Yemek seçen eslerinizle nasıl basediyorsunuz

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Benim eşimde başta yemiyordu.. Ama hiç umrumda olmadı.. O sevmiyor yemiyor diye eve sebze sokmayacak değildim.. Pırasamı da pişirdim kabağımıda doldurdum ıspanağımı da yedim.. İkimizde çalışıyorduk akşam birlikte yapıyorduk hatta.. Beyefendimiz kendisine tost yapıyordu hazır paketli şeylerden falan çıkarıp yiyordu başlarda.. Hiç de umrumda olmadı.. Zamanla tabi ona da zor geldi hem yemeğe bana yardım ediyor hem kendine ayrı birşey hazırlıyor falan 😂 sonra bıraktı benle yemeye başladı.. Hala çok sevmez mesela sebze olduğunda az yer ama ona özel yemek de pişiremem..

Allah izin verirse çocuğumuz olacak büyüdüğünde bizden herşeyi görmeli ki o da yemeli.. Yoksa babam yemiyor bende yemem deme hakkına sahip oluyorlar maalesef.. Buradan annelere ve anne adaylarına sesleniyorum çocuklarımızı küçüklükten sebzesinden balığına herşeye alıştıralım ki hem herşeyin vitaminini alsınlar hemde evlendikleri zaman eşlerini uğraştırmasınlar😝

üzüldüm size ..ne güzel yemekler yapiyormussunuz :) yemesse yemesin canım inanki takma belki zamanla alışır tosttan bıkar ve döner yemeklerine

Aynı benim eşim her yemegi ya etli ya tavuklu ya kiymali yer :KK70: ıspanak pırasa bamya karnıbahar bunları yer ama kiymali olursa yer yoksa yemez bende ona kiymali yapıyorum kendime kiymasiz cunku bende yemegin icinde asla et kıyma sevmiyorum kuru fasulye nohut yaptiysam etsiz yapıyorum pilavın yanina bi tavuk kizartiyorum boyle idare etmiş oluyorum
Tavuk yemez, kıymaya burun kivirir has et olacak.E bende et sevmem yemekte Et mangalda olur ya da ayri tavada ne bileyim.Cocuklari da kendine benzetti onlarda kebap istiyolar doner istiyorlar ne diyeyim.Gozunu sevdigimin yesilini yesil yiyin dimi.

Boylelerine hakikaten ziftin pekini vericeksin :) dogrumu dedim

Bende şunu duymuştum bekarken seçen erkek evlenirken karısı önüne taş koysa yermiş :KK62: Mesela babam pırasa ve bamya yemeğin ayrıca yemeğin içinde soğan yemezmiş şuan bayılıyor 😂 belki de annemin dominantlığı:lülülü: bir de annem yemek yapmamaya başlamış son dönem adam isyan ediyor. Ah canım babam 😭

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Benimde abim kardesim oyledir karni yarik yemezler hayatta evde o olsun pizza siparis verirler baska seylerde var ama hatirlamiyorum onlarin tek yedikleri kanat but et obur yemekleri nadirdir yemeleri annemlerde onlara gore yaparlar kendileride onlara uydular.
Kendi esim ne koysam onune yer sadece yapdigim yemek etli olsun ister naparsan yap ama etsiz yapma der bazen diyo sevmesemde yemesemde bana diycegin mutfak irda git yap ye diye 😂😂 allaha şükür esimden boyle bi sorun yasamadim

Her gün tost olmaz ama vitaminsiz kalır gelişimi durur. Boyu kısa kalır. Vitamin hapını toz haline getirip tost ekmeğinin içine koyun vitaminini o şekilde alsın.
Şaka bir yana yemek seçen insana ben de çok gıcık olurum. Benim de sevmediğim tercih etmeyeceğim bir iki yemek vardır ama biri pişirip önüme getirse taş bile olsa yemeye çalışıp teşekkür ederim. Çok ayıp burun kıvırmak. Ben neden uğraştığınızı yalvardığınızı anlamadım. Bir gün siz sevdiğiniz yemeği yapın diğer gün o kendi sevdiği yemekten yapsın. Beraber oturup yersiniz. İkinci gün de o kendi yemeğini yer hem işiniz yarıya inmiş olur.

Benim annem de çeşit çeşit yemek yapmayı çok sever, TV'den tarif görür yapmak ister falan,egzantirik şeyler.
Ama babam yeni tatlara ve sebzelere açık bir insan değil (ablam ve ben de değiliz). Hayatta yemez,kendine tost yapar, yumurta kirar
Böyle böyle annem de soğudu garip yemek yapmaktan. Ama onun da derdine düşmüyor ya, doymayan gidiyor kahvaltı yapıyor. Annem yiyor kendi yiyecegini :))
Siz de takılmayın hiç. Madem biliyorsunuz yemiyor, tencere dolusu yapmayın, porsiyonluk yapın siz yiyin olsun bitsin.
O da tost yesin, kahvaltı yapsın. Kocaman adam iki akşam tost yedi diye bağışıklığı düşecek değil ya
(Bu arada saydıklarınizi ben de yemem ya, lahana sarması, haşlama kabak, tavuklu karnabahar,mantar falan... Her damak tadına uyacak şeyler değil. Kendinizi üzmeyin böyle seyler için)

Yeni mi evlisiniz ? Çildirmalik bir durum yok zira. Eşinize, çocugunuzmus gibi davranmayi birakin.Neredeyse "uçak geliyor, uçak geliyor" yapacaksiniz.Siz niye hep kendi bayildiginiz yemekleri yapıyorsunuz hem 😅 Sevmiyorsa sevmiyordur,kendi sorunu. Arada tost yer,arada sevdiği yemekleri yaparsiniz olur biter...

