yeğenimin beslenme şekline üzülüyorum..

Oglumda cok dikkat ettim, otizmli su an
Sonra bana bosvermislik geldi, kizima hic dikkat etmiyorum :(
Tabii kola vs vermedim ama nutellali ekmek, msgsiz cips, cikolata, danino falan yediriyorum arada

Yazik ya çok yazik çocuk şeker hastası olmazsa iyidir.benim kizim 17 aylık kola ne bilmez hep ev yemeği ev yoğurdu meyve veriyorum.masallah yiyo cimcimem.ara da nutella veriyorum ama az şeker hiç vermedim asla da vermem.hala emiyor zaten gerçekten annenle konuşsan oda oğluna söylese gelin fena galiba yazik çocuğa üzüldüm anne olunca her çocuk bir baska oluyor.kola şeker çikolata bir çocuğa yedirilmesi haram ya bunların..

Cocuk boyle gideree obez olmaz direk kanser olur.... annesine aynen bunu soyle ....

Valla neden yalan diyeyim. Ilk baigi okudugumda aman abartili bir konu diye actim. Ön yargi ile yaklastim. Dedim cocuk yemek yemiyordur, ona üzülüyordur ama durumun bu kadar vahim olduğunu tahmin etmedim hic.

Yuh valla, buakdar kotu besleme ilk defa okuyorum goruyorum.
Yazik. Obezlige davetiye.
Ne olacak bu cocuk? Nekadar saglikla yasayacak. ALLAHIM korusun ALLAHIM gostermesin, saklasin ama sonra domtor doktor care ariyacaklar
O daha cocuk ve onlar varken baska birsey yemezki artik.

Ben yenge halimle eşimin yegeninin yeme işine burnumu sokup bin tane surat çekmiş biri olarak hiç pişman değilim..

Çocuğun iyiliği için elimden geldiği kadar yanlış bişey görünce güzel bi üslupla konuyu açtım.. annesi isterse sinirinden ziplasin ben çocuğu düşünüyorum..

onun için yapıyorum çünkü onlarin "anne 3 yaşındayım cips veriyorsun bana 1 yaşındayım 2 dilim pasta yedirdin bana başka bişey yemiyorum tamam ama hergün patates kizartması ile olmaz" deme şansı yok..

Söyleyince anlar mi düzelir mi vs ayrı bi konu.. herkesin içinde değil ama ayrı bi yerde güzelce konuşun..

Zaman zaman abur cubur az da olsa veriyoruz çoğumuz kimse tam sağlıklı besleyemiyor çocuğunu hele ki kreş ortamında neler yiyorlar ama bu anlattiklariniz aşırı ötesinde..

Şu devirde herkes bangır bangır bağırıyorken zararlı diye, bilmeme ihtimali yok diye düşünüyorum.
Yaşlı olsa dersin ki yaşlı, öyle görmüş, anlamıyor, değiştiremiyor.
Bence hiç karışıp kötü olmayın. Hadi anne yapıyor baba niye ses çıkarmıyor.
Benim kızım aşırı derecede tatlı, çikolata düşkünü eline versen yada alabileceği bir yere koysan mutlaka yer, bitirir.
Ve benden istemez genellikle o tarz şeyleri. İstediğini gösterir evde yaparız ama iyi ama kötü
Valla yaptığım sebzeyi yesin diye yapmadığım maymunluk kalmıyor

Sabah ac karnina 2 bardak kolami:KK57::KK57:
Kucucuk cocugun midesi bagirsaklari mahfolur gozgore gore cocuk hastalik sahibi olucak kirilirsa kirilsin bence artik uyar anneyi guzel dille yegenin gozlerinin onunde kola illeetinden erir yoksa cok uzuldum:KK42:

Bu durumun sonu obezlik olsa yine iyi Allah göstermesin çok daha kötü seyler olabilir
Abinizde laftan anlamıyorsa annenize felan söyleyin o bir şekilde konuşmalı yazık yaa

Sizi çok iyi anlıyorum, çünkü aynı sorun bizde de mevcut. Ağbimin eşi de aynen yengeniz gibi, biraz daha alt versiyonu sadece. Çocuk ıkıncı sınıfa gidiyor hala kahvaltı yapmaz, yetıskın ınsanlarla sofraya oturmaz, anne baba ellerinde çıkolotalı ekmek oturma odasında çocuk yedirir. Köfte mi istedi köfte pişer, isterse yetmıs cesıt yemek olsun evde, paşsmçocuğu gibi dediği yapılır.Bizim yenge üstelik öğretmen ve okuma yazmayı sökeli epey oluyor, ama sağolsun yanlış beslenmenin özellikle seker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmenin zararları hakkında iki satır okumaz. Agbim ise hanım köylü oldu, başkasının ailesi ya da eşi yapsa laf söyler, kendi yoğurdum eksi diyemiyor, dili kayboldu sanki. Bizler ise ağzımızı açamıyoruz, o narin çocuğun her istediğini yaparak ve saçma sapan besleyerek ona ne büyük kötülükler ettıklerinin farkında değiller. Yeğenim de sizin yeğen gibi çok güzel bir çocuk, hem bebekken güzeldi hem de simdi güzel, lakin en son gördüğümde o güzelim gamzeleri yanaklarının içinde kaybolmuş vaziyetteydi. Çocuk resmen şekerpare tatlısı görünümünde şimdi, ciddi ciddi yürüyen şekerparemiz var:S

Bu karisilmayacak bir konu degil ki. Insaniyet namina karismalisiniz. Sizi korkutmak istemem ama ayni bu tur beslenme sekliyle yasayan kayinpederim gecenlerde kalp krizi gecirdi. Doktorlar beslenme sekline baglamislar gerisini siz dusunun.

