine karışmam,kendi işime de karıştırmam genelde böyle bilinirim çevremde de..yalnız yeğenimin beslenme şekli dert oldu bana,daha dogrusu üzüldüm biraz..
yaklaşık 7-8 aylıkken yaş pasta veriyorlardı ağzına,
sonrasında şekerlemeler,cipsler,asitli içecekler aklınıza gelebilecek hertürlü abur cubur..
dedıgım gibi bu beslenme şekli 7-8 aylıktan başladı ufak ufak..
en son geçen ay annemlerin yazlıgında haftasonu denk gelip birlikte kaldık,ve ne abim ne de eşi dikkat etmek yerine sürekli eline veriyorlardı..sabah uyanır uyanmaz 2 bardak kola içip oh be bak bu iyi geldi diyor minik:)
kahvaltı vs yemıyor zaten günde 2-3 paket cips yıne 2-3 tane tüpteki çokokremlerden,şekerlemeler falan ne aklınza gelırse..
benım kızımla arasında tam 1 yaş var ve o 2 günde ben kızıma ne yemek yaptıysam mutlaka gel halacığım sende ye,bak nekadar güzel falan diye teşvik etmeye çalıştıysamda ı-ıh..:)
en fazla köfte-pilav ikilisi yedirebildim..
ve benım kızım saglıklı besleniyor,birde yeterki yesinde ne yerse yesin diyor annesi,aslında ilk ek gıdaya geçtiginde güzel yiyordu ta ki şekerle tanışana kadar dedim aman yesin çocuk bu dedi,bişey demedim
neyse mevzu şu ki,bende bir anne olarak üzülüyorum açıkçası,şuanda değil belki ama ileride saglıksız beslenme illaki etkileyecek bünyesini,ama uyarıda da bulunamıyorum sanane sen kendı ısıne bak deme ıhtımalı yüksek annemizin:)
paylaşmak istedim,yaıya başlarken nasıl uyarıda bulunabilirim diye soracaktım,ama sanırım mantıklısı karışmamak,yada söylesem mi??
siz ne yapardınız?
kesinlikle karışmalısınız,ben olsam söylerdim.hatta söylüyorum da,gerçi çok dinlenmiyorum ama fırsat buldukça söylüyorum.
aynı sizin yeğeniniz gibi benim de kuzenim çook küçüklükten,biberonla kola içmeye başlayarak hatta (korku filmi gibi) kola bağımlısı olmuştu.sonunda mide kanaması geçirdi daha 3 yaşındayken.
o zaman biraz akıllandılar gibi ama yok hala aynı devam,çok üzülüyorum ben de.ama kesinlikle söylemelisiniz,hatta bence pek yumuşak davranmayın.sarsın

malesef fazla kapalı bu tarz şeylere..
iletişim konusunda problem yaşanabilir.ben bazen benım kızımla ılgılı bir mevzu oldugunda 2-3 yaşına kadar şekerle tanıştırmayacagım ileride zaten yiyecek,ben şuanda koruyabildiğim kadar korumak zorundayım diyorum.
birde gece uyumadan önce tok tutsun diye kaşık maması veriyorum mesela,sordum orda istersen sende alıp yedirebilirsin diye
yok bizim danonelerımız var dedı,2 paket pudıng yedirdi,20 dk önce bir tüp çokokrem ve 1 topıtop yemesinin üstüne.
:KK57::KK57::KK57:

bu tarz anneler üşengeç oldukları için bu yolu seçiyor net, yahu ben kedime bile mama alırken etiket okuyorum iyi mamayı almaya çalışıyorum yaşlı diye.
benim kedi kadar değeri yok şu çocukların
benim kuzenim de evde ne bulursa yiyor çocuk aç çünkü
geçen bir gördüm salamı almış eline kocamaaan bir salam ısıra ısıra onu yedi(o da kaliteli bir marka değil ne eti olduğu bile bilinmiyor ve çiğ yiyor),üstüne bir sürü gofret

qarden qarden abinizin ve gelininizin beslenme düzeni nasıl? Onlarında kötü olmalıki çocukları bunları yiyor. Sabah kahvaltı masası kurulan bir evde ben bir çocuğun uyanır uyanmaz kola içeceğine inanmıyorum.
Burada bir çocuğun sağlığı söz konusu. Önür boyu etkileyecek bu beslenme onu.
Ben karışırdım kesinlikle sessiz kalamazdım. İsteyen istediğini düşünsün. Ben üzerime düşeni yapardım.
Aysar_ Aysar_ bunları okusa ne yapar acaba :)

benim yeğenime ailesi yatarken didi içiriyormuş.
koca paket cips veriyorlar çocuğa. yaşları aynı hemen hemen.
vaktiyle hiç anne sütü de almadı hatta. hep mama ile büyüdü.
Allah sonlarını hayır etsin, ne diyelim..

