- 1 Haziran 2018
- 5.330
- 16.355
- 248
- Konu Sahibi La vie en Rosee
-
Tam yorum yapacaktım bunun sadece bir anı olduğunu gördüm.selam arkadaşlar,
bi kv li konu açmak da bana nasipmiş.
hiç açmam sanıyordum, ama hayat şartları; açtırıyormuş.
kv le aynı sitede oturuyoruz. 2 dk yürüme mesafesi var. hafta 7 günse muhakkak her hafta ortalama 2 kere gideriz. pazar günleri de işimiz yoksa - şu zamanlarda maddi sıkışıklıktan dolayı aktivitemiz yok zaten- görümcemler gelir rutin buluşmamızı kv de yaparız.
kv ye gidip gelmek, onun bize gelmesi rutinleşti şu 3 ay içinde. 1-2 gün ses etmesem ya o çağırır yemeğe, ya da benden bekler. eşim de bekliyor. dün dedi annemi yemeğe çağırsak. ben de çalışıyorum. bi de böyle sık gidip gelmelere alışık değilim. zaten koca gün işte çalışıyorum, eve gelince de bazen sadece uzanasım geliyor saatlerce.
ben de tamam çağırırım bir ara dedim yarım ağız. bugün bir ara arayacaktım, eşim az önce aradı çağıracak mısın, annem markete uğramış çünkü. bizi çağıracak sanırım diye. o önce davranıcak falan diye.
ben de tamam çağırsın o zaman dedim.hııııy cinim binim yaptı. ben de tamam çağıracağım merak etme dedim.
bir yandan da benden fazla beklenti içine girmesin istiyorum. yani ben buyum. çalışıyorum ve birkaç günde bir onu yemeğe çağırmam rutin hale gelsin istemiyorum. öyle ne varsa yiyoruz yalan yok rahatsız etmiyor, fakat alışkanlığa bağlanmasından da korkmuyor değilim..
bu da böyle bir anımdı.
Tam yorum yapacaktım bunun sadece bir anı olduğunu gördüm.
illa yemeğe mi çağırmak icap ediyor ki
yemeğe almak zor da ben olsam çaya çağırırdım
ben de çaya çağırmak istiyorum, o daha kolayıma geliyor. bir kaç kere söyledim çaya bekliyorum diye.
kıymalı yumurta yaparım ben dedi. illa yemek yiyecek
eşim de çay diyince hazır bişeyler alırız yemek yeriz diyor.
sanırım mesafe kısa olduğu için ya da yemekkolikler.
Hafta ici nden bukadr sık görüsüyorz ailenle derdim ben olsam.selam arkadaşlar,
kv le aynı sitede oturuyoruz. 2 dk yürüme mesafesi var. hafta 7 günse muhakkak her hafta ortalama 2 kere gideriz. pazar günleri de işimiz yoksa - şu zamanlarda maddi sıkışıklıktan dolayı aktivitemiz yok zaten- görümcemler gelir rutin buluşmamızı kv de yaparız.
kv ye gidip gelmek, onun bize gelmesi rutinleşti şu 3 ay içinde. 1-2 gün ses etmesem ya o çağırır yemeğe, ya da benden bekler. eşim de bekliyor. dün dedi annemi yemeğe çağırsak. ben de çalışıyorum. bi de böyle sık gidip gelmelere alışık değilim. zaten koca gün işte çalışıyorum, eve gelince de bazen sadece uzanasım geliyor saatlerce.
ben de tamam çağırırım bir ara dedim yarım ağız. bugün bir ara arayacaktım, eşim az önce aradı çağıracak mısın, annem markete uğramış çünkü. bizi çağıracak sanırım diye. o önce davranıcak falan diye.
ben de tamam çağırsın o zaman dedim.hııııy cinim binim yaptı. ben de tamam çağıracağım merak etme dedim.
bir yandan da benden fazla beklenti içine girmesin istiyorum. yani ben buyum. çalışıyorum ve birkaç günde bir onu yemeğe çağırmam rutin hale gelsin istemiyorum. öyle ne varsa yiyoruz yalan yok rahatsız etmiyor, fakat alışkanlığa bağlanmasından da korkmuyor değilim..
bu da böyle bir anımdı.
Hafta ici nden bukadr sık görüsüyorz ailenle derdim ben olsam.
Onlar beni cagırmasın,ben de onları.HAzır yemege gitmek güzel ama biyerden sonra o bile yorucu geliyor calısırken.
Yapar bi makarna yerim.
Sonra dinlenirim yani.
Ben 4 5 aydır birkaç kez ağırladım. Onda da 5 kez eşim yemek yaptı, görümceler kaldırdı sofrayı. 2 kez filan ben yapmışımdır anca yemeği. Onda da hep yardım ederler salataya, bulaşığa vs. Kendimiz daha çok gidiyoruz. Ben çalışmıyorum bu arada. Bence siz kötü alıştırmışsınız zaten. O ne öyle ördek ailesine bağlamışlar. Yemeğe filan almayın çalışıyorum yoruluyorum deyin. Ki ben onu bile demem. Habire senin aileni görmek istemiyorum, sıkılıyorum diyorum. Huyum bu değiştiremem.
eğer siz sık yemeğe gidiyorsanız çağırmalısınız yani ben olsam çağırırdım hafta içi değil ama hafta sonu.o da cumartesi pazar günü bana kalsın diye.
ben de çalışıyorum yemekli misafirr çok zor yorucu bilirim ama eşiniz bekliyor sonuçta. çağırmam deseniz eşinizle sizin huzurunuz kaçacak.
eşiniz ailesi nasıldır bilmem anlayışlı mı aman kızım sen uğraşma diyecek insanlar mı?
benim eşimin ailesi çok değişken bazen aman kızım uğraşma derler bazen hiç umurlarında olmaz.
misal babam bizdeyken pazar günü ( ki tek tatil günüm maalesef cumartesileri de çalışıyorum ) kahvaltıya çağırdım geldiler ama akşam 8 de kalktılar :) hem kahvaltı sonrası kahvesi meyvesi akşam yemeği akşam çayı olmuş oldu zordu yani :)
evet işte diyorum ya değişkenler. yani çamaşır yıkadım astım ettim o gün. kimse de kadının işi gücü vardır ya da tek tatil günü uzanır dinlenir demedi.evleri de arabayla 10 dk bile değil.Kahvaltıya gelip akşam kalkma olayını ben de hiç anlamıyorum. Öğlen kalk ki karşındaki de işine gücüne baksın. Dışarı çıksın vs. Anlayışsızlık tamamen.
ne güzel eşiniz yemeğe yardım ediyor, ne yardımı, yemek yapıyor
benimki salata bile yapmaz. ama temizlik yapar Allahı var simdi.
ben de aynı sizin gibi düşünüyorum ya, içimden gelicek benim bir şey o zaman yaparım onu. ama birisi deyince inadıma yapasım gelmiyor. zaten tüm gün çalışıyorum, aksam bi kafamı dinliyim sadece. keza çalışmasam da böyle düşünürdüm.
yani siz çalışıyorsunuz bence sizde ona yemeğe gitmeyi azaltın anne hem sana zahmet oluyor hemde işten geldikten sonra kolumu kaldırcak halim kalmıyor deyip tatlılık halledebilirsin belki oda belki yaniselam arkadaşlar,
bu da böyle bir anımdı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?