Yeğenlerim..

Yabanelma

Bir sabah gelecek kardan aydınlık...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2018
13.063
75.479
548
Merhaba Hanımlar

Annelerini iki yıl önce kaybetmis şuan 5 yaşında olan ikiz kız yeğenlerim var. Abimle birlikte anne ve babamın yanında yaşıyorlar, evlerimiz yakın olduğu için sürekli biraradayız yeğenlerimle.

Cumartesi günü çocukları tiyatroya götürdüm, oyun icerisinde, çünkü anneler çocuklarını hic yanlız bırakmazlar cümlesi geçince yeğenlerimden biri o zaman annemiz bizi niye bıraktı diye ağlamaya başladı :KK43: tiyatroyu yarıda bırakıp çıktık uzunca bir süre ağladıktan sonra kendine geldi miniğim.

Dün bizde kaldılar, sabah okula gitmek için hazırlarken hala saçımızı balıksırtı örer misin dediler ben örmeye başlayınca nasıl mutlu oldular, okulda bir arkadaslarının annesi balıksırtı yapmış bizim kızlar saçların ne güzel oldu deyince,annem yaptı demiş ertesi gün babaanlerinden istemişler annem o modeli bilmediğinden normal düz örmüş. Ben bugün saçlarını balıksırtı örünce "anne saçı oldu saçlarımız" diyip birbirlerine sarıldılar mutluluktan...

Bunlar gibi o kadar örnek oluyor ki neredeyse hergün, annelerinin yokluklarını her gecen gün daha çok hissedip dile döküyorlar, dile dökemedikleri de vardır eminim..

Biz ne yaparsak yapalım annelerinin yeri dolmayacak biliyorum ben kendi adıma onlara sadece daha iyi bir hala olabilirim ama bu yaşadıkları anne eksikliğine şahit olmak çok çok üzüyor beni. Babalari da elinden geldiği kadarıyla ilgileniyor, babaane dede de aynı şekilde ama hep birşeyler eksik kalıyor..

Bu sabah o kadar kötü oldum ki iç dökmek istedim burada. Anneler hep çocuklarının yanında olabilseler ne güzel olurdu..

Son düzenleme:
Allah bahtlarını güzel eylesin. Çok uzuldum :KK42:

Ama ne güzel sizin gibi bir aile var yanlarında. Inşallah mutlu, hayrli ve başarıyla dolu ömürleri olur.

Bu şekilde anneden babadan ayrılmak zorunda kalıp ortada kalan, yurda yerleştirilen hatta savaş bölgelerinde yapayalnız hayat mücadelesi veren yetim ve öksüz çocuklar var malesef. Onların halini düşünemiyorum :KK42:

bugün ilk defa 6,5 aylık kızımı babasına bırakıp işe geldim. Araba kullanırken bi anda kaza yapsam ölsem kızım ne olur gibi düşünceler geçti içimden. Sonra yurtta vs. annesiz babasız büyüyen çocuklar geldi aklıma gözlerim doldu. Babasızlıkta zor tabi ki ama annesizlik bir başka zor :KK43:

Babasız bir çocuk büyütüyorum bende yaşıyorum oyüzden sizi anlıyorum Ne güzel en azından birbirlerine destek oluyorlar okulda öğretmenine bu hassasiyeti belirtin bir psikolog yardımı alın
Bu yoruma katılıyorum. Öğretmenleri dikkat etsin bu konuya. Benim dersine girdiğim sınıflarda da annesi ya da babası olmayan çocuklar var. Anneli babalı örnekler vermek istemiyorum. Üzülecekler diye korkuyorum

Bu yoruma katılıyorum. Öğretmenleri dikkat etsin bu konuya. Benim dersine girdiğim sınıflarda da annesi ya da babası olmayan çocuklar var. Anneli babalı örnekler vermek istemiyorum. Üzülecekler diye korkuyorum
Sizin gibiler hep olsun bizimde okulda anne baba günü olmaz yani veliler gelip çocuklarla etkinlik yapmaz sınıfa asla anne baba almazlar dış kapıda bekletirler çocuğu getirirler aileniz derler

Başka bir konunuz daha vardı, daha iyi imkanlar için şehir dışı diye....o kadar çok üye önceliğiniz kendi aileniz demişti ki, ben cidden şaşırmıştım.

İnşallah abiniz bu yavrulara hakkıyla anne olabilecek bir kadınla evlenir. Bence bu çok zor değil. Siz de mümkün olduğu kadar yanlarında olmaya devam edin inşallah.

Ah kuzucuklar ya... Ne denir ki... Allah bütün ömürleri boyunca güzel şeyler, güzel insanlar, güzel yollar çıkarsın karşılarına... Keşke bazı acıları biz yetişkinler yüklenebilsek de, miniklere hiçbir acı kalmasa. Sizin gibi ilgili, sevgi dolu bir halaları olması da büyük şans... Annesizliğin acısını hiçbir şey telafi edemez ama sevgi dolu bir ailede, el birliğiyle büyütülecek olmaları da çok güzel bir şey.

Off bugün de boğazımı düğümleyecek bir konu okudum..
Ölüm hepimiz için ama en acısı geride ona ihtiyaç duyan birilerinin olması. Allah sıralı ölüm versin hepimize. Anne olunca ölümden korku başlıyor insanda..

Dün akşam oğlumu babanneye bırakıp eşimle dışarı çıktık. Döndüğümüzde hep beni sorduğunu, içi buruk uyuduğunu söyledi. O an düşündüm ben de..

Hayata yenik başlamış yavrular. Ama iyi ki sizler gibi aileleri var.
Annelerinin onların yanında olmasa da hep koruduğunu söyleyin..

Babasız bir çocuk büyütüyorum bende yaşıyorum oyüzden sizi anlıyorum Ne güzel en azından birbirlerine destek oluyorlar okulda öğretmenine bu hassasiyeti belirtin bir psikolog yardımı alın
Okul idaresi de öğretmenleride biliyor ve dikkat ediyorlar, pedagog yardımı da aldık , okulda da var ilgileniyorlar ama bu ara çok hassaslar..
Size de kolaylıklar diliyorum.

Back
X