Yemek konusunda iyice saldin ??

Benim eşim işyerinde yoğun çalıştığı için evde yemeğini düzgün ister çorba olmasa bile ana yemek mutlaka olacak bazen dışarıda da yeriz hatta her hafta bir gün dışarıdan eve getirtiriz elimden geldiğince bende mutfakta birşeyler yapmaya çalışırım ama yapmazsam üstün körü bişey yaparsam eşim kızar yani bunun hizmetçilikle alakası yok diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
İstese boşanırdı, öyle asla boşanılmaz ekolünden gelmiyor benimkiler. İstemedi çünkü mutluydu.

Hayır diyorum ki kadına boşanıp başkasından çocuk yap demek haddini aşmak. Ne münasebet. O adamı seçmiş, eksisiyle artısıyla kabul etmiş evlenmiş. Sen dört dörtlük müsün, ben mükemmel miyim? Hepimizin var bir eksiği. Bu adamdan çocuk yapma demek hangimizin haddine?
Eşya mi eş bu kadar kolay mi bırakıp yenisiyle biseyler yaşamak bu mantıkla gidersek evlilik kalmaz zaten size teşekkür ediyorum duygularıma tercüman oldunuz.bu mantıkla gidersek sağlık sorunu olunca falan da bırakalım birbirimizi

Siz çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız açıkcası ana yemek olmadan yemek yenmez. Sadece pilav sağlıklı bir öğün değil zaten. Ha çalışıyorsanız ortak yapılmalı zaten bi zahmet beyefendi kalkıp bi kap yemek yapıversin.

Peşin edit : çalılmayıo evde olan erkek olsa ondan da akşam yemeğini yapmasını beklerim. Mesela cinsiyet meselesi değil. Biri çalışırken diğeri evde tüm gün boş durup ( çocuk yoksa) kişi işten yorgun döndüğünde hadi beraber yapalım deme hakkına sahip değil.

Annen sizi neden doğurmuş o zaman baban patates kaynatmayi yeni öğrenmiş bassaymış tekmeyi becerikli bi adamdan çocuk yapsaymis.ben operasynluyken iş yapmadı evet ama bende yapmadım bisey beklemedi bekleyemezde zaten.neyse ne konuşsam olmayacak eşya degilki bu bozuk bi özelliğini görünce atıp yenisini alalim

Dogru söylüyorsun, keskede dogmasaydim. Ve evet keske tekmeyi bassaydi ama ikiside olmadi.

Baska biri ilede olurdu demek istedigim, o kadar mutsuz olsaydin zaten bosanirdin. Demek ki gayet mutlusun bu düzenle. Burda yok dinlemiyor, yok yapamiyor diyorsun da. Dinleyebiliyor ve yapabiliyor ama yapmiyor. Burda sitemkar olmana ragmen demek o kadarda sikayetçi degilsin.

Umarim bebek dogduktan sonra cidden adam sorumlulugunu alir, en azindan bebek için.

Eşya mi eş bu kadar kolay mi bırakıp yenisiyle biseyler yaşamak bu mantıkla gidersek evlilik kalmaz zaten size teşekkür ediyorum duygularıma tercüman oldunuz.bu mantıkla gidersek sağlık sorunu olunca falan da bırakalım birbirimizi
Aryanın feminist damarı tutunca kendine hakim olamıyor. Aslında demek istedikleri onlar değil de kendini yanlış ifade ediyor genelde. Size üzüldüğü için yazıyor da yanlış yerden giriyor işte mevzuya.

Dogru söylüyorsun, keskede dogmasaydim. Ve evet keske tekmeyi bassaydi ama ikiside olmadi.

Baska biri ilede olurdu demek istedigim, o kadar mutsuz olsaydin zaten bosanirdin. Demek ki gayet mutlusun bu düzenle. Burda yok dinlemiyor, yok yapamiyor diyorsun da. Dinleyebiliyor ve yapabiliyor ama yapmiyor. Burda sitemkar olmana ragmen demek o kadarda sikayetçi degilsin.

