herkese merhaba hanımlar..
benım 2,5 yasında güzeller güzeli bir yegenım var,
kimsenin işine karışmam,kendi işime de karıştırmam genelde böyle bilinirim çevremde de..yalnız yeğenimin beslenme şekli dert oldu bana,daha dogrusu üzüldüm biraz..
yaklaşık 7-8 aylıkken yaş pasta veriyorlardı ağzına,
sonrasında şekerlemeler,cipsler,asitli içecekler aklınıza gelebilecek hertürlü abur cubur..
dedıgım gibi bu beslenme şekli 7-8 aylıktan başladı ufak ufak..
en son geçen ay annemlerin yazlıgında haftasonu denk gelip birlikte kaldık,ve ne abim ne de eşi dikkat etmek yerine sürekli eline veriyorlardı..sabah uyanır uyanmaz 2 bardak kola içip oh be bak bu iyi geldi diyor minik:)
kahvaltı vs yemıyor zaten günde 2-3 paket cips yıne 2-3 tane tüpteki çokokremlerden,şekerlemeler falan ne aklınza gelırse..
benım kızımla arasında tam 1 yaş var ve o 2 günde ben kızıma ne yemek yaptıysam mutlaka gel halacığım sende ye,bak nekadar güzel falan diye teşvik etmeye çalıştıysamda ı-ıh..:)
en fazla köfte-pilav ikilisi yedirebildim..
ve benım kızım saglıklı besleniyor,birde yeterki yesinde ne yerse yesin diyor annesi,aslında ilk ek gıdaya geçtiginde güzel yiyordu ta ki şekerle tanışana kadar dedim aman yesin çocuk bu dedi,bişey demedim
neyse mevzu şu ki,bende bir anne olarak üzülüyorum açıkçası,şuanda değil belki ama ileride saglıksız beslenme illaki etkileyecek bünyesini,ama uyarıda da bulunamıyorum sanane sen kendı ısıne bak deme ıhtımalı yüksek annemizin:)
paylaşmak istedim,yaıya başlarken nasıl uyarıda bulunabilirim diye soracaktım,ama sanırım mantıklısı karışmamak,yada söylesem mi??
siz ne yapardınız?