• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin göğüsleri büyüdü

Benim de o yaşlarda göğüslerim cok acırdı.. 12 yaşında da adet oldum zaten. Erken biraz ama , bir uzmana danışabilirsiniz.

9-10 yaşlarında ağrımaya başlaması normal bence ama çok büyüdüyse sıkıntı vardır. Yavaş yavaş büyümesi lazım

Doktora götürsenizde normal diyecektir.
Komşumun kızı 8 yaşında tüylenme ve göğüs büyümesi belirtileri göstermeye başlamıştı.
10 yaşındada adet oldu.
Endokrinoloji uzmanı normal dedi.
Çok çok erken yaşta olmadıktan sonra hormon tedavisi yapmıyor doktorlar zaten.
Günümüz hormonlu yiyecekleri ve kilo ergenliğe daha erken girmesine sebep oluyor çocukların.
Birde sıcak iklim bölgelerinde ( Akdeniz, güneydoğuanadolu gibi) ergenlik daha erken görülüyormuş.

O zaman yaklaşık ıkı sene sürüyor adet olması,belkı bırı diyet lıstesı vs verır dıye aslında götürmek ıstıyorum ama hormon tedavısı çok kötü gelıyor bana

Benim de o yaşlarda göğüslerim cok acırdı.. 12 yaşında da adet oldum zaten. Erken biraz ama , bir uzmana danışabilirsiniz.

On ıkı yas uygun gelıyor bana ama göğsünüzde büyüme var mıydı?bızımkı cevız kadar oldu gıbı

benim de göğüslerim 9 yaşında filan büyümeye başlamıştı. zaten normalde de göğüslerden bir tanesi daha küçüktür. daha yeni büyümeye başladığı için bu durum daha çok dikkatinizi çekmiştir.
ayrıca benim de ilkokul 5te ergenliğe adet gören arkadaşlarım vardı hepsinin de boyu benden uzun. çünkü erken ergenliğe girdiği için boy uzamaları daha uzun sürüyor. ancak normal ya da normalden geç adet görünce daha abuk duruyor.

ha bir de göğüsleri yeni büyüyorsa muhtemelen en az 2 ya da 3 yılı bulacaktır adet görmesi yani bu da çok absürt değil.
sıkıntılı bir durum yok gibi ama içiniz rahat etmiyorsa bir doktora gösterebilirsiniz. ancak ola ki doktor ters bir şey söyledi ya da ilaç verdi bir doktora daha gösterin derim. çünkü bazen doktorlar da aceleci davranabiliyor.

Benim de oyle olmustu. Pek anormallik goremedim. Cocugu hastane hastane dolastirip psikolojisini bozmak yerine bunun cok normal oldugunu anlatmalisiniz.

benim de göğüslerim 9 yaşında filan büyümeye başlamıştı. zaten normalde de göğüslerden bir tanesi daha küçüktür. daha yeni büyümeye başladığı için bu durum daha çok dikkatinizi çekmiştir.
ayrıca benim de ilkokul 5te ergenliğe adet gören arkadaşlarım vardı hepsinin de boyu benden uzun. çünkü erken ergenliğe girdiği için boy uzamaları daha uzun sürüyor. ancak normal ya da normalden geç adet görünce daha abuk duruyor.

ha bir de göğüsleri yeni büyüyorsa muhtemelen en az 2 ya da 3 yılı bulacaktır adet görmesi yani bu da çok absürt değil.
sıkıntılı bir durum yok gibi ama içiniz rahat etmiyorsa bir doktora gösterebilirsiniz. ancak ola ki doktor ters bir şey söyledi ya da ilaç verdi bir doktora daha gösterin derim. çünkü bazen doktorlar da aceleci davranabiliyor.

Devlet hastanesinden çocuk doktoruna randevu aldım ancak ben buradaki özel hastane cok az ücret aldığı ıcın hıc gıtmedım,devlet hastaneleri ücretli mi oluyor ?

Hayir kesinlikle..
Kizlar adet olana kadar boy uzamalari daha hizlidir..
Adet olduktan sonra boy uzamasi cook cookk yavaslarr ve genelde adet gordukleri boydan anca 5 bilemediniz anca 10cm daha uzarlar.

