Yemeğe misafir çağırmam lazım ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
896
785
33
Yemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor

Börek yap, sarma sar buzluğa at. Fırında tavuk yap tek bi tepsiye tüm malzemeleri soslarsın bulaşık çok çıkmaz. Pilav , çorba . Hazır bi tatlı al ya da bir gün önce revani yap . Çayın yanına meyve kuruyemiş. Arkasına dondurma , tmm

gittiğiniz yerde güzel yemek olması sizinde en az o kadar güzel yapmanız gerektiği anlamına gelmez ki rahat olun
sıcak havada zaten ağır yemek çekilmez ...

orman kebabı (patatesli bol garnitürlü ister tavuk ister kırmızı etle yapılan güveçte veya fırın tepsisinde pişirebileceğiniz bir yemektir )
şehriyeli pirinç pilavı,
risksiz olduğu için mercimek çorbası
salata--ayran koysanız yeter

çayın yanına da bir kek bu kadar
temizliği ve keki bir gün önceden yapın dinlenmiş kek bence daha lezzetli oluyor...
yemeğide sabahtan yapın, pilav ve salatayı gelmelerine 1 saat kala yaparsınız

kolay gelsin ...

Dolma,tatlı ve Böreği 1gün önceden yapabilirsiniz.
Ana yemek çorba pilav ve salata aynı gün yapılabilir.
Dolma illa yaprak sarma olacak diye birşey yok kuru patlıcan biber ile Dolma çok lezzetli oluyor.
Kuru patlıcan dolması içini pişirip doldursam dolapta bir gün bekler mi ertesi gün yemeği pişirsem

Kuru patlıcan dolması içini pişirip doldursam dolapta bir gün bekler mi ertesi gün yemeği pişirsem
Direkt pişirip koy dolaba, içiydi dışıydı uğraşma Zeytinyağlı fasulye de yap. Börek sar. İlk ikisini pişmiş, üçüncüsünü pişmemiş olarak dolaba koyabilirsin. Ertesi gün de çorba, ana yemek ve pilav yaparsın. tatlıyı hazır alırsın. Bitti gitti

Bir gün önceden temizliği ve akşamına da sarma sarabilirsiniz. Yanına da uyabileceğini düşündüğünüz yemekleri sabahtan yaparsanız neden yetişmesin.

Dolma ve özellikle içinde zeytin yağ olan yemekler bir gün önce pişince daha lezzetli oluyor .Zeytin yağlı fasulye,şakşuka ,enginar çanağı vs. 2.gün daha lezzetlenir

Ben misafir ağırlayacağım zaman temizliği iki gün önceden bitirmiş oluyorum ki yemeğe zaman kalsın. Tabi misafir gelmeden bi süpürüp silmeyidr yapıyorum aynı gün o ayrı. Yemektede bir gün önceden tatlımı yapıyorum eğer imkanım varsa sarma ve böbreğimi de bir iki hafta önce dolaba atıyorum ordan çıkarıp pişiriyorum eğer yapmadıysam onlarıda bir gün önceden tapıyorum. Son günede çorba ana yemek salava vs kalıyor. Ama önemli olan bir gün önceden diğer bütün hazırlıklarının bitmiş olması. Ben küçük bebeğimle bebekle bu düzendeok misafir ağırladı. Eşim temizliğe düzene yardımcı oldu ama sağolsun.

Ana yemeği aska sulu yapmayın,davet sofrasında sulu yemek olmaz. Bir dilim antrikot ya da bonfile ya da köfte yanına (pilav/patates püresi 2sinden biri) haşlama brokoli havuç. Hem toplaması hem servisi daha kolay böyle. Çorba olarak domates çorbası kaşarlı güzel oluyor,yaza uygun yoğurt çorbası da olabilir ama ana yemekte pilav olacaksa yapmayın derim. Ara sıcakları çok beceremiyorsunuz börek vs yaptırabilirsiniz disarsan guvendiginiz bir yere,kuru patlıcan olabilir zeytinyağlı,meze koyun 3 4 çeşit/ tarator,haydari güzeldir. Mezeleri süzme yoğurt ile yapin,normal yoğurt ile yaparsanız sulanır kötü görüntü olur. Tatlı olarak kek yapmayın kesinlikle 5 çayı değil bu ,kek 5 çayında olur,davete uygun değildir. Hafif şerbetli ya da hafif sütlü tatlı ideal. Çatal bıçağın dizilimine dikkat edin. Ortaya koydugunuz ara sıcaklar ve mezeler için mutlaka hepsi için ayrı ayrı servis çatalı ve bıçağı koyun.

