Yemeğe misafir çağırmam lazım ama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En kötü derdiniz bu olsun :)))))
Yardım edince ortalığı dağıtan eş iyidir boş verin :)
Köşeye geçip hepsini sen yap evin kadınısın diyen versiyonları da oluyor bunların.

Birde hiç bir yardımı olmadığı halde orman kaçkını gibi dağıtanları da var :)

Türk milleti olarak misafir olayını kendimize eziyete çeviriyoruz.Günlerce hazırlık,stres.Düşününce ne saçma.Yurt dışındayım.Oğlumun bir arkadaşının annesini çaya çağırdım.Tabi börekler,tatlılar hazırlıklar…bunları yaparken de ihmal etmek zorunda kaldığım oğlum…Sonra o arkadaş bizi çağırdı çaya ve bisküvi ve sallama çay ikram etti.Sabah oğluyla paten kaymaya gitmiş.Kınamadım,tam tersi bir aydınlanma yaşadım.Misafir için günlerce hazırlık yapacağına,oğluyla vakit geçirmiş,en doğrusunu yapmış.Sohbete gittim ben onunla,pastasına böreğine değil.O günden sonra misafire en pratik ne yapabiliyorsam onu yapıyorum.Siz de germeyin kendinizi,şu an çocuk yok sanırım,özenebilirsiniz ama “bebekli halimle bilmem kaç kişi ağırladım” diyenlerin yaptığının övünülecek birşey olmadığını bilmenizi isterim.

Panik olacak bir şey yok ya, evi azar azar temizlersin , gelecekleri öğlen de bir kez daha süpürür silersin oldu bitti. Evde bebek yoksa ,siz de dikkat ederseniz dağılmaz zaten.
Tatlıyı sütlü tatlı seç, geceden yap,at dolaba :)
Mezeler de aynı şekilde. Sonuçta soğuk yeniyor çoğu. Hazırla, kaplarına koy,strece sar dolapta cici cici beklesinler
Köfteyi geceden yap,şeklini ver,dolaba at/tavuğu geceden marinele dolaba at
Zaten dinlenmesi gerekiyor:)
Patatesleri dilimle, buzluğa koy. Elini hafifletecek her şeyi bir gün önceden yap.
Yemeği fırında yapılacak bir şey seç ki Ocakta elin yorulmasın.
Daha vaktin varsa aç birkaç bölüm yemekteyiz eski bölümleri izle:)) sana da fikir verir

Hacı sen bı işi biliyosun

Onlar çağırıp baya bir özenince biz de öyle yapma zorunluluğu hissettiriyor bir de ben alışık değilim anne babalarımız hariç kimseyi çağırmadım hatta annemlere özeniyim derken akşama kadar oturmadım geldiklerinde elim ayağım titriyodu yorgunluktan onlar yabancı değil tabi direkt kendimi attım gelince

sizi anlıyorum ,ama bu zevk meselesi öyle düşünün bazıları sofrada sunuma çok dikkat eder basit bir cacığı bile öyle sunar ki büyük iş gibi görürsünüz ... bazıları da daha sade sever, siz altda kalmamalıyım düşüncesiyle kendinizi strese sokmayın, yemek tecrübem çok yok panik biriyim dediniz ya ondan olabildiğince sizi yormayacak şekilde sade tutmanızı öneririm, sunumluklarınız varsa daha şık durur işe yarar... en kötü ihtimalle baktınız ki içinize sinmiyor dışarıdan alırsınız bu seferlik , hiç kimse anasının karnında öğrenmedi bu işleri ,kendinizi eksik hissetmeyin ...böyle böyle alışırsınız sizde birde sofrayı çok abartmak da görgüsüzlüktür onuda koyayım bunu da şunu da yapmamak lazım, inanın karışık olacağına sade olması daha iyi ...kendinizi yorup enerjinizi de düşürmeyin onlar sizin sohbetinize güler yüzünüze geliyorlar sonuçta rahat olun :)

Valla annem geldi yaziyo zannettim, aynı laflar süzme yoğurt detayına kadar, davet yemeğinde sulu yemek olmaz falan, tanıştırayım sizi

Valla mükemmel bir cevap olmuş. Çok haklı hanımefendi, ana yemek konusunda özellikle. Et ve haşlanmış sebzeler hem zahmetsiz hem de şık bence de.
Kendinizi harap edip çok çeşitli ve ortalama lezzette yemekler çıkaracağınıza, ana yemeğe odaklanın. Mezeleri, ara sıcakları vs. satın alın derim ben de. Tatlıyı da zaten bir gün önceden yapabilirsiniz.
Keke pastaya vs. hele hiç girmeyin. Hem zahmetli hem de kadın oturması değil neticede, akşam yemeği.

Sana yemege gelebilirim bence

başımın üstünde yerin var
Ben seviyorum boyle menuler.. etle cok aram yok o yuzden bonfile vs beni mutlu etmezdi dogrusuesimi eder.. ama dersen ki şık mı durur, kesinlikle.. sebze haslamayida kac erkek yiyor bilmiyorum..ben sebze haslamayida severim..brokoli yiyen kac erkek vardir mesela etin yanina

bende aynen böyle düşündüm

Benim misafir menüm standarttır.
Çorba
Pilav
Taze naneli yoğurt
Yeşil salata her menünün değişmezi
Ana yemek fırında köfte ya da etli sebzeli kebap şeklinde yaparım karıştır at fırına hazır
Yanına bi çeşit sebze yemeği zeytinyağlı fasulye ya da fırında kaşarlı kış türlüsü ya da mantar

Eğer kalabalıksa közlenmiş biberli cevizli bi salata ve börek eklerim.

Bi çeşit de sütlü tatlı yaparım.

Temizlik en geç önceki gün biter. Tatlı ve zeytinyağlılar bi gün önceden yapılır. Ayıklanacak doğranacak sebzeler varsa bi gün önceden halledilir ertesi güne sadece bir araya getirmesi kalır.

Yazınca çok iş geliyor da başlayınca bitiyor.

Bu sene ramazanda nerdeyse 20 güne yakını misafir ağırladım çok da güzel geçti hiç oruç tuttuğumu anlamadım ama ana yemekler hep eşimdendi
Lahmacun,,, mangal,,, ızgara,,, fırında güveç,,, tepsi kebabı,,, İçli köfte,,, mantı(bunlar annemden),,, karın mumbar,,,(ben yaptım) paça,,,, incik,,,, et tantuni,,, ciğer tantuni,,,, köfte,,,, fırında tavuk hep bunları eşim yaptı
. Bende yanına çorba,, pilav,,, meze tarzı hazırladım

Hiç de yorulmadım gayette iyi geçti

Gözünüzde çok büyütmeyin

Mükemmel olmak zorunda değilsiniz bence gönüller bir olsun

Hııı tatlıları nerden baksan 3 gün yaptım hafif şeyler baktım gelen misafirler hep tatlı getiriyor sonrasında yapmadım getirmeyen olunca da a hemen sipariş verdim hazırda geldi dondurma filan da hafif olıyor

Maşallah siz hem becerikli hem de enerji dolusunuz. Konu sahibinin dilinden anlamazsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…