Yemek sorunu

Kv şey demiyor mu mesela “oğlum evlendiğinden beri çok zayıfladı” sjsjsms benim babaannem hala her gördüğünde söylüyor.

Yok kayinvalidem beni sinirlendirecek bir şey söylemez hiç.

Evet aslında olabilir. Kemik suyuyla yaparım yemeklerimi. Ayrıca yağ koymama gerek kalmıyor. Bi de sıfır tuz. Mecburen sıfır tuz kullanıyorum hamile kalırsam diye . Aslında var ya eşimi karşıma alıp konuşmak istiyorum bu konuda. Neden yemiyorsun yemekleri mi demek istiyorum ama o kadar çok sorun çıkardım ki yemediği için tek kelime duymak istemiyor bu konuda. Bıktı adam artık benden ve yemeklerimden.

Mesela pırasa yemiyor, börek seviyor diye bugün pırasalı börek yaptım. Bir dilim yedi bıraktı.
Ayyy kusura bakma canım okurken bile yaptığın yemeklerden hoşlanmadım kocan haksız değilmiş.Emin ol bu yemekleri bebekler bile tercih etmez.

Aynen katılıyorum insanlar amma uğraşıyor
Ben olsam bırakırım ne yiyecekse kendi hazırlasın beyzade madem beni beğenmiyor
Bu kizcagiz evet cok yipratiyo kendini anlattigi gibiyse..erkeklerin coguda et kizartma filan seviyo.. Allah kadinlarin yardimcisi olsun. Bu is niye bizim uzerimize vazifeyse onuda anlamiyomda aslinda.. bu devran boyle gelmis boyle gidiyo

neredeyse iki senedir düzenli gidiyorum . Her seansa 200 200 param kalmadı valla. 1 saat konuşuyoruz ediyoruz tamam ilerleme oldu olmadı değil ama parayı kolay kazanmıyorum açıkçası. Ayda 400 600 lira cok büyük para. Artik kendi kendimi iyilestirebilmek istiyorum

Lorentzcim bence sen bir işe gir kafan bu adamdan uzaklaşsın
Varın yoğun tüm dünyan bu adam kafanda başka hiçbir düşünce yok kendine haksızlık
Çalışmam dersen de yüksek lisansa yazıl, ders al tez yap onu da istemezsen kursa yazıl, arkadaş bul gez....yani bütün gün evde oturma. Kafanı oyalayacak şeylerin olursa kafayı bu adama takmazsın

Lorentzcim bence sen bir işe gir kafan bu adamdan uzaklaşsın
Varın yoğun tüm dünyan bu adam kafanda başka hiçbir düşünce yok kendine haksızlık
Çalışmam dersen de yüksek lisansa yazıl, ders al tez yap onu da istemezsen kursa yazıl, arkadaş bul gez....yani bütün gün evde oturma. Kafanı oyalayacak şeylerin olursa kafayı bu adama takmazsın

çalışıyorum zaten :)) yuksek lisansım da var. Baya da sosyal biriyim. Rölyef plates Kuran kurslarına falan da gidiyorum. Baya yoğunum yani.

Benim tek sorunum çok fazla düşünmek. Bazen düşünmemek için müziği açıyorum televizyon hep açık olur mesela. Kafamda hep bir şeyler döner. Tez canlıyım. Her şeye yetişmeye çalışıyorum. Çok yorgunumdur gün içinde. Vitaminler kullanıyorum her gün yoksa halim duman.

bugün zaten öyle karar aldım. Onun istediklerini değil kendi istediklerimi yapacağım. Ama iste ya yeterli besleyemezse diye düşünmekten kendimi nasıl alıkoyacağım? Onu kara kara düşünüyorum
Ya boşver yeterli beslenir o sen kafana takma dışarda yemeyide biliyor nasilsa, bazen benimkide öyle patavatsiZlasir salçası az söyle böyle diye valla evlendin 100 kilo oldun beğenmiyorsun git annede ye diyorum aman oda bir yemek yapıyor bir hafta yediriyor diyor :KK70:konu kapanıyor dehle gitsin kendini paralama onu parala

Konuyu okuyup acıkan varmı,canı köfte çeken falan?
Bana öyle oldu da:/
Ben :KK51: yalnız değilmişim. Bir ara “sarma” falan okudum sanki, daha fazla güçlü kalamadım

Arkadaşlar 8 yildir evliyim ve kocamı do-yu-ra-mi-yo-rum.

Her gün istisnasız her gün yemek yaparım. Öğlen yemeğe gelir, işe gider bi de aksam yemeği yeriz. Öğlen sıcak kahvaltı hazırlarım. Mutlaka ya menemen ya börek ya patates ya krep ya da farklı tarifler denerim.

Aksam da çorba köfte baklagiller çoğunlukta olmak üzere sebze yaparım. Balık bile pişiremiyorum sevmiyor diye.

Sabah kahvaltılarını esim hazırlar. Tost yapar sadece.

Gel gelelim onca hazirladigim yemeğe rağmen tabağını bile bitimiyor ve hep ac kalıyor. Sürekli tartisiyoruz. Dışarı çıktığımızda ya da bi arkadaşa yemeğe gittiğimizde abartmıyorum 3 dolu tabak yiyor ve harika olmuş ilk defa yiyorum bu yemeği diyor. Ve bilin bakalım benim her zaman yaptığım yemeklerden biri oluyor o "ilk defa" yediği yemek. Adam eve gelince iştahı kaçıyor mübarek.

