Merhaba
9 yaşındaki yeğenim yaz tatili için yanımıza geldi ,annesi babası geçen ay bırakıp geri döndüler ananeye,denize girsin vs diye,ama son bir aydır dikkat ediyorum göğüsleri büyümeye başladı ve acıdığını söylüyor , tüylenme yok henüz ama kilosu yaşına göre birazcık fazla , bu konuda ne yapabiliriz ?
Hormon testi yaptırabilirsiniz. Yaşı 9, ben de korkmuştum daha kücüktür diye. Bir arkadaşımın bebeği 6 aylıkken ergenliğe girdi, öyle cok uğrastılar ki cok zor durdurdular, gelişimi komple etkilendi.
Siz kendi kızınızda mı korku yaşadınız?belirtiler nelerdi?
Hayır arkadaşımın cocuğu.
En önemli belirti göğüslerinin büyümesi olmuş. Altı aylık bebekten bahsediyorum.
Annesi hamileyken cok fazla hormonlu tavuk tüketmiş, o etkilemiş dediler.
Hayır arkadaşımın cocuğu.
En önemli belirti göğüslerinin büyümesi olmuş. Altı aylık bebekten bahsediyorum.
Annesi hamileyken cok fazla hormonlu tavuk tüketmiş, o etkilemiş dediler.
9 yaş öyle çok anormal değilki. benimde öyle olmuştu ki ben hormonlu şeyler yemezdim hiç. hem daha yeni çıkmaya başlamış onun tam olarak oluşması 2 seneyi bulur bunun için doktora götürüpte çocuğun dengeleriyle oynamayın bence.
Ben de bu konuda karar veremiyorum,küçükken ben baktım ona,annesı de ne kadar düşkün olduğumu biliyor, araştır senkarar ver dedi ,götürürsem dengesıyle mı oynarım, göturmezsem bu sene adet olur mu? Cok küçük daha ,boyu böyle kalırmı?çok karasızım
Doğal dengesiyle oynamayın bence, bu sene olmasa iki sene içinde olur zaten, çok da küçük değil, demek ki onun ki yaşıtlarından biraz erken olacak... 5. sınıfa gidip adet olan öğrencilerim var benim... Hani kızlarla ayrı konuşunca öğreniyorum...
şimdi çocuklar çok mu çabuk gelişiyolar ..:26:
benim 14 yaşımda daha gögüslerim yeni cıkmaya baslamıstı ki ufak tefek degilim .. :26:
hormon testi vs.. yaptırın normalse cokta takılmayın daha büyür ve degisir melegin ..
Öyle kararsızım kı boyuzaması durur dıyorlar,hanı besıncı sınıf olsa razıyım ama dörde gectı,ıkı sene sonra olsa razıyım .korkum bu sene olması
Hem de cok çabuk,umarım bu sene regl olmaz,bızım zamanımızda böyle degıldı , bende sasırıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?