Yemek derdi

Çok kaba ve açgözlü biri olarak canlandı eşiniz gözümde. Biraz fedakarlık edip bir gece bulgur pilavı yese, bir gün salatasız otursa sofraya ölmez herhalde? Bu kadar seviyorsa da kendi yapsın oh mis ne kavga ne gürültü. Yemekçi ablayla kavga etmek nedir yahu.

e corbasız salatasız pılavsız yemek mı olur esınızın guzel bı beslenme seklı var bence

1 cay bardagı pırınc 1 cay bardagı bulgur pılavı yapıp
8 dal marul ıle tadımlık mevsım salatası veya 1 kucuk kase suzme sarımsaklı yogurda kerevız ya da havuc rendeleyıp ustune dovulmus cevız serpıp meze yapıp
yanına bı fırında tavuk patates yakısır mesela ...
ve herhangı bır corba

Salatasiz sofraya ben de oturmam o benim damak tadimdir. Gittigim her restaurantta lokantada da yaptırırım ama iki kisiye evde o kadar cesit yemek pismez gunah. İkiye indirin en azindan ya da burdaki arkadaşların dedigi gibi pilavı çorbayı iki günlük yapın

Maddi durumunuz nasıl bilmiyorum çok ütopik bir fikir olabilir ama acaba gerçekten eli lezzetli olan bir hanım teyze mi tutsaniz acaba.benim bir komşu teyzem vardı birinin evinde sadece yemek yapar gelirdi.sarmasi,dolmasi,icli koftesi,mezesi,çorbası,salatası ,ana yemeği.bayada güzel şeyler yapardi.ama temizlik filan yok.haftada iki gün gelse baya rahatlarsiniz.

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin
Valla ne pişirirsem onu yiyor ev ahalisi.
Arada sebzeyi fazla yapmışsam bu haftada hep ot yedik muhabbeti dönmüyor desem yalan ama asla buda olsun şuda olsun durumu olmaz bizde.
Balık yada et pişecekse çorba+salata yaparım. Etin yanına pilav yerine püre +salata yaparım genelde standarttır.
Sebze yemeğine pilav yada makarna yaparım çorba yapmam çoğu zaman ama yoğurt yada cacık koyarım.
Bizdede tatlı sorun maalesef.
Muhakkak bir tatlı isteniyor yemekten sonra. Ben yapmasam abur cubur yiyorlar bu sebeple tatli muhakkak bulundururum,içinde ne olduğunu bildiğim şeyi yesinler diyerek
Bende genelde hafif sütlü tatlı,kendi yaptığım puding yada pudingle bisküvili pasta yaparım. 3 -4 gün yenir. Haftada 2 kez tatlı yapiyorum yemesemde bu standarttır.
Yerinizde olsam çorbayı iki günlük yaparım.
Salata konusunda da yiyorsa şayet yoğurtlu tarator tarzı bulundururum evde,2 gün yenir her gün doğramaktansa.
Yada haftalık yeşillikleri alıp yıkayıp kurulayıp kaldırabilirsiniz,salata yapacağınız zaman alıp kesip kullanırsınız.
Bulgur pilavı konusunda ne denir bilemedim. Her günde pirinc pilavi yenmez ki. Sağlıklı değil yani. Ben sadece kuru fasulyenin yanına yapıyorum pirinc pilavı. Onun dışında pek yapmıyorum.

1 haftadır yemek yapmıyorum evde :olamaz::olamaz::olamaz:

eve gidiyorum ya eşim hazırlamış oluyo yada bugün tost mu yapsaaak :KK22:diyorum
bazen cidden insanın içinden gelmiyo yemekle falan ugrasmak:kahve:

Esim oyle degil de ben oyleyim.
Hayatta atiyorum kiymali makarna yapip hadi yemek bu diyip oturamam sofraya,
Salata, cacik, tursu olacak, yanında corbasi ya da zeytinyagli sebzesi olacak,
Tavuk ya da et yaptiysam mutlaka salata pilav patates olacak...
Diger turlu cidden doymuyorum ve keyif de alamiyorum yemekten. Ayrica saglikli da bulmuyorum.
Salatasiz yesem 1 yila kalmaz 100 kilo olurum, kasik kasik pilav ya da ekmek yerim cunku. Salata bastiriyor.
Ama madem siz bunlara ihtiyac duymuyorsunuz esinizle bir orta yol bulun. Haftasonlari birlikte cok genis menuler hazilayin mesela, ama haftaici gunde 2 cesitle anlasin.

Kızlar 3 senelik evliyim çocuğum yok yemek yapmayı evleninceöğrendim sorunum şu eşim hiç bişekilde bulgur pilavı yemiyo hep pirinç yiyo ben de prinç yemiyorum ama yine de onun dediğiniyapıyorum ve iyice kilo aldım bana diyo ki her akşam hembulgur hem prinç yap diyo bide her akşam hem salata hem çorba hem ana yemek hem pilav istiyo belki komik gelecek ama artık iyice asabım bozulmaya başladı ofiste yemekçi ablayla da ile de sürekli tartışıyor kadın bigün salata yapmasın olay oluyo ay iyice sinirlendim kv bekarken su bile koymazdı önüne bana gelince böle sizin de eşleriniz böyle mi bana bi akıl verin
Çüşşş afedersin de bu ne böyle tabldot usulü bi yerle anlaşın bari eşin her akşam orada yesin gelsin

Her gün pilav yerseniz yakında kolesterol şeker kalp coşar sizin

İstediğin bir şey var mı diye sorarım ama bilirim ki ne olsa yer yalnız çorba çok sever hangi yemeğin yanında olsa vazgeçilmezi, bende salata tarzı severim ve her ikisinden de mutlaka olur.Benim yemek kültürümde sorunlu 3 çeşit ille de olacak az da olsa.Çayın yanında bir şeyler de olur.
Her gün pilav istiyorsa sizde biraz fazla yapın diğer güne de sarksın böylece her gün pilav yapmak dert olmaz.