Umarim bebek dogduktan sonra cidden adam sorumlulugunu alir, en azindan bebek için.
Sen mutsuzsun belli ki ailenden dolayı herkesi öyle olacak zannediyorsun neyse olabilir böyle şeyler travma yansımasıdır bunlar.cocuk yapmamak için ciddi sebepler var bu dünyada ergenler gibi boşan falan deyip hadsizliik yapmana gerek yoktu

Aryanın feminist damarı tutunca kendine hakim olamıyor. Aslında demek istedikleri onlar değil de kendini yanlış ifade ediyor genelde. Size üzüldüğü için yazıyor da yanlış yerden giriyor işte mevzuya.
Hem yanlış giriyor hem hadsizlik ediyor kimin haddine ya burda bambaşka konu konuşulurken benim tüp bebek tedavime salça oldu

Sen mutsuzsun belli ki ailenden dolayı herkesi öyle olacak zannediyorsun neyse olabilir böyle şeyler travma yansımasıdır bunlar.cocuk yapmamak için ciddi sebepler var bu dünyada ergenler gibi boşan falan deyip hadsizliik yapmana gerek yoktu

Ergenlik yada hadsizlik yaptigimi düsünmüyorum. Burda konularda hemen ilk soru "niye cocuk" oluyor. Sonradan sormak hadsizlik degil demek ki.

Neyse ben diyecegimi dedim. Dedigim gibi gayet mutluymussun olan düzen ile. Umarim cocuktan sonrada bu sürer. Iyi forumlar diliyorum.

Ahaha benim ev hanimligim boldladigim cümlelerde. Banada yaramiyor evde olmak, düzensizlige gelemiyorum. Sanirim ondan empati yapiyorum evde olupta, fazla ev isi yapamayanlar ile :)

Ev isi kadar nankör is yok. Daha dün temizledigin birsey bügün berbat oluyor. Mutfagi temizledin, hadi bir iki yemek yaptin yeni her yer batiyor. Sanirim bu konuda daha düzenlisin. Ve eger öyle ise bana ip uçlari verebilirsin, gerekirse özel mesajla :)

O zaman senin için disarda çalisan hiçbir is yapmazmi? Herseyi sadece evdeki yaparmi? Orada karisti hatlar bende.

hayatım dışarıda çalışan hiç bir iş yapmaz gibi bir şey yok

ben çalışıyorum eşşek gibi de ev işi yapıyorum ama eşim de yapıyor

evde iki yetişkin bir çocuk bir kedi var

çocuğa da yaşına uygun iş veriyorum kediye de söyleniyorum neden bari yerleri süpürmedin tüyünü toplamdın vs vs diye

bu sıralar evdeyim çünkü online okul açık ve ben işe gidemiyorum iş eve geliyor

sabah 8 de kalkıyorum 8.30 a kadar nette takılıyorum

8.30 9 arası kahvaltı hazırlıyorum eşim evde ise o da yer yoksa zaten oğlum ve ben 9.30 da oğlum odasına ben odama

iki teneffüs sonra pratik yenilecek ara öğün varsa ya da meyve vs oğluma seslenirim yoksa hazırlarım bir şeyler

12.40 ta öğle yemeği

13.25 e kadar arada pratik ev süpürme ya da bulaşık toplama

sonra yine iş

1500 de ara öğün var yine bir hazırlık

1550 okul bitti makineye çamaşır atabilirim

sonra işe devam

akşam yemeği de 1900 da hazır olacak

çamaşırlar yıkanınca kurutma makinesine vs

bulaşıklar da yatmadan bir ara

yemek sonrasında da keyif yapılacak bak çay eşimden genelde ben evde olsam da onda

11 12 gibi de yatıyorum

gün içinde yer de silmem cam da silmem hatta 8 yıldır oturduğum evde hiç cam silmedim

pandemide yardımcım da yoktu yine silmedim ne olur mesela cam kirli kalsın

bu arada da cidden boş zamanım da kalıyor sezon sezon dizi izledim bolca kitap okudum vs ki ben bir yandan da çalışıyorum evden de olsa

mesela hani mutfak dağılıyor demişsin de ne oluyor ortada

örneğin sabah çorba yaptım tek çıkan bulaşık bir bardak bir bıçak bir de kaşıktı

kek yaptım bir el çırpıcısı bir fincan bir de kap çıktı

koydum makinaya bekliyorlar akşamı

bu ikisini aynı zaman aralığında hazırladım, 15 dakikamı aldı

şimdi ben evde bunları yaparken sabah evden kahvaltı sonrası çıkıp önce bu şehirde bir işi halledip sonra İstanbul a gidip orada işini halleden biraz önce bize Moda da çay içiyorum diye fotoğraf atan akşam 10 da gelecek eşime çamaşırları da sen yıka mı diyeyim bak o Moda da çay içiyor ben Moda ya gitmeyeli kaç yıl oldu :)))

Ergenlik yada hadsizlik yaptigimi düsünmüyorum. Burda konularda hemen ilk soru "niye cocuk" oluyor. Sonradan sormak hadsizlik degil demek ki.