14 yasim dolmadan gordum. 13 yas 4 aylik filandim. Sinifta en gec ben adet oldum. :D

Aaa çok ıyı,buradakı devlet hastanesınde bu konularda fıkır verebılecek bır cocuk doktoru varmıs,hanı beslenme vs,ılacsız ama devlet hastaneleri tahlıllere muayeneye ücret alıyor mu bılmıyorum?randevu aldım şimdi,en ıyısı çocuk doktoruna götürmek sanırım,endokronolıjıden zıyade

Devlet hastanesinden çocuk doktoruna randevu aldım ancak ben buradaki özel hastane cok az ücret aldığı ıcın hıc gıtmedım,devlet hastaneleri ücretli mi oluyor ?

eğer sağlık güvencesi varsa ücretli olmaz. en azından muayene ücreti almazlar. (yeşil kart da dahil) ancak değilse tahminim 30-35 civarı bir şey alırlar. yani benim yeşil kartım yokken devlete ödediğim maksimum muayene ücreti 36 civarıydı ( kadın doğum).

bazı konularda özel hastane daha iyi daha ilgili davranma olanakları oluyor. ancak bazı özel hastanelerde sırf para için gereksiz tedaviler uygulandığını gördüm. bu nedenle güvenmediğiniz özel hastaneye de götürmeyin.

Hayir kesinlikle..
Kizlar adet olana kadar boy uzamalari daha hizlidir..
Adet olduktan sonra boy uzamasi cook cookk yavaslarr ve genelde adet gordukleri boydan anca 5 bilemediniz anca 10cm daha uzarlar.

bir kaç yerden diğer türlü duymuştum. ancak yanlış da olabilir tabi sonuçta bilimsel bir makaleden almadım. bir de bahsettiğim arkadaşlardan bir tanesinin boyu 178 filan o nedenle bana mantıklı gelmişti.

not: herhangi bir kimseyi yanılttıysam affola.

eğer sağlık güvencesi varsa ücretli olmaz. en azından muayene ücreti almazlar. (yeşil kart da dahil) ancak değilse tahminim 30-35 civarı bir şey alırlar. yani benim yeşil kartım yokken devlete ödediğim maksimum muayene ücreti 36 civarıydı ( kadın doğum).

bazı konularda özel hastane daha iyi daha ilgili davranma olanakları oluyor. ancak bazı özel hastanelerde sırf para için gereksiz tedaviler uygulandığını gördüm. bu nedenle güvenmediğiniz özel hastaneye de götürmeyin.

Sgk si var,benım de var,onun kendı sgksından mı gırıs yapıcaz?bırde doktora ücreti eczaneden mı odeyecegız oyle yazıyordu?ben hıc devlet hastanesıne gıtmedım ,kucukken babamın çalıştığı kurumun hastanesı vardı,büyüyünce de buradaki özel hastane çok az ücret alıyordu ,yakın dıye ona gıttım ancak devlet hastanesındekı bayan bu konuda ıyıymıs,gosterıp fıkrını almak ıstıyorum

Sgk si var,benım de var,onun kendı sgksından mı gırıs yapıcaz?bırde doktora ücreti eczaneden mı odeyecegız oyle yazıyordu?ben hıc devlet hastanesıne gıtmedım ,kucukken babamın çalıştığı kurumun hastanesı vardı,büyüyünce de buradaki özel hastane çok az ücret alıyordu ,yakın dıye ona gıttım ancak devlet hastanesındekı bayan bu konuda ıyıymıs,gosterıp fıkrını almak ıstıyorum

onun sgksından giriş yaptıacaksını. zaten tc kimlik no yeterli oluyor.
ilaç verirse eczaneye gidip ilaçlarla birlikte veriyorsunuz parayı.

Merhaba

9 yaşındaki yeğenim yaz tatili için yanımıza geldi ,annesi babası geçen ay bırakıp geri döndüler ananeye,denize girsin vs diye,ama son bir aydır dikkat ediyorum göğüsleri büyümeye başladı ve acıdığını söylüyor , tüylenme yok henüz ama kilosu yaşına göre birazcık fazla , bu konuda ne yapabiliriz ?
Kilolu olan kızlar daha çabuk ergenliğe giriyorlar.Benimde o yaşlarda başlamıştı ama ben kilolu değildim çok.Ergenliğe girdiğimde 11 yaşındaydım ortalamaya göre erkendi yani.Genetik ve yapısal olabilir çok ekstrem bi durum değil bence ama içiniz rahatlayacaksa doktora götürün :)
Hayır arkadaşımın cocuğu.

En önemli belirti göğüslerinin büyümesi olmuş. Altı aylık bebekten bahsediyorum.

Annesi hamileyken cok fazla hormonlu tavuk tüketmiş, o etkilemiş dediler.

Buna şaşırdım gerçekten.Zor olsa gerek.Allah kimseye yaşatmasın :31:

Doğal dengesiyle oynamayın bence, bu sene olmasa iki sene içinde olur zaten, çok da küçük değil, demek ki onun ki yaşıtlarından biraz erken olacak... 5. sınıfa gidip adet olan öğrencilerim var benim... Hani kızlarla ayrı konuşunca öğreniyorum...

Ben 9 da adet olmuştum .
Cok erken degil gogusler icin..

Back
X