yeğenimin beslenme şekline üzülüyorum..

ay okudum okudum sınırım bozuldu acaba cocugun agzına gore yemek pısırmek falanmı zor gelıyor.aman yesın cıkolatayıda acıkmasın ugrasamam gıbı emın olamadım ama ıhtımal yani.
siz kendı pısırdiğiniz corbalardan falan özel buzluk poşetleri oluyor uzun sure korumalı antıbakterıyel onlardan falan oyle hazırlanmıs olarak sız yada annenız koysa buzluguna ısıtıp yedırırmı acaba

Benimde yeğenim var birde oğlum var bazen bazı şeylere engel olamıyorum ama yengem yeğenime dediğiniz gibi yedirse müdahale ederdim açıkcası tutamazdım kendimi o benim canım kanım çünkü. . Uygun bir dille anlatmaya çalışırdım kısıtlama getirmesi gerektiğini söylerdim yani yeğenime de anlatırdım bunlar zararlı şeyler az ye gibisine ama kesinlikle susmazdım kötü de olsam . Ben böyle düşünüyorum allah yardımcınız olsun

asitli içecek tüketilmesini kimsede tavsiye etmememiz dışında büyüme çağındaki çocuklarda özellikle tüketilmemeli. çünkü asitli ve şekerli içeceklerde vücudu nötralize etmek için kalsiyum böbrekten atılacaktır. bu çocuk kalsiyum da almıyor . kan da bulamayınca kastan ve kemikten yıkılıp atılacak . bu çocuğun nasıl sağlıklı kas ve iskelet sistemi olsun ? bir de kimi aile çocuğum uzun olsun diye basket oynatır süt yoğurt verir kimi de böyle . diğer hastalıkları da konuşsak kitap olur ... annesi anlamak istemiyor belli ki .

yanlış anladınız. bilerek vermedi demek istemedim. ondanda mahrum büyüdü demek istedim.
şimdide üstüne yanlış beslenme. demek istediğim bu yani.
Kusura bakmayın Ben bu konuda çok hassasım benim kızımda anne sütündem mahrum büyüdü ama bile isteye kimse mahrum bırakmıyor

anne sütü verememiş biri olarak çok hassasım bende her lafa alınırım.ama burda yazan üstünebirde anne sütüde almadı hani bir nebze korusa ona güvenseler manasında demek istedi sanırım.
Ben de her lafa alınıyorum emzirmeyle ilgili her konuda çok hassasım

belki babası insafa gelir de yardımcı olur evladına
Yada beslenme kitabı gibi birşey hediye etmek lazım, ücretsiz dağıtılıyordu deyip bir tane de size aldım diyebilirsiniz
Yazık günah o yavruya

malesef anne babada abur cuburcu..bizim evlılıklerımız arasında 8 ay falan var,onlar once evlenmıstı,abımın eşiyle yaşıtız bu arada soruyodum evden gelınce ne pişiriyosun falan diye hanı fıkır alayım gibilerden
ne yemeği yaaa,onlamı ugrascam yemek işi zaman kaybıdır,al getır pişir yıka bilmem ne daha masraflı ya hazır söyluycen yada bunlardan takılcan dedı:)bunlar dedıgıde bır dolap dolusu cips çikolata fındık fıstık bisküvi..küçük bir market reyonu gibiydi..hönk diye kalmıştım..
zaten ben yemem istemedıgım şeyi,sabahları köfte ile pasta yerım
aksamları ekmek ilede muhallebi demiştim..
dedım ne degişik bi kız bu dalga geçiyo heralde benle,dahada yeni görümcesi oldum tabi.geç dalganı dedim içimden..
tabi zamanla bunları hakkten yedigini gördükçe ben bunları yıyıpte hala nasıl normal ölçülerde kalabıldıgıni hayretler içerisinde kalarak izledim..
abime gelınce evet oda sever abur cubur ama evlenmeden önce,anne evinde adamın beslenme düzeni gayet normaldi ev yemegi ,anne yemegı vs..
kendınce dogrusu bu oldugu için çocuguna bunları yedırmekten cekınmıyor,ama işin sonunda benım kızım saglıklı beslenıyor deyınce o an tepem atıyor işte

Ben de abur cubur hastasıyım özellikle de cips.abur cubur ben de çok yerim ama bu kadarı abartı.sabah kalkıp kola içmek nedir? Allah korusun obez olur kiloda değilim organları zarar görür.Hatta Allah kimseye vermesin kansere kadar yolu var bir an önce birinin bişey yapması lazım.
Ya nasıl yiyor demiycem benim önüme koysalar o kadar abur cubur ben de yerim.
Ama hiç yan etkide mi olmuyor? Midesi bozulmuyor mu dişleri çürümüyor mu?
Böyle olmaz annesi hatalı aç kalsa daha iyiymiş.ev yemeklerine alışsın süt içsin abur cuburu yemekten sonra yesin hatta kendiniz evde doğalını hazırlayın verin mesela evde dondurma cips falan yapılabiliyor internetten bakabilirsiniz.

Eltimin çocuğu da aynı, eltim bardak bardak kola taşıyor çocuğa günde hiç içmiyorsa 1 lt içiyor yavrucak, cips kraker şekerleme çikolata hazır çorba ile besleniyor çocuk. Abimin çocuğu da ondan 1 yaş küçük ikisini parka götürdüm zıp zıpa bindiler. Bu hazır beslenen çocuk 2. dakikada çok yoruldum dedi çıktı, yeğenim de süre dolduktan sonra bile üzüldü biraz daha zıplasa idim keşke diye..

Tamamen aynı anne profili ayrıca, yesin de onu yesin artık napalım başka birşey yemiyor diyor. İşte bir köfte bir de mercimek çorbası içiyor sağlıklı denebilcek. Annesi onun bile hazırını alıyor ben de müdahale edemedim doğrusu.. Ben de çocuk da yok , sen ne anlarsın gibi bir cevap alabilmekten çekindim.. Ve yine aynen dediğin gibi başlangıçta herşeyi yiyen çocuk hazır gıda tattıktan sonra hepsini reddeder olmuş, ağzına sürmüyor bile... Sadece vitamin eksikliği olur bir pedagogla görüşün neden yemiyor diye , diyebildim

Çok yazık o çocuğa gerçekten o kadar şekerlemeyle çocukta sağlık kalmaz.... Aşırı çikolata yiyen çocuklar enerji patlaması yaşıyor hiperaktif gibi oluyorlar e o kadar kalori nasıl harcanacak? Zeka gelişimi vücudu ayyy içim acıdı o çocuğa ya... ailede ne görüyorsa onu yapıyor işte yavrum....

Üzülünmeyecek gibi değil ki şu hale bakın, yazık o çocuğun bedenine.
Aç karnına 2 bardak kola ne demek? Yetişkin halimle ben dahi içemiyorum, 2-3 yaşlarındaki çocuk nasıl alıştırılır buna?

Siz söylerseniz büyük ihtimalle kötü olacaksınız, ama yerinizde olsam dayanamaz söylerdim büyük ihtimalle.
Kötü olacağımı da bilsem, 1-2 kez söyler hatta sert bile çıkabilirdim.
"En azından ben söyledim, uyardım" diyerek vicdanımı bir nebze susturabilirdim o manzara karşısında belki.

Bir doktora, bir yerlere yönlendirseniz aslında,
sizin dışınızda bir uzman konuşmasına maruz kalsalar,
sanki tesadüfmüş gibi ayarlasanız bi şeyler?

Şu tabloda en iyi ihtimal obezite zaten... Diğer hastalıkları düşünmek dahi istemiyorum.

Üzüldüm. Anne baba birsey yapmadiktan sonra siz ne kadar ugrassaniz da zor.
Yine annenin verdigine kalacak cünkü cocuk.
Sen güzel güzel konussan hani karismak gibi degilde yeni ögrendigin bir bilgiyi paylasir gibi annesiyle muhabbet etsen belki kendi vazgecer bu yaptiklarindan.

Obeziteden kansere her türlü ciddi hastalığa sebep olacak rezil şeyler yediriyorlar küçücük çocuğa. Çok yazık çok.

5,5 yaşındaki kizim ilk kez 2 gun once 1 cay bardagi kola icti. Ne kadar uzuldugumu anlatmam imkansız.
Ortamda cok fazla cocuk vardi ve hepsi likir likir kola iciyordu. Kizim normalde hic istemez ama o gun onca cocuk icince herhalde bana gelip, anne ben simdiye kadsr hic icmedim bu seferlik icemez miyim dedi. Icim parçalandı verdim.
O yengenin yerinde olsam kahrimdan olurdum herhalde.

Çocuktan anne mi sorumlu sadece? Kardeşiniz bostan korkuluğu mu? Kardeşinize söyleyin fikirlerinizi yeter; görümcelik yapmaya gerek yok...

bi keresinde yengem kizina yedirmek icin corba ve pilav getirmisti sebze yemegi de vardi ondan da yeseydi hep makarna pilav tarzi ddedim abimde sonra bana ayriyken soylemene bisey demiyorum soyle tabi ama t daha sakin bi sekilde soyleseydin keske dedi bende heyecanli bi sekilde soyledim galiba..
ki boyle bi durum olsa surekli kesin kavga cikaririm
yegende candir bisey olsa uzulmezmi insan..

Çocuğu doktora götürmüyolar bence. Çok sinirlendim... Benim bebeğim 1-2 ay daha büyüsün anne sütünün yanında sebze ve et çorbası da vermeye başlicam. Mümkün olduğunca şeker cips vermeyi düşünmüyorum

Siz bir şey diyemezsiniz maalesef şimdikiler laf söyletmiyor ama iki paket cips nedir ya ben otursam yiyemem o kadar. Bizimde teyzemin gelini var o da öyle hiç çocuğuna özel bir şey hazırlamaz hani yemiyor bari yiyebileceği şekilde yapayım demez kendi oturur kahvaltıya çocuk kenarda oturduğu yerden yemezse gezmeye gitmeyiz falan yanına almak yok. Zaten maşallah akşamları arkadaşlarıyla gezer, eşiyle vakit geçirmez çocuğa kuzenim bakar. Hiç yeme düzeni yok. Ama lafa gelince de ben iyi anneyim rollerine bürünür.

Çocuktan anne mi sorumlu sadece? Kardeşiniz bostan korkuluğu mu? Kardeşinize söyleyin fikirlerinizi yeter; görümcelik yapmaya gerek yok...

bu nasıl bir üslüp??
kardeşim bostan korkulugu degil baba..
ayrıca ben görümcelik yapmıyorum,bir çocugun saglıgını gözgöre göre mahvettikleri halde,yinede kımsenın işine karışmayı istemedigimden ikilem yaşıyorum..söyleyip söylememe konusunda..
biraz dikkatli oku..burda birçok kişi karışma boşver yazmış,kabulüm her türlü yorum..ama böyle uslüplarınızı lütfen konuları ıyıce idrak ederek okuyup öyle kullanın,hatta hiç kullanmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…