Yeğenimin nişaninda tatildeyim

Amcamın oğlu evlenecek bu yaz, tatilimizi geçen hafta aldık aradım yengemi ne zaman düşünüyorsunuz diye filan temmuza tatil alacaz alalım mı biraz daha bekleyelim mi kesin olsun diye dedim. Yok yok tam gün belli değil ama ağustos diyorlar gidin gelin siz dedi. Temmuz sonu gibi söylentiler olsaydı bi durun kesinleşsin derdi. Bence yakınlık budur.
Kardeşim düğün yapacaksa benim haberim olur. İstemeye 3 gün kala haber mi edilir. Kardeşimin kız arkadaşı tanışmaya geldiğinde anamın kankaları daha telaşlıydı. 😀

Bence sorun bastan en yakinlara sorulmadan tarih belirlenmesi. Insan az cok kardeslerine bir sorar "bu hafta yapmaya planliyoruz herkes müsait mi" diye. Insanlarin tatili olur, işi olur, saglik sorunlari olur. Kafaya göre gün belirlersen olacagi bu. Ben dügün tarihini dayinin ölüm yildönümüne koyani gördüm. Yani madem aile insan ona göre önceden iletisime gecer. Sahsen tatili baska tarihe alma imkanim varsa yapardim. Bari dügün tarihini önceden bildirsinler
Ne nişan ne düğün tarihimi belirerken kimseye sormadım. Koskoca sülalede herkese tek tek soramazdım. Sadece okul tatiline denk gelmesine dikkat ettim. Onun dışında herkes iznini tatilini düğüne göre ayarladı. Nerde görülmüş gelecek insanlara göre tarih ayarlandığı?

Hayatta bir kere olan mutluluklarin paylasildigi gunlerde bir arada olmayi ogrendik biz hep ailece. Aile olmak bu zaten anlayislarimiz farkli demek ki...

Bence sorun bastan en yakinlara sorulmadan tarih belirlenmesi. Insan az cok kardeslerine bir sorar "bu hafta yapmaya planliyoruz herkes müsait mi" diye. Insanlarin tatili olur, işi olur, saglik sorunlari olur. Kafaya göre gün belirlersen olacagi bu. Ben dügün tarihini dayinin ölüm yildönümüne koyani gördüm. Yani madem aile insan ona göre önceden iletisime gecer. Sahsen tatili baska tarihe alma imkanim varsa yapardim. Bari dügün tarihini önceden bildirsinler

O zaman altindan kalkamazsin. Dugun nisan vs bunlarda ev sahibi ayarlar insanlr onlara uyar. Cok spesifik zamanlar vardir sadece onlara dikkat edilir.

Ne nişan ne düğün tarihimi belirerken kimseye sormadım. Koskoca sülalede herkese tek tek soramazdım. Sadece okul tatiline denk gelmesine dikkat ettim. Onun dışında herkes iznini tatilini düğüne göre ayarladı. Nerde görülmüş gelecek insanlara göre tarih ayarlandığı?

Ben en yakinlardan bahsettim. Elalemden degil.

O zaman altindan kalkamazsin. Dugun nisan vs bunlarda ev sahibi ayarlar insanlr onlara uyar. Cok spesifik zamanlar vardir sadece onlara dikkat edilir.

Ben en yakinlardan bahsediyorum. Genelde herkes kendini zaten dügün sahibine göre ayarliyor. Ama bilgi vermedikten sonra insanlarin baska planlari olmasina hoplamak da bana sacma geliyor🤷🏻‍♀️

Ben en yakinlardan bahsettim. Elalemden degil.
Ben de en yakınlardan bahsettim. Benim 5 halam 2 amcam 4 teyzem 1 dayım, 1 abim 2 ablam var. Bunlar düğünüme kesin gelecek olan, gelmesini istediğim insanlar. Hangi birine göre ayarlayabilirim? Bir de niye birilerine göre tarih ayarlayayım ki, çok saçma bu. Tarih belirlenir kişiler ayarlar kendini. Kimse de bana düğünü ne zaman yapalım diye sormadı şimdiye kadar.

Düşünsene evleniyorsun herkes sonradan hediyesini alıp geliyor. Düğün salonunda adam bulamıyorsun.
Saçmalık yahu, en yakınım demiş bir de. Ben düğün sevmeyen hatta nefret eden insanım ama en yakınım dediğim insanın düğününden de kaçacak kadar yabani değilim.

