- 19 Eylül 2018
- 479
- 1.025
- 113
Ay çok teşekkür ederim canimm benim .benim birazda kendimi zorlamam lazım sanırım, ya anlamyorum ki haftalık markete gidiyoruz mesela en az 300-400 tutuyor ondan haric esim her aksam bişeylerle geliyor ama ben gidip hazir şeyi tabağa koyup yemekten acizim midemde iyice küçülmüş bi tabağı zor bitiriyorum ama ne hikmetse açlıpı acayip hissediyorum yani kalksam yiyicem, zaten 2-3gün sonra da başlıyorum evde hiçbişey yok yapacak bişey yok demeyeBenim annem bana hamileyken ayni senin gibi salcadan tiksinmiş ve 8 kilo almis sasece hamileyken diyor ki sen ufak doğdun.
Suanda 27 yasindayim boyum var teyzemlere cekmisim ama hala ufagim 44 kilo
Yapma böyle konu sahibi
Sey yapsan mesela börek??? Bide islenmemis cerez alsan
Tuzsuz yani
Kaju,badem,ceviz fındık
Cay bardagina koysan al aline ye ondan alıştırmalık.
Domates konserve varmi yazdan yapilan ondan da tiksiniyor musun onunla yapsan taze fasulye falan ya da dolma bulgurlu dolma?
Mesela pirasa mevsimi kereviz mevsimi pirasa yemegi yapsana al sana fikir :)
Sabahta yumurtadan tiksiniyormusun?
Yukurta kir 2 tane
Fistik ezmesi ye 2 kasik enerji verir. Sekersiz. Hem sagliksiz da degil
su feslegenli domatesli sosun tarifini almaya talibimAaa olur mu, bebek her şekilde sizin kaynaklarınızı kullanarak beslenir ama bu sefer de sizin kaynaklarınız tükenir. Dişleriniz çürür, demir eksikliği olur vs., vitamin takviyesiyle olacak iş değil. Besinlerden gıdanızı almanız gerekir.
Kış geldi, bol bol balık yiyin hem de çok faydalı. Dip balıklarını fazla tüketmemeye çalışın sadece. Balıkçınıza ayıklatın, dolaba kaldırın. Ben geçen bir markette çok ucuza balık buldum, birkaç kilo aldım temizlettim, dolaba kaldırdım. Dün balık yapmıştım mesela, taze gibiydi tadında hiç değişiklik yoktu. Soslu makarna yapın çok basit, çeşit çeşit yapabilirsiniz. Mesela ben bugün domatesli, fesleğenli makarna yaptım. Yanına da dolaptan köfte kızarttım. Dolapta köftem olur her zaman. Çorba yapıyorsunuzdur çocuğunuza, onunla beraber siz de içiverin bir kase sıcak sıcak. Salata yapın, kahvaltıda bile salata yapabilirsiniz. Ben yapıyorum bazen rokayı elimle bölüp atıyorum kaseye, üzerine kiraz domateslerden doğruyorum, beyaz peynir koyuyorum, limon, zeytinyağı, az tuz. Evde varsa ceviz de atıyorum. Mis gibi.
Bebekte gelişim geriliği olabilir veya geç döllenme olmuş olabilir. Başka bir doktora daha danışın ve en önemlisi beslenmenize dikkat edin.Kızlar bıktım artık resmen yemek hazırlayıp bulaşık yıkamaktan. 21 haftalık hamileyim sürekli açım. Hiç doymuyorum ama hiçbişeyde yemek istemiyorum. Sabah(11-12de) ekmekle kahvaltı yapmayi sevmiyorum poğaça felanda kim yapacak havada buz gibi. Öyle aç durduğum oluyor bazen sadece bi öğün yemek yediğim oluyor. Yemediğim zamanlarda çookk acıkıyorum ama. Kızım da var 1 buçuk yaşında ona azar azar corba yemek yapiyorum yediği kadar ama asla kendim yemek istemiyorum. Kalkıyorum ev temizliyorum kızıma bişeyler vs ama kendime hazırlamaya sanki üşeniyorum resmen.
