Yemek pişirme derdi...

esasen bence işin sırrı bu yaşam düzenini terse çevirmekte

biz yeni evli iken pazartesi gezme akşamımızdı

her yer boş olurdu yer içer eğlenirdik

hafta sonu zaman çok evde yemek yapar yerdik, hem değişik şeyler de deneyecek zaman olur

hafta içi dışarıda takılırdık

mesela çoğunluk Cuma akşamı gezer biz Cuma akşamı evde takılırdık

bende bugün rahatım dün akşamdan yaptım . evlenmeden önce anneme kızardım nasıl yapacak yemek bulamıyorsun bir sürü şey var yap işte birini diye . ama öyle olmuyormuş meğer

bende bugün rahatım dün akşamdan yaptım . evlenmeden önce anneme kızardım nasıl yapacak yemek bulamıyorsun bir sürü şey var yap işte birini diye . ama öyle olmuyormuş meğer

Ewt yemek yapacak seçenek çok. Yani çok fazla yemek seçeneği var ama bizler yine düşünürüz ne pişirsek diye. Birde eşiniz yemek seçiyorsa işiniz daha da zor.

dediğiniz gibi mantıklı aslında ama hafta içi yoğun geçiyor gezme işleri haftasonuna kalıyor . işle ev arası mesafem baya çok köprü trafiği vs eve geldiğimde hiç halim olmuyor . genelde pek çıkamıyoruz dışarı haftaiçi

İstanbul şartları zor

ama o akşam vakti eve gelip yemek yapmak da zor

biz Pazartesi boş diye çıkardık ama Pazartesi çıkmayacaksak Pazar'dan yemek kalırsa yeme de yanında yat olurdu

Salı da dışarıda

Çarşamba bir yemek yap iki gün ye

Cuma yine dışarıda ya da evde bir makarna oldu bitti

ilerleyen yıllarda çoluk çocuk olunca geçiştirmek mümkün olmuyor şimdinin kıymetini bilin bence

Ayni dertten ben de muzdaribim. Cok guzel yemek yaparim. Cok da severim yemek yapmayi. Ama gercekten her gun sabah aksam me yapacagim diye dusunmek cok zor. Resmen tum gun aklim ne yemek pisirecegimde. Tarif sitelerinden cikmiyorum ama gene bulamiyorum. Bugun arabasi corbasi yaptim. Sana da fikir olsun. Yarina allah buyuk yarin dusunurum

Yazın yapılan konserveler çok kolaylaştırıyor hayatı. Domates konservesi özellikle. Bir soğan doğrayıp konserveyle çeşit çeşit yemek yapabilirsiniz.
Baklagilleri önceden başlayıp buzluğa atabilirsiniz.
Mantı, erişte gibi şeyleri el yapımı bulup alırsanız onlar da hayat kurtarıyor.

Ben de çalışıyorum çocuktan önce daha çok dert ederdim işyerinde başlardım bugün ne pişirsem diye düşünmeye. Şimdi o zaman tek derdim yemekmiş diyorum. Yeni tarifler deneyip kocamın üzerinde denerdim :)
Şimdi eve git çocukla ilgilen arada fırsat bul yemeğe giriş o yüzden ince eleyemiyorum. Eşimle paslaşarak yemeği hallediyoruz. Bazen kv yapar hazır yemek gibisi yok.

Evde olduğum günlerde genelde 3 çeşit yapmaya çalışıyorum tam olsun diye. Misafir geleceği zaman da ayrı telaş. Ben fikir olsun diye önce günlük menü yazan sitelere bakıyorum. Evdeki malzemeleri kontrol ediyorum. Sebzeliğimde ve buzluğumda pratik ne var diye bakıyorum..

Misafir olmadığı günler yeni tarifler deneyip tecrübe edin. Sonra misafire uygularsın. Ben de yeni tarifler uygulamak istiyorum ama çocuktan vaktim yok daha..

Turşu diyince ağzım nasıl sulandı

Aynı dertten muzdaribim.. evde yemek Yok bugün üstelik evde sebze de Yok markete gitmem lazım gidesim de Yok saat kaç oldu hala düşünüyorum Katlanacak çamaşır var sütlaç yapılacak yoksa süt bozulacak evi süpürmem lazım ben hala buralardayım

BENCE Bİ TOPİK YAPALIM HERKES YAZSIN NE PİŞİRİOLAR AKŞAMA ÖRNEK ALIRIZ VALLA

Hiç sorma aynı dert bende de var ne yapacağımı bulamıyorum bende 1 buçuk yıllık evliyim ilk zamanlar nasıl hevesle yapardım çok severdim yapmayı insan zamanla sıkılıyor yemek yepmaktan Allah'tan eşim kahvaltıyı çok seviyor bana o konuda şanslıyım

Bnde cok dertliym bu konuda. Eş bu listeden ıspanak,nohut,pırasa,ciğer,kabak,dolma,tavuk,bezelye ve yeşil mercimek hiç sevmez sinir oluorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…