- 26 Temmuz 2017
- 2.620
- 5.789
- 88
- 38
Krep, köfte, patates ne olursa eline veriyorum kemiriyorSanırım ben bu ek gıda konusunda çok bilinçsizim .
Büyük kızım çiğnemeyi bilmiyor .
(25aylik )yemekleri Blender yapıp yediriyorum , oda öyle yutuyor .
Çok iştahsız zaten .
8aylik bir kızım daha var .
O da ablası gibi olsun istemiyorum
Ama garip geliyor köfte yapıp öylece yedirmek ,yada krep illa ki çatal ile eziyorum .
Zaten oda asla yemek istemiyor.
Siz nasıl yapıyorsunuz tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .
Eline kaşık ver çorbayı koy önüne sen içmeye başla zamanla senin yaptığını yapmaya çalışacak, döksün , bulaştırsın bırak!Bu yüzden tatile gidemiyorum ki ,aç kalır .
Muz filan alıyorum, ezip yediriyorum çok gerekli ise .
Hamile iken tatile gittik kızımı götüremedim.
5 gün sonra geri döndüm.
Şimdi diğer kızım da aynı olan istemiyorum.
Ama bilmiyorum ki nasıl yapılır .
Boğulur diye korkuyorum mesela.
Güzellik uzmanıyım .Mesleginiz beslenme uzmani yani diyetisyen,profilinizde yaziyor ve siz bize mi soruyorsunuz:)))
Hangi ay ve yasta ne ile beslenmeli en iyi siz bilirsiniz,ne diyeyim,bilemedim...
Ben aksini düşünüyorum bir çocuk iştahsız ise maalesef yemiyor .Konu sahibesi , bu işte bı terslik var bu zamana kadar hep püre nasıl yedi hayret ettim
Kızıma ilk ek gıdaya geçerken püre verdim 6 aylikti, 7 aylıkken pureden midesi bulandı ve tane vermeye başladım ve hiç disi olmamasına rağmen çiğneme refleksi yaparak yedi
Şuan 18 aylık ve 1 yaşından beri çatal kaşık kullanarak kendi başına biz ne yersek onu yiyor hiç birşey ayırt etmeksizin ....bardagiyla su içiyor corbasinida kendi içiyor hatta geçen gün elindeki galetayi çorbaya batırıp arada kaşıkla icerekte yiyordu
Tamamen alistirmayla alakalı ilk çocuğa yaptığının tam tersini yap ikinci çocukta aynı sorunu yaşamazsınız kolay gelsin
Benim yigenim böyle aynı anlattiginiz gibiBen aksini düşünüyorum bir çocuk iştahsız ise maalesef yemiyor .
Alıştırma ile alakası yok .
Köfte yapıyorum mesela kızım gelip sofraya oturmuyor yemek istemiyor .
Patates yemiyor ama meyve yiyor .
Yani sevdiği birşey ise zaten yiyor.
Ben püre yapıp ara ara ağzına veriyorum onu bile zorla yiyor.
AynenBazen boncuk makarna yediriyorum onu bir iki kasıkta olsa kendi yiyor gene büyüdükçe yer artık diğer kızıma yapmak istiyorum aç kalsın ama öyle yemesin.
Ok o zaman ogrenci yazsaniz olurmus:))) basarilar simdidenGüzellik uzmanıyım .
Bu ikinci üniversite okuyuşum olucak diğer konularıma bakarsanız .
Sıralamada 5.tercihim geldi bu yıl başlıyorum
Benim yeğenim de öyle ne blw ne başka birşey biz oturuyorduk çocuk koşa koşa geliyordu sofraya öyle beslendi hep .Komşumun bir çocuğu var 3.cocuk. Öyle pek ilgi de görmedi büyürken. 15 aylık.
Dün fırında tavuk yapmışlardı, yumuşak yerlerinden vermeye çalıştım. Annesi bırak teyzesi o kemikli sever dedi. Kurumaya yakın derecede kızarmış bir kanatı tertemiz yedi çevire çevire. Gözlerime inanamadım. Kocaman karpuza çatalı sapladı, iki eliyle çatalı çevire çevire yedi vallahi. Hatta çekirdeklerini bile yuttu. Masada insanları izliyor, nasıl yapıldığını taklit ediyor
Bence en önemlisi çocuğun birey olduğunu kabul edip fazla nazlı yetistirmemek .
