Yemek derdi ömrümü yedi.

bulantıdan yemek yiyemediğim dönem makarna yoğurt rahatlıkla tüketebiliyordum. sossuz sade yapın bol yoğurt dökün, üstüne tereyağı pul biber yakın. mis gibi işte.

Aaa olur mu, bebek her şekilde sizin kaynaklarınızı kullanarak beslenir ama bu sefer de sizin kaynaklarınız tükenir. Dişleriniz çürür, demir eksikliği olur vs., vitamin takviyesiyle olacak iş değil. Besinlerden gıdanızı almanız gerekir.

Kış geldi, bol bol balık yiyin hem de çok faydalı. Dip balıklarını fazla tüketmemeye çalışın sadece. Balıkçınıza ayıklatın, dolaba kaldırın. Ben geçen bir markette çok ucuza balık buldum, birkaç kilo aldım temizlettim, dolaba kaldırdım. Dün balık yapmıştım mesela, taze gibiydi tadında hiç değişiklik yoktu. Soslu makarna yapın çok basit, çeşit çeşit yapabilirsiniz. Mesela ben bugün domatesli, fesleğenli makarna yaptım. Yanına da dolaptan köfte kızarttım. Dolapta köftem olur her zaman. Çorba yapıyorsunuzdur çocuğunuza, onunla beraber siz de içiverin bir kase sıcak sıcak. Salata yapın, kahvaltıda bile salata yapabilirsiniz. Ben yapıyorum bazen rokayı elimle bölüp atıyorum kaseye, üzerine kiraz domateslerden doğruyorum, beyaz peynir koyuyorum, limon, zeytinyağı, az tuz. Evde varsa ceviz de atıyorum. Mis gibi.

Ne zaman canım birşey yemek istemezse patates başlayıp bol kaşar peyniriyle karıştırıp ev kunpiri yapıyorum. Tavsiye ederim :) hem çok basit hem de lezzetli^^
Ayrıca her yediğini çıkarttığı, hicbirsey yiyemedigi için hamileyken kilo veren, 9.ayda hamilelik kilosundan 3-4 kilo fazla kiloyla doğum yapan bir kuzenim var.
Gayet de sağlıklı maşallah çocuğu. Bazı hamilelikler hepten böyle geçiyor, napacan^^

Canım bu haftalar bebek için çok önemli. Seni çok iyi anlıyorum; çünkü bende öyleyim.
Açım ama ne yemem gerektiğini bilmiyorum; hiçbirşeyi canım istemiyor. Ben aç durmuyorum ama.
Hiçbirşey yiyemezsem bile; muz yiyorum süt içiyorum meyve yiyorum. Sende öyle yap. Doktorun vitamin yazmadı mı sana? Ben günlük 5 adet hap içiyorum. D vitamini, folik asit, Demir, kalsiyum, magnezyum.
Seninde kullanman gerekiyor çünkü birsüre sonra yetmiyor; bebek çoğunu aldığı için. Halsizlik başlıyor. Mutlaka takviye almalısın.

Halsizlikle ve isteksizlikle akşama yemek olayı gözünüzde çok büyüyor sanırım. Hamilesiniz ve bebeğiniz var. Tam teşekküllü sofra kurmanıza gerek yok. 2 çeşit, Pilav yemek yapabilirsiniz. Ya da çorba balık yapabilirsiniz.

Kışın balık hem besleyici, hem pratik.

Tavsiyem haftalık menü oluşturun kendinize. Ben mesela çarşamba günümün yemeğini Pazartesi’den belirledim. Alışverişini yaptım. Yarına ne yapacağımı düşünmeden, sabahtan yapıp kenara koyacağım.

Eğer menünüz belli olursa, alışverişini bir günde yapar, hafta boyunca yorulmadan yemeklerinizi yapar koyarsınız.

Köfte yapıyorsanız, iki katı malzemeyle yapın. Yarısını dolaba atın, et yapıyorsanız fazla yapın. Birazını küçük kaplarda, ya da poşette buzluğa atın. Kurufasulye, nohut yapınca içine atın. Daha lezzetli ve besleyici olur. Nohut yapıyorsanız, fazla ıslayıp, haşlayın. 1 su bardaklık ölçüde poşetlere koyup buzluda atın. Sonra yoğurtlu nohutlu, köfteli, ya da mantılı çorbalar yapın. Hem besleyici, hem pratik olur.

