Bebek Beslenmesi Yemek konusundaki bilinçsizlik.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bizimde oyleydi , tatile gitmeye korkardim.Ekmege gelince gayet guzel cignerdi ama diger saglikli seylerde yok.Sanirim bu.bir donem.Bizimki 3 yasina yaklasirken duzeldi anca . Hala da cogu seyi secer ve yemez.

Blendera alışan çocuklarda ileride mide bağırsak problemleri olabiliyormuş. Alıştırmakla alakalı bence..

Bizde masayı kullanmaz olmuştuk. Yerden 40-50 santim yüksek yer sofrası aldık, küçük bir sandalyesi vardı ona oturttuk hep. sofrayı açtığım zaman hemen sandalyesini alıp gelirdi. hep beraber yerdik. Kaşığını eline verirdik kendi yedi, bir taraftan ben bir taraftan da babası takviye yapardık. tek ona yedirirken bile açardım sofrayı alıştı öyle. Mesela ona motive amaçlı küçük sorumluklar verirdim, kahvaltı malzemelerini koyardım tepsiyle o boşaltırdı. çatal kaşık falan o getirirdi.
Yemeklere gelince, herşeyi verdim. bazen bazı şeyleri yemek istemezse ısrar etmez 1 kaç hafta sonra tekrar verirdim. mesela ıspanağı yemezse çorbasına 3-5 yaprak atar blendırdan geçirir öyle verirdim. çorbalarına et, et suyu, kemik suyu, havuç soğan, patates, brokoli, ıspanak, enginar..vs mevsimine göre değişik değişik koyardım. böylece az yese bile gereken vitaminleri aldığı için içim rahat olurdu. Aslında kızınız büyükmüş eline elma verseniz onuda mı yemez? Boncuk makarna falan verin.
bir dilim kavun verin yumuşak tarafını kemirsin. Kolay gelsin

R Ruhumda SIZI yeni yeni meyve yemeye başladı kızım .

Yeni yeni ise aşırı titizsiniz anlaşılan. Elinizde bezle gezmeyin biraz rahat olun.
Ev işi nankördür yine kirlenir ama çocukların bu zamanı geri gelmez. Bence bu konudan sonra kalkıp ufaklıklara meyve ikram edin.
Hem küçüğünü kendi yerken görürse büyüğe de teşvik olur.

Bir de kıyafetler için bebeklere özel leke çıkarıcı alın oldu bitti.

Yahu çocuk 2 yaşını geçmiş bütün dişleri çıkmıştır ne blenderı. Ben çocuğuma 5 aylıkken havuç kabak pişirip verdim onu yedi damağıyla. Zaten yumuşacık oldu. 8 aylıkken et köfte yiyodu. Beşm oğlum da 25 aylık şuan herşeyi yer. İlkinde yaptığın hatayı ikincide yapma bari. Ver eline köfteyi pirzolayı kemirsin. Öğrensin şimdiden.

esergry
Haklısınız cevre maalesef insanı kötü etkiliyor bizim aileden gelen bir özellik bu hepimizin elinde bez dolaşıyoruz.
Gelenlerin eleştirileri var bir de .
Aman öyle pis böyle dağınık vs.

Ben de ne kadar hevesliysem doktor 5,5 aylıkken tadımlara başla dediğinde hemen balkabağı ve havuç haşlayıp koymuştum önüne.
Balkabağını sevmişti havucu sevmedi. Hala sevmez havucu.

Hiç blendır kullanmadım oyüzden nasıl düzeltilir çok fikrim yok acaba blendırdan daha diri mi çıkarsan yemekleri daha mı az ezsen sonra yavaş yavaş geçsen katı gıdaya
Çocuğunuza hiç blendır kullanmayın

esergry
Haklısınız cevre maalesef insanı kötü etkiliyor bizim aileden gelen bir özellik bu hepimizin elinde bez dolaşıyoruz.
Gelenlerin eleştirileri var bir de .
Aman öyle pis böyle dağınık vs.

