Yemek sorunu

"Bak öyle yapicam ki içinde pırasa olduğunu bile anlamayacaksin,sen aslında seviceksin ama yemedigin için bilmiyorsun tabi" davranisi sizin kontrolu sevdiginizi dusunduruyor bana.Yanilmiyorsam eşiniz de sizin hayatta almanız gereken risklere izin vermeyen ,engelleri sizin yerinize kaldırmaya çalışan,mücadele etme becerinizin gelişmesine izin vermeyen bir davranış içerisindeydi. Keşke herkes kendi bölümüne yönelik alanı kontrol edip bu alanla ilgili yaşam sorumluluklarını ele alabilse ....sanki daha mutlu olursunuzHoppa

aaa evet doğru söylüyorsunuz. O benim hayatımın her alanını kontrol etmek istediği için belki de mutfak konusunu ben yönetmek istiyorum ve üzerimdeki basıncı boyle asmaya çalışıyorum. Biz bu arada baya yol katettik bu anlamda.ehliyeti aldım, arabam da var. Artik daha bağımsız hareket edip, sürekli eşimin paçasına yapışmıyorum

Ilgincmis valla ..
Ilk defa taze fasulyeyi salçalı yapan ve yiyen duydum :)
Genelde zeytinyağlı,soğuk ve şalcasiz yenir ,muhtemelen sizin gibi yapsam benim ki çatalını bile uzatmaz ...
Ben zaten yemem sıcak fasulye .
Işte burda devreye damak tadı ve alışkanlıklar giriyor .
Her yemek baharatlı olmaz.
Olsa da gitmez .
Konu sahibi yapacagi yemeği standartlara uygun yapsa sorun kalmaz bence bu konudan da çok şey ogrendi

Bugün kahvaltıdan sonra aktara gidip, yeni bahar, muskat, reyhan, safran almayı düşünüyorum. Bi de ne nerde kullanilir öğrenirsem belki daha lezzetli yemekler yapabilirim. Bildiğim tek baharat kırmızı biber ve karabiber. Onları da kullanmıyorum yemeklerde

Bugün kahvaltıdan sonra aktara gidip, yeni bahar, muskat, reyhan, safran almayı düşünüyorum. Bi de ne nerde kullanilir öğrenirsem belki daha lezzetli yemekler yapabilirim. Bildiğim tek baharat kırmızı biber ve karabiber. Onları da kullanmıyorum yemeklerde
Bence tek aldığınız reyna olsun domates salatasina o da safran ve muskati herkes sevmez yemez o kadar aksiyona gerek yok bence

Bence tek aldığınız reyna olsun domates salatasina o da safran ve muskati herkes sevmez yemez o kadar aksiyona gerek yok bence

alayim da bulunsun evde. Mesela yeni baharı nerelerde kullanabilirim ? Bugün yoğurt çorbası yapacağım. Hangi baharatları kullanayim ?

alayim da bulunsun evde. Mesela yeni baharı nerelerde kullanabilirim ? Bugün yoğurt çorbası yapacağım. Hangi baharatları kullanayim ?
Yoğurt çorbasına bence sadece nane yakışır yağda kızdırılmış ınstagramda haticemazi diye bir kadın var ben yemeklerini çok beğeniyorum yeni bahar dolmaya yakışıyor yani her baharat her yemekte kullanılmaz muskati patates puresine koyarlar benim bildiğim yenibahar dolmaya nane ve reyhan domates salatasının sosuna,karabiber kimyon kekik bulunsun evde bence kâfi tavuklara tavuk baharatı var karışık,et için karabiber kekik aslında normal baharatlar sadece kullanmak önemli ve miktar
Siz böyle mi yapıyorsunuz eğer böyle yapıyorsanız bence yememesi imkansiz

Son düzenleyen: Moderatör:
Hergün ona sorun ne yemek yapayım ne istersin diye. Arada annesinden tarif isteyin onu yapın. Bir de el lezzeti diye bişey gerçekten var. Ne yapsak etsek de aynı tadi tutturamayabiliyoruz bi başkasıyla. Amaan bi şekilde karnını doyuruyor çok uzmeyin canınızı.

