Beslenme de doğru bilinen yanlışlar diye google amcaya sor çıkan makaleleri oku
Meyvenin suyunu sıkmak sağlıklı bir şey değildir, asla yapmayın
Meyveyi süte de karıştırmayın, bu tür içecekler sadece yüksek kalori içerir bir faydası yok
Yenmeyen sebzeleri keklere, böreklere katmakta bir fayda sağlamaz, çünkü o şekilde pişerken zaten besin değerlerini kaybediyorlar.
Gelelim yemeyen adamı beslemeye :))) Evinizde yoğurt mayalayın, her gün yemeğin yanında bir kase yoğurt verin, ev yoğurdu en sağlıklı gıdadır. Sabah işe giderken kahvaltı hazırlayın, evde yapmıyorsa beslenme gibi hazırlayıp yanına verin, ben eşime öyle hazırlıyorum. Kahvaltı kutusuna 1 yumurta, 4 zeytin, biraz kaşar, biraz beyaz peynir, bir tutam maydanoz, bir tutam dereotu, biraz ceviz ve biraz fındık koyuyorum, poşete de 1 çeşitte meyve atıyorum evde ne varsa, meyveyi gündüz yemek daha sağlıklıdır. Kahvaltıdan sonra bir ara öğün yapıyor meyve ile.
Etçildir benim eşim ama yapa yapa sebzeye de alıştı, karnabahar, brokoli, brüksel lahanası gibi sebzelere elini sürmezdi eskiden, buharda haşlayıp, sarmısaklı yoğurtla salata yapıyorum bu sebzeleri, üzerine de azıcık acı biber ve nane ile sos yapıyorum, yemeğin yanında bayıla bayıla yiyor. Pirinç pilavı yerine bulgura alıştırdım, fark ettim ki sebze yemeklerinin yanında bulgur pilavı olursa sebzeyi yiyor. Bu arada bulguru yazdan hazırladığım domates ve biberlerle yapıyorum. Domatesler sayesinde daha az salça kullanıyorum.
Hamur işiyle çok arası yok eşimin ama Pazar kahvaltılarında ve misafir oldukça yapıyorum, arada bir olunca atıştırıyor biraz.
Konu epey ilerlemiş, arkadaşlar bir sürü tavsiyede bulunmuş hepsinden alınacak güzel şeyler var, baharat kullanımı ve pişirme teknikleri de çok önemli tabi. Allah yardımcınız olsun:)