Bende gennellikle onun sevdiği şeyleri sevmem .
ikimizin sevdiğinden de azar azar yapıyoruz.
Hafta 1 - 2 kere

Benim esim cok sukur onune ne konursa yer. O konuda problemim olmadi ama ben ona ragmen yapacak yemek bulamiyorum. Sizin isiniz daha da zor.

Hergün hem pilav yemek hem salata corbası vs yapınca bitmiyor. Ben acık adı haftada bir iki akşam böyle dediğin sofradan kuruyorum geri kalan günler bi önceki günden kalan bir de taze olmak üzere iki yemek oluyor. Hergün pilav yok. Zaten pirinç seker bakımından cok zararlı sürekli yenmez. Eşiniz istiyorsa bilemiyorum tabi

Salatayı bende çok severim. Her şeye de yakıştırıyorum. Ama pilavı her şeyle nasıl yiyor? Sebze yapmıyor musunuz hiç? Yada balık? Sabahtan söyleyin yapacağınız yemekleri. Yeni yeni yemek yaptığınız için heralde, tarzın dışına çok çıkmak istemiyor.

benim kocam boğa burcu
yemek yetiştiremiyorum eve
ben de çalışlıyorum ama benim eşim seninki gibi değil
önğne ne koysam yer ses etmez
benim eşim de evliyken sorun cıkarırmıs evde begenmediği yemek olunca
şimdi çalıştıgım için destek olur
ben de pirinç pilavı sevmem , yemek de
eşim sever
ben yapmayı da beceremem
ben beceremeyınce o devraldı pirinç pilavını o yapar
ben de bulgurcuyum

evde pirinç pilavı olunca ben pilav yerıne yıyebileceğim baska bırsey pişiririm kendime
illa pilav yemek zorunda mısınız mesela?

eşime etli nohut pişirince ben yemem o aksam ıcın kendıme pırasa vs yaparım
illa aynı seylerı yemek zorunda değilsiniz

çalışıyorsanız yemek konusunda eşinizden destek alın
ben bazen hiç yemek yapmam makarna ile geçiştiririz
yüzmeye gidiyorum haftada iki gün iş çıkısı eve gec giderim eşim kurar sofrayı o günler
en kötü kahvaltı hazrlar

siz de böyle yapın
illa çorba istiyorsa verin pişirsin
siz de o ara salata yapın
bizde durum böyle
eşim de corba ister tamam sen yap madem derim yapar
siz de alıstırın güzellikle ama kavga ile değil

Bide ekmek sorunumuz var hergün ekmek al diyo bana ya bidilim yiyo zaten bitmiyo diyorum onu at yerine yenisini al diyo ekmek atılır mı Allah askına
ekmeği neden eşin almıyor?
ben bozulmaya yakın ekmekleri posetlerim buzluga atarım
bir dilim ekmeği bilşe çöpe atmam
en kötü yemeklerın artan suyuna doğrar hayvanlara veririm

siz de bozulmaya yakın ekmeklerı buzluga koyup
haftasonu kahvaltıya kızartabilirsiniz tost makınasında

Gene diyette olanlar bana kizacakta :)))

O bayat ekmekleri kup kup dograyip firinda ya da tavada kitirlastir.. bi tepsiye diz.. uzerine ya doner yap ya da alip yay.. evde yaptigin kofte bile olur.. uzerine bi domates sosu kizarmis tereyagi.. ohhh al sana kebap.. mis gibi..

Buarada ekmegi dograyip tavada az zeytinyagi ile kitirlastirinca.. tanesiz corbalara cok guzel yakisiyo..mesela mercimek corbasinin icine atcan kasikliycan valla :)

Buarada bu aksamki menu nedir hanimlar deyiverinde bizlere ilham olsun :)

Üzgünüm ama eşiniz çok anlayışsız. Her gün her gün de on çeşit yemek olmaz ki. Arada bazen hastalık olur bir işiniz olur yapmazsınız da bi çorbayla bi salatayla geçiştirebilirsiniz yani ya da kahvaltılık koyar, tost filan yaparsınız ne olacak sanki. Robot değilsiniz ya.

Seven insan sevdiğine kıyamaz. Eşinizse bir çeşit eksik olsa bile size kızıyormuş. Bu hakkını nereden buluyor? İzin vermeyin buna.

3 yıllık evliymişsiniz, biz de 3.yılımızı dolduruyoruz, çocuk yok çalışmıyorum şu an. Bir salata yapılmadı diye kavga etmek ya da ekmeği tut at demek asla söz konusu olamaz... O gün hastayımdır bir sorun vardır mesela, yemek yapamadıysam kalkar beraber tost yaparız ya da dışardan söyleriz, en olmadı bir kase mısır gevreği yeriz. Kör boğaz iki lokmayla doyuyor zaten, yemek için kavga edilir mi ya... Allah o at dediği ekmeklere muhtaç etmesin...
Canım eşim de dışardan söyler o konu da kısmıyo ama ben dışardan yesin istemiyorum midesi ağrıyo sonra

Back
X