Ben de en yakınlardan bahsettim. Benim 5 halam 2 amcam 4 teyzem 1 dayım, 1 abim 2 ablam var. Bunlar düğünüme kesin gelecek olan, gelmesini istediğim insanlar. Hangi birine göre ayarlayabilirim? Bir de niye birilerine göre tarih ayarlayayım ki, çok saçma bu. Tarih belirlenir kişiler ayarlar kendini. Kimse de bana düğünü ne zaman yapalım diye sormadı şimdiye kadar.

Yalnis anliyorsunuz. Siz insanlara önceden haber vermezseniz ne zaman olacagini insanlarin baska planlari olmasi normal degil mi. Türklerde dügünler genelde iki hafta icinde olmuyor. Planlamada en az bir kac ay oluyor. O sirada az cok söylenebilir. Mesela Mayista planliyoruz gibi. O zaman insanlar kendini ayarlayabilir. Ama hic bilgi vermedende sonradan insanlarin baska planlari olmasina alinmak bana sacma geliyor. Yani ortada bir iletisim sorunu var.

Merhabalar,
Ablamin ikinci kizin nişani olacak.çok kötü tessadüfler oldu ve kiz istemedede yanlarinda olamadim.
Ne yalan söyliyeyim ,üç gün önce kiz isteme merasi yapacaklarini haber verdiler .
Bana çok iyi getirisi olan iş teklifi almiştim iptal etmeye elim varmadi .
Şimdi bir hafta önce kiz kardeşimle tatil ayarladik .Biz zaten en son 2019 tatile gitmiştik .yurtdişinda yaşiyoruz.
Yeğenim nişani tam ayni tarihe denk geliyormuş yeni öğrendik .
Mekan sorunlari yok ,çünkü damatin amcasinin .
Kafam karişti bir yandan kiz kardeşim hamile beraber zaman geciricektik ve tatile gidebilmek için hatta eşim ile kavga ettik ,bir yandan üzülüyorum ne kiz istemede ne nişanda ablamin yeğenimin yaninda olamadiğimdan.
Siz ne yapardiniz?
Sizi de anlıyorum. ( Eğer tatilin zamanı değiştirilemiyorsa) Ama karşı tarafın yerine kendimi koyunca kardeşim olmadığı için yeğeninin gözünden bakabiliyorum. İki teyzemde tatile gitmek için benim nişanıma gelmese çok bozulurdum. Doğum günü partisi değil bu sonuçta nişan. Ama bu bizim yakınlık ilişkilerimizde geçerli. Eğer bayramdan bayrama özel günden özel güne görüşen insanlarsınız ve biletleriniz yanacaksa tatil de mantıklı olabilir.

Yalnis anliyorsunuz. Siz insanlara önceden haber vermezseniz ne zaman olacagini insanlarin baska planlari olmasi normal degil mi. Türklerde dügünler genelde iki hafta icinde olmuyor. Planlamada en az bir kac ay oluyor. O sirada az cok söylenebilir. Mesela Mayista planliyoruz gibi. O zaman insanlar kendini ayarlayabilir. Ama hic bilgi vermedende sonradan insanlarin baska planlari olmasina alinmak bana sacma geliyor. Yani ortada bir iletisim sorunu var.
Tatile haftaya gitmiyordur sanıyorum konu sahibi. Nişan da haftaya değildir, yaza falandır. Ben mi kaçırdım tarih verdi mi?

Yigenin yasayacagini ben yasadim. Hic aklima gelmezdi babamin kardeslerinin benim ozel gunume gelmeyecekleri. Birine gelen digerine gelmedi. Babamin kiz kardesi hele hic birine gelmedi. Benim icinde artik degerleri yok. İlk sayfada bir arkadas yazmis olse cenazesine gitmem diye katiliyorum hele halam olse gitmem. Boyle guzel bir gunde hele hele TEYZE yaninda olmayacakta ne zaman olacak ? Tatil nedir yahu kaciyormu ?

Şununla da övünmez insan yahu.

Övündüğümü nereden çıkardınız merak konusu, kendimden örnek vermişim gibi duruyor buradan baktığımda. velev ki övünürüm parametreler değişkendir akraba sevmem tarzım budur. Kişiliğim, mizacım, tutumum bunu gerektirir. Sevmediğim ortamlarda sırf ayıp diye bulunamam. Kimse de garipsemez hee.Çevremdekiler de garipsemiyorsa mis gibi kafam rahat. Aha bak övündüm hem de on satır.

Saçmalık yahu, en yakınım demiş bir de. Ben düğün sevmeyen hatta nefret eden insanım ama en yakınım dediğim insanın düğününden de kaçacak kadar yabani değilim.
Hem de nasıl yabaniyim şaşar kalırsın.

Back
X