bekler
biz çoğunlukla öyle yaparız (antepliyim)
hatta dinlenmiş olursa daha güzel olur
komple pişiripde koyabilirsiniz

Yavas yavas yapın,misal bıgun sarma sarın atın buzluga ,bıgun börek sarıp atın.Yemek etlı bıyemek yaparsınız,varsa etrafınızda fırın guvec gonderırısınız,bıkac yogurtlu meze,pilav tatlı da hazır alınır bıttı gıttı:)

Esma Sultan yalısını da kıralasın bence bıde:)davet sofrasında dediğiniz arkadaslarııdır en fazla.o kadar kasarsa daha cok dolasır elı ayagına.Güler Sabancı gelmıyecek sonucta aksam yemege:)

Esma Sultan yalısını da kıralasın bence bıde:)davet sofrasında dediğiniz arkadaslarııdır en fazla.o kadar kasarsa daha cok dolasır elı ayagına.Güler Sabancı gelmıyecek sonucta aksam yemege:)
Ne fark ediyor ilk defa evine geleceklerdavet sofrası davet sofrasıdır,Çırağan da yapmasının alemi yok :) evime birini davet ettim deriz,ilk daveti özenli olmak istediği için buraya yazmış zaten...yoksa kendide biliyordur nasıl hazırlanacağını belli ki ekstra özen göstermek istiyor, bilmiyorum biz böyle yaparız, bir gün bir eve gittim önüme kocaman bir tavuk geldi,yemek bıçağı kullanmıyorlardı garibime gitti,bıçak istedim evde yokmuş. Yiyemedim. Erol taş gibi koparıp mi yiyeceğim ama onlar için normaldi hep böyle yiyorlarmis. Tabi bilmiyorum nasıl bir çevresi var,ben kendi yapacaklarını yazdım sadece belki fikir olur

O da cok abartı,ayıp artık.Zaten mısafıre tavuk yemegı olmaz bnce.Etlı yemek olması daha makbul.Helekı but falan hos olmuyor keserken.
Kesimi,servisi kolay yemekler daha iyi tabi.Bu arada Sabancılar sandığınız kadar kasıntı insan değiller. Üniversitelerinde okudugun için rahatlıkla soyleyebilirim yemekhanede herkesle oturur yer kalkarlar,temizlik görevlisi olsun,dekanı olsun farketmez,insan ayrımı,statü ayrımı yok

Temizlik ve yemek hazırlama işini aynı güne koymayın. Temizlik 1 gün önceden bitsin, yemek işleri bittikten sonra bi çekidüzen verirsiniz ortalığa sadece.
Yemek kısmında da bazılarını kendiniz yapıp bazılarını hazır alırsınız. Meze, salata, zeytinyağlı falan sofrayı dolu gösterir.
Yemek az ve öz olmalı bence.
Yemek sonrası da çay, kuruyemiş, meyve, kahve falan ikram edersiniz akışa göre.
Bi tek yemek kısmı biraz oyalar ama o da yapacağınız şey kafanızda net olursa kolaylaşır. Internette her sey var bi de, oradan da yardım alırsınız.

Misafire tavuk yemeği olmaz, et yemeği yapın. Bence antrikot alın tavada pişirin yanına domates biber pişirin, patates püresi ve pilav yaparsınız yanına. Gelmelerine yakın da salata yaparsınız olur biter. Sıcakta zaten çorba içilmez, cacık yapabilirsiniz çorba yerine.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…