En önemlisi menü hazırlamak. Diğer günün yemeği en az bir gün önceden kafanızda hazır olursa, sabahtan yapar. Gün içinde tüketebilirsiniz.

Ben kendi yaptıgım yemeklerden çok az yiyorum içim almıyor niyeyse,annemgilde olunca gayet yiyorum bende 14+3 hamileyim iştahsızlık vardi aşırı neyseki şimdi daha iyiyim bende yumurta yiyemiyorum,tavuk çok çok az tüketiyorum. Ama hergun 2 peynir çubuğu yiyorum 10 tane badem falan

Ay çok teşekkür ederim canimm benim .benim birazda kendimi zorlamam lazım sanırım, ya anlamyorum ki haftalık markete gidiyoruz mesela en az 300-400 tutuyor ondan haric esim her aksam bişeylerle geliyor ama ben gidip hazir şeyi tabağa koyup yemekten acizim midemde iyice küçülmüş bi tabağı zor bitiriyorum ama ne hikmetse açlıpı acayip hissediyorum yani kalksam yiyicem, zaten 2-3gün sonra da başlıyorum evde hiçbişey yok yapacak bişey yok demeye

su feslegenli domatesli sosun tarifini almaya talibim

Bir ara midem acayip bulanıyordu her şey ya aşırı kokuyor yada yağlı geliyordu o ara yoğurtlu makarna yiyebiliyordum sadece iyi geliyordu
Kızınıza yerse beraber yapabilir onunla yiyebilirsiniz
Yada Kızınıza yaptığınız çorbanın miktarını fazlalaştırıp kendinizde o çorbalardan yiyebilirsiniz

Sabah kahvaltı ekmek istemiyorsanız domates salatalık haşlanmış yumurtayla kahvaltı edebilirsiniz
Yada öğlen için değişik salatalar yapabilirsiniz bu kadar uzun süreler aç kalmak normal insana bile aşırı zararlı siz hamilesin üstelik
Ayrıca bu durum hamilelikten sonra daha fazla kilo almanıza bile sebep olabilir çünkü metabolizmanız bozulabilir
yine aç kalacağım korkusuyla aşırı yemenize sebep olabilir

Şimdi aklıma geldi gün kurusu kayisi alın yumuşak ve tatlı olur arasına ceviz doldurun çok güzel yeniyor. Kahvaltıda ara öğünde... Balık çorbası yapın bol bol limonu da basın süper oluyor benim ufaklık kase kase içiyor. Kısaca tarifi de yazayım. Herhangi bir iri balığı hasliyoruz yarım palamut olur levrek olur dil balığı vs fark etmez. Ayrı tencerede soğanı kavurup bir kaşık un ekliyoruz sonra minik minik dogradigimiz patates havuç ve kereviz ekleyip balık suyunu koyuyoruz. Yumuşayınca balığı didikleyip ekliyoruz tuz baharat ve limon ekle hasla. Sut veya kremaya bir yumurta sarısı ekleyip karıştırıyoruz çorbaya koyuyoruz bir taşım kaynıyor.

Bebekte gelişim geriliği olabilir veya geç döllenme olmuş olabilir. Başka bir doktora daha danışın ve en önemlisi beslenmenize dikkat edin.

Kızlar bana okadar yardımcı oldunuz ki çok teşekür ederim ya cidden çook ihtiyacım varmış bu tariflere kendime yeniden yemek düzeni oluşturuyorum valla nerdeyse hepsini okurken canım çekti normal şartlarda aklıma yemek gelince daralıyodum tarifler bi harika

Çok acayipsiniz
Karnınızdaki bebeği nasıl düşünmezsiniz
Kendime uygun yemek bulamıyorum ne demek
Ben de hamıleyım
Hamile kalana kadar ağzıma yumurta sürmedim tiksine tiksine Bebek için yiyorum
Sürekli dengeli besleniyorum
Günde 10 saat çalışıyorum akşam eve gelip birgün sebze bir gün et bir gün balık hazırlıyorum
Çorba salata yoğurt ve günde 3 porsiyon hergğn değişik meyve yerim
Ara öğünlerde süt yogurt kuruyemiş
Biraz aksatsam içim acır bebeğe sağlıklı seyler veremiyorum diye ...

