Yemek sorunu

Aaa.. Karabiberin olmazsa olmazsa deneceği bazı yemekler vardır. Nedrn baharat kullanmıyosunuz. Muhtemelen yemekleri az salçalı ve az yağlı yapıyosundur. Kocan da küçük çocuk gibi genelde kızartma, tavuk vs seviyordur. Hani o bayıla bayıla yediği yemeklerden sen de tatsan ve senin yemeklerinle aralarındaki farka baksan. Sanki kendi doğrularını yemeklerinde uygulamakta ısrarcı gibi gördüm.
Vay efendim makarnayla ekmek yenir mi.. Gibi. Ama yiyen yiyor. Fazla yadırgamaya gerek yok. Herkesin yediği kendi midesine gittiğine göre bizi rahatsız etmemeli bu durum. Eşine, yemegin icinde haşlanmış soğan parçaları olmayan yemeğin dibine iyice kavrulmuş soğan, sarımsak ve salça yap, tuzu eğer et yoksa yemekte en baştan at. Karabiber ve kimyonu neredeyse her yemeğe kullanirim. Onları da ocağı kapatmadan hemen önce atıp karıştır. Hani 8 yıldır hep aynı şekilde yapıp da yemiyor diye kızmak tuhaf gelyor bana.
Tabi yemek yapma şeklini hiç değistirmediğini, kocanın nasıl sevdiğini önemsemedığini varsaydığım için öyle söylüyorum.
Ben de konu sahibinin bunca zamandır sorunu tespit edememesine çok şaşırdım ve hâla şaşırıyorum.

Tavuk döner de şahane oluyor lahmacun ondan öğrendim bende mesela artik evde yapiyorum gerçekten güzel yapıyor youtube da videoları var açıp açıp izliyorum vallahi
Evet ben tavuk doner yapmistim kiymadan yaprak donerde yaptim baska bi tarifleydi gerci guzel oldu. Lahmacun zaten standart bi tarifim vardir ve gercekten insan daha bi icine sinerek yiyor yediriyor cocuklarinada

Mesela en son büyük tartışmamız oldu. Şehir dışına çıkacağım için sabah kahvaltıda içsin diye muzlu ballı süt yaptım dolaba koydum. Öğlen de atistirsin diye patatesli börek yaptım. Çünkü beyefendi ıspanaklı börekten sıkılmış. Aksam yemeğini de birlikte yeriz diye düşündüm. Eve bi geldim muzlu sut aynen duruyor , böbreklere dokunmamış gitmiş dışardan yemiş. Neden yemedin dedim, unuttum diyor. Sinir bozucu değil mi,? Bir daha sana börek yok dedim ama kıyamadım bugün yine börek yaptım.
oyy ne tatlısınız ya. eşiniz azıcık şımarmış sanki bırakın yapmayın birkaç gün de anlasın değerinizi.

Evet ben tavuk doner yapmistim kiymadan yaprak donerde yaptim baska bi tarifleydi gerci guzel oldu. Lahmacun zaten standart bi tarifim vardir ve gercekten insan daha bi icine sinerek yiyor yediriyor cocuklarinada
Evet dışarıdaki şeyleri artık yiyemiyorum döner için bir güvenilir yerim var oradada akrabam var sadece ordan yerim onuda et döner yerim başka yemem neler var içinde Allah bilir hele o tavuk donerler

Aaa.. Karabiberin olmazsa olmazsa deneceği bazı yemekler vardır. Nedrn baharat kullanmıyosunuz. Muhtemelen yemekleri az salçalı ve az yağlı yapıyosundur. Kocan da küçük çocuk gibi genelde kızartma, tavuk vs seviyordur. Hani o bayıla bayıla yediği yemeklerden sen de tatsan ve senin yemeklerinle aralarındaki farka baksan. Sanki kendi doğrularını yemeklerinde uygulamakta ısrarcı gibi gördüm.
Vay efendim makarnayla ekmek yenir mi.. Gibi. Ama yiyen yiyor. Fazla yadırgamaya gerek yok. Herkesin yediği kendi midesine gittiğine göre bizi rahatsız etmemeli bu durum. Eşine, yemegin icinde haşlanmış soğan parçaları olmayan yemeğin dibine iyice kavrulmuş soğan, sarımsak ve salça yap, tuzu eğer et yoksa yemekte en baştan at. Karabiber ve kimyonu neredeyse her yemeğe kullanirim. Onları da ocağı kapatmadan hemen önce atıp karıştır. Hani 8 yıldır hep aynı şekilde yapıp da yemiyor diye kızmak tuhaf gelyor bana.
Tabi yemek yapma şeklini hiç değistirmediğini, kocanın nasıl sevdiğini önemsemedığini varsaydığım için öyle söylüyorum.

kimyonu mesela nerelerde kullanıyorsunuz. Valla en basiti köfte. Her türünü denedim. Soğanlı soğansız biberli maydanozsuz , biber salçası koydum , galeta unu yerine ekmek rendeledim koydum olmuyor olmuyor olmuyor. En son yaptığımda köfte harci aldım. Esim yedi valla yalan yok ama ben yiyemedim aşırı tuzlu ve baharatlı geldi. Şu youtube videolarını bi izleyeceğim tek tek. Ben kemik suyu kullanıyorum sürekli. Yoğurt çorbasına bile koyarim kemik suyu. Zeytinyağı pişince zehir saçıyor diye, ayçiçek yağı da zararlı diyorlar. Ben mutfak kültürümü bastan değiştirmeye karar verdim.