Ev yemeği özellikle salçalılardan tiksindim zorla yiyorum.
Kızlar kısaca açım ama canım istemiyor kendime uygun yiyecek şeyler bulamıyorum sanırım.bugün öğlen eşimle dışarda yedik daha onla duruyorum karnımda acıktı ama ne yiyicem diye düşünmekten tansiyonum düştü. Zaten kızım sağolsun bulaşık bile yıkatmaz ortalığı yıkar buda etken.
Bebeğim 21 haftalık ama 18 de görünüyordoktora söyledim hiç umursamadı normal dedi hafta arası açılırsa sıkıntı olurmuşmuş. Kızlar napicam böyle ya vitamin felan mı yazdırmalıyım ki
Tavuğu julyen doğra az yağda kavur. Kenara al. Sonra havuç kirmizi/ yeşil biber pırasa kabak gibi sebzeleri aynı yağda çevir. Seviyorsan biraz soya sosu veya balzamik sirke ekle sevmiyorsan gerek yok. Sonra tavuğu ekle karıştır biraz. Yanına ister pilav ister makarna fıstık gibi öğün. Ya da tavuğu hasla marul ve istediğin sebzeleri doğra üzerine zeytinyağı tuz limon mis gibi öğün. Et yemeği seviyorsan eti julyen doğra kavur üzerine soğan ekle kavur. Seviyorsan hardal ekle bir bardak suyla hasla. Sonra mantar ekle kavur biraz krema sonra mmmhh. Evde tavuk döner hazırlayabilirsin veya hamburger tabi ev yapımı köfte ile sandığından çok daha pratik oluyor salçasız çok tarifim var fırın yemeği vs. Mesela tavuk baget al baharatlayip tencerenin dibine dose üzerine ikiye bölünmüş baharatlanmis patates az sarımsak çok az su ekle kısık ateşte pişir.
Aaa olur mu, bebek her şekilde sizin kaynaklarınızı kullanarak beslenir ama bu sefer de sizin kaynaklarınız tükenir. Dişleriniz çürür, demir eksikliği olur vs., vitamin takviyesiyle olacak iş değil. Besinlerden gıdanızı almanız gerekir.
Kış geldi, bol bol balık yiyin hem de çok faydalı. Dip balıklarını fazla tüketmemeye çalışın sadece. Balıkçınıza ayıklatın, dolaba kaldırın. Ben geçen bir markette çok ucuza balık buldum, birkaç kilo aldım temizlettim, dolaba kaldırdım. Dün balık yapmıştım mesela, taze gibiydi tadında hiç değişiklik yoktu. Soslu makarna yapın çok basit, çeşit çeşit yapabilirsiniz. Mesela ben bugün domatesli, fesleğenli makarna yaptım. Yanına da dolaptan köfte kızarttım. Dolapta köftem olur her zaman. Çorba yapıyorsunuzdur çocuğunuza, onunla beraber siz de içiverin bir kase sıcak sıcak. Salata yapın, kahvaltıda bile salata yapabilirsiniz. Ben yapıyorum bazen rokayı elimle bölüp atıyorum kaseye, üzerine kiraz domateslerden doğruyorum, beyaz peynir koyuyorum, limon, zeytinyağı, az tuz. Evde varsa ceviz de atıyorum. Mis gibi.
Ne zaman canım birşey yemek istemezse patates başlayıp bol kaşar peyniriyle karıştırıp ev kunpiri yapıyorum. Tavsiye ederim :) hem çok basit hem de lezzetli^^
Ayrıca her yediğini çıkarttığı, hicbirsey yiyemedigi için hamileyken kilo veren, 9.ayda hamilelik kilosundan 3-4 kilo fazla kiloyla doğum yapan bir kuzenim var.