Yeni baharat köfte de kullanılır.
Yoğurt çorbasına sadece tuz ve nane :)
Muskat çok keskin bir baharat .
Reyhan da keza öyle .

Ben çok iyi bildiğim yemekleri bile yemek sitelerinden tekrar araştırır farklı tarzda yapmaya çalışırım. Bir yemekte asla tek tarifle yetinmem baharatsiz hayat düşünemiyorum. Sürekli değişik tarifler denerim değişik tatlara bayılırım. Yemek yapmak hobi gibi bir şey benim için oğlum da mutfakta vakit geçirmeyi çok sever daha az yaramazlık yapıyor çok bunalınca mutfağa kosariz. Siz de degisik sitelerden tariflere bakın. Hep türlü yaptığım halde yine de tarifine bakarım mesela daha iyisi yapılabilirken neden daha aziyla yetinelim:halay:

ama vitamin protein alması lazim. Sağlıklı beslenmek önemli.
Bu onun sorunu.Çocuğun değil senin.
Elinde tabakla peşinde dolanacak değilsin ya.
Ben olsam bu kadar kafama takmazdım.
Yapardım kendi kafama göre 2 çeşit yemek,ister yesin ister yemesin.
Belki de bu kadar üstüne düşmen adamı bunaltıyordur.

ama vitamin protein alması lazim. Sağlıklı beslenmek önemli. Kendime yapıyorum aslında yemeği ama onun da yemesini istiyorum.
Vitamini börekten alacak değil. Siz yapın bir sebze yemeği bazen de bir çorba. Canınız ne isterse. Yerse yesin yemezse bisküvisi varmış. Koskoca adam aç kalıp ölecek değil ya. Yetişkin birinin beslenmesinden siz sorumlu değilsiniz. Uçak geliyor yapıp yedirin sebzeleri ezin o zaman kesin yer.

Herkesin ağız tadı farklı maalesef bazen zevkler uymayabiliyor. Mesela iş yerinde 15 kişiyiz çıkan yemekleri 10 kişi çok beğense 5 kişi hiç beğenmez o yüzden sıkmayın canınızı yakın çevreniz yemeklerinizi beğeniyorsa sıkıntı sizde değil demektir elinizden geleni yapıyorsunuz.

elinde tabakla adamın peşindede dolanıyomusun, bi o eksik çünkü. çamaşır konusundan sonra şimdide bu. sen hayatını kendine zorlaştırmak için yaşıyosun resmen. her şeyin bu kadar uçmu. oturup keyif yaptığın hiç bişeyi umursamadığın zamanın yokmu mesela. önceki konunda psikolga git tavsiyelerine uydunmu, o tavsiyeleri dinleseydin bu konuyu açmazdın. seni kırmak üzmek için yazmıyorum. psikolaga gittim takıntılarımdan kurtuldum diye bi konu açarsan senin için çok sevinirim. hayat zaten çok zor, dahada zorlaştırmanın bi anlamı yok

elinde tabakla adamın peşindede dolanıyomusun, bi o eksik çünkü. çamaşır konusundan sonra şimdide bu. sen hayatını kendine zorlaştırmak için yaşıyosun resmen. her şeyin bu kadar uçmu. oturup keyif yaptığın hiç bişeyi umursamadığın zamanın yokmu mesela. önceki konunda psikolga git tavsiyelerine uydunmu, o tavsiyeleri dinleseydin bu konuyu açmazdın. seni kırmak üzmek için yazmıyorum. psikolaga gittim takıntılarımdan kurtuldum diye bi konu açarsan senin için çok sevinirim. hayat zaten çok zor, dahada zorlaştırmanın bi anlamı yok

neredeyse iki senedir düzenli gidiyorum . Her seansa 200 200 param kalmadı valla. 1 saat konuşuyoruz ediyoruz tamam ilerleme oldu olmadı değil ama parayı kolay kazanmıyorum açıkçası. Ayda 400 600 lira cok büyük para. Artik kendi kendimi iyilestirebilmek istiyorum

Arkadaşlar 8 yildir evliyim ve kocamı do-yu-ra-mi-yo-rum.

