• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeğenimin göğüsleri büyüdü

Hayır arkadaşımın cocuğu.

En önemli belirti göğüslerinin büyümesi olmuş. Altı aylık bebekten bahsediyorum.

Annesi hamileyken cok fazla hormonlu tavuk tüketmiş, o etkilemiş dediler.

Ne kadar tavuk yemiş olabilir ki bir insan? Canım yaa 6 aylık; nasıl farketmişler; bariz bir fiziksel değişim? Üzüldüm, annesi de epey vurdumduymazmış. Üzerine basarak söylüyor tüm doktorlar, tavuk tüketmeyin diye...hem de hamileyken...

Artık biri çıksın ve şu tavuklarda hormon var mı yok mu aydınlatsın bizi.
Tavuk üreticisi der ki: tavuk zaten ucuz bir besin ona hormon vermek daha pahalı. Yani hormon tavuktan daha pahalı maliyeti kurtarmaz. Hormon vermek basit bir durum değil. Bu durumda tavuklar hormonsuzdur.
Öyle dahi olsa verilen hazır yemlerde bir şeyler var. Ya da hızlı üremesi için yapılan bir şeyler var. Yani bu ticaretin bir pisliği kesin var.
Benim arkadaşımın kızı da 10 yaşında ergenliğe girdi doktor annesine “evde çok mu tavuk yapıyorsun” demiş.
Şimdi nerede kaldı bizim zamanımızdaki güzel kokulu tavuklar demek var.

Tavuklarada suc bulmak sacma yani bunyrde yatkinlik neden olabilir bende bebekken annem hep et suyuna corba filab yaparnis bu ergenlkk durumu bende 6 yasinda cikti göğüs ucu bezelye kadardi annemin duyarlılığı tabiiki dr tedavisiyle hersey normale döndü ve 13 yasinda adet oldum.
Ilaci paylastigim bi kiz vardi hatirliyorum 5 yasinda adet görmüştü.
Yazik boy kisa kalmasin diye yapiliyo bunlar ama belki ileride de erken menopoza neden olabilir. Her ihtimali düşünmek lazim ve 9 yas normal degil yani göğüs buyumesi icin dr a gidilmeli.

Yorumlar ıcın çoook tesekkur edıyorum ,yegenım 2005 doğumlu ve ben her ıhtımale karsı çrs gunu hormonlarına bastırmaya karar verdım çok tesekkur edıyorum fıkır vermem de yardımcı oldunuz,sonuçları burdan paylasıcam

Artık biri çıksın ve şu tavuklarda hormon var mı yok mu aydınlatsın bizi.
Tavuk üreticisi der ki: tavuk zaten ucuz bir besin ona hormon vermek daha pahalı. Yani hormon tavuktan daha pahalı maliyeti kurtarmaz. Hormon vermek basit bir durum değil. Bu durumda tavuklar hormonsuzdur.
Öyle dahi olsa verilen hazır yemlerde bir şeyler var. Ya da hızlı üremesi için yapılan bir şeyler var. Yani bu ticaretin bir pisliği kesin var.
Benim arkadaşımın kızı da 10 yaşında ergenliğe girdi doktor annesine “evde çok mu tavuk yapıyorsun” demiş.
Şimdi nerede kaldı bizim zamanımızdaki güzel kokulu tavuklar demek var.

Tavuklar çabuk büyüsün diye antibiyotikli yem veriliyor diye biliyorum . 45 günde ,bir tavuğun satışa çıkacak hale gelmesini de bunun kanıtı olarak gösterirler . Gdo lu yem olayı da var tabii , oda ayrı sıkıntı .
Doktorlar sürekli tavuktan ve hatta güvenmediğiniz yumurtadan uzak durun diyorlar . Ben yiyebilirsiniz sağlıklıdır diyen , üretici dışında kimseye denk gelmedim . Şahsen çiftlik tavuklarına güvenmiyor , en başta sağlıksız yaşam koşulları nedeniyle yıllardır tüketmiyorum.

Yorumlar ıcın çoook tesekkur edıyorum ,yegenım 2005 doğumlu ve ben her ıhtımale karsı çrs gunu hormonlarına bastırmaya karar verdım çok tesekkur edıyorum fıkır vermem de yardımcı oldunuz,sonuçları burdan paylasıcam

Sonucu paylaşın lütfen merak ediyorum .

Back
X