yeğenimin beslenme şekline üzülüyorum..

Bende benim yegen tek tip besleniyor diye uzuluyordum.Daha beter de varmis...
Bizimki de sebze yemez.Yedikleri krep,peynir,bal,,tereyagi,ekmek,nutella,corba,patates kizartmasi,tavuk,kek,borek ve yeni yeni pilava basladi.Icecek te ayran.Bunlar disinda agzina hic birsey koymuyor.Sebze yok,bakliyat yok et yok meyve agzina surmez.Nasil olacak bilmiyorum :(

En azından yemeklerden sonra bi seferlik yesin..yazık küçücuk bedeni şimdiden işlenmiş gıdaya mahkum ama yengeniz bunun zararlı bi seçim olduğunu biliyodur bence konuşmayın ters teper

Demin parkta bir çocuk gördüm. Yarım dünya gibiydi. Kat kat şişman bişey. Elinde büyük boy cips vardı. Acıdım. Öyle bir görüntü görmesi lazım yengenizin...

Yengenize soylemek zor ama cocuga her seferinde saglikli gidalardan sunmak en iyisi.. insan cocuguna ve anneligine mudahaleyi cok olumlu karsilamayabilir. Ben cocuk gelisimciyim kendi cocugumada herseyini kendim yapiyorum. Yogurdunu purelerini falan.. benim gorumcemde kendi buyutme dogrusu neyse yinede bana yap diye baski yapiyo. Oda saglikli besler yanlis degildir yontemeleri. Ama yinede deli eder beni. O bir kolye almis ateş cikarmiyormus benim cocugumda takmaliymis niye izin vermiyormusum zalim anneymisim gibi.. mudahale olayi zor biraz. Anne acisindan gormen icin yazdim bu olayi. Ama yengenin cocuguna gosterdigi tavri kiniyorum oda bir gercek. O cocuga yazik..

Çok kötü..
Kısırlık,obezite,şeker,kızlarda erken yaşta regl olma kısacası ömür kısaltma sebebi..

Bu rahatlik nasil bi sey ya? Az dozda ben de istiyorum. Buyuk ihtimalle ugrasmak zor geldigi icin dayiyor abur cuburu..
E benim gibi cocugu iki lokma yemek yesin diye 40 takla atanlar ne yapsin? 6 aylik bebegimden kalan zamanlari dinlenmekle gecirmek varken gozlerim kendiliginden kapaniyorken,buyuk kizima cesit cesit yemekler pisirip yedirmek icin cirpinip duruyorum.
O yengeniz olacak miymintiya bilimsel makaleler falan yollayin okusun.

Ne deseniz yine bildiklerini yaparlar. Benim eltim ve kv de öyle büyüttüler cocugu. Benim oglumada ayni seyleri yedirceklerdi ben tavrimi koydum. O 2 bucuk yasindaymis, benim kv 6 aylikti cocugum puding yedir gece tok tutar dedi. Bebek daha bu okadar katkili sekerli seyi napsin. Ilk torunuda öyle alistirdilar o cocuk 4 aylikti 2 paket puding yedirip uyutuyolardi. Ama olan ne oldu. Simdi 3 bucuk yasinda kupkuru, saglikli hicbisey yemez, kahvaltida ne domates ne salatalik, sadece sosis yiyor. Yemek konusu acilinca ben diyorum hep sosis de besin degeri yok, sadece mideyi sisiriyor ve istah kesiyor diye, bilgi paylasmak amaciyla söylüyorum. Ha öylemi diyolar, cocuga cikip yinede hergün sosis yediriyorlar tek yedigi oymus diye.

Yanlış olduğunu görüyorsunuz ama bazı yanlışlara müdahale edilmiyor maalesef. Çünkü aynen dediğiniz gibi olur "sen karışma " denilir, siz kötü olursunuz. O elbette biliyordur yedirdiğini şeylerin uygun olmadığını ama umursamıyordur.