Yanlış anlamayın ama demek ki kocanız elinizin lezzetini, yemek yapma stilinizi beğenmiyor. Hani alışkanlıklarınızı bir kenara bırakıp onun seveceği tarzda yapsanız. Mesela benim kocam kesinlikle pırsas, ıspanak, kabak, mantar, karnıbahar vs yemez. Bol salçalı ve baharatlı sever. Asla bütün malzemeler aynı anda pişen yemeği sevmez. İllaki soğanı salçası dibinde iyice kavrulacak ondan sonra yemek yapılacak. Ben de o nasıl seviyorsa dikkat ederim öyle yaparım. Kocanızın huyunu benim kocama benzettim. O da eğer yemeği beğenmezse ya tabağı yarım bırakir ya da yok salçası mi az yok tadı bir tuhaf mı olmuş der.
İnanin tavuk suyu çorbayı rengi beyaz diye yemez. Salça ister. Ben de o seviyor diye salçalı yaparım. Ee desem ki vay olur mu öyle şey orijinali bu, böyle yapmaya devam edeceğim diye, o zaman benim kocam da yemeklerimi yemez.
Sevdiği tarzı bilip, sırf size tuhaf geliyor diye sevdiği gibi yapmazsanız bence şikayet etmeye hakkınız yok.

esim açıkçası karbonhidrat ağırlıklı besleniyor. Yukarda bir arkadaş söylemiş. Çocuklar gibi sadece köfte makarna pilav börek poaca falan seviyor. Tatile gideriz mesela açık büfe. Tabağını patates ve makarnayla doldurur. Ben de vitamin alsın diye sürekli çeşit yapmaya çalışıyorum.

Unutabilir bunda bi sıkıntı yok ama ben boyle adami cekemem surekli yemek yemek okurken ben daraldim allah sabir versin sana....

Evet dışarıdaki şeyleri artık yiyemiyorum döner için bir güvenilir yerim var oradada akrabam var sadece ordan yerim onuda et döner yerim başka yemem neler var içinde Allah bilir hele o tavuk donerler
Aynen cok yedim zmninda ben tiksindim galiba. Ogrenciyken her Haftasonu disarda yerdik. Neler yedik bilmem:)

valla tespitin dibini yapmışsınız. Aynen patates köfte makarna türü yiyor bir tek. Salca koyuyorum aslında yemeğe. Ama tutturamadım bi demek ki. Ay bu zamana kadar ilk defa yaptığım yemeklerin lezzetini sorguluyorum. Ben kocamin damak tadını önemsemiyorum demeyelim de bilmiyorum.

kimyonu mesela nerelerde kullanıyorsunuz. Valla en basiti köfte. Her türünü denedim. Soğanlı soğansız biberli maydanozsuz , biber salçası koydum , galeta unu yerine ekmek rendeledim koydum olmuyor olmuyor olmuyor. En son yaptığımda köfte harci aldım. Esim yedi valla yalan yok ama ben yiyemedim aşırı tuzlu ve baharatlı geldi. Şu youtube videolarını bi izleyeceğim tek tek. Ben kemik suyu kullanıyorum sürekli. Yoğurt çorbasına bile koyarim kemik suyu. Zeytinyağı pişince zehir saçıyor diye, ayçiçek yağı da zararlı diyorlar. Ben mutfak kültürümü bastan değiştirmeye karar verdim.
Zeytinyağı en yüksek ısınma seviyesi olan yağdır çorbalara pilavlara tereyağı kullanın et suyunu çok kullanmayın tavuk haşlayın suyunu kullanın demekki baharatlı seviyor eşiniz kofteyi ben karabiber ve kimyonlu yaparim yumurta ekmek ici maydonoz tuz guzelce yoguruldugunda nefis bir koftedir yada bir kofte tarifi vereyim size cok cok guzel oluyor deneyin mutlaka google a cahide sultan inegol kofte yazin cikan tarifi yapin dediğim haticemazi sayfasına mutlaka göz gezdirin ınstagramda başka zeynolu tatlar diye bir sayfa var sonra nermin yazilitaş bunlar yemek yapanlar tencere yemeğim var mesela hepsine bakın bence tek tek hamurişi için neff el hamurger pacikanin mutfağı bunları tavsiye ederim

