Yegenimin okul sorunu haklı mıyım haksız mı

ozgmlk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2016
436
1.316
63
33
Biliyorum bi forum da çok değerli öğretmen arkadaşlar var. Siz değerli hocaların görüşlerini almak istiyorum. Çünkü haklı mıyım haksız mıyım kararsız kaldım.

Benim 6 yaşında bir kız yeğenim var. Bu yıl birinci sınıfa başladı. Bundan önce 3 yıl anaokuluna gitti hic bir sorun yaşamadı. Öğretmenleri, aile hekimi vs cok akıllı, özgüvenli bir çocuk olduğunu söylediler her zaman.
Şimdi sorunumuz su. Öğretmeni annesine onun işine karisilmamasi gerektiğini neden bu kadar ödev veriyorsunuz veya vermiyorsunuz dememeleri gerektiğini söylemiş. Annesi çalıştığı için toplantısına ben katılacağım bu durumu bugun öğrendim ve gerçekten uzuldum. Çünkü henüz altı yaşında ki bir çocuğa öğretmen bazen 30 sf ödev veriyormuş. Bunun nedeni olarakta yetistiremediklerini söylemiş.

Bu otuz sayfalık ödev o gün tam 4 saat sürmüş. Zaten bu çocuk sabah altı da uyanıyor, eve gelişi öğlenden sonra 3.30 u buluyor. Uyku saati zaten en gec dokuz da resmen cocuk bayılıyor yorgunluktan. 3.30 da eve varan bir çocuğa 7.30 kadar ev de ödev yaptırtmak doğru mu. Çocuk artik biktim ben çok yoruldum yapmayacağım diye bağırmaya başlamış. Zaten bu yaş ta olan bir çocuğun dikkat süresi ne kadar olabilir. Bu çocuk ne zaman yemek yiyecek, ne zaman oyun oynayacak, ne zaman duş alacak ne zaman uyuyacak haksız mıyım.

Kaldı ki yegenimin okuldan soğuyup gitmek istememesinden korkuyorum. Acikcasi bu yaşta bu kadar yüklenilen çocuklar yüzünden okulu sevmeyen bir nesil yetisecegine inanıyorum. Çevrem de de okuldan kaçan, gitmek istemeyen ve en son okulu bırakan liseye henüz başlamış örnekler var. Yegenimin bu sekil de olmasını istemiyorum.

Ancak ablama bu endişelerimi soyledigim de ve toplantı da öğretmeni ile bu durumu konusacagimisöylediğim de bana çok kızdı. Öğretmenin işine karışırsak çocuğu mimleyecegini ve sikinti yaşayacağına inanıyor. Bundan dolayı suan kararsizim. Öğretmeni ile konuşmalımiyim, hakli yim, eger haklıysam ve konuşursam nasil bir yaklaşım ile konuşmalıyım. Gerçekten ablamın endişeleri doğru mu? Öğretmen işine karisildigini düşünerek çocuğa farkli davranır mi.

Ne yapmalıyım? Değerli görüşlerinizi tüm kulup hanımlarından, annelerden ve öğretmenlerden bekliyorum.

30 sayfa ödev 4 saat evde çalışmak 6 yaşındaki çocuk için çok çok fazla. Tabi ki konuşun toplantıda. Hatta kesin diğer veliler de sizle birlikte dökerler içini. Neden mimlesin ki kavga etmeyeceksiniz sonuçta olanı söyleyeceksiniz. Ablanızda baskı yapmasın yapanadığı yerde bırakmasına izin versin.

3 yıl boyunca etüt ogtetmenligi yaptım aslında sınıf ogretmeniyim.iki taraftan da değerlendirme yapayim.çocukların ödevlerine yardımcı olurken bazen benim de bu nasıl ödev bu kadar odev verilir mi dediğim oldu .üstelik ödev çıktıları 8 punto kadar küçüktü yazılar okumakta bile zorlanirdik.üstelik ödevler vermek için verilirdi.her gün sorardım öğretmen kontrol ediyor mu diye tabiki etmiyordu.bazı sınıflarında ödevi çok azdı tek sayfa kadar 15 dakikalik yani.bu da yanlış.öğretmen verdiği ödevi hem kontrol etmeli hem degerlendirmeli.siz çocuğa öğretmenin ödevi kontrol edip etmediğini sorun.tek başınıza öğretmene bu ödev fazla demek olmaz.ancak diğer velilerle birlikte görüş alınıp onlarda bu durumdan şikayetçi mı ona göre hareket edilir.üstelik siz velisi bile değilsiniz.bana da boyle yeğenime çok ödev veriyorsunuz diye birisi gelse anne babasi nerde derim

Haftasonuna toplamda 8 sayfa ödev verdim yarısı boyamalı, bulmacalı.
Çok mu diye düşünerek biraz da mecbur hissederek verdim.

