Daha once bircok arkadas yazdi ama ben de yazayim, esiniz sizin cocugunuz degil..
Yeme aliskanligini degistirmeye calisiyorsunuz ama olmaz oyle. Sanki ek gidaya yeni gecen bebek gibi saglikli beslenmeye yoneltmek istiyorsunuz ama o bir yetiskin ve yonlendirmeler onu degistirmez. Onun sagligini ondan cok dusunmeyin, tabiki kocanizin iyiligi icin caba sarfedebilirsiniz ama yonetmeye calismak, aliskanliklarina mudahale etmek ters teper. Takinti olmus anladigim kadariyla bu saglikli beslenme sorunu. Psikolojik destek almissiniz zamaninda ama etkili olmamis gibi. Cunku siz istemeden kimse sizi tedavi edemez. Ben bu konuda kitap okumanizi tavsiye edecegim. Bir donem ben de kardesimi takinti haline getirmistim, onu yonlendirmeye calisiyordum, onun iyiligi icin! Guya oyle.. Ama gercekte oyle degil. Bu psikolojik bir sorun, baskasinin size gore yanlis olan tutumunu duzeltmeye calismak asla cozumu olmayan bir sorun, o kisi asla sizin istediginiz olcude degismeyecek. Ben nasil astim bu sorunu biliyor musunuz, psikologa gittim. Param yoktu, devlet hastanesindekine gittim. Anlattim anlattim. Vay kardesim universite sinavina hazirlanmiyor, vay gelecege dair hayalleri yok, vay cabalamiyor, ise girmiyor vs. Tabi o donem benim de basaramadigim hayallerim var. Bunlari basarma misyonunu nedense kardesime yuklemisim. Ben de universite sinavina yeterince hazirlanmiyorum ama neden kardesime yukleniyorum neden cabalamiyor neden amacsiz neden gayretsiz diye.. Uzun lafin kisasi.. Psikolog beni dinledi dinledi, ben susunca yuzume bakti. SANANE dedi. Sanane, sen kendi hayatina bak, neden karisiyorsun dedi. Ben o gunden sonra duzeldim :) sizin de icinizde asamadiginiz, gerceklestiremediginiz bir amac var ve bunu bastirmak icin esinizin sagligina yukleniyorsunuz. Tuhaf olansa onun bu durumdan hosnut olup olmadigini onemsemiyorsunuz. Hicbir ilerleme olmamasina ragmen hala ona saglikli beslenme aliskanligi edindirmek icin diretiyorsunuz. Bence sorununuz basit bir takintidan daha öte. Önemseyin. Toparlanın.. Tavsiyem budr size,