Biberon sadece mama ile büyüyen bebeklerde kaçınılmaz bir gereç. Ama nerde duracağını ayarlamak gerek.Hiç sevmem bulamaç
Kendi yemediğimi çocuğa yedirmem dedim
Direkt haşlanmış yumurta sarısı ve labne vermiştik biz lokma lokma
Ama zeytin vs yoktu tabii
Bazen görüyorum bir kase dolusu bir bulamaç yapıp kaşık ile tıkıyor anneler o çocuklar o kadar Nasıl yiyor diyorum
Hoş benimki pek normal çocuk değildi zaten hiç biberon ile inek sütü de içmedi Türk kahvesi fincanı ile başlayıp su bardağına kadar çıkmıştık
Hiç unutmam komşunun kızın görmüştüm 1,5-2 yaşında kadardı Kocaman biberon pepe açık tv karşısına kurulmuş cok cok süt içiyor hatta içinde de bisküvi vs var galiba
Ben bile özenmiştim valla
Muzu blender yerine çatalla hafif taneli şakilde ezin ben çocuğuma diş çıkarma dönemi dişlerini kaşısın diye elma havuç veriyordum bir gün baktım elmayı koparmış çiğniyor yani onlar bu işi biliyo zaten siz onları tembelliğe alıştırmayın blender yerine çatal tercih edin ve eline bisküvi kabuğu soyulmuş elma kraker falan verin kontrollü olarak yemesini bekleyinBu yüzden tatile gidemiyorum ki ,aç kalır .
Muz filan alıyorum, ezip yediriyorum çok gerekli ise .
Hamile iken tatile gittik kızımı götüremedim.
5 gün sonra geri döndüm.
Şimdi diğer kızım da aynı olan istemiyorum.
Ama bilmiyorum ki nasıl yapılır .
Boğulur diye korkuyorum mesela.
Konu birazcik eski ama mesela kofte verdim dediniz. Bebeğinizin yiyeceğini tuzsuz olmasin diye özen gosterip ona ayiriyor musunuz. Yoksa siz ne yerseniz ondan mi tattiriyorsunuzama siz böyle yaparsanız çocuklarınızın çigneme ve yutma fonksiyonları cok geç olur çok cekersiniz..
birkere blenderi atın gitsin yok gibi düşünün o hataya düşmeyin kesinlikle
oglum 6 aylıkken geçtik ek gidaya kahvaltıyı kesinlikle bulamac vermedim ayrı ayrı tek tek yedirdim.. ilk başlarda zorlandı ama zamanla ögrendi çignemesini yutmasını..
mesela dün aksam köfte pilav ve cacık vardı köftesini tutuyorum elimle ısırıyor ve cigniyor..
tıkanacak diye korkmayın birşey olmaz biraz cesaretli olun
bugun sabah kahvaltısında pankek vardı bizimde. elimle kücük parçalara ayırıp yediririm.. mesela kavun karpuz yer
hiç ezmem elimde tutarım ısırır kendisi cigner ve yutar..
ilk başlarda migdesi bulanır ögürür cıkarır cıkarsın pes etmeyin ilerde cok büyük sorun olacak bu size
şimdiden halledin
ve birde sizinle sofraya otursun oglum hep bizimle oturur yemek saatlerimiz aynı
mama sandelyesinde yemez yere sofre sereriz tv acık olr tv acık olmadımı yemiyor bizimki.. bende öle bi hataya düştüm ne yazıkki neyse canı sagolsun yesinde
kolaylıklar dilerim =) annelik zor iş
ben tüm yeğenlerime ve şimdide çocuğuma uygulayacağım bir program önereceğim.ve gerçekten işe yarıyor.önemli olan annenin tutumu.bebeğin rehberi siz olmalısınız önce bebeğe belirli yemek saatleri hazırlayın.6 aylıktan itibaren biz 7de kalkınca ara öğün olarak emzirip 9 da katı gıdayla başlayabilirsiniz fakat onu kabul etmezse zorlamayın mama sandalyesinden indirin tekrar çıkamk isterse ikinci kez çıkarın bebeği çok fazla tutmak da yemekten soğutuyor ya da yemek yerken orasını burasını silmek. diye birşey yok.daha 11:00 emzirme 12:30 katı gıda 15:00 emzirme 17:30 katı gıda 19:30 emzirme.şuana kadar nasıl bir tutum izlediğinizi gözden geçirmeniz açısından bir kaç şey söylyeceğim.oğlum ya da kızım açmısın deyip peşinden kaşıkla koşan anneyi pek ciddiye almıyor malesef bebekler.çünkü o bebeklere herzaman heryerde ayak üstü yemek yiyilebileceğini öğretmiş oluyoruz.ya da kendi yemek alışkanlığımız bile çocuklara yansıyor.yemek yemeyi bir de kötü birşeymiş gibi algılatmak var;şöyle yaparız genelde bak şunu bitirirsen kurabiye vereceğim.bu yemek yemenin gerçekten iyi birşey olmadığını hissettirir bir bebeğe.gece ve gündüz uykularını iyi alan bebekler genelde daha iyi yiyor.buna dikkat edin aynı şeyi yaşadık çünkü düzene giren bebek her zaman daha iyi yer daha iyi uyur.Sanırım ben bu ek gıda konusunda çok bilinçsizim .
Büyük kızım çiğnemeyi bilmiyor .
(25aylik )yemekleri Blender yapıp yediriyorum , oda öyle yutuyor .
Çok iştahsız zaten .
8aylik bir kızım daha var .
O da ablası gibi olsun istemiyorum
Ama garip geliyor köfte yapıp öylece yedirmek ,yada krep illa ki çatal ile eziyorum .
Zaten oda asla yemek istemiyor.
Siz nasıl yapıyorsunuz tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?