Her gün istisnasız her gün yemek yaparım. Öğlen yemeğe gelir, işe gider bi de aksam yemeği yeriz. Öğlen sıcak kahvaltı hazırlarım. Mutlaka ya menemen ya börek ya patates ya krep ya da farklı tarifler denerim.

Aksam da çorba köfte baklagiller çoğunlukta olmak üzere sebze yaparım. Balık bile pişiremiyorum sevmiyor diye.

Sabah kahvaltılarını esim hazırlar. Tost yapar sadece.

Gel gelelim onca hazirladigim yemeğe rağmen tabağını bile bitimiyor ve hep ac kalıyor. Sürekli tartisiyoruz. Dışarı çıktığımızda ya da bi arkadaşa yemeğe gittiğimizde abartmıyorum 3 dolu tabak yiyor ve harika olmuş ilk defa yiyorum bu yemeği diyor. Ve bilin bakalım benim her zaman yaptığım yemeklerden biri oluyor o "ilk defa" yediği yemek. Adam eve gelince iştahı kaçıyor mübarek.

Sonra da sen benim lokmalarımı sayma, önüne bak beni takip etme , zorlama bi lokma aldım işte güzel olmuş, ben böreği boyle bütün değil kalem şeklinde seviyorum, salçası az mi olmuş, bi tuhaf kokusu var, tadı biraz eksi gibi, bunun içine ne koydun ... Vb... Ay delircem artık.

Her hafta kek, tatlı tarzı şeyler mutlaka yaparım, börek ve poğaça için her hafta fırın mutlaka çalışır, evimden ayran salata asla eksik olmaz ama benim kocam aç aç aç. Aksam yatmadan midesi kazınıyor, uyumadan önce bisküvi yiyor. Bana da afakanlar basıyor.

Bir kaç kez mutfağı ona bıraktım. Tavuğu inanır misiniz cips kıvamına getirmiş. Üzerine ketçap döktü yedi. Bir gün de irmik tatlısı yaptırdım , irmikler yaniktan hallice olduğu için şerbeti bile çekmedi dondurmayla zorla tükettik. Mahallenin bütün kedi ve köpekleri tanıyor beni sürekli yemek artığı verdiğim için.

Kocam düzelmez de ben kocamı umursamamayi nasıl öğreneceğim?

Bu arada anasının yaptığı yemekleri yer dibini ekmekle sıyırır.
Yanlış anlamayın ama demek ki kocanız elinizin lezzetini, yemek yapma stilinizi beğenmiyor. Hani alışkanlıklarınızı bir kenara bırakıp onun seveceği tarzda yapsanız. Mesela benim kocam kesinlikle pırsas, ıspanak, kabak, mantar, karnıbahar vs yemez. Bol salçalı ve baharatlı sever. Asla bütün malzemeler aynı anda pişen yemeği sevmez. İllaki soğanı salçası dibinde iyice kavrulacak ondan sonra yemek yapılacak. Ben de o nasıl seviyorsa dikkat ederim öyle yaparım. Kocanızın huyunu benim kocama benzettim. O da eğer yemeği beğenmezse ya tabağı yarım bırakir ya da yok salçası mi az yok tadı bir tuhaf mı olmuş der.
İnanin tavuk suyu çorbayı rengi beyaz diye yemez. Salça ister. Ben de o seviyor diye salçalı yaparım. Ee desem ki vay olur mu öyle şey orijinali bu, böyle yapmaya devam edeceğim diye, o zaman benim kocam da yemeklerimi yemez.
Sevdiği tarzı bilip, sırf size tuhaf geliyor diye sevdiği gibi yapmazsanız bence şikayet etmeye hakkınız yok.