Yorumlari okudum da erkeklerin çogu baya baya etçilmiş bu arada. 🙄
Benim eşim yemek seçmez, sebze de yer yeter ki içinde et olsun. Her Allahin gunu et olmak zorunda, etten bunalim geldi bu aksam etsiz sebze yemegi yaptim. Yemegi yedi ama gidip disardan kendine hazir et aldi geldi ve onu da yedi. (Evdeki etler buzlukta) 😂😂 Et yemese sanki bisey olacak gibi...

Kendime sebze ona etin her türlüsünü pişiriyorum sorun çözülüyor adamı 7 senede 2 defa ıspanak yedi çok bile Ona göre şimdi diyete başladı bakalım ne yicek🤣🤣🤣

Yemezse yemesin yaa hiç uğraşamam valla 🤦

Yemezse yemesın çok umursama

Hiç uğraşmam.
evde yemek bellidir onu yaparım yemezse kendini doyursun.
Sorarım zaten bugün ne yapayım diye söylerse fikir yaparım. Ama her zaman onun istedikleri olmaz yani.
Benim eşiminde çeşitli damak tadı yoktur ama konanı yer çok şükür azda olsa. Sevmediği şeyde olsa bi tırtıklar. Sonra gece ekmek arası yapar kendine afiyet olsun hiç önemli değil :D

Sevmediği yemekleri, onun damak tadına uygun şekilde pişirin .

Benim eşim patlıcan, nohut ve salatayı sevmezdi. Patlıcan oturtması yapıyorum severek yiyor😊 nohut yaparkende bol soğan, et, baharat koyuyorum , salatayıda yiyor ama yeşillikleri doğramadan direk tabağa, üstünede biraz limon vs daha çok hoşuna gidiyor.
Yemiyor diye yapmanazlık etmedim, malzemeler aynı ama sunum ve pişirme şeklini değiştirdim. Kendimden biliyorum çünkü benim de vardır öyle sevmediğim ama kendim yaparsam severek yediğim şeyler. Ispanak, pırasa, mantar, ciğer gibi.

Sizde farklı pişirme yöntemleri deneyerek severek yiyeceği şekle getirebilirsiniz bence

Tercihe bağlı isterseniz koyabilirsiniz. Evde maydanoz varsa koyuyorum yoksa koymuyorum ben. Varlığı yada yokluğu tadında bir eksiklik yapmıyor.
Kilolara tost ekmeği alın, koyun bir kenara, isteği kadar yesin. Lahana sarmasını da bize gönderin. Bayılırım lahana sarması a. Günlerdir canım istiyor, üşeniyorum. Bu sırada bir soru: kiymasiz lahana sarmasına maydonoz koyulurmu?

Adamı bir rahat mı bıraksanız acaba?
Ben yemek seçmem ama bazen canım o an var olan yemeği istemeyebilir. Yemek ağırdır, hafif bir şeyler yemek istiyorumdur ya da tam tersi olabilir.
Biri karşıma geçip "hatırım için yeee, yalvarıyoruuum" diye ısrar etse sinirden çıldırırım.
Bırakın ne istiyorsa yesin. Size bir zahmeti de yok zaten. Niye bu kadar dert ettiğinizi anlamadım.

Valla tavuklu mantar sevmem, kabak dolması yemem, lahana sarması irademle ağzıma sürmem.. kocanızın sevdiği şeyleri bende çok seviyorum 😂 ve gerçekten tosta da bayılırım öğün olarak yaptığımız çok ama çok oluyor 😬😬 eşim de yemek seçmez ama etçilin tekidir çok sever. Ben daha seçiciyim ve inanın bana eşim sebze konusunda ısrarcı olsa sorun çıkarırım yani.

Öncelikle işiniz çok zor 🙄 bir benzeri de bende var malesef. 4 senelik evliyim başlarda sorun etmiyordum yavaş yavaş alıştırırım sanıyordum. Ama çocuk olduktan sonra hiç çekemez oldum. Tavuk, balık, kırmızı et, zetyin ve çoğu sebzeyi yemezdi. Hergün mercimekli, kısır, köfte, börek böyle şeyler yapardım. Ama Allah var bi çorba yeter derdi. Benim içim rahat etmezdi. Bir misafir gelse ona ayrı yemek yapmak zorunda kalırdım bir yere yemeğe gitsek beni bi telaş alırdı. Başta beni kırdığın gün bir yemeğin tadına bakacaksın bende seni affedeceğim dedim huyuna gittim. İlk zamanlar iyiydi sonra yine yememeye başladı bende yemin ettim ya önüne ne koyarsam yersin yada hergün makarna kim gelirse gelsin makarnadan başka bişey yapmam dedim gittim birde 5 kg makarna aldım bir hafta makarna yedirdim😂 en sonunda pes etti şimdi karnı doyacak kadar ne yapsam yiyor. Yine seçtikleri var ama bunada şükür.

Back
X