Ben de susmanıza şaşırdım

Yeğeniniz o sizin, bu uğurda kavga da ederim her şeyi de yaparım.

Ben parkta cips yedirenleri bile eleştiriyorum. Dinlemese de aklının bir köşesinde dursun. Yarın bir gün çocuk bir hastalığa yakalanırsa, vicdan azabından kıvransın bence..

Sarilik olur ve bekle dort bes sene sonra hastaneye de kaldirilir. Kendi akrabamin cocuklarindan biliyorum. Ileri derece obezler surekli abur cubur ugrasan ilgilenen yok. Sefil oldu cocuklar oyle.

Dehset icindeyim su anda. demek ki Benim cevremdeki herkes blog annesi masallah. organik sozcugunden tiksinir oldum :) cocuklara ev yapimi yagsiz elma cipsi yapmalar, katkisiz meyve sorbe dondurmalar yapmalar, internetten ciftliklerden meyve sebze siparis etmeler icinde oldugum icin bana cok tuhaf geldi. ama dogruya dogru boyle beslenen cocuklar tas bebek gibi yani. yuzu gozu parliyor bebislerin saglik akiyor her taraflarindan. Bence kotu de olsaniz soyleyin. O sizin yegeniniz. Yazik bebise yaaa :( olmadi babaniza soyleyin o kayinpeder belki lafini dinlerler adamin. cocuk seker bagimlisi olmustur kolay kolay da vazgecmez simdi ama bence susup oturmayin. Kotu olursaniz da olun. :(

gunaydın hanımlar..iş saatlerinde girdigim için akşam bakamadım konuya..
çocugun kilosunu merak edenler olmuş,obezlik şuanda yok normal durumda 32 aylık ve 13-14 kg cıvarı boyuda fena degıl..en azından görünüşte vah vah obez< olcak durumu yok,lakin iç durumu nasıl bılmıyorum..vitamini minerali kalsiyumu,kan degerleri vs..
ben dedıgım gibi komple susmuyorum illaki ortam denk gelınce kendı kızımdan örneklerle baslayıp abur cuburun zararı hakkında konusuyorum ama üstüne almıyor tabi..sadece şekerle de sınırlı degil konu..
sonucta kızartmalar,cipsler,yada aşırı karbonhıdratta zararlı..ama işte problem olmasın diye suratına karşı bak kardeşim çocugu cok saglıksız beslıyoesun şuan dıştan görünen birşey olmayabılır ama cocugun bünyesini bunlarla mahvedıyorsunuz,biraz ilgilen cocugunun beslenmesıyle denmıyor..dersem heralde 3. dünya savaşı çıkar:)
zaten kreş-okul dönemınde tanışacagı birçok yiyecegi daha yaşını almayan çocuga vermek niyedir.isyanım bu..ama sanırım ilk denk gelişimizde bu konuları açıcam biraz..
bu arada aklıma geldı 3 cıps,tüp çokokrem vs..yedıgı gün gece yatmadan 2 danette yemeden öncede baya büyük adamın yiyecegi büyüklükte bir dondurmada alıp vermıslerdı gezerken..onuda atlamıyımda tam görün çocugun öğünlerini

Anne sütünü karıştırmayalım olur mu benim kızım da mama yedi her anne sütünü vermek ister bile isteye kimse mama vermez :KK43:
yanlış anladınız. bilerek vermedi demek istemedim. ondanda mahrum büyüdü demek istedim.
şimdide üstüne yanlış beslenme. demek istediğim bu yani.

önce fazla takıntılı bir anne sandım sizi ama okuduklarım karşısında şoktayım. kola ne ya, cips, 1 tüp çokokrem, 2 adet puding... ben yiyemem bunları. abiniz ve yengeniz de böyle mi besleniyor?
çok haklısınız. çok büyük sorun yaşar bu yavru büyüdükçe. obezite, şeker, yağlanma...
bence siz abinizle konuşun. hatta abiniz, anneniz ve siz. kötü niyetli olmadığınızı anlayacaktır abiniz. en azından üzerinize düşeni yaparsınız.

anne değil düşman resmen.abinize söleyin olmaz bu şekilde deyin ben uyardım dinlemiyor sen baba olarak söle eşisin seni dinler deseniz.

Anne sütünü karıştırmayalım olur mu benim kızım da mama yedi her anne sütünü vermek ister bile isteye kimse mama vermez :KK43:
anne sütü verememiş biri olarak çok hassasım bende her lafa alınırım.ama burda yazan üstünebirde anne sütüde almadı hani bir nebze korusa ona güvenseler manasında demek istedi sanırım.

Ah yavrum yaa kıyamam tazecik vücuduna bu kadar zararlı gıda girmesi ne kötü

Benim de etrafimda var oyle ay cocuk bisey yemedi bari cikolata yesin diye tikistirir agzina. E bekle o cocuk acikacak. Ben bile cikolata yedigimde ardindan yemek yiyemiyorum. Siz en iisi annenize babaniza soyleyin.
Bence karsinizda bir acaip kadin var. O da buyuk ihtimalle kendi uzerine anne tanimiyodur

Back
X