- 31 Ekim 2006
- 2.788
- 3.035
- 698
- Konu Sahibi Peripadisahininkizi
-
Hacı sen bı işi biliyosunAna yemeği aska sulu yapmayın,davet sofrasında sulu yemek olmaz. Bir dilim antrikot ya da bonfile ya da köfte yanına (pilav/patates püresi 2sinden biri) haşlama brokoli havuç. Hem toplaması hem servisi daha kolay böyle. Çorba olarak domates çorbası kaşarlı güzel oluyor,yaza uygun yoğurt çorbası da olabilir ama ana yemekte pilav olacaksa yapmayın derim. Ara sıcakları çok beceremiyorsunuz börek vs yaptırabilirsiniz disarsan guvendiginiz bir yere,kuru patlıcan olabilir zeytinyağlı,meze koyun 3 4 çeşit/ tarator,haydari güzeldir. Mezeleri süzme yoğurt ile yapin,normal yoğurt ile yaparsanız sulanır kötü görüntü olur. Tatlı olarak kek yapmayın kesinlikle 5 çayı değil bu ,kek 5 çayında olur,davete uygun değildir. Hafif şerbetli ya da hafif sütlü tatlı ideal. Çatal bıçağın dizilimine dikkat edin. Ortaya koydugunuz ara sıcaklar ve mezeler için mutlaka hepsi için ayrı ayrı servis çatalı ve bıçağı koyun.
Onlar çağırıp baya bir özenince biz de öyle yapma zorunluluğu hissettiriyor bir de ben alışık değilim anne babalarımız hariç kimseyi çağırmadım hatta annemlere özeniyim derken akşama kadar oturmadım geldiklerinde elim ayağım titriyodu yorgunluktan onlar yabancı değil tabi direkt kendimi attım gelincegittiğiniz yerde güzel yemek olması sizinde en az o kadar güzel yapmanız gerektiği anlamına gelmez ki rahat olun
sıcak havada zaten ağır yemek çekilmez ...
orman kebabı (patatesli bol garnitürlü ister tavuk ister kırmızı etle yapılan güveçte veya fırın tepsisinde pişirebileceğiniz bir yemektir )
şehriyeli pirinç pilavı,
risksiz olduğu için mercimek çorbası
salata--ayran koysanız yeter
çayın yanına da bir kek bu kadar
temizliği ve keki bir gün önceden yapın dinlenmiş kek bence daha lezzetli oluyor...
yemeğide sabahtan yapın, pilav ve salatayı gelmelerine 1 saat kala yaparsınız
kolay gelsin ...
sizi anlıyorum ,ama bu zevk meselesi öyle düşünün bazıları sofrada sunuma çok dikkat eder basit bir cacığı bile öyle sunar ki büyük iş gibi görürsünüz ... bazıları da daha sade sever, siz altda kalmamalıyım düşüncesiyle kendinizi strese sokmayın, yemek tecrübem çok yok panik biriyim dediniz ya ondan olabildiğince sizi yormayacak şekilde sade tutmanızı öneririm, sunumluklarınız varsa daha şık durur işe yarar... en kötü ihtimalle baktınız ki içinize sinmiyor dışarıdan alırsınız bu seferlik , hiç kimse anasının karnında öğrenmedi bu işleri ,kendinizi eksik hissetmeyin ...böyle böyle alışırsınız sizdeOnlar çağırıp baya bir özenince biz de öyle yapma zorunluluğu hissettiriyor bir de ben alışık değilim anne babalarımız hariç kimseyi çağırmadım hatta annemlere özeniyim derken akşama kadar oturmadım geldiklerinde elim ayağım titriyodu yorgunluktan onlar yabancı değil tabi direkt kendimi attım gelince
Valla annem geldi yaziyo zannettim, aynı laflar süzme yoğurt detayına kadar, davet yemeğinde sulu yemek olmaz falan, tanıştırayım siziAna yemeği aska sulu yapmayın,davet sofrasında sulu yemek olmaz. Bir dilim antrikot ya da bonfile ya da köfte yanına (pilav/patates püresi 2sinden biri) haşlama brokoli havuç. Hem toplaması hem servisi daha kolay böyle. Çorba olarak domates çorbası kaşarlı güzel oluyor,yaza uygun yoğurt çorbası da olabilir ama ana yemekte pilav olacaksa yapmayın derim. Ara sıcakları çok beceremiyorsunuz börek vs yaptırabilirsiniz disarsan guvendiginiz bir yere,kuru patlıcan olabilir zeytinyağlı,meze koyun 3 4 çeşit/ tarator,haydari güzeldir. Mezeleri süzme yoğurt ile yapin,normal yoğurt ile yaparsanız sulanır kötü görüntü olur. Tatlı olarak kek yapmayın kesinlikle 5 çayı değil bu ,kek 5 çayında olur,davete uygun değildir. Hafif şerbetli ya da hafif sütlü tatlı ideal. Çatal bıçağın dizilimine dikkat edin. Ortaya koydugunuz ara sıcaklar ve mezeler için mutlaka hepsi için ayrı ayrı servis çatalı ve bıçağı koyun.