Özellikle okulda hiç bir şey yazmayan, tüm günü yalvarta yalvarta boş geçiren çocuklar için ev çalışması gerçekten önemli ama bir güne 30 sayfa için diyeceğim tek şey ''Yuh!'' olacak sevgili meslektaşıma.
Af buyursunlar ama dayanamadım.

Yapmayın ne olur.. Ağlayarak yapılan ödevlerin faydası olmaz.
Çok keyiften yana da değilim eziyetten yana da.
Ortayı bulalım.
Çocuklara çocukluklarını yaşayacak zaman bırakalım.

3 ay sonra okusunlar ama okulu sevmekten vazgeçmesinler..

Haftasonuna toplamda 8 sayfa ödev verdim yarısı boyamalı, bulmacalı.
Çok mu diye düşünerek biraz da mecbur hissederek verdim.

Özellikle okulda hiç bir şey yazmayan, tüm günü yalvarta yalvarta boş geçiren çocuklar için ev çalışması gerçekten önemli ama bir güne 30 sayfa için diyeceğim tek şey ''Yuh!'' olacak sevgili meslektaşıma.
Af buyursunlar ama dayanamadım.

Yapmayın ne olur.. Ağlayarak yapılan ödevlerin faydası olmaz.
Çok keyiften yana da değilim eziyetten yana da.
Ortayı bulalım.
Çocuklara çocukluklarını yaşayacak zaman bırakalım.

3 ay sonra okusunlar ama okulu sevmekten vazgeçmesinler..
Bazen de ablamın dediğine gore 2,3 sayfa veriyormuş. Ancak benim tepkimden sonra böyle söyledi inanmadım açıkçası. Çünkü gecen gun kendim şahit oldum ödev i 16 sayfaydı çocuk geldiğinde yarısını uyumadan önce yarısını zor bitirdi.

Bu arada ne yapmanızın doğru olacağına geleyim.
Toplantı sonunda özel görüşmek istediğinizi söyleyerek bekleyin.
Yanlış anlamayın hocam aslında çekinerek yapıyorum bu konuşmayı ama 30 sayfa ödev
bize faydadan çok zarar getiriyor. Ben yeğenimle yakından ilgileneceğim verdiğiniz ödevlerin yapabildiği
kadarını yaptırsam, yine de geri kalmayacağına söz versem size olur mu?
Okuldan soğumasını istemiyorum.

Biri bana böyle gelseydi kesinlikle hoşgörü ile karşılardım.

sizden baska diger veliler bence ayni konuda veryansin edeceklerdir eger onlar bu konuyu acarsa sizde fikrinizi soyleyin etmezlerse çocuğu mimlemek olabilir belkide bilemiyorum öğretmen degilim ama aklima bu geldi
eminim diger cocuklarda okadar yorulmuslardir odevi yaparken ve aileler bunu es gecmeyecektir

Nasil bir odevmis o 30 sayfa
Yaziyor mu , hesap mi yapiyor
Bizimkinin 6 cumle odevi vardi
bana az geldi birkac cumle fazladan yazdirmistim ... Ogretmen : fazla yazmasina gerek yok, diye uyari notu dusmustu

30 sayfa odev veriyorsa direkt sikayet edin olacak sey degil..Okulda nr yapiyor bu cocuklar peki?Ogretmen kendi konforunu dusunup okulda ugrasmayip eve mi yolluyor yapilacaklari? Yazik cocuga..Bizimki 4 sayfa veriyor diye sikayet ettik 2 sayfaya dusurdu.Cocuklara eziyet etmeye ne gerek var

Nasil bir odevmis o 30 sayfa
Yaziyor mu , hesap mi yapiyor
Bizimkinin 6 cumle odevi vardi
bana az geldi birkac cumle fazladan yazdirmistim ... Ogretmen : fazla yazmasina gerek yok, diye uyari notu dusmustu
Henüz değişik çizgi alistirmalari yapiyolar.

Back
X