Arkadaşlar 8 yildir evliyim ve kocamı do-yu-ra-mi-yo-rum.

Her gün istisnasız her gün yemek yaparım. Öğlen yemeğe gelir, işe gider bi de aksam yemeği yeriz. Öğlen sıcak kahvaltı hazırlarım. Mutlaka ya menemen ya börek ya patates ya krep ya da farklı tarifler denerim.

Aksam da çorba köfte baklagiller çoğunlukta olmak üzere sebze yaparım. Balık bile pişiremiyorum sevmiyor diye.

Sabah kahvaltılarını esim hazırlar. Tost yapar sadece.

Gel gelelim onca hazirladigim yemeğe rağmen tabağını bile bitimiyor ve hep ac kalıyor. Sürekli tartisiyoruz. Dışarı çıktığımızda ya da bi arkadaşa yemeğe gittiğimizde abartmıyorum 3 dolu tabak yiyor ve harika olmuş ilk defa yiyorum bu yemeği diyor. Ve bilin bakalım benim her zaman yaptığım yemeklerden biri oluyor o "ilk defa" yediği yemek. Adam eve gelince iştahı kaçıyor mübarek.

Sonra da sen benim lokmalarımı sayma, önüne bak beni takip etme , zorlama bi lokma aldım işte güzel olmuş, ben böreği boyle bütün değil kalem şeklinde seviyorum, salçası az mi olmuş, bi tuhaf kokusu var, tadı biraz eksi gibi, bunun içine ne koydun ... Vb... Ay delircem artık.

Her hafta kek, tatlı tarzı şeyler mutlaka yaparım, börek ve poğaça için her hafta fırın mutlaka çalışır, evimden ayran salata asla eksik olmaz ama benim kocam aç aç aç. Aksam yatmadan midesi kazınıyor, uyumadan önce bisküvi yiyor. Bana da afakanlar basıyor.

Bir kaç kez mutfağı ona bıraktım. Tavuğu inanır misiniz cips kıvamına getirmiş. Üzerine ketçap döktü yedi. Bir gün de irmik tatlısı yaptırdım , irmikler yaniktan hallice olduğu için şerbeti bile çekmedi dondurmayla zorla tükettik. Mahallenin bütün kedi ve köpekleri tanıyor beni sürekli yemek artığı verdiğim için.

Kocam düzelmez de ben kocamı umursamamayi nasıl öğreneceğim?

Bu arada anasının yaptığı yemekleri yer dibini ekmekle sıyırır.

Yemek yapma o zaman. Niye yapıyorsun ki adam yemiyormuş madem kendi yapsın.Cips mips bir şeyler hazırlıyormuş madem ya da al akşamları bisküvi koy onüne çok seviyorsa.

Lorentz Lorentz bisey daha eklemek istedim.

Canim bende suan lezzetsiz yemek yaptigina inandim. Denilen kdr baharat kullanman gerekmiyor bile lezzetli yapmak icin. Kaliteli tereyag zeytinyagi salca pulbiber karabiver kirmizi toz biber. Bunlar stsndart bende..ama evde mesela farkli bi et yemegi meze vs yapiorsam degisebilio baharat durumu.

Ayrica her yemege et suyu asla kullanilmaz. O kdr agir yaparki herseyi. Pilavi tavuk suyuyla yap bi kezde et suyuyla aradaki lezzet koku farki ucurum. Gerci ben varsa kullanirim yoksa normal suylada gayet lezzetli oluyor pilav.

Yemek yapma seklini degistirmen gerekio biraz bencede. Ayrica yemege piserken tuz atilirsa daha bi icine isliyo guzel oluyo. Ozel durumun varmis onu anliyorum. Bak arkadas haticemaziyi tavsiye etmis. Takip ediorum ve bayiliorum o kadina. Pratik yapiyor herseyi...

