- 8 Ekim 2016
- 843
- 423
- 33
- Konu Sahibi Rengarenkkadin
-
Çok Düşkün olduğu bşy de yok aslında ama birçok şeye yemek değil bu diyoyemek olması için ne olması gerekiyomuş. et dışındaki yemekleri yemekten saymayan insanlardanmı
Bugün mercimek çorbası pilav bamya yaptım buna da bşy derse artık ne derim bilmiyorum canım . Köfte patatesi çok severim dedi diye yapmıştım atıştırmalık o dedi yanına çorba dışında ne giderdi ki sanki zaten tek içtiği çorba mercimekBiraz özenilmiş yemeklermi istiyor acaba.Sulu yemek pilav salata tarzi şeyler bekliyor olabilir
Köfteyi mühürle yani çok kızartma patetes dilimle kücük borcama 1 patates 1 köfte diz üzerine salçalı sos içine birazda tuz at ver fırına pilav salata bitti atıştırmalık değildir kızartmasıda birde böyle deneÇok Düşkün olduğu bşy de yok aslında ama birçok şeye yemek değil bu diyo( yahu köfte patatese insanlar bayılır o atıştırmalık bu diyo dün sinirimden oturup ağladım canım
Deneye deneye bulcam doğruyu canım çok teşekkür ederim. O kavgadan beri hergün abartılı yemekler yapıyorum şimdide neden ugrasıyosun yoruyosun kendini diyo. Ben de "sen canımı sıkma diye, beynim değil bedenim yorulsun daha iyi diyorum baya pişman ettim yani :)Köfteyi mühürle yani çok kızartma patetes dilimle kücük borcama 1 patates 1 köfte diz üzerine salçalı sos içine birazda tuz at ver fırına pilav salata bitti atıştırmalık değildir kızartmasıda birde böyle dene
Ne yapsam diye düşünmek bile yetiyo zaten canım ya . Çok özeniyorum her an evinde yemeği böreği olanlarabazen olur ya bende yaparım kızartma yanına pilav veya makarna olur kadınları makinemi sanıyorlar bazen canımızda istemiyor yapmak ben bir yemek yaptıgımda 2 gun gider 3. gune de kalırsa esim attırmaz yer
Cnm calısıp tabkızartma yaptıysan o yemektır bızım evde ha yaptın mı dıye sorarsa. Yanına ya et sote ya cıger sote yapmısımdır oyle sek vermemkızlar ne sıklıkta yemek yapıyosunuz? Benim eşim sözde ne olsa yerim falan der ama dün kavga ettik ve dedi ki düzenli yemek yapmıyosun! Mesela dün yemek yoktu! Ben de dün kızartma yapmıştım sarımsaklı yoğurtlu falan. E o neydi dedim kızartma yemek değilmiş . Sizce de bu yemek değil mi yemek değilse ne Allah aşkına ya
Dürüm fikri çok iyi canım ya hoşuma gitti muhakkak deniycem:) hem pratik hem lezzetli olur :)Cnm calısıp tabkızartma yaptıysan o yemektır bızım evde ha yaptın mı dıye sorarsa. Yanına ya et sote ya cıger sote yapmısımdır oyle sek vermem
Hergun yenı yemek yapıyorum sadece baklıyat yaptıysam yada çorbam ıkı gunluk olur. Bugun en gec saatım oldugu ıcın eve gıdıncr coger sote ve patates yapıcam yanına salata durume sarıcam lımonata yada ayran ıle ıkram edıcem
Tüm söylediklerin o kadar doğru ki canım. Annesi ev hanımı ve işin ilginç yanı tek yaptığı şey yemek. Ev temizliğine hiç özen göstermez mesela. Ama eşim annesindeki düzensizliği düşünüp beni temiz düzenli olduğum için takdir etmek yerine yemek konusunu önüne getirip yeriyo. Gerçi baya aştık bu sorunu ama yine de tamamen hallolmuş sayılmaz. Ne istediğini sorduğumda da bi cevap alamıyorum yemek olsun farketmez der hep , sonra da bu yemek değil der çok ilginç olabiliyolar galiba bazencanım evliliğimin ilk zamanları bende aynı sıkıntıyı yaşadım. kavga gürültü hakaret her kavgada önüme geliyordu yemek mevzusu diebilirim.
eşin muhtemelen ailesinden alıştığı gbi bir kaç çeşit yemek istiyor. ve yemekten kastı sulu yemekler. onlarında annesi ilk evlendiğinde belki yemek bile bilmiyorlardı. ama eşlerimiz kendilerini bildiğinde anneleride bu konuda epey tecrübelenmiş oluyorlardı. tabi şimdi eşin sendende öyle şeyler bekliyordur alıştığı düzen. aperatif fast food tek çeşit vsvsvs hiç bir yemeği yemekten saymıyorlar. onlar için yemek sulu olan yemek. mesela bezelye, barbunya, bamya, sulu patates köfte vs bunlar onlar için yemek. ama pilav makarna kızartma vs onlar yemeğin yanndaki ekler. bide yemeğine çorba ile başlarsan tam bir menü hazrlamış oluyorsun.
ama işte işin kötü tarafı eşlerin bunu kadınların yapması mecbur bişeymiş gbi söylemesi anlayışsız olmaları vsvs. bir karın diilmi makarnaylada doyar sadece kızartmaylada. önemli olan huzur. sende kızsada bağırsada lafta etse çok fazla dediğini yapma bence. sonra iice alışır hep bekler. ona her defasnda güzel bir dille aşıla. o da seni anlicak ve yeni düzenine alışacaktır. sabır...
Evet bızım oglan bayılıyorDürüm fikri çok iyi canım ya hoşuma gitti muhakkak deniycem:) hem pratik hem lezzetli olur :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?