Kızlar merhaba, çalıştığım kurumda yaşadığım bir sıkıntıyla ilgili görüşlerinizi istiyorum. Bizimle devamlı çalışmayan ama arada gelen bir çalışma arkadaşımla daha önce öğle yemeğine çıktık. (evli yanlış anlaşılmasın) Diğer arkadaşlarla da çıktık, ikimiz birlikte de. Ben daha önce semtteki pahalı restoranlardan birinde birkaç defa yemek yemiştim ve beğendim. laf arasında anlatmıştım, o ayda biraz aşırı kaçtığım için maaştan sonra gideriz demiştim. Kadın olsun erkek olsun diğer çalışma arkadaşlarımız da oradaydı ve şu da bir gerçek, o restorani pahalı buldukları için hiç gitmediler.
Neyse bununla yemeğe gittik, diğerlerini de çağırdık ama pahalı buldukları için gelmediler. Yedik bu arada kalkıp hesabı ödemiş verdiğim parayı da almadı sonrasında. ben de yarın tekrar gideriz ben öderim dedim. Mırın kırın etti, gelmedi ertesi gün. Bende akşamında çok geç çıkmama rağmen gidip buna yemeğe verdiğinden daha pahalı bir kitap seti aldım. Ertesi gün verdim, ödeşmiş olduk görüşümce. Sonra işi bu arkadaşları ile restoranı eleştirmeye, dalga geçmeye başladı. Konuşmanın üzerine girdim ortama. Neyse bu konuda iyi niyetliler diye üzerinden durmadan kapandı.
Aynı gün bu bana maaşı alınca giderim dediğim için senin durumun iyi değildi, o yüzden yaptım dedi. Ben orada öyle kaldım, çalışıyorum farklı kazançlarım da var, oradaki birçok kişiden iyi giyinirim, üstelik o hiç gidemedikleri restorana ayda 6-7 defadan fazla giderim. gerek yok durumum öyle kötü değil dedim. Sonra işte size şöyle ek gelir ayarlayayım mı? Şehir dışına çıkacaktım, para gerekli mi diye sordu? Senin ne haddine diye kızdım birkaç gün muhatap olmadım. şimdi de iki espri yaptım diye yüzüme bekmıyorsun diye laf etti bu sabah. Ne yapayım ben şimdi, acayıp sinir oldum.