Ben evde doner bile yaptim disardan yemedigim icin ve herkes sevdi. Halbuki kesin biri bisey bulur diye dusunuyodum. Biraz mesakkatli kabul ama ugrasinca oluyo. Ha bunuda kocan icin filan yap diye demiyorum.. sen bu sekilde mutsuzsun bu yuzden farkli sekillerde yapman gerektigini dusunuorum.

Lorentz Lorentz bisey daha eklemek istedim.

Canim bende suan lezzetsiz yemek yaptigina inandim. Denilen kdr baharat kullanman gerekmiyor bile lezzetli yapmak icin. Kaliteli tereyag zeytinyagi salca pulbiber karabiver kirmizi toz biber. Bunlar stsndart bende..ama evde mesela farkli bi et yemegi meze vs yapiorsam degisebilio baharat durumu.

Ayrica her yemege et suyu asla kullanilmaz. O kdr agir yaparki herseyi. Pilavi tavuk suyuyla yap bi kezde et suyuyla aradaki lezzet koku farki ucurum. Gerci ben varsa kullanirim yoksa normal suylada gayet lezzetli oluyor pilav.

Yemek yapma seklini degistirmen gerekio biraz bencede. Ayrica yemege piserken tuz atilirsa daha bi icine isliyo guzel oluyo. Ozel durumun varmis onu anliyorum. Bak arkadas haticemaziyi tavsiye etmis. Takip ediorum ve bayiliorum o kadina. Pratik yapiyor herseyi...

Ben evde doner bile yaptim disardan yemedigim icin ve herkes sevdi. Halbuki kesin biri bisey bulur diye dusunuyodum. Biraz mesakkatli kabul ama ugrasinca oluyo. Ha bunuda kocan icin filan yap diye demiyorum.. sen bu sekilde mutsuzsun bu yuzden farkli sekillerde yapman gerektigini dusunuorum.
Tavuk döner de şahane oluyor lahmacun ondan öğrendim bende mesela artik evde yapiyorum gerçekten güzel yapıyor youtube da videoları var açıp açıp izliyorum vallahi

Aaa.. Karabiberin olmazsa olmazsa deneceği bazı yemekler vardır. Nedrn baharat kullanmıyosunuz. Muhtemelen yemekleri az salçalı ve az yağlı yapıyosundur. Kocan da küçük çocuk gibi genelde kızartma, tavuk vs seviyordur. Hani o bayıla bayıla yediği yemeklerden sen de tatsan ve senin yemeklerinle aralarındaki farka baksan. Sanki kendi doğrularını yemeklerinde uygulamakta ısrarcı gibi gördüm.
Vay efendim makarnayla ekmek yenir mi.. Gibi. Ama yiyen yiyor. Fazla yadırgamaya gerek yok. Herkesin yediği kendi midesine gittiğine göre bizi rahatsız etmemeli bu durum. Eşine, yemegin icinde haşlanmış soğan parçaları olmayan yemeğin dibine iyice kavrulmuş soğan, sarımsak ve salça yap, tuzu eğer et yoksa yemekte en baştan at. Karabiber ve kimyonu neredeyse her yemeğe kullanirim. Onları da ocağı kapatmadan hemen önce atıp karıştır. Hani 8 yıldır hep aynı şekilde yapıp da yemiyor diye kızmak tuhaf gelyor bana.
Tabi yemek yapma şeklini hiç değistirmediğini, kocanın nasıl sevdiğini önemsemedığini varsaydığım için öyle söylüyorum.

Demekki yemeklerin adamın ağız lezzetine uymuyor bence annesinden tarifler al ona göre yap bide çok az ve öz yap.çok yapınca lezzeti kaçar.ben nezaman pilavı çok yapsam lezzeti kaciyor az yapinca yemeye doymuyoruz

Back
X