Valla annem geldi yaziyo zannettim, aynı laflar süzme yoğurt detayına kadar, davet yemeğinde sulu yemek olmaz falan, tanıştırayım sizi
Valla mükemmel bir cevap olmuş. Çok haklı hanımefendi, ana yemek konusunda özellikle. Et ve haşlanmış sebzeler hem zahmetsiz hem de şık bence de.Ana yemeği aska sulu yapmayın,davet sofrasında sulu yemek olmaz. Bir dilim antrikot ya da bonfile ya da köfte yanına (pilav/patates püresi 2sinden biri) haşlama brokoli havuç. Hem toplaması hem servisi daha kolay böyle. Çorba olarak domates çorbası kaşarlı güzel oluyor,yaza uygun yoğurt çorbası da olabilir ama ana yemekte pilav olacaksa yapmayın derim. Ara sıcakları çok beceremiyorsunuz börek vs yaptırabilirsiniz disarsan guvendiginiz bir yere,kuru patlıcan olabilir zeytinyağlı,meze koyun 3 4 çeşit/ tarator,haydari güzeldir. Mezeleri süzme yoğurt ile yapin,normal yoğurt ile yaparsanız sulanır kötü görüntü olur. Tatlı olarak kek yapmayın kesinlikle 5 çayı değil bu ,kek 5 çayında olur,davete uygun değildir. Hafif şerbetli ya da hafif sütlü tatlı ideal. Çatal bıçağın dizilimine dikkat edin. Ortaya koydugunuz ara sıcaklar ve mezeler için mutlaka hepsi için ayrı ayrı servis çatalı ve bıçağı koyun.
Sana yemege gelebilirim bencegittiğiniz yerde güzel yemek olması sizinde en az o kadar güzel yapmanız gerektiği anlamına gelmez ki rahat olun
sıcak havada zaten ağır yemek çekilmez ...
orman kebabı (patatesli bol garnitürlü ister tavuk ister kırmızı etle yapılan güveçte veya fırın tepsisinde pişirebileceğiniz bir yemektir )
şehriyeli pirinç pilavı,
risksiz olduğu için mercimek çorbası
salata--ayran koysanız yeter
çayın yanına da bir kek bu kadar
temizliği ve keki bir gün önceden yapın dinlenmiş kek bence daha lezzetli oluyor...
yemeğide sabahtan yapın, pilav ve salatayı gelmelerine 1 saat kala yaparsınız
kolay gelsin ...
başımın üstünde yerin varSana yemege gelebilirim bence
Ben seviyorum boyle menuler.. etle cok aram yok o yuzden bonfile vs beni mutlu etmezdi dogrusubaşımın üstünde yerin var
bende aynen böyle düşündümBen seviyorum boyle menuler.. etle cok aram yok o yuzden bonfile vs beni mutlu etmezdi dogrusuesimi eder.. ama dersen ki şık mı durur, kesinlikle.. sebze haslamayida kac erkek yiyor bilmiyorum..ben sebze haslamayida severim..brokoli yiyen kac erkek vardir mesela etin yanina
MaşallahBu sene ramazanda nerdeyse 20 güne yakını misafir ağırladım çok da güzel geçti hiç oruç tuttuğumu anlamadım ama ana yemekler hep eşimdendi
Lahmacun,,, mangal,,, ızgara,,, fırında güveç,,, tepsi kebabı,,, İçli köfte,,, mantı(bunlar annemden),,, karın mumbar,,,(ben yaptım) paça,,,, incik,,,, et tantuni,,, ciğer tantuni,,,, köfte,,,, fırında tavuk hep bunları eşim yaptı
. Bende yanına çorba,, pilav,,, meze tarzı hazırladım
Hiç de yorulmadım gayette iyi geçti
Gözünüzde çok büyütmeyin
Mükemmel olmak zorunda değilsiniz bence gönüller bir olsun
Hııı tatlıları nerden baksan 3 gün yaptım hafif şeyler baktım gelen misafirler hep tatlı getiriyor sonrasında yapmadım getirmeyen olunca da a hemen sipariş verdim hazırda geldi dondurma filan da hafif olıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?