- 15 Haziran 2022
- 896
- 785
- 33
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Börek yap, sarma sar buzluğa at. Fırında tavuk yap tek bi tepsiye tüm malzemeleri soslarsın bulaşık çok çıkmaz. Pilav , çorba . Hazır bi tatlı al ya da bir gün önce revani yap . Çayın yanına meyve kuruyemiş. Arkasına dondurma , tmmYemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
Kuru patlıcan dolması içini pişirip doldursam dolapta bir gün bekler mi ertesi gün yemeği pişirsemDolma,tatlı ve Böreği 1gün önceden yapabilirsiniz.
Ana yemek çorba pilav ve salata aynı gün yapılabilir.
Dolma illa yaprak sarma olacak diye birşey yok kuru patlıcan biber ile Dolma çok lezzetli oluyor.
Direkt pişirip koy dolaba, içiydi dışıydı uğraşma Zeytinyağlı fasulye de yap. Börek sar. İlk ikisini pişmiş, üçüncüsünü pişmemiş olarak dolaba koyabilirsin. Ertesi gün de çorba, ana yemek ve pilav yaparsın. tatlıyı hazır alırsın. Bitti gittiKuru patlıcan dolması içini pişirip doldursam dolapta bir gün bekler mi ertesi gün yemeği pişirsem
Bir gün önceden temizliği ve akşamına da sarma sarabilirsiniz. Yanına da uyabileceğini düşündüğünüz yemekleri sabahtan yaparsanız neden yetişmesin.Yemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
Dolma ve özellikle içinde zeytin yağ olan yemekler bir gün önce pişince daha lezzetli oluyor .Zeytin yağlı fasulye,şakşuka ,enginar çanağı vs. 2.gün daha lezzetlenirKuru patlıcan dolması içini pişirip doldursam dolapta bir gün bekler mi ertesi gün yemeği pişirsem
beklerKuru patlıcan dolması içini pişirip doldursam dolapta bir gün bekler mi ertesi gün yemeği pişirsem
Yavas yavas yapın,misal bıgun sarma sarın atın buzluga ,bıgun börek sarıp atın.Yemek etlı bıyemek yaparsınız,varsa etrafınızda fırın guvec gonderırısınız,bıkac yogurtlu meze,pilav tatlı da hazır alınır bıttı gıttı:)Yemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
Esma Sultan yalısını da kıralasın bence bıde:)davet sofrasında dediğiniz arkadaslarııdır en fazla.o kadar kasarsa daha cok dolasır elı ayagına.Güler Sabancı gelmıyecek sonucta aksam yemege:)Ana yemeği aska sulu yapmayın,davet sofrasında sulu yemek olmaz. Bir dilim antrikot ya da bonfile ya da köfte yanına (pilav/patates püresi 2sinden biri) haşlama brokoli havuç. Hem toplaması hem servisi daha kolay böyle. Çorba olarak domates çorbası kaşarlı güzel oluyor,yaza uygun yoğurt çorbası da olabilir ama ana yemekte pilav olacaksa yapmayın derim. Ara sıcakları çok beceremiyorsunuz börek vs yaptırabilirsiniz disarsan guvendiginiz bir yere,kuru patlıcan olabilir zeytinyağlı,meze koyun 3 4 çeşit/ tarator,haydari güzeldir. Mezeleri süzme yoğurt ile yapin,normal yoğurt ile yaparsanız sulanır kötü görüntü olur. Tatlı olarak kek yapmayın kesinlikle 5 çayı değil bu ,kek 5 çayında olur,davete uygun değildir. Hafif şerbetli ya da hafif sütlü tatlı ideal. Çatal bıçağın dizilimine dikkat edin. Ortaya koydugunuz ara sıcaklar ve mezeler için mutlaka hepsi için ayrı ayrı servis çatalı ve bıçağı koyun.
Ne fark ediyor ilk defa evine geleceklerEsma Sultan yalısını da kıralasın bence bıde:)davet sofrasında dediğiniz arkadaslarııdır en fazla.o kadar kasarsa daha cok dolasır elı ayagına.Güler Sabancı gelmıyecek sonucta aksam yemege:)
O da cok abartı,ayıp artık.Zaten mısafıre tavuk yemegı olmaz bnce.Etlı yemek olması daha makbul.Helekı but falan hos olmuyor keserken.Erol taş gibi koparıp mi yiyeceğim ama onlar için normaldi
Kesimi,servisi kolay yemekler daha iyi tabi.Bu arada Sabancılar sandığınız kadar kasıntı insan değiller. Üniversitelerinde okudugun için rahatlıkla soyleyebilirimO da cok abartı,ayıp artık.Zaten mısafıre tavuk yemegı olmaz bnce.Etlı yemek olması daha makbul.Helekı but falan hos olmuyor keserken.
Temizlik ve yemek hazırlama işini aynı güne koymayın. Temizlik 1 gün önceden bitsin, yemek işleri bittikten sonra bi çekidüzen verirsiniz ortalığa sadece.Yemeğe eve misafir çağırmam gerekiyor ama ben çok çabuk yorulan ve yetişmeyecek diye stres yapan bir insanım , ayrıca pek yemek yapma tecrübem de yok ve iyi yemekler yapmam gerekiyor çünkü gittiğim yerde baya zor ve güzel yemekler vardı , şimdi benim de onları çağırmam gerekiyor 3 çift çağıracağım yakında ve benim yemek ve temizlik planını önceden yapmam gerek ki yorulmayım, eşim yemeğe yardım ederim diyor ama o yapınca ortalık batıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?