Gayet de sağlıklı maşallah çocuğu. Bazı hamilelikler hepten böyle geçiyor, napacan^^
Kızlar bana okadar yardımcı oldunuz ki çok teşekür ederim ya cidden çook ihtiyacım varmış bu tariflere kendime yeniden yemek düzeni oluşturuyorum valla nerdeyse hepsini okurken canım çekti normal şartlarda aklıma yemek gelince daralıyodum tarifler bi harikaHalsizlikle ve isteksizlikle akşama yemek olayı gözünüzde çok büyüyor sanırım. Hamilesiniz ve bebeğiniz var. Tam teşekküllü sofra kurmanıza gerek yok. 2 çeşit, Pilav yemek yapabilirsiniz. Ya da çorba balık yapabilirsiniz.
Kışın balık hem besleyici, hem pratik.
Tavsiyem haftalık menü oluşturun kendinize. Ben mesela çarşamba günümün yemeğini Pazartesi’den belirledim. Alışverişini yaptım. Yarına ne yapacağımı düşünmeden, sabahtan yapıp kenara koyacağım.
Eğer menünüz belli olursa, alışverişini bir günde yapar, hafta boyunca yorulmadan yemeklerinizi yapar koyarsınız.
Köfte yapıyorsanız, iki katı malzemeyle yapın. Yarısını dolaba atın, et yapıyorsanız fazla yapın. Birazını küçük kaplarda, ya da poşette buzluğa atın. Kurufasulye, nohut yapınca içine atın. Daha lezzetli ve besleyici olur. Nohut yapıyorsanız, fazla ıslayıp, haşlayın. 1 su bardaklık ölçüde poşetlere koyup buzluda atın. Sonra yoğurtlu nohutlu, köfteli, ya da mantılı çorbalar yapın. Hem besleyici, hem pratik olur.
En önemlisi menü hazırlamak. Diğer günün yemeği en az bir gün önceden kafanızda hazır olursa, sabahtan yapar. Gün içinde tüketebilirsiniz.
Çok acayipsinizKızlar bıktım artık resmen yemek hazırlayıp bulaşık yıkamaktan. 21 haftalık hamileyim sürekli açım. Hiç doymuyorum ama hiçbişeyde yemek istemiyorum. Sabah(11-12de) ekmekle kahvaltı yapmayi sevmiyorum poğaça felanda kim yapacak havada buz gibi. Öyle aç durduğum oluyor bazen sadece bi öğün yemek yediğim oluyor. Yemediğim zamanlarda çookk acıkıyorum ama. Kızım da var 1 buçuk yaşında ona azar azar corba yemek yapiyorum yediği kadar ama asla kendim yemek istemiyorum. Kalkıyorum ev temizliyorum kızıma bişeyler vs ama kendime hazırlamaya sanki üşeniyorum resmen.
Ev yemeği özellikle salçalılardan tiksindim zorla yiyorum.
Kızlar kısaca açım ama canım istemiyor kendime uygun yiyecek şeyler bulamıyorum sanırım.bugün öğlen eşimle dışarda yedik daha onla duruyorum karnımda acıktı ama ne yiyicem diye düşünmekten tansiyonum düştü. Zaten kızım sağolsun bulaşık bile yıkatmaz ortalığı yıkar buda etken.
Bebeğim 21 haftalık ama 18 de görünüyordoktora söyledim hiç umursamadı normal dedi hafta arası açılırsa sıkıntı olurmuşmuş. Kızlar napicam böyle ya vitamin felan mı yazdırmalıyım ki
Çok güzel yemek siteleri var onlara bakın sık sık o kadar güzel tarifler var ki. Ben de hep oralardan öğreniyorum site adı yazmak doğru olur mu bilmiyorum yazmayayım kısaca nyt diyeyim anlayan anlar. Telefon uygulamaları da var bu sitelerin. Bence çok işinize yarar. Instagramdan falan da bakabilirsiniz.Kızlar bana okadar yardımcı oldunuz ki çok teşekür ederim ya cidden çook ihtiyacım varmış bu tariflere kendime yeniden yemek düzeni oluşturuyorum valla nerdeyse hepsini okurken canım çekti normal şartlarda aklıma yemek gelince daralıyodum tarifler bi harika
su feslegenli domatesli sosun tarifini almaya talibim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?