Yemek seçen eslerinizle nasıl basediyorsunuz

Biber dolması yiyor mu?
Kabak doldurduğunuz zaman biraz kabak biraz biber doldurursunuz, herkes yer.
Sizin saydığınız yemekler genel geçer herkesin sevdiği yemekler değil zaten.
Yemek seçmeyen ben, tavuklu karnabahar yemem mesela.
Ortak sevdiğiniz şeyleri sık yapın, kendi sevdiklerinizi yaptığınızda da adam tost yemeye devam etsin.
Zıkkım yesin vırt zırt diyemicem, neden zıkkım yesin?Size üslupsuz tepkiler verip çirkinleşmiyormuşki.
Adam tostunu yapıyor doyuyor. Daha kibarı ne olabilir.

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
İnatla sevmediği şeyleri yapıp tadına bak seversin yapmayın adama.
mantar, lahana, kabak vs. Herkes sevmez ve yemesi için zorlamayın

Bizim ki etobur.Et varsa yer yoksa ne varsa onu yer.Ben otculum kendi bilir.
Aynı benim eşim her yemegi ya etli ya tavuklu ya kiymali yer :D ıspanak pırasa bamya karnıbahar bunları yer ama kiymali olursa yer yoksa yemez bende ona kiymali yapıyorum kendime kiymasiz cunku bende yemegin icinde asla et kıyma sevmiyorum kuru fasulye nohut yaptiysam etsiz yapıyorum pilavın yanina bi tavuk kizartiyorum boyle idare etmiş oluyorum

Yapar geçerim yemeyen anasının evine kaarşim 😁

Eşim yemek seçiyor. Ben cildiricam artık. Kesinlikle yemiyor kendine tost yapiyor. Neyse ne hali varsa görsün diyorum ancak acayip sinirlerim bozuluyor o kadar uğraş tadına dahi bakilmasin yemeğin. Tost makinesini kiricam artık. Yemedikleri de tek tük şeyler değil. Mesela bugün kabak doldurdum. (Ben aşırı severim) ağzına sürmedi. Hatrim için diyorum yalvarıyorum gene yemiyor. Belli başlı yemekleri var. Kuru fasulye, cacık, et sote, börek, karışık kızartma hep bunlar böyle şeyler olsun istiyor. Mantarlı tavuk sote yaparım mantarları tek tek ayırır, geçen gene tavuklu karnabahar yaptım sadece tavuklarini yedi. Lahana sarması yemez. Bunlarda benim en sevdiğim yemekler. Yemese bu kez hem kendimi strese sokuyorum hem üzülüyorum aç kaldı tost yedi gene diye. Tatlılarda da öyle misal. Sütlaç, elmalı tart bunları yer istahli. Başka ne yapsam bir çatal alır bırakır. Kısır, mercimek köftesi gibi şeyleri hiç yemez. Ne yapicam kavga ediyorum güzellikle söylüyorum anlamiyor
Ayy benim eşimde et oburdur.sebzeyi etsiz yemez.ornegin bugün tavuk plav yedi ben ıspanak.ister yesin ister yemesin zorlama boşver ne sebiyosa onu yesin

Siz yemekleri istediginiz gibi yapin o da secsin icinden yesin. Ben de oyle yapiyorum,yemekleri her zaman oglumun yiyecegi sekilde yaparim cunku benim bakimima ihtiyaci olan o,kocam degil. Yemezse yemesin.

Yemek seçen biri olmadigimi dusunuyorudum ama kabak doldurmasi, lahana sarmasi gibi seyleri ben de yemem, alişik degilim ailemin evinde bahsettiginiz yiyecekler hiç pişmezdi , eşinizin yerine kendimi koydum o yuzden ve hatir icin yemek istemezdim dogrusu bi kerelik bisey degil sonuçta.

İlla bu yemekleri yapacaksaniz birakin eşiniz tost yesin, zorla niye sevmedigi şeyi yesin adam. Eziyet gibi...
Damak tadı denen bisey var.

Son düzenleme:
Kilolara tost ekmeği alın, koyun bir kenara, isteği kadar yesin. Lahana sarmasını da bize gönderin. Bayılırım lahana sarması a. Günlerdir canım istiyor, üşeniyorum. Bu sırada bir soru: kiymasiz lahana sarmasına maydonoz koyulurmu?

Başetmeye çalışmıyorum benim yaptığım yemekleri sevmezse yemezse işte mutfak orada git be yemek istiyorsam kendin yap diyorum kimsenin hizmetçisi değilim işten yorgun argın geleceğim çoluk çocuk ilgileneceğim bir de üstüne yemek yapacağım paşam yemeyecek mi o zaman ya aç kalır ya da kendi yapar

Ay aman boşverin sizde kendinize göre yapın ona da sevdiği şeyden yapın, bende kabak sevmem ağzıma bile sürmem kim zorlarsa zorlasın yiyemem çocuk değil bu adam bırakın yemiyorsa yemesin

Eşiniz biraz ön yargılı gibi yemek konusunda. Ha mesela sulu karnıbahar yemeği, lahana, kabak dolması gibi yemekleri herkes öyle çok severek yemeyebilir. Kızartması güzel oluyor mesela bana göre karnıbaharın, yemeğini yapmam. Ama mercimek köftesi, kısır genelde herkesin sevdiği şeylerdir.. Evde hep tost malzemesi oluyor mu? Başka alternatifi olmasa yer belki. Konuşup bir orta yol bulmaya çalışın bence. Bizim evde de yeşil mercimek sevilmezdi mesela. Önce bulgur pilavına katıp alıştırdım. Çok güzel oluyor öyle. Sonra bastım yemeğini, mis gibi yendi :))

Benmde eşim cok yemek seçer ama ben her gün onun yiyecegi yemegi yapmam mesela cogunluk ortak sevdgmz seyler bazı günlerde sadece benm yada cocugun sevdigi şeyler yaparım eşim evet canm ama cocugum degil hergün yedimi aç mı diye peşi sıra gezmem

• Beğen
Reactions: Z P
Ben de yemek seçerim, eşim de genelde et sever sebze hiç sevmez :KK70: 1 gün et, 1 gün tavuk, bir gün makarna , 1 gün kv, 1 gün kendi annemde yağlama vs , 1 gün dışarı, 1 gün de eve dışardan söyleriz :KK70:Bence bu kadar takılmamalı ben yemek bile yapmam :110:

• Komik
Reactions: Z P
bi söz vardır çok işe yarıyor zıkkımın kökünü ye 😄😄😄Strese sinire bu laf cok iyi geliyor. Deneyin 😂

Yemeyebilir,gayet normaldir bu durum.Zorla sevmediği bir şeyleri yediremezsiniz.Bunu beklemek saçma olur.Onun ve sizin ortak sevdiğiniz şeyleri yapın ya da ikinizin yediğinden azar azar yapın.Bu tür küçük şeyler dert edilmez.Zıt gitmek sadece evliliğinize zarar verir.

Back
X