Anne sütünü karıştırmayalım olur mu benim kızım da mama yedi her anne sütünü vermek ister bile isteye kimse mama vermez :(

qarden qarden abinizin ve gelininizin beslenme düzeni nasıl? Onlarında kötü olmalıki çocukları bunları yiyor. Sabah kahvaltı masası kurulan bir evde ben bir çocuğun uyanır uyanmaz kola içeceğine inanmıyorum.
Ben karışırdım kesinlikle sessiz kalamazdım. İsteyen istediğini düşünsün. Ben üzerime düşeni yapardım.
gerçekten benim de çağırasım geldi onu :) Aysar_ Aysar_
ama o pek başka kişilerin beslenmesine karışmıyor diye biliyorum

bu çocuklar ileride,kanser olacaklar
obezite olacaklar
nasıl düşüncesizlik yahu anlayamıyorum :( çocuk yapmam daha iyi.

kesinlikle karışmalısınız,ben olsam söylerdim.hatta söylüyorum da,gerçi çok dinlenmiyorum ama fırsat buldukça söylüyorum.
aynı sizin yeğeniniz gibi benim de kuzenim çook küçüklükten,biberonla kola içmeye başlayarak hatta (korku filmi gibi) kola bağımlısı olmuştu.sonunda mide kanaması geçirdi daha 3 yaşındayken.
o zaman biraz akıllandılar gibi ama yok hala aynı devam,çok üzülüyorum ben de.ama kesinlikle söylemelisiniz,hatta bence pek yumuşak davranmayın.sarsın
3 yasindayken mide kanamasimi? Allah akil fikir versin ya. Hala daha akillanmamislar! 12 yasinda yüksek tansiyonda cikar o cocukta. Yazik valla üzüldüm.

Ayyyy ne yapayım nutkum tutuldu. :KK57: :KK57: :KK57: Dehşet verici...
Çocuğa çok üzüldüm. :KK43:
Sorarım size şimdi bu anne ve baba çocuğunu gerçekten seviyor mu?
2,5 yaşındaki çocuğu resmen kendi elleriyle zehirliyorlar. Bu kadar pervasız olunur.
Kesinlikle yorumuna katılıyorum.
Çocuk, anne ve babanın aynasıdır.
Sağlık söz konusu ise bal gibi karışılır!

Yoookkk artik el kadar bebeye asitli içecekmi verilirmiş? Kusura bakma ama abin ve yengen tam bir sopayla dövülesi insanlar:sopa:

• Beğen
Reactions: KV_
Ayyyy ne yapayım nutkum tutuldu. :KK57: :KK57: :KK57: Dehşet verici...
Sorarım size şimdi bu anne ve baba çocuğunu gerçekten seviyor mu?
2,5 yaşındaki çocuğu resmen kendi elleriyle zehirliyorlar. Bu kadar pervasız olunur.
Kesinlikle yorumuna katılıyorum.
Çocuk, anne ve babanın aynasıdır.
Sağlık söz konusu ise bal gibi karışılır!
Hoşgeldin canım :) konu tam sana göre kendine hakim ol :)
Çocuklar zaten bu gıdalarla tanışıyorlar benim aklım almıyor nasıl iş bu

Tamamen tembellik. Kolay iş mi bi bebeği sağlıklı dengeli beslemek. Allah vicdan versin ne diyeyim. Üzüldüm çocuğa. Benim de bir yakınım kendi ogluna almış marketten abur cuburlari. Ogluma da teklif etti aldirmadim ki daha 11 aylikti. Gormesin diye disari cikardim onlar yerken. Ki görse de bilmezdi ne olduğunu. Arkamdan acıyorum ogluna yazık mahrum kalıyor demiş. Oysaki acınacak durumda olan kendisi. Böylelerine laf anlatamazsiniz.