Neyse ben diyecegimi dedim. Dedigim gibi gayet mutluymussun olan düzen ile. Umarim cocuktan sonrada bu sürer. Iyi forumlar diliyorum.
O soru genelde daha farklı problemlerde soruluyor dayak, aldatma,işsizlik v.s kocan ev işi yapmıyormuş neden çocuk demiyorlar. Neyse düzen benim düzenim evet mutluyum¡ evli deyilsen evlenince anlarsın yada annene sor neden babanı birakmamis

Ayrıca o soruyu insanlar konu sahibesine yöneltirler konu icinden birini tutup abuk sabuk yargılamazlar neyse yeterince konuştun konuyu daha fazla sabote etme

hayatım dışarıda çalışan hiç bir iş yapmaz gibi bir şey yok

ben çalışıyorum eşşek gibi de ev işi yapıyorum ama eşim de yapıyor

evde iki yetişkin bir çocuk bir kedi var

çocuğa da yaşına uygun iş veriyorum kediye de söyleniyorum neden bari yerleri süpürmedin tüyünü toplamdın vs vs diye

bu sıralar evdeyim çünkü online okul açık ve ben işe gidemiyorum iş eve geliyor

sabah 8 de kalkıyorum 8.30 a kadar nette takılıyorum

8.30 9 arası kahvaltı hazırlıyorum eşim evde ise o da yer yoksa zaten oğlum ve ben 9.30 da oğlum odasına ben odama

iki teneffüs sonra pratik yenilecek ara öğün varsa ya da meyve vs oğluma seslenirim yoksa hazırlarım bir şeyler

12.40 ta öğle yemeği

13.25 e kadar arada pratik ev süpürme ya da bulaşık toplama

sonra yine iş

1500 de ara öğün var yine bir hazırlık

1550 okul bitti makineye çamaşır atabilirim

sonra işe devam

akşam yemeği de 1900 da hazır olacak

çamaşırlar yıkanınca kurutma makinesine vs

bulaşıklar da yatmadan bir ara

yemek sonrasında da keyif yapılacak bak çay eşimden genelde ben evde olsam da onda

11 12 gibi de yatıyorum

gün içinde yer de silmem cam da silmem hatta 8 yıldır oturduğum evde hiç cam silmedim

pandemide yardımcım da yoktu yine silmedim ne olur mesela cam kirli kalsın

bu arada da cidden boş zamanım da kalıyor sezon sezon dizi izledim bolca kitap okudum vs ki ben bir yandan da çalışıyorum evden de olsa

mesela hani mutfak dağılıyor demişsin de ne oluyor ortada

örneğin sabah çorba yaptım tek çıkan bulaşık bir bardak bir bıçak bir de kaşıktı

kek yaptım bir el çırpıcısı bir fincan bir de kap çıktı

koydum makinaya bekliyorlar akşamı

bu ikisini aynı zaman aralığında hazırladım, 15 dakikamı aldı

şimdi ben evde bunları yaparken sabah evden kahvaltı sonrası çıkıp önce bu şehirde bir işi halledip sonra İstanbul a gidip orada işini halleden biraz önce bize Moda da çay içiyorum diye fotoğraf atan akşam 10 da gelecek eşime çamaşırları da sen yıka mı diyeyim bak o Moda da çay içiyor ben Moda ya gitmeyeli kaç yıl oldu :)))

Sende göz aliskinligi var demek ki, ben mesela kek olayina yeniyim, herseyi ölçü ile yaparim. Yemek yaparken bende fazla bulasik çikiyor. Birseyleri soyacagim, ayri kap çikartiyorum..

Calistigimda hafta içi düzen bendede öyle en fazla yemek yapilir ve çamasir asilir. Dolaba yerlestirmek baska bir güne (o gün bazen zor geliyor :) ) Ve tuhaf bir sekilde çalisirken daha fazla is yapardim sanki, çalismayinca bir kahve içtim bakiyorum gitti 2 saat. Güya birsürü is yapacaktim o gün.. :)

Ve tabiki Moda'nin zehirini çikarmalisin. Sende biraz çamasir at makineye, eve geldiginde o çamasirlari hem kurutmaya atsin, hem diger kirlileri çamasir makinesine atsin :KK24:

Sende göz aliskinligi var demek ki, ben mesela kek olayina yeniyim, herseyi ölçü ile yaparim. Yemek yaparken bende fazla bulasik çikiyor. Birseyleri soyacagim, ayri kap çikartiyorum..