Ya beni kimse taşlamasın yanlış da anlamasın ama bazı yörelerin yemekleri çok yavan ve lezzetsiz.
Ben eşimin memleketine gittiğimde yemekten soğuyorum yeminle.
Kayınvalidenin mutfağa girip çıkması bir oluyor. Atıyor düdüklü tencereye her şeyi.
İnsan malzemelerini sırayla kızartır eder sonra bari düdüklüye at.
Bir biber salçası yapmış akıllara zarar. Suya atınca eriyip gidiyor.
Maraş tan Antep ten Urfa dan hakiki biber salçaları,mis gibi 5 türlüleri,isotları tatmayınca böyle oluyor galiba.
1 kilo kıyma kullanılan köfte patates nasıl lezzetsiz olur yaw? İnanamıyorum.
Kimin evine gitsem aynı lezzetsizlik. Ama sorsan herkes kayınvalidemin yemeklerini över.
Hepsi kötü yemek yaptığı için anlamıyor.
Bence sizin arkadaşlar da böyle. Belki de kırılmayasınızdiye gerçeği söylemiyorlardır.

Zeytinyağı en yüksek ısınma seviyesi olan yağdır çorbalara pilavlara tereyağı kullanın et suyunu çok kullanmayın tavuk haşlayın suyunu kullanın demekki baharatlı seviyor eşiniz kofteyi ben karabiber ve kimyonlu yaparim yumurta ekmek ici maydonoz tuz guzelce yoguruldugunda nefis bir koftedir yada bir kofte tarifi vereyim size cok cok guzel oluyor deneyin mutlaka google a cahide sultan inegol kofte yazin cikan tarifi yapin dediğim haticemazi sayfasına mutlaka göz gezdirin ınstagramda başka zeynolu tatlar diye bir sayfa var sonra nermin yazilitaş bunlar yemek yapanlar tencere yemeğim var mesela hepsine bakın bence tek tek hamurişi için neff el hamurger pacikanin mutfağı bunları tavsiye ederim
Senle ayni sayfalari takip edioz :) sanirim oburuz:))

Senle ayni sayfalari takip edioz :) sanirim oburuz:))
Yemek yemeyi ve yapmayı seviyoruz diyelim yemek kültürüm ve damak tadım vardır çok şükür değişik şeyleri de severim denemeyi ama eşim sevmiyor tek düze bir adam mesela haticenin sayfasında püreli et var en yakın zamanda onu denemem lazım çok beğendim

farenjit mümkün degil antibiyotik jullanmadan gecmez vakit kaybetmeden doktora gidin emzirseniz dahi esim malesef surekli oluyor ama biliyorum ki 10 günde beklese ilacsiz gecmiyor ilerliyor hatta acil sifalar
Teşekkür ederim. Bugün daha iyiyim. Alerjik var ondan kaynaklı da olabilir. Ilacsiz geçecek gb bakalım.

köftenin içine karbonat ve limon suyu koymuş. Çok şaşırdım. Yarin deneyecegim bu köfteyi. Çok merak ettim tadını. Bahsettiğiniz sayfaları takibe aldım simdi.

Vitaminsiz kalir diue korktugunuz koca adam ya cocukmu...
1 .ya sallamayin
2. Yaptiginiz yemekleri disarda severrk yiyorsa belki sizin yaptığınız gii sevmiyordur eliniz lezzetli olmayabilir alinmayin benimde öyle esimin annesinin yaptigi gibi pirinc pilavi tadini yakalamam 12yilimi falan aldi...tariflerinizi eşinizden fikir alarak güncelleyin..kolay gelsin...hala begenmezse cokta kasmayin

köftenin içine karbonat ve limon suyu koymuş. Çok şaşırdım. Yarin deneyecegim bu köfteyi. Çok merak ettim tadını. Bahsettiğiniz sayfaları takibe aldım simdi.
Bire-bir yap o tarifi ama dinlenmesi önemli şekil vermek için ben misafirime yaptım onu sonra 2 ay geçti ancak görüşebildik bana sana geldiğimizde yaptığın köfte çok güzeldi nasıl yapıyorsun dedi düşündüm düşündüm o tarif olduğu aklıma geldi gerçekten çok güzel oluyor karbonat daha havalı yapar köfteyi şişman köfte olur

Ben baharatin cok muthis tat degistirecegine inanmiyorum. Herkes de baharat sevmez zaten. Esim pul biber, nane ve kekik disinda hic bir baharati sevmez. Bana gore de kimyonsuz yesil fasulye olmaz mesela :D
Daha cok puf noktalari var gibi yemeklerin hani su onemsemediklerimizden. Mesela annem bir patlican yemegi yapar, dogra- at tencereye pissin. Ben kizartir veya firinlar fazla yagini alir oyle yaparim dogal olarak daha guzel olur. Mercimek corbasini mesela, her seyi dudukluye atar ve pisirip blendirdan gecirir. Ben ununu patatesini ve havucunu kavurur, hafif suyla cirparak acar, mercimekleri oncesinde iyice ovarak yikar pisiririm. Pistikten sonra da blendirdan degil suzgecten geciririm. Yani lezzeti ne kadar degistirebilir ki dedigimiz asamalar bence onemli. Asil tat o puf noktalarda diyorum.

Back
X