Çok güzel yemek siteleri var onlara bakın sık sık o kadar güzel tarifler var ki. Ben de hep oralardan öğreniyorum site adı yazmak doğru olur mu bilmiyorum yazmayayım kısaca nyt diyeyim anlayan anlar. Telefon uygulamaları da var bu sitelerin. Bence çok işinize yarar. Instagramdan falan da bakabilirsiniz.

su feslegenli domatesli sosun tarifini almaya talibim

Hehe tabi vereyim, cidden güzel oldu. :) 3-4 çorba kaşığı zeytinyağına 3 diş sarımsağı rendeleyip attım kavurdum. Onlar biraz kavrulunca dolapta yazdan rendelediğim domatesler vardı, onlardan koydum. Yani yaklaşık 3-4 büyük domates rendesi kadardı onlar da. 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı şeker koydum domateslerin asitini dengelesin diye. Tuzunu karabiberini ayarladım. Taze fesleğenlerin de yapraklarını incecik doğradım, sosun altını iyice kıstım ekledim. Sonra haşladığım makarnaları sos tenceresine attım. Biraz pişirdikten sonra altını kapattım, 3-5 dakika dinlendirdim. Tabağa alınca üzerine kenarda kalmış minnak fesleğen yapraklarını koydum süs olsun diye, azıcık zeytinyağı gezdirdim, en son biraz da peynir rendeledim. Gönlümden geçen parmesandı ama eski kaşarla idare ettik napalım ehehe. Ama tam bir gurme makarnası oldu, o kadar söyleyeyim.

Allahım yorumları okuyamayacağım daha fazla.hepsini istedi canım!!!Bir iştahlı hamile benim herhalde.dün canım bir sey çekti diye 2 saat mutfakta uğraştım.öyle bir iştah bendeki!!!

Canım başlarda ben de peynir ekmekle geçiştiriyordum.midem çok almıyordu.halsizlik falan oluyordu.ama artık bebişler büyüyor.senden illaki alır ama yediğinden de alacaktır.benimki karnım acıkınca vurup duruyor karnımda aç kalamıyorum artık ben mesela.kendini zorla yine de bir seyler ye.

Et suyuna kemik suyuna çorba yap mesela mercimekli erişteli nohutlu bir çorba.bol vitaminli.brokoli yap sarımsaklı yogurtla karıştır ye.kısır yap.bulgur pilavı yap.et yiyemiyorsan karışsın arada diye lahana sarması ya da patlıcan yap şöyle ekşili.balık +salata yap.şimdi marketler bile pişiriyor balıgı sipariş ver 20 dk da hazır.yanına roka bitti gitti.

Bir arkadaş söylemiş süt muz bal karıştır demiş.onu da duydum bebeğe kilo aldırıyormuş.bir dene istersen.

Bebek aç oldugu için size açlık hissi ondan olsa gerek lütfen bebişinizi aç bırakmayın onun organlarının geliştiği zaman bu zamanlar onun için sağlıklı vitaminli besinler yeyin Rabbim sağlıkla bebeğini kucağına versin amin

Yemeklerini kesinlikle akşamları yap eşin çocukla ilgilenirken sende çıkar aradan yemeği...
Çocuk küçük hergün evde çorba olması lazım ve karnımdaki bebek içinde çok gerekli sağlıklı besinler onları düşünerek kendini yemeğe zorla...
Çorbanın yanına kıymalı domatesli makarna yap fırına tavuk patates at tam mevsimi balık at fırına yeşil mercimek yemeği yine kolaydır gibi gibi şükür Rabbimin nimetlerine...

Ben yemek yapmak istemeyince tel den sevdiğim film dizi açıp yapıyorum 2 günlük yemek çıkmış oluyor aradan

Zorla yiyeceksiniz. Dogumdan sonra da o vucut size lazim. Yoksa halsiz dusersiniz. Her gun 1 yumurta 1 bardak sut 1 bardak yogurt 2 meyve mesela en az yemelisiniz. Bebegin de sizin de ihtiyaciniz var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…