Yemek derdi ömrümü yedi.

Ben hamileliğim boyunca hiçbir şey yiyemedim. Kalsiyum hapı , vitamin hapı ve balık yAğı ( möller) içerek yaşadım. Bebeğimde gayet sağlıklı doğdu. Bence doktorunuza mutlaka kalsiyum hapı ve balıkyağı yazdırın .

Çocuk sizin kaynaklarınızdan besleniyor aslında, aç kalsanız bile o aç kalmıyor yani. :) Ama işte zararı size oluyor, bebek vücudunuzdaki bütün kalsiyumu çekerse ve siz ekstra kalsiyum takviyesi yapamazsanız dişleriniz çürüyor gibi. Anneler aslında dengeli ve sağlıklı beslenerek yatırımı kendilerine yapıyorlar, yapılmalı mı? Kesinlikle.

Bir de meyvelerden yardım al
Mesela çalışan insanların sabah kahvaltısı bir muz olur genelde
Çoğu kabızlık yapar ama mesela sabah canın bir şey istemiyor hemen at ağzına bir muz arada portakal mandalina elma
Çabuk uğraştırmayan bir öğün olur

Evinde sürekli yoğurt ayran bulundur mesela acıktığında hemen bir bardak ayran bir kase yoğurt ne bulursan
Hem doyurucu hem kalsiyum içeriyor

Keske bende yemek istemesem :) Hamileyken tam 35 kilo aldım duvarları yiyecektim nerdeyse . Hamileliğin verdiği yorgunluk belki de yemek yapmana engel oluyordur. Ben yemek yapamayınca dışardan söylerdim canım ne istiyorsa.
35 mi hay masallah ben 20 kilo aldım diye kendimi yiyordum

Süt ürünleri seviyor musunuz ?
Eğer seviyorsanız kendiniz evde yoğurt ve kefir mayalayabilirsiniz.
Sonra yulaf ezmesi alın marketten başlangıç için eti lifalif olabilir.
Geceden bir kaba yoğurt yulaf muz ceviz karıştırın iyice sabaha kadar şişer yulaf sabah afiyetle yiyin çok güzel oluyor tadı.
Akşamları bile yiyebilirsiniz.
Içine ne isterseniz koyabilirsiniz nar hurma vs.

35 mi hay masallah ben 20 kilo aldım diye kendimi yiyordum
Hayatım duvarları yüyecektim diyorum gerisini sen anla , aksam yemegi yapınca kocam gelmeden hepsini yiyip kalkıyordum :) Geri vermesi zor oldu ama yani iyi bişey değil damacana gibiydim, son zamanlar yere oturunca yuvarlanarak kalkıyordum

Vitaminle hamilelik yürümez. Ablama et suyu icirmistik et yemediği icin. Alternatif bul ama hapla olmaz

Yapmayın ama nolur, hem bebek için hem kendi sağlığınız için düzgün beslenmek zorundasınız. Şimdi tam mevsimi kağıtta balık, karnabahar salatası, havuç turp salatası gibi hafif pratik şeyler yiyebilirsiniz. Ceviz,fındık,badem en azından günde bir avuç atın ağzınıza. Yoğurt mayalayın kendinize, meyva yiyin elma,ayva vs... bebek vitamin depolarınızı kullanır, doğum sonrası çok sıkıntı çekersiniz yapmsyın. Hem bebek hem de kendiniz için gayret edin

Benimde hamileyken bebeğim küçüktü.Doktorum ayran,bulgur,tahin ,pekmez bebeğe kilo aldırır demişti.Bol bol da yeşillik.

Sağlıklı beslenmek zorundasınız lütfen böyle olur mu hiç? Öğün atlamak çok daha kötü oturun süt için yoğurt yiyin çorba mesela yumurta yani illa bir şey yapmak lazım değil yumurta yiyin mesela ama beslenin olmaz böyle

Yemen lazim valla zorla kendini.. cok yemen gerekmez ama cesit iyidir.. 1 ogun ne ya? Yazik degil mi kizim karnindakine?

Ben son gebelikte yiyemedim.. 1 dilim ekmek yesem dunyayi yemiscesine sisiyodu midem almiyodu. Allah midesinde kelepce olanlara yardim etsin. Yemek istiyodum ama yiyemiyodum..belkide bu yuzden dogum sonrasi direnc berbatti.. kilo kaybida olunca vitamin kaybettim vs. Takviye yaptim bi ara simdi ara ara aliyorum. Sen guclu olacaksinki cocuklarina bakacaksin

Yani hadi şimdi üşendin tiksindim die lohusayken napcan hadi bebenin gazı vardı uyuyamadın o günlerde mi aç kalıcan sütün gider yemezsen içmezsen ayrıca kuruyemiş günlük süt muz kaşar ye bak o ay nasıl ilerlemişsin düzenli yemeğini ye

Rica ederim canim bende aynen senin gibiyim cok acıktım cok acıktım diyip bir dürümü bitiremiyorum ayni seyleri inan bende yaşıyorum . Bebegini insallah saglikla kucağına alırsın

Yemedikçe yemezsiniz 3 hafta gerilik şimdilik sıkıntı yaratmazsa da çokta iyi bişi değil, yazık değil mi o yavruya ya?

Karnındaki için yiyeceksin derler büyüklerimiz, dışarda yedim canım istemiyo diye aç aç durulur mu?

Patates ye, pilav ye, meyve ye, salça mı tüm yemeklerin başı sanki? Tamam sağlıklı değil saydıklarım belki ama aç durmak bebeğin geriliği falan bunlardan iyidir.

Hamileyken canım istemiyor deme liksumuz olmuyor iste. Hem siz çekersiniz hem bebeginiz. Izgara türü şeyler yapın ya da yaptırın.

Bir yumurta haslayin bir bardak sut en azindan biraz peynir.
Arada biraz yogurt kiziniz yiyordur onunla yiyin.
Yesil mercimek corbasi bulgur pilavi salcasiz terbiyeli haslama vs.
Ceviz findir kuru incir gibi seyler.
Kızinizin meyve saatinde hoop 1 2 tanede kendinize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…