çocuga anneannesı bakıyor evde saglıklı beslıyor mu bilmem,acıkcası kemık suyu vs yaptıgımda onlarada mutlaka dondurup verıyorum,gerçi anneannede sürekli hazır yiyen birisi..ev kültürleri öyle aslında
ekmek arası..çok sıcak yemek mantıgı yok yani..
benım etsulu kıymalı vs yaptıgım sebze corbalarına abımle eşi ıyy bu yenırmı falan dıyor:)valla dedım sizin damak tadınız sekere alışık oldugundan begenmemenız normal,ama benım kız daha tanışmadıgından bayıla bayıla yiyor diyorum:)bazen laf aralarında 2-3 yasından önce seker tanıstırmamak en ıyısı gibi söylüyorum lafı ama cok etkılı degıl yani..
benım kızım 20 aylık sekerı sadece meyveden alıyor,artı tek abur cuburu cubuk kraker oda haftada 1-8-10 tane falan..onu bile ben alıştırmadım eşimin tarafından gördü verdiler eline..hadi yinew daha masum bir atıştırmalık diyorum digerlerine göre..

asıl mesela,daha dogrusu bu konuda takılmamın ve üzülmemın sebebi ben kilo konusunda çook çektim halada çekıyorum
annem bile der keske kucukken ıvır zıvır vermeseydım sana belkı bukadar cekmezdın diye..
şimdi en büyük derdım kızım benım yaşadıklarımı yaşamasın oyuzden dıkkat edıyorum bukadar kızıma..yegenımde aynı şekılde kılo derdı olmasın ılerıde ondan üzülüyorum.kızlar için çok daha büyük bir sorun bu kılo olayları..

Ben de olsam dayanamazdım sanırım.Sizin anneniz varsa babaanne olarak o müdahale edebilir.

Karşınızdakileri (beslenme konusunda) tamamen cahil farzedersek, sizin uyarılarınıza gülüp geçiyor olabilirler.
Kendi yazdıklarınıza bakarsanız sanki sadece şekere takılmış gibi görünüyorsunuz.Aman bu da sanki şekerden ölecek diyorlardır.
Mesela tatlandırmada kullanılan mısır şurubunun veya paket gıdalardaki katkı maddelerinin zararlarından sözedebilirsiniz.Anlatım şeklinizi çeşitlendirirseniz belki daha çok dikkatlerini çekebilirsiniz diye düşündüm.

herkese merhaba hanımlar..
benım 2,5 yasında güzeller güzeli bir yegenım var,
kimsenin işine karışmam,kendi işime de karıştırmam genelde böyle bilinirim çevremde de..yalnız yeğenimin beslenme şekli dert oldu bana,daha dogrusu üzüldüm biraz..
yaklaşık 7-8 aylıkken yaş pasta veriyorlardı ağzına,
sonrasında şekerlemeler,cipsler,asitli içecekler aklınıza gelebilecek hertürlü abur cubur..
dedıgım gibi bu beslenme şekli 7-8 aylıktan başladı ufak ufak..
en son geçen ay annemlerin yazlıgında haftasonu denk gelip birlikte kaldık,ve ne abim ne de eşi dikkat etmek yerine sürekli eline veriyorlardı..sabah uyanır uyanmaz 2 bardak kola içip oh be bak bu iyi geldi diyor minik:)
kahvaltı vs yemıyor zaten günde 2-3 paket cips yıne 2-3 tane tüpteki çokokremlerden,şekerlemeler falan ne aklınza gelırse..
benım kızımla arasında tam 1 yaş var ve o 2 günde ben kızıma ne yemek yaptıysam mutlaka gel halacığım sende ye,bak nekadar güzel falan diye teşvik etmeye çalıştıysamda ı-ıh..:)
en fazla köfte-pilav ikilisi yedirebildim..
ve benım kızım saglıklı besleniyor,birde yeterki yesinde ne yerse yesin diyor annesi,aslında ilk ek gıdaya geçtiginde güzel yiyordu ta ki şekerle tanışana kadar dedim aman yesin çocuk bu dedi,bişey demedim
neyse mevzu şu ki,bende bir anne olarak üzülüyorum açıkçası,şuanda değil belki ama ileride saglıksız beslenme illaki etkileyecek bünyesini,ama uyarıda da bulunamıyorum sanane sen kendı ısıne bak deme ıhtımalı yüksek annemizin:)
paylaşmak istedim,yaıya başlarken nasıl uyarıda bulunabilirim diye soracaktım,ama sanırım mantıklısı karışmamak,yada söylesem mi??
siz ne yapardınız?
Doktora goturmeye ozendir bence. Her cocuk belli araliklarla doktora gitmeli.
Hem doktor soylerse senin soylemenden cok daha etkili olur.