Ben karışmazdım. Hem kendi akıl edemiyor mu, benim aklıma mı ihtiyacı var yani? Karışsaydım da alacağım cevap bu olurdu tahminen. Yemek hazırlamaya üşeniyorlar ve çocuğu susturmak için de en kolay yöntemlerden biri abur cubur vermek. Artık böyle annelerden bi dolu var etrafta maalesef.
Gerçi ne kadar zaptedebileceksin çocuğu ki... Sosyalleşmeye başladığında arkadaşlarından görerek alışacak zaten.

Hoşgeldin canım :) konu tam sana göre kendine hakim ol :)
Çocuklar zaten bu gıdalarla tanışıyorlar benim aklım almıyor nasıl iş bu
Hoşbulduk. :) Etiketlemesen konuyu görmeyecektim, görmesem daha mı iyiydi bilemedim.:KK51:

Valla bu kendimi tutmuş halim. :) Yazıp yazıp sildim. O kadar sinirlendim...
Benimde aklım almıyor nasıl olabilir böyle birşey. o_O
Neyse en iyisi ben kendi konuma geri döneyim. :KK55: Orada görüşürüz. :KK39:

İlerde malesef obez olur simdiki kilosunuda merak ettim dogrusu ayni bu sekilde bir cocuk taniyorum daha 1 e gidiyor ama yasitlarinin 2 kati ve nefes alip verirken zorlaniyor anne baba cocuguna cok zarar veriyor. Bence annenize soyleyin o uyarsin abini ama mutlaka uyarin yoksa buyuk problem cocuga yazik.

ALLAH Allah ya bu nasil bi anne.
bende yegenimin beslenme tarzindan sikayetciyim ama bu kadar degil
bizimkide hergun makarna yer ve cubuk kraker.yemekleri ayirt ediyo.annede pek oraki degil gibi.
keyifleri bilir evlat onlarin
diyince kotu oluyoruz

herkese merhaba hanımlar..
benım 2,5 yasında güzeller güzeli bir yegenım var,
kimsenin işine karışmam,kendi işime de karıştırmam genelde böyle bilinirim çevremde de..yalnız yeğenimin beslenme şekli dert oldu bana,daha dogrusu üzüldüm biraz..
yaklaşık 7-8 aylıkken yaş pasta veriyorlardı ağzına,
sonrasında şekerlemeler,cipsler,asitli içecekler aklınıza gelebilecek hertürlü abur cubur..
dedıgım gibi bu beslenme şekli 7-8 aylıktan başladı ufak ufak..
en son geçen ay annemlerin yazlıgında haftasonu denk gelip birlikte kaldık,ve ne abim ne de eşi dikkat etmek yerine sürekli eline veriyorlardı..sabah uyanır uyanmaz 2 bardak kola içip oh be bak bu iyi geldi diyor minik:)
kahvaltı vs yemıyor zaten günde 2-3 paket cips yıne 2-3 tane tüpteki çokokremlerden,şekerlemeler falan ne aklınza gelırse..
benım kızımla arasında tam 1 yaş var ve o 2 günde ben kızıma ne yemek yaptıysam mutlaka gel halacığım sende ye,bak nekadar güzel falan diye teşvik etmeye çalıştıysamda ı-ıh..:)
en fazla köfte-pilav ikilisi yedirebildim..
ve benım kızım saglıklı besleniyor,birde yeterki yesinde ne yerse yesin diyor annesi,aslında ilk ek gıdaya geçtiginde güzel yiyordu ta ki şekerle tanışana kadar dedim aman yesin çocuk bu dedi,bişey demedim
neyse mevzu şu ki,bende bir anne olarak üzülüyorum açıkçası,şuanda değil belki ama ileride saglıksız beslenme illaki etkileyecek bünyesini,ama uyarıda da bulunamıyorum sanane sen kendı ısıne bak deme ıhtımalı yüksek annemizin:)
paylaşmak istedim,yaıya başlarken nasıl uyarıda bulunabilirim diye soracaktım,ama sanırım mantıklısı karışmamak,yada söylesem mi??
siz ne yapardınız?
canım hiçbirşey yapamasam inan ki son çare doktoru kimse ona gider konuşurdum ki bi daha ki kontrolde bi kılıfına uydurup uyarır herhalde. ay çok üzüldüm ya. nerde protein nerde vitamin kalsiyum ..

Back
X