Calistigimda hafta içi düzen bendede öyle en fazla yemek yapilir ve çamasir asilir. Dolaba yerlestirmek baska bir güne (o gün bazen zor geliyor :) ) Ve tuhaf bir sekilde çalisirken daha fazla is yapardim sanki, çalismayinca bir kahve içtim bakiyorum gitti 2 saat. Güya birsürü is yapacaktim o gün.. :)

Ve tabiki Moda'nin zehirini çikarmalisin. Sende biraz çamasir at makineye, eve geldiginde o çamasirlari hem kurutmaya atsin, hem diger kirlileri çamasir makinesine atsin :KK24:

tabii ben artık yaşlandım, 40 yaşındayım tecrübeliyim, her işim pratik

ya pratiklik de biraz da kişiye bağlı, zamanı kıt olan da pratik oluyor

aynı yemeği görümcem 3 saatte yapıyor ben 45 dakikada

hatta bir kere bir etkinlik vardı akşam şu saatte yiyelim dendi

görümcemin eşi damdan yaparsa yeriz o saatte dedi

işte evde olunca işler hep aynı olunca içten gelmiyor ben bunu da kabul ettim

ama o zaman da çamaşırlar yarın yıkanır öbür gün yıkanır hatta bir hafta hiç yıkanmaz

yine de çalışıp gelene sen yemek yap sen çamaşır yıka demek olmaz gibi geliyor

eşime de çamaşırları makineden çıkarıp yatağın üstüne atarım o kaldırır ama bugün çamaşır da yok

artık başka zamana

Pilavı sade yemeyenlere kızıyorlar burada ama ama pilavı yanında ana yemek olmadan ne ben eşim yemeyiz. Ana yemek yapamadiysak o gün kahvaltılık birşeyleri yemeyi tercih ederiz pilavı tek yemektense :) ertesi gün yemek yapılıp yenebilir pilavla beraber.
Ama tabi buradaki konu yemeğin ne olduğunda çok daha başka.
Pirinc pilavini kapinin onundeki sokak hayvanlarina koyarim ben. Bitsin diye yemem veya cope atmam kesinlikle. Burada cinsiyetci dusunmemek lazim kadin veya erkek kim pirinc pilavini al bunu ye diye onume koysa kalkar kahvaltilik yerim aynen sizin gibi.

ben anteplıyım demısler ya erkek hızmet bekler buranın adetı budur dıye burda hıc erkek hızmet beklemez cok sasırdım o lafa, sanırım o arkadası kandırmaya calısmıs uyanık akrabası cunku tam aksıne burda erkekler kurutmalık yaparken dolma oyumuna yardım eder kayınbabam salcamızı yaptı mesela bu sene :KK70: tum gelınlerıne esıt sekılde bölmüş bırde bayagı bıldıgınız karısına yardım eder erkekler burda

kofteyı erkek yogurur mangalı et yemeklerını falan erkek yapar bız sadece salata yaparız erkek pısırır etı erkek hazırlar kofteyı sonrasında da tatlı olsun dıye kadayıf yapar erkek yapar bunu ne hızmet beklemesı bır yasıma daha gırdım
hatta gece corbacıya gıdelım der sabah katmer yemeye gıdelım der tam aksıne yedıreyım ıcıreyım derdındedır

cunku burda kadının rolu daha baskındır kadınlar yonetır evı nereye gıdılecek neye ne kadar harcanacak herseyı kadın belırler erkek calısır para getırır kadında o parayla evı cekıp cevırır buranın kulturu budur yanı bu yonetme arzusu yuzunden burda kaynanalık sıstemı vardır :KK70: ulkeyı devlet baskanı yonetır ama antebı kaynanalar

Evet bende öyle görmedim o nedenle sormuştum Zaten :) Antepli arkadaşlar vardı eşleri yardım ediyor

Benim eşim işyerinde yoğun çalıştığı için evde yemeğini düzgün ister çorba olmasa bile ana yemek mutlaka olacak bazen dışarıda da yeriz hatta her hafta bir gün dışarıdan eve getirtiriz elimden geldiğince bende mutfakta birşeyler yapmaya çalışırım ama yapmazsam üstün körü bişey yaparsam eşim kızar yani bunun hizmetçilikle alakası yok diye düşünüyorum.
Eşim kızar nedir? Kızamaz efendim. Bozulabilir, hayal kırıklığına uğrayabilir, aç kaldım diyebilir ama kızamaz

Eşim kızar nedir? Kızamaz efendim. Bozulabilir, hayal kırıklığına uğrayabilir, aç kaldım diyebilir ama kızamaz
Yok o anlamda kızar demedim öyle fırça çekmek manasında değil söylenir sen benim kadar çabalayamıyorsun bi elin yağda bi elin balda der söylenir

Back
X