- 3 Eylül 2013
- 938
- 847
- 123
- Konu Sahibi Ponciginannesi
-
Kaşığın tamamını ağzına mı tıkıyor çocuğunevham yapılacak birşey yok video da tamamen verdiği gözüküyor neden evham yapalim ? öyle olmasa neden konu acıyım ?
belki yemek kasıgı sıkıntı olmazdı ama dolu dolu veriyormuş buda tıkanıp püskürtmesine yol açmış şimdi yice tiskindiği için yemiyormuş ne yapmalı sonuç olarak ?
Tepkinin yemek kaşığıyla değil çocuğun ayıyla ilgili olduğunu düşünüyorum. O aylarda yemeklere karşı böyle tepkiler oluşabiliyor. Ne kadar iştahlı olsa da çocuk bor dönem en sevdiği yemeklere bile bu tepkiyi gösteriyor. Siz yine de tatlı kaşığıyla vermeye devam edin. Çorbanın yanında eline yem3kten hoşlandığı ve kendi oyalanabilecegi bir gıda daha verin. Salatalık, tam buğday ekmeği gibi.... O onunla oylanırken siz de bir yandan çorbayı içirin.Tecrübeli anneler bize yardımcı olursanız çok sevinirim yeğenim için açıyorum bu konuyu sizlere
annesi çalıştığı için 4 aydır bakıcı bakıyor evde kamera sistemleri var ama herşeyi en ince ayrıntısına kadar göremiyorlar. artık bir güven olduğu için de çok sık bakmıyorlarmış kadın birde uzaktan akraba ..
yiğenim iştahsız bir çocuk değil ve henüz 18 aylık olduğu için çorbasını hep tatlı kaşığı ile yer, yemeklerini küçük lokmalar ile yediriyor annesi.
2 aydır bakıcıda çorba içmemeye yarıda bırakmaya, püskürtmeye başlamış, ve sonuç iyice tiskinmiş sanırım..
ne yaparsa yapsın çorba içmiyormuş yeğenim, annesi tesadüfen öğreniyor ki çocuğa yemek kasığı ile içiriyormuş henüz çok küçük yemek kaşığı büyük gelir elbette kibakıcı kendi telefonundan videoya alınca anlıyorlar yemek kasıgı ile verdiği için, hem ağzını zorluyor hemde çok geldiği için tek seferde püskürtüyor kuzum.. sanırım çabuk bitsin diye böyle yaptı
malesef 2 aydır böyleymiş geç fark ettik.. bakıcının kendini savunması ise ; yemek kasığı ile de yiyebileceğini düşünmüştüm artık büyüdü demesi olmuş''
dün itibari ile bu yanlışı düzeltmeye çalışıyorlar yalnız çocugun tepkisi devam ediyor sizce ne yapmalı ?
evet çocuk belki yemek kaşığı ile yiyebilir ama dolu dolu verirse nasıl yesin tıkanıp püskürtüyormuş böyle cahillik olur mu
yiyebilir diye düşünmüş olabilir ama 2 aydır bu cocugun öyle yemediğini hiç mi görmüyor ki anlamadık gitti
Allah aşkına muhalefet olsun diye mi yazıyorsunuz. Her çocuğun durumu farklıdır. Sizinki tepki göstermemiş. Konu sahibi yeğeni icin tıkanıyor puskurtuyor ve tepki olustu diyor. Bu bakıcı 2 aydır kör mü yemek yerken bir sıkıntı olduğunu fazla geldigini fark etmemiş mi çocuk yutamıyor alistigindan fazla geliyor demek ki. Çabuk bitsin ya da daha çok yesin diye yapmış belli ki. yani sizin çocuğunuz normal kaşıkla içiyor diye her cocuga öyle mi verelim illa sizi mi örnek alalım. Benimki 21 aylık tatlı kaşığı ile rahat ediyor. Biraz empati.offffffffff valla bu kadar ark niyet düşünülür. ben de kızıma daha bir yaşındayken yapıyordum bunu neeeee varrrrrrrrrrr? sonra eşim dedi onla verme çocuğun ağzına rahat veremezsin dedi. halbuki gayet rahat içiriyordum ağzına kaşığı sokmuyorum ya!!! çorbayı tatlı kaşığına sığacak kadar alıyordum zaten. ama akıl edemedim. ayrıca çorbadan asla soğumadı. yumurtayı bayıla bayıla yiyen çocuğum tam 6 ay ağzına sürmedi farklı hiçbir şey yapmamama rağmen şimdi artık yemeğe başladı mesela. bu kadar da abartmayın ya. daha çok şeyi yemeyecek sonra birkaç ay sonra yemeye başlayacak. her seferinde dadıyı taşlarsanız olay yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?