Kadin evin bir kösesinde durup adami beklemiyor ki, çamasiri makineye atsin diye. Hani bu "beklemek" tabirini bence yanlis kullaniyorsun. O çamasirde evin bir sorumlulugudur. Evet çalisan birine tüm ev isi verilmez, hem iste, hem evde çalisilmaz dogru fakat buda demek degil ki tüm ev isleri evdeki kisinin olsun diye. O halde evdeki hizmetçi olur, çalisanda oh keyfi rahat sadece çalisip, evi otel gibi kullanmis olur.
Cünkü o evdeki kiside çalisiyor. Ancak evde çalisiyor. O evdeki kisininde cani sikildigi günleri var, yapmak istemedigi, yetisemedigi, .. Tipki o ise giden kisinin her gün is yerinde %100 performans sergilemedigi gibi. Ben demiyorum ki çamasir hep fix çalisan kiside olsun diye ancak bu örnegi niye kafanda bu kadar büyüttügünü anlayamadim.
Kadinlar 10 dakikada makinaya atabiliyorlarsa, erkeklerde pekala yapabilirler. Ha elbette bu kadin çalisirken, evde olan erkek içinde geçerlidir. Orta yolu bulmak önemlidir. Hani benim cevabim seninki gibi "aksama kadar evdeydin" olmazdi mesela. Cünkü aksama kadar evde döt büyütmüyor. Yada öyle birsey düsünüyorsan, baska sikintilar var demektir.
valla ben evde olunca öyle hissediyorum
akşama kadar evde döt büyüttüğüm hissim var
9 ay evde çocuk baktım bunun günde bir iki saati kendimi işe yaramaz hissetmem ile geçti
neyse bunlar benim kendi psikolojik sıkıntılarım
ama ben dışarıda çalışırken çamaşırı sabah evden çıkmadan makinaya atabiliyor eve geldiğimde asıp ya da makine ile kurutup yerine kaldırabiliyorsam 7/24 evde olan bir kişinin de bunu dışarıda çalışandan beklememesi lazım
ya da şöyle yazayım benim ev hanımı algım demode olabilir
benim ev hanımı algım sabah kalktı çocuklar okula eş işe gitti
evin hanımı da sallana sallana kahvaltı topladı, temizlik yaptı, tv izledi, hadi kitap okusun, örgü örsün ya da kendini geliştirmek için film arşivini tarasın, akşama doğru da ayy şimdi gelecekler ne pişirsem moduna düştü şeklinde
ben evde olsam böyle olurdum muhtemelen
evde zaman çok gibi geliyor bana, ben evde olunca sıkılacak kadar artıyor
o nedenle de akşama kadar evde olan birinin çamaşır için 10 dakikasının olamayacağını algılayamıyorum ve bu nedenle de yapılabilecek bir işin akşama kadar dışarıda olan birisine bırakılmasını doğru bulamıyorum
belki çocukluğuma inmek vs gerekir ama annem kadınların büyük çoğunluğunun çalışmadığı dönemde çalışıyordu
keza benim de çalışmadığım 9 aylık çocuk bakma sürecim dışında zaman yok bu nedenle ev hanımlığı konusunda da tecrübem yok
çevremde gördüğüm ev hanımları anneannem ve kayınvalidem
onların da zamanlarını verimsiz kullandıklarını, saatlerce aynı işi yapıp çok iş yaptıklarını ilettiklerini düşünüyorum