Çocuk, bebek olan ev dağınık ve pis olabilir. Zaten ne kadar pis olabilirsiniz. Yemek sürülen yeri üstünden silip geçin o anda inatçı lekeyse sonra çıkarırsınız.
Bence çevreyi takmamayı öğrenin. Çocuklarımı özgür bırakıyorum kısıtlamıyorum dersiniz soran olursa.

Kızımın Blender kullanması değil zaten , küçük kızım mı nasıl yedirmem gerekiyor diye soruyorum siz nasıl yedirdiniz mesela ezerek mi koparıp mı veriyorsunuz ? ordanburdanbirisi

Oğlum 22 aylık. Şu an her şeyi kaşık çatal kullanarak kendi yiyor. Hiç blendır kullanmadım. Ezeceği yumuşaklıkta sebzeler pişirip önüne koydum. Blw yöntemine bakın derim.

Evet çok kirleniyor etraf o yemek yerken ama öğrenmesi daha önemli. Önlük de takmaz. Habire kıyafet değiştiriyorum ama olsun.

Düzeltmeyle ilgili de söyleyeceğim şey, gelinimizin çocuğu da aynı şekilde çiğnemeyi bile bilmiyordu. Doktor çiğnemeyi öğrenmesi için uzuun süre sakız çiğneme alıştırmaları yaptırdı. Çiğnemeyi öğrenince düzeldi.

Cignemeyi elbette biliyor. Ama cignememek kolayina geliyor.
Benim.kizim 24 aylik bende ek gidaya purelerle basladim. 8 aydan sonra parmak seklinde kesilmis meyve sebzeleri ya da duduk makanar gubi seyleri onune koydum ve o kebdince emmeye cignemeye basladi. Ustelik disleri yoktu olk disi 11 aylikken cikti.
Tamamen sizin elinizden olan birsey onune koyun ve yemesini bekleyin 30 dk sure verin sure sonunda kaldırın. Bir sonraki ogune kadar atistirmalik vermeyin. Aciktigini ifade exiyorsa 25 aylik olan icin soyluyorum. Meyve dilimleyip koyin onune.
Blw yontemini bir arastirin derim. Cok rahat edecrksiniz.

8 aylik icinde bogulma olayindan korkmayin öğürme refleksini bizden iyi kullaniyorlar. Zatrn yerken yaninda olacaksiniz siz dr mudehale edebilirsiniz. Facebookta ble turkiye sayfasinda basa tutturulanlari okumanizi oneririm.

Küçük kızınız öyle olmasın diye vereceksiniz eline, başka daha basit yolu yok ki.
Boğulmaz, sizin boğulma zannettiğiniz şey öğürmedir.
Her ihtimale karşı nasıl müdahale edilir öğrenin tabii.
Verin eline, o yutamayacağı şeyi önce öğürerek, alışınca öğürmeden kendi çıkarır.

+1

Minik lokmalar şeklinde verin yediğiniz her yemekten (Bakla hariç, patlıcan da fazla değil) hatta eline tutuşturun havuç mavuç kendisi ufaktan yesin. Arada su içirin yutsun. Benim oğlana 6 aylık başladık, annem korkardı "Yutamaz, nefes borusuna kaçar aman" diye, hiç umursamadım. Şimdi yaşında, 8 mi ne dişi var ağzında, ben gibi çiğniyor maşallah. Bir kuru ekmek bile tutuştursanız eline, oradan ufk ufak ısırmaya başlar.

Annem de tıpkı sizin gibi yaptı kardeşime, her şey rondolardan geçti, şimdi 22 yaşında koca kız, hap yutamaz.
Biraz cesaret, siz yanındayken bi şey olmaz.

P pinartn
Benimkiler de önlük sevmiyor zaten yemek yemeseler bile kirleniyor bende sürekli değiştiriyorum.

Kızım 2 yaşında 6. ayından itibaren sebzeleri haşladım önüne koydum yedi meyveleri tutabileceği şekilde kestim koydum onları da yedi şu an herşeyi yiyor çok şükür facebookta BLW türkiye grubu var ona katılırsanız ayrıntılı bilgiyi de bulursunuz

ezme bırak yesın dişleri yokmu çigner merak etme boğulmaz ögürdügünde korkma öğürmek bir reflekstir bogulma belırtısı degıldır blendır yapma artık at çöpe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…