Sonra da sen benim lokmalarımı sayma, önüne bak beni takip etme , zorlama bi lokma aldım işte güzel olmuş, ben böreği boyle bütün değil kalem şeklinde seviyorum, salçası az mi olmuş, bi tuhaf kokusu var, tadı biraz eksi gibi, bunun içine ne koydun ... Vb... Ay delircem artık.

Her hafta kek, tatlı tarzı şeyler mutlaka yaparım, börek ve poğaça için her hafta fırın mutlaka çalışır, evimden ayran salata asla eksik olmaz ama benim kocam aç aç aç. Aksam yatmadan midesi kazınıyor, uyumadan önce bisküvi yiyor. Bana da afakanlar basıyor.

Bir kaç kez mutfağı ona bıraktım. Tavuğu inanır misiniz cips kıvamına getirmiş. Üzerine ketçap döktü yedi. Bir gün de irmik tatlısı yaptırdım , irmikler yaniktan hallice olduğu için şerbeti bile çekmedi dondurmayla zorla tükettik. Mahallenin bütün kedi ve köpekleri tanıyor beni sürekli yemek artığı verdiğim için.

Kocam düzelmez de ben kocamı umursamamayi nasıl öğreneceğim?

Bu arada anasının yaptığı yemekleri yer dibini ekmekle sıyırır.
Bırak o zaman anasinda yesin ne bosa yoruyorsun kendini

Vazgeç bırak. Bazı insanın eli lezzetsiz olur. Dünyanın sonu değil. Baska meziyetleriniz vardır. Anasında yesin,dısarıda yesin. Helak olmayın

çalışıyorum zaten :)) yuksek lisansım da var. Baya da sosyal biriyim. Rölyef plates Kuran kurslarına falan da gidiyorum. Baya yoğunum yani.

Benim tek sorunum çok fazla düşünmek. Bazen düşünmemek için müziği açıyorum televizyon hep açık olur mesela. Kafamda hep bir şeyler döner. Tez canlıyım. Her şeye yetişmeye çalışıyorum. Çok yorgunumdur gün içinde. Vitaminler kullanıyorum her gün yoksa halim duman.
Kitap okumayi seviyorsaniz dr david burns iyi hissetmek kitabina goz atabilirsiniz.cok dusunuyorum diyorsunuz ya belki dusunce hatalariniz vardir.dusunce hatalarini aciklayan cozum yollari sunan bir kendine yardim kitabi.

Hic ustune gidip isi inada bindirme yemek konusunda. Benimki de hayatta sebze yemegi yemez mesela. Soğan yag salca uclusunun oldugu hicbir tencere yemeğiyle arasi yoktur. Varsa yoksa et yemekleri oilav patates kizartmasi hamburger pizza vs...oyle alismis. Başlarda onun damak tadina uygun alistigi gibi yemek yapıyordum ama baktim ki ben kilo aliyorum ve midem rahatsiz oluyor, kendı alistigim tencere ve firin yemeklerine geri dondum. Begendigini yer beğenmediğini yemez. Hatta bazılarına cok on yargili; hic tadina bile bakmamistir ama hic umrumda degil. Onu doyurayım diye on cesit yemek yapacak halim yok. Kahvaltiliklar ne gune duruyor :)

Benim eşim de yemek seçer o yüzden sallamıyorum. Çorba salata, makarna yoğurt, pilav cacık kendimi yormuyorum.sebze olunca yemiyor cips filan yiyor. Sonra da kilo alıyorum diye kendini yiyor

Evet aslında olabilir. Kemik suyuyla yaparım yemeklerimi. Ayrıca yağ koymama gerek kalmıyor. Bi de sıfır tuz. Mecburen sıfır tuz kullanıyorum hamile kalırsam diye . Aslında var ya eşimi karşıma alıp konuşmak istiyorum bu konuda. Neden yemiyorsun yemekleri mi demek istiyorum ama o kadar çok sorun çıkardım ki yemediği için tek kelime duymak istemiyor bu konuda. Bıktı adam artık benden ve yemeklerimden.

Mesela pırasa yemiyor, börek seviyor diye bugün pırasalı börek yaptım. Bir dilim yedi bıraktı.
Sorun tuz olabilir. Yemeklere pişerken tuz eklemek tadını ve pişmesini etkiliyor. Sonradan ekleyince içine işlemiyor. Tabii sizin tuzla sıkıntınız varmış tuzlu yapın demiyorum ama bu kadar sıkıntı etmeyin kendinize.

Herkes bir noktayı kaçırmış tuz koymaması evet lezzetsiz olmasında bir etken ama
Yağ koymuyorum demiş yağsız bir yemekte lezzetin l'si olmaz.

Benim eşimde işi gereği haftanın 10-15 günü şehir dışında olur, otelde yada lokantada yer. Eve gelince bazen yemeklerime bahane bulur.walla olan bu ister ye,ister yeme derim sallamam.sen de takmamayı dene bence.

Back
X