İnanin çocuğuna aynı davranışta bulunan bir tanıdığımız vardı kola çikolata cipsle yaşıyordu paket paket , çocuk 5 yaşında şeker hastası oldu yıllardır insülin vuruluyor .Allah korusun yapmasın lar yazık oluyor çocuklara

Benim kaynimda böyle alistirmislar sağlıksiz besleniyor hep üzülüyorum bazen birsey diyorum guzelce ama havada kaliyor hep çünkü anne babasi birsey yapmadikca ben napabilirm ve şunu soyliym suan 12 yasinda kucuklugu yigenin gibi sagliksiz beslenerek baslamis boylede gidiyor bence annesinin kolayina gelir bir yemek olur mesela x de yermi diyoruz kv hemen hayatta yemez diyor sen eline baska birsey verme ac birak bak nasil yiyor yemez diye kos hemen disardan al sonuc olarak karisma bence annesi babasi birsey yapmadikcs durum degismez

ne derseniz diyin değişmeyecek, sadece kötü olduğunuzla kalırsınız.
kızımın yazlıkta bir arkadaşı vardı bir gün plajda ailece kola ve cips yiyorlarmış, kızıma da teklif etmişler, benimki ben bunları yemem çok sağlıksız, bunları yersek dedem gibi şeker hastası oluruz demiş, çocuğun annesi bana kavgaya geldi sen çocuğu mu tembihledin böyle söylettin bizim kız cips yemeyi bıraktı seninki yüzünden diye :KK70: nasıl sinirlenmiş çocuk cipsi bıraktı diye görseniz sütü peyniri bıraktı sanırsınız.
velhasıl kadın artık çocuğunu benimkiyle oynatmıyor, kötü şeyler söyledi diye, benimle de konuşmuyor tabi :confused:

Ay beceriksiz kadın ya kolayina gidiyor şeker yüklemesi yapmak zavalli bebise. Ya bebek o daha. Oturup sebze çorbası pişirmeye üsenen anne musvettesi ile baş edemezsiniz zaten ne kadar konussaniz da boş. Mini kurslar gibi anne okulu açılmalı tüm hamileler bu okuldan mezun olmalı bence ya.

Benim halamın kızıda öyle alıştırmış abur cubura.bunun tek sebebi üşeniyolar çocuğa sağlıklı şeyler yapmaya yemiyo diye geçiştiriyolar o sağlıksız şeylerle.bigün gitmiştik halamın kızına kızının eline koca bi bardak kolayı verdi seninkinede veriyimmi içermi diyo benim kız büyük onunkinden.bizimki tadını bilmez dedim.sende verme bence dedim.aa eve giriyo sonuçta biz içiyoz oda istiyo napalım dedi.yani cevapları hazır bu türlerin boşver hiç karışma.

Benim kardeş gibi büyüdüğüm kuzenime gittik bir süre önce. O da çocuk zayıf aman aç kalacak korkusuna 2 yaşında çocuğa cips veriyor. Çocuk sadece yumurtasız köfte patates kızartması ve balık yiyor. Balık ve ev köftesi iyi de kalan yedikleri facia.
Kardeş gibiyiz diye yanlış yapıyorsun bence biraz bekle aç kalsın o cipsleri verme bak kendi gelip yiyecek dedim. Çemkirdi bana anne olunca anlarsın diye karışmamak gerekiyormuş.
Aslında annelikle de alakası yok da kolayına gelen bunu söylemeyi adet edinmiş işte. Ben küçükken annem aşırı dikkat edermiş bazen dalga geçerim elma şekeri, pamuk helva, sosis, cips hiç birini yedirmedin bana hasret kaldım diye de fena mı oldu der.
En doğrusunu siz yapıyorsunuz ama söyleseniz de dinlemezler bir de benim gibi azar yiyebilirsiniz.

Bir de yegeniniz kesinlikle istahsiz bir cocuk degil. Istahsiz çocuk bu kadar seyi asla tuketemez. Lezzetli yemekler pisirilip ozendirilirse,en olmadi bir sure ac birakilirsa mecburen yemeye baslar.
Oysa benim kizim gibi cocuklar istahsizdir. Önüne en muazzam sekerlemeleri de koysaniz kapasitesi bellidir. Iki yer birakir..

Çok kızıyorum ya. :sinirli: Benim de var böyle bir tanıdığım 2-3 yaş civarı çocuk. Aburcuburla karnını doyuruyor çocuk. Ben çocukların okulla tanışana kadar aburcuburun ne olduğunu bilmemeleri tadını bilmemeli taraftarıyım. Ayy geçenlerde bu tanıdığım çocuğa koca kavanoz nutellayı vermişler, çocuk kaşık kaşık yemesin mi. Ekmeğe sürelim bari diyorum sen karışma diyorlar. :D
Bir başka tanıdığım var mesela, 4-5 yaşlarında. Çocuk geldi benden mutfakta süt istedi. :o ya Nasıl hoşuma gitti. Ya işte anne baba olmak tohumla doğurmakla olmuyor.

Back
X