- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
aynı dertten muzdaribim
yeni evliyim çalışıyorum 7 de evde oluyorum durum böyle olunca da ne halim kalıyor ne vaktim
sürekli başa dönüyorum aynı şeyleri yapıyorum .zahmetli olmasın pratik olsun ama farklı şeyler değişik şeyler olsun istiyorum fakat olmuyor
bende yemekleri 2 günlük yapıyorum . genelde hafta sonları evde yemiyoruz . kimi zaman kahvaltı hazırlamak bile zor geliyor.
sıkıldım ne pişirsem olayından .Allahtan eşim seçmiyor yemek filan
bende bugün rahatım dün akşamdan yaptım . evlenmeden önce anneme kızardım nasıl yapacak yemek bulamıyorsun bir sürü şey var yap işte birini diye . ama öyle olmuyormuş meğerÇalışan biri olarak bende yemek konusunda muzdaribim malesef. Eşimde hep et yemekleri istiyo sebze yemiyo. Daha çok fırında yapıyorum.Bütün kadınların derdi akşama ne pişirsem
Bugün yemeğim var dün yapmıştım walla çok rahatım bugün.
bende bugün rahatım dün akşamdan yaptım . evlenmeden önce anneme kızardım nasıl yapacak yemek bulamıyorsun bir sürü şey var yap işte birini diye . ama öyle olmuyormuş meğer
dediğiniz gibi mantıklı aslında ama hafta içi yoğun geçiyor gezme işleri haftasonuna kalıyor . işle ev arası mesafem baya çok köprü trafiği vs eve geldiğimde hiç halim olmuyor . genelde pek çıkamıyoruz dışarı haftaiçiesasen bence işin sırrı bu yaşam düzenini terse çevirmekte
biz yeni evli iken pazartesi gezme akşamımızdı
her yer boş olurdu yer içer eğlenirdik
hafta sonu zaman çok evde yemek yapar yerdik, hem değişik şeyler de deneyecek zaman olur
hafta içi dışarıda takılırdık
mesela çoğunluk Cuma akşamı gezer biz Cuma akşamı evde takılırdık
aynen öyle . çok şükür yemek seçmiyor ama ben yine de zorlanıyorumEwt yemek yapacak seçenek çok. Yani çok fazla yemek seçeneği var ama bizler yine düşünürüz ne pişirsek diye. Birde eşiniz yemek seçiyorsa işiniz daha da zor.
dediğiniz gibi mantıklı aslında ama hafta içi yoğun geçiyor gezme işleri haftasonuna kalıyor . işle ev arası mesafem baya çok köprü trafiği vs eve geldiğimde hiç halim olmuyor . genelde pek çıkamıyoruz dışarı haftaiçi
Mesela bugün sizler ne pişirdiniz kızlar bana fikir olur...???
Bak ben haftalık liste oluşuyorum hafta sonu da ona göre eksik varsa alıyoruz böylelikle hemen yemeği pişiriyorum. Bu haftaki menüyü sayayım sana . Bulgur pilavı , ıspanak yemeği, yağlama, kuru fasulye pirinç pilavı, pizza, karışık dolma fırında balık . Bunların önüne mutlaka bir çorba şehriye olabilir un çorbası , mercimek ezogelin , arabaşı çorbası yoğurt çorbasıgibi. Birde tatlı yaparım 2 gün yeriz onu puding şekerpare irmik ,mozaik pasta, kurabiye gibi. Salata turşu yoğurt olabilir ayran olabilir hoşaf haftayı böyle geçiricem
mesela karnabahar yemeğinin yanına ne gider ne yapılır
yarın da arap tavasını deniycemMesela bugün sizler ne pişirdiniz kızlar bana fikir olur...???
Hiç sorma aynı dert bende de var ne yapacağımı bulamıyorum bende 1 buçuk yıllık evliyim ilk zamanlar nasıl hevesle yapardım çok severdim yapmayı insan zamanla sıkılıyor yemek yepmaktan Allah'tan eşim kahvaltıyı çok seviyor bana o konuda şanslıyımKızlar şuan çalışmıyorum ama çalışıyor olsam da evde olsam da yemek pişirmek daha doğrusu hergün ne pişircem düşüncesi çok can sıkıcı
Bir buçuk yıllık evliyim şimdiden sıkıldım yani arada kahvaltı hazırlarken bile üşengeçlik yaşıyorum off keşke hep önüme hazır gelse diyorum
Hadi kahvaltı yemek hazırlaması sıkıntı değil de ne pişircem diye düşünmek özellikle misafirler geleceği zaman elim ayağıma dolaşıyo
Hep aynı yemekleri yapıyor gibiyim
mesela karnabahar yemeğinin yanına ne gider ne yapılır
Yaprak sarması kuru sebze dolması çorba salataMesela bugün sizler ne pişirdiniz kızlar bana fikir olur...???
Bnde cok dertliym bu konuda. Eş bu listeden ıspanak,nohut,pırasa,ciğer,kabak,dolma,tavuk,bezelye ve yeşil mercimek hiç sevmez sinir oluormSayiyorum o zaman yemekleri :)
Ispanak
Kurufasulye
Nohut
Bezelye yemegi
Tavuk-et sote
Firinda tavuk
Kofte
Balik
Pirasa
Yesil mercimek
Ciger patates kizartmasi
Sebzeli bulgur pilavi
Kabak yemehi
Dolmalar boyle liste yap kulturune gore yemekleri ekle pisirirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?