Yemek pişirme derdi...

Bende bu aralar çalışmıyorum evdeyim.evde cocuk olduğu icin yemeksiz kalma sansim yok.çalışırken pazar gunu 5-6 cesit yapar dolaba koyardim.simdi ise günlük yapıyorum ancak bu hafta ici hep disarda islrrim olduğu icin 3 günlük yemegimi bugun yaptim.ornek olsun derseniz karniyarik,nohut yemeği, firinda zeytinyağlı biber dolma,pirinc pilavi,kalburabasti ve ilk kez recrube ettigim ıspanaklı el acmasi börek durima gore corba ve salata cacık ilavesi yapacağım

15gunluk yemek listesi çözüm.Listem hazir dolapta .Evdeki bulunanlara gore etli ,balikli ,tavuklu ,sebzeli menuler yaziyorum.Geceden yarin hangisini yapalim diyorum seciyorum.Sevilen yemeklerse iki gunluk yapiyorum.Buzluga girecek yemeklerse 3gunluk.

Aynen, ben de hep ayni yemeği yapıyorum gelene, gelen de hep ayni misafir yanliz haha. Hiç sevmiyorum yemek yapmayı, annem de hiç sevmez, bizim ailede genetik bi durum :))

Yazın 1 aylığına anneanneme gidip kalmıştım. İkinci haftanın sonunda anladım ki anneannemin 7 günlük bir yemek planı var. Her pazartesi günü dolma, salı günü sulu köfte diye gidiyor. Bu şekilde bugün ne pişirsem diye düşünmüyor. Bugün günlerden neydi diye düşünüyor sadece

Nefis yemek tariflerini ve youtube u kullaniyorum ben de. Atiyorum dolapta karnabahar mi var? Karnabahardan ben evlenmeden önce 1 tane yemek bilirdim, evlendikten sonra ihtiyaç artti tabii. Youtubeda karnabahar yemekleri yaziyorum mesela, cesit cesit yemek cikiyor. Simdi 4 sekilde karnabahar yemegi biliyorum. boyle böyle bir suru yemek ogrendim. Dun mesela kusbasi et yemekleri diye arattim, ne kadar cok yemek yapılıyormuş ben sok.

tabiki insan dönem dönem boyle hissediyor ama kendinizi çok dinlemeyin zira eve 19:30 gibi giden biri olarak soyluyorum planlı yapmak guzel oluyor...

Bizim pazartesi balık günümüz :) akşama balık ve salata var. Üstüne de tabi ki tahin helvası

Ben yeni evliyken yapabildiğim yemekler listesi hazırlayıp buzdolabına aşmıştım ordan bakıp evdeki malzemelere göre bişeyler yapıyordum. Bi de haftalık manav ve market ,aylık kasap alışverişi yapiyor, etleri yapacağım yemeklere göre buzluğa atıyordum. Acil durumlar için köfte,sulu köfte hazırlayıp buzluğa atıyordum. Sebze en